Gospa je ?la k frizerki in si hotela urediti frizuro pred odhodom na po?itnice v Rim. To je omenila frizerki, ki je odvrnila:
'Rim? Zakaj bi kdorkoli ?el na po?itnice v Rim? Rim je umazan, prenatrpan. Vi ste zme?ani, ker si ?elite tja iti. Kako pa boste potovali?'
'Rezervirane imam karte z letalsko dru?bo 'Continental'.
'Continental'? se je za?udila frizerka. 'To je najbolj grozna letalska dru?ba, kar si lahko zamislite, njihova letala so stara, stevardese nesramne in leti vedno zamujajo. Kje boste bivali?'
'V hotelu Teste, takoj ?ez Tibero.'
'Oh, prosim vas, ne govorite ve?. Poznam ta hotel. Vsak misli, da bo to odli?en hotel, ko pa pride tja, vidi da je navadna luknja.'
'?e bomo imeli ?as, bomo ?li v Vatikan in videli Pape?a.' pripomni gospa.
'Ta je pa dobra', odgovori frizerka. 'Vi in ?e milijon drugih ga bo posku?alo videti in ?e boste sre?ni ga boste videli tako od dale?, da bo videti kot ena mravljica. Kaj naj re?em, sre?no na va?em potovanju, pa ?e kako jo boste potrebovali.'
Mesec kasneje pride gospa nazaj k frizerki in jo ta vpra?a, kako je bilo na potovanju.
'Bilo je ?udovito' pravi gospa, 'Ne samo, da smo potovali s popolnoma novim Continental letalom, bilo je prezasedeno in so nas zato premestili v prvi razred. Hrana je bila odli?na. Postregel jo je prijazen in postaven stevard. Da o hotelu niti ne govorim. Pravkar so kon?ali 5 milijonov vredno renovacijo in je postal najbolj?i hotel v mestu. Tudi ta je bil prezaseden in so nam, brez dodatnih stro?kov, ponudili hotelski apartma.
'Ali ste videli Pape?a?' vpra?a frizerka.
'Seveda, to je ?ele zgodba. ?li smo v Vatikan in ?vicarski vodnik me je potrepljal po rami ter dejal, da bi Pape? rad segel v roko nekaj naklju?nim popotnikom v njegovem privatnem apartmaju. In res v nekaj minutah je prikorakal Pape? in nas osebno pozdravil ter spregovoril nekaj besed z nami.'
'A res, kaj je pa rekel?' vpra?a frizerka.
Rekel je ' Ljubi Bog, kdo vas je pa tako grdo sfriziral?'
Plin je za kuhanje, elektrika je za razsvetljavo, diesel je za oranje, bencin... bencin pa je za vozit.
Sam sem iz radovednosti kupil Sontoku pa Veliki kuharski no?. Oba dva sta dokaj dobro uravnote?ena, ?eprav sem jih ?e bolj iz navade nesel prvo k sodelavcu, ki jih ?e po "klasi?no mojstersko" nabrusi dovolj ostro, da se lako z njimi tudi brijem. Zdaj pa ne vem, ?e so no?i krivi za to da v?asih kaj skuham ali pa imam mogo?e druga?e kak?no potla?eno strast
Plin je za kuhanje, elektrika je za razsvetljavo, diesel je za oranje, bencin... bencin pa je za vozit.
No na?eloma je odvisno od tega kaj pri?akuje? od avta. Sam sem do avtomobilov nezahteven, ?e so navadni in ne kvazi ?portni. Od Zafire naprimer ne bom pri?akoval lege in pospe?kov. Ampak me je pa razo?arala Astra 3 b&w, kvazi ?porten avto s sport knofom, ki ne naredi ni?.
Dela tisti gumbek... Sam v avto ga da?, pa je ?e cena vi?ja
V ve?ini primerov gre zgolj za licen?nine. S podobnimi vpra?anji se sre?ujem na dnevni bazi, saj prodajam/pomagam prodajati TV-je. Prav tako gre za isto stvar pri predvajanju dolo?enih formatov filmov. Najbolj se je pozanimat v priro?niku od tv-ja, kateri formati so podprti po defaultu. Ponavadi delajo "timecode" podnapisi bp, vendar to tudi ne velja za vse proizvajalce. Se pravi poleg pravega formata datoteke (*.txt, *.srt, *.idx, ...) morajo tudi podatki v tej datoteki biti vne?eni pravilno (npr. nekateri podnapisi palijo na ?as, spet ostali na ?tevilo okvir?kov).
