Skoči na vsebino
Internet na Hrvaskem med dopustom
Napisano

No, tudi jaz ?e 10let delam v takem oddelku :P

Povezave med operaterji seveda obstajajo, lahko se tudi zaba?ejo, ampak to ne vpliva na hitrost prenosa podatkov. Tukaj gre za pot med mobilnim aparatom, bazne postaje postaje iz katere le-ta dobiva signal in kontrolerja ter drugih pomembnih omre?nih elementov.

V primeru roaminga uporabnik uporablja tuje omre?je in slovenski operaterji v tem primeru ne moremo vplivati na hitrost delovanja. Na samo hitrost vpliva veliko dejavnikov, od trenutnega ?tevila aktivnih uporabnikov, kapacitetne zmogljivosti trenutne bazne postaje na kateri uporabnik vzpostavi podatkovno sejo, do zunanjih interferenc, kar je v bli?ini Italjanov stalna praksa :)

Ne pozabimo, da gre tukaj za zra?ni interface, ki seveda nikoli ne bo enak kablu...

Tvoja hitrost lahko varira od ?tevila trenutnih uporabnikov (peak traffic v glavni prometni uri je nemogo?e 100% shendlat, da bodo imeli vsi naenkrat 20mega troughputa), kvalitete in jakosti signala ter konfiguracije bazne postaje (mobilc ali USB stick na istem mestu merita celice razli?nih baznih postaj hkrati, zato ni nujno, da se seja vzpostavi vedno na isti... ?eprav je uporabnik lokacijsko na istem mestu..)

Hitrost bi se lahko zmanj?ala edino v primeru shapinga, ampak tega mi nimamo vklju?enega.. ;)

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Internet na Hrvaskem med dopustom
Napisano

Na hitrost interneta tujega operaterja, slovenski operaterji nimamo vpliva... ?e imajo oni zabasano mre?o jo mi ne moremo ustrezno raz?irit. Mi smo odgovorni za pokrivanje in delovanje na?ih baznih postaj. Niti nimamo vplogleda v to, na kak?ni utilizacijo njihovi omre?ni elementi laufajo...

Vem, ker sem zapolen pri enem od Slovenskih operaterjev... sam ne me napast zdej :)

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.