Uspešno opravil še eno krvodajalsko akcijo (od 50-ič dalje ne štejem več, kolikokrat sem bil).
Pohvale 👍, sam še čakam, da prilezem do 50, še ene 3-4 leta (odvisno kolk bom priden). Običajno mi nikoli ne znese 4x letno, čeprav sem imel plan, da pridem do 100, kot jih je pred kratkim obrnil naš sokrajan 🙏
Po dolgem času "brcanja" po okoliških hribih, je včeraj prav pasala sprememba. Tura s štartom iz glavne ceste, par km iz Železne Kaple. S kolesom do koče in peš na Ojstrc oz. Hochobir. Morm pohvalit sina, ki je res neutruden. Med počitnicami je plan s kolesom prevoziti cesto na Großglockner ;).
CX-5 dizel (2014) uspešno naklepal 250kkm. Opravila v času lastništva od leto 2017, ko je imel prevoženih cca. 100kkm do sedaj:
začetni light show, ki ga je odpravilo čiščenje sita na oljni pumpi
menjava kompleta diskov (EBC) in ploščic (EBC yellow stuff)
menjava podložk injektorjev pri 140kkm
menjava motornega olja in oljnega filtra vsakih 10kkm
menjavanje ostalih filtrov v skladu z intervali (zračni, klime, goriva)
menjava olja v menjalniku pri 170kkm
preventivno ponovno čiščenje sita pri 170kkm
čiščenje sesalnega kolektorja in menjava hladilne tekočine pri cca 180kkm
menjava akumulatorja pri 190kkm
menjava zavornega olja pri 190kkm
ponovna menjava podložk na injektorjih pri 200kkm
menjava olja v zadnjem diferencialu pri 230kkm
menjava zadnjih kolesnih ležajev in rok - verjetno tudi posledica vožnje težjega tovora ;(, opeke, robniki, cement, ni da ni 😛
v tem času sem še 1x zamenjal zavorne ploščice - prav tako EBC yellow stuff
doma na menjavo čakajo še sprednje roke (puše so namreč že načete)
prav tako imam že dlje časa na lagerju komplet za menjavo pogonske verige
število regeneracij se je v tem času orbnilo na 1000
Zdi se mi, da je mašina ob primernem vzdrževanju kar bullet proof, podobno kot pri prvi 6, ki je delala do 360kkm brez problema. Glede na to, da ne delam nekih hudih km, tam nekje do 30 v eno smer, verjetno najbolj nastrada dpf.
glede na to, da boš kot praviš v kratkem menjal parket, bi predlagal zaključne letve, ki jih obrneš tako, da ti bodo pokrile špranje. Pritrdil bi jih lahko recimo z vročim lepilom. Seveda lahko uporabiš tudi montažno lepilo, silikon,... vendar boš imel nato pri demontaži več težav.
V naših koncih so dogajajo električni mrki predvsem v času močnega sneženje ter mokrega snega (tega je zadnja leta seveda manj :(). Resneje pa smo začeli o nadomestnem napajanju razmišljati v času žledoloma in vetroloma. Ker agregatov takrat ni bilo za dobit smo si low cost varianto izposodili (svoje delo je odlično opravil), kasneje pa nabavili malo jači UPS na katerega je za daljšo avtonomijo možno priključiti zunanji akumulator. Na tega so priklopljene občutljivejše naprave (tv, pc, uplinjak,...). Seveda omenjena rešitev ni namenjena daljšemu nadomestnemu napajanju, služi pa odlično temu, da lahko omenjene naprave v primeru izpada varno izklopimo, pa tudi za to, da jih pogosti sunkoviti vklopi in izklopi v času morebitnih težav z omrežjem ne pošljejo v večna lovišča 😛.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pohvale 👍, sam še čakam, da prilezem do 50, še ene 3-4 leta (odvisno kolk bom priden). Običajno mi nikoli ne znese 4x letno, čeprav sem imel plan, da pridem do 100, kot jih je pred kratkim obrnil naš sokrajan 🙏
Povezava za deljenje
Deli na druge strani