Skoči na vsebino
Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Sem v ponedeljek v Lj naletel na enega bedaka z BMW, ki je mislil, da se mu bom kar umaknil na levi pas-ki je bil pa? zaseden, bremzati pa tudi nisem hotel. Pa je ?el po gasu da bi me prehitel in pred mano zapeljal ampak sem bil prehiter-ja tudi VW T5 zna posko?it in sem mu naredil prostor za mano. V zahvalo se je pred kri?i??em za Porsche skoraj bo?no nalimal na mojga transporter?ka. Banda hudi?eva bawarska.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Medtem, ko tajkunom na bankah kuhajo kavo in jim lezejo v rit, nam, navadnim smrtnikom  FURS po?lje izvr?bo za nepla?ano akontacijo dohodnine za 2 meseca. Brez opomina ali kakega drugega opozorila. Za 120 ? dolga so zara?unali 22 ? stro?kov, banka pa je vzela ?e 45 ? za prenakazilo. BANDA, z na?im denarjem filajo svoje ?rne luknje. Me pa zanima koliko obresti bom dobil naslednje leto ve? nazaj, ko mi bo taisti FURS vra?al akontacijo. ?iveti po?teno sploh ni poceni. Na vsakem koraku te molzejo. ?koda, ker ne morem svojih dveh kravc ?ez poletje bolj zmolzti, da bi fursu lahko pla?eval dohodnino od dohodka na lastno delo za lastne potrebe za lastne kravce.  Jebelacesta ali po tanovo MATKURBA.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Danes sem se odlo?il, da vr?em LJ tablico iz avta. Se peljem iz Avstrije ?ez Ljubelj lepo za tovornjakom in ko pridemo mimo zadnjega ovinka pred mejo stoji 5 lublan?anov na voznem pasu (tam potekajo dela in je enosmerni promet)  in bukov gledajo kaj se zdaj dogaja pred njimi. Za njimi pa lepo na desni strani sveti precej velik semafor RDE?E. Prej?nji? bi me na istem mestu kmali zbil en drug LJublan?an ker se mu pa? ni zdelo primerno ustaviti ob rde?em semaforju. Pa pizda a sploh kdo gleda znake zraven'''????? No to pa ?e ni vse. Rinejo tam kjer ni treba, ko pa je cesta frej pa vozijo 60 namesto 90 in pred vsakim ovinkom bremzajo kot bi vozili po jajcih. Kaj ?ele, ko bo padel sneg. Mogo?e si bom vzel enkrat mal cajta pa posnel ob sobotah te LJubljan?ane in njihove burleske na poti ?ez Ljubelj. Ob cesti pa kot smeti??e ker se jim ne ljubi smeti peljati do doma?e kante. Ve?krat se peljem po tej cesti z traktorjem in zaradi vi?ine malo ve? vidim.

Aja pa ?e to, po?utim se diskriminiranega, na meji pregledajo dokumente, tistim 100 000 sprehajalcem jih pa ni treba. Banda. ?e ima? pa kombi ti ga pa okrog obrnejo medtem ko sprehajalcem niti prtljage ne pregledajo. ?ez pol leta bo pa po?ilo sredi Nem?ije ko se bodo sprehajalci spravili uveljavljati ?eitsko pravo z oro?jem v EU.

Pizda sem jezen pa besen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Danes je ena Francozinja zapeljala na avtocesto  z manj kot 50 km/h in to ?e preden se je pospe?evalni pas za?el. Potem je pa po prehitevalnem peljala 110 in po klancu proti Podtaboru dosegla tistih 125 km/h. Mislim, da je sanjala za volanom.

Se je nardila Francoza. No tko ali pa tko je bla Francoz. ?e slab mesec, da bo te tranzicijske gonje konec.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

kupil dewalta da sem v  hotelu Creina  v  Kranju v igralnici lahko obesil omare. Gre pa za tamalo ?temarco, SDS vpetje , 550 w z mo?nostjo udarnega vrtanja, vrtanja ali samo ?temanja. Zadeva je bila takratnih 55000 sit pa je ?e pred potekom garancije bila zamenjana komplet glava z vsem mehanizmom. Pa nisem kak hud privatnik, v?asih je treba kako omarico obesit na zid. Ko mi je drugi? crknila sem na servisu v Grosupljem zavrnil menjavo celotnega postroja. Ponudili so mi 20 % popusta, ?e kupim novo ampak sem rekel naj samo spravijo skupaj, da bo delala in ?e danes dela. Imam pa ?e staro iskrino vrtalko ki dela, dela , dela, zamenja? krta?e in spet dela , dela.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ustanovitev SP
Napisano

