Ne me kritizirat... sem sprobala marsikaj, varna vo?nja je ?e za menoj... Povem samo kako je bilo prej, pa ?eprav ne dolgo nazaj. So me stro?ki popravila obrali vseh manj?ih prihrankov.
Sama sem naredila ?e marsikatero