Ena izmed ugodnih re?itev je npr. kak?en SmartTV PC kit. Majhen klju?ek, ki se vtakne v HDMI, po?re en USB za napajanje iz TV-ja pa naredi ra?unalnik na osnovi Android operacijskega sistema. Le ?e kak?na aplikacija za predvajanje filmov manjka pa je to to.
Sam mam sicer Panasonica in zaenkrat ?e nisem naletel na te?ave s podnapisi, je pa tudi res, da ?e je le mo?nost, jih izklopim, da se malo urim v angle??ini ali pa nem??ini.
Eventuelno je tudi mo?no povezati kak?ni tabli?ni ra?unalnik ali pa prenosnika preko HDMI kabla na TV in predvajati film preko ra?unalnika. VLC Media Player prebere obilico razli?nih formatov podnapisov.
Lahko bi spet kupili kak?nega falkona, ki ga sploh ne rabimo in za katerega nimamo denarja za vzdr?evanje... Potem lahko spet ?ez leto ali pa dve malo za ?alo malo za res dvignemo DDV in na ra?un tega "pri?paramo" 40-50 miljon?kov, ki nam na prvem mestu sploh nebi manjkali, ?e nebi imeli falkona.... Na ?alost na? doma?i proizvajalec Pipistrel dela le ultra-lahka letala, ki pa niso po okusu gospode, ampak vseeno ne pridejo v obzir, saj nisu namenjena transportu te?ke "govedine"....
Lahko bi seveda tudi popravili kak?en kilometer?ek avtoceste ali pa kak?en tunel?ek. Seveda pri javnih naro?ilih najcenej?i ponudnik odpade, sploh pa ?e nima ?lahte na visokih polo?ajih na ministerstvu ali pa na DARS-u. Seveda mu tudi to ni po godu in seveda ima pravico, da se prito?i glede izbora. Ampak kaj, ko to stane. In tu potem spet nastanejo komplikacije. Nekdo mora ugotoviti, kak?na kr?itev je bila pri samem razpisu oz. ?e je bila sploh kr?itev. In to bo potem spet neka nova komisija, ki je do sedaj ?e nimamo, ampak jo v tem primeru rabimo. Seveda, komisija ni komisija, ?e se ne vozi v kak?nem "debelem" avtomobilu. Seveda rabijo tudi pisarno, vendar nek "sekret" za par drobi?ekov na kvadrat ni dovolj... Nope, gospoda rabi pa ja najdra?jo najemnino....
ipd.
Lahko bi se ?e razkurjeval, samo je ?koda ?ivcev...
Do?ao Crnogorac u Zagreb i pita neku curu koju je prvu sreo: - Mala, gdje je ovdje pravni fakultet? I cura mu odgovori: - Ide? ravno, jebote, skrene? desno, jebote, i onda ide? opet lijevo, jebote, i odmah iza ulga, jebote, ti je pravni fakultet. Jebote, jel kuzi?!? Crnogorac ka?e: - Ima li neki kraći put gdje me ne jebu na svakom ćo?ku!
No da ?e jaz pojamram... Gre mi na ku... ku... ahm ... kuplongo, ko se glih z ?ihta privle?em, pa mi ?e prec telefon nori, k bi vsi naokol radi kavico.... HALO! Pa ?e minutko al dve sem komaj doma + da mam okoli hi?e ?e marskikaj za postoriti.
Hvalabogu me je izu?ilo ?e, ko sem imel svoj prvi avto (Opel Vectra 2.0, letnik 1989). Hotel sem biti frajer z telefonom na bu?i pa cigaretom v ustih + muzika, da gate spipa, pa sem mel malce neprijetno izku?njo, ko je voznik za mano (seveda z neprilagojeno hitrostjo) podrajsal celotni levi del mojega vozila. Na sre?o se je vse skupaj kon?alo le z nekaj zvitega plehovja. Zgleda da je soudele?enec ?e vnaprej vedel, da bo njegova zavorna pot glede na njegovo hitrost prekratka, in me je sku?al prehiteti, vendar je bilo malce tesno...
Skratka, konec dober, vse dobro, od takrat naprej v avtu ve? na kadim, niti pod razno (pa ?e grdo smrdi not, ?e se kadi v avtu), muzika je ob?asno ?e zmeraj glasna, na telefon se pa med vo?njo ne javim, pa da me j*b*jo vsi po spisku...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ja odkar sem se odselil z Gori?kega se bolj poredko dokopljem do kak?ne ko?arice kostanjev... Bi pa definitivno pasali
Povezava za deljenje
Deli na druge strani