Jaz sem s.p. ?e od 2008, mese?no prispevkov vklju?no z ra?unovodjo blizu 500 ?, sedaj uveljavljam otroka do 3 leta in imam polovi?ne prispevke (juhuhu socialna dr?ava). Noben bavbav ni, ?e ima? dobrega ra?unovodjo. Davek pla?a? na 4 mesece in je odvisen od dobi?ka. Jaz sem pla?al za celo leto akontacije 4x po 15 ?, prej?nje leto ni?, ?e prej?nje tudi nekaj podobnega... ?e dobro dela? naj ti ra?une in bilanco dela ra?unovodja, zato se ga pla?uje okrog 55 ?/mesec, itak je pa vse v ra?unalnikih, ?e moj zaslu?ek pri odmeri o?etovskega dopusta so socialci sami poiskali na dav?ni. Me pa zanima, kak?na bo penzija enkrat, ko ne bom mogel ve? delat. Je treba  ?e sedaj vsak mesec nekaj skriti za poznej?e ?ase.  Ker ne kadim to sploh ni problem. In ko tako ?tudiram to na?o ljubo dr?avo od kje bodo dobili denar za penzije, ?e se pla?uje toliko kot se, delavcev skoz manj, upokojencev skoz ve?, po?eruhov v dr?avnem aparatu tudi skoz ve?... Ko si enkrat privat dobi? druga?en pogled na delo kot takrat, ko dela? za pla?o in pizdi? na delodajalca, da je premajhna pla?a. Vsak pa lahko poizkusi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

@Boss: pa saj je jasno, da je to zgodba z ve? platmi, ampak vseeno, razmi?ljanja lahko gredo tudi v drugo smer... 

http://nov.vecer.com/clanek/201412296084271

problem je samo v tem, da je dr?ava pogoltna... na?i "apa?i" pa poleg tega, da v Sloveniji zaradi vi?jih dohodkov itak kratko potegnejo pri vrtcu, ?tipendijah za svoje otroke, itd... potem ?e dopla?ajo, zato ker tam dobijo minimalca ki je za 500 EUR vi?ji od na?ega... na?i standardi se pa po vsem pogoltnem ena?ijo s tujimi, t.i. evropskimi

sicer bi bilo bolj prav, da zni?ajo davke povsod in za vse, tudi za nas, ki delamo v SLO, ampak to so le ?elje ki si jih ?e "Bog" ne upa za?eleti...

samo da se pobira... tole kli?e po vseslovenski vstaji, samo Matija Gobec na manjka :)

Moj o?e dela v Avstriji (zidar)  ?e od 90 leta, ko so bile gor manj?e pla?e kot pri nas.  Zadnja leta je moral dopla?evati to kur?evo razliko. Letno je pri?lo od par centov do 35 ?.  ?e pogleda? znesek je ve? dela s papirji in potnimi stro?ki kot z samim pla?ilom zneska. ?e pa pogleda?, da je takih ljudi vse ve? pa kon?ni znesek za dr?avo ni ve? tako nezanemarljiv. In pogoltni slovenski dr?avni aparat ho?e vse ve?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

najem sne?nih/motornih sani
Napisano

oh fantje ne pretiravajte. V 9ih sezonah na smu?i??u sem naredil 10 000 km z motornimi sanmi pa mi nobene niso pile toliko kot pravite. Vozil sem pa dvotaktne ki so bile bolj ne?ne, potem sem pa dobil bearcata arctic cat 660 turbo. To pa je ma?inca. No pri 100 km/h mi je smu?i??a zmanjkal-v breg seveda. 4takten suzuki motor z turbino poje ko angel?ki. Z 20 litri sem se kar nekaj ?asa vozil-za ?ez teden je blo.Je pa fajn ?e je sneg poteptan ker po celcu se ne da vozit. Razen po ravnini, tam pa ni zanimivo. Je pa vo?nja v naravnem okolju prepovedana tako da pazite kaj delate.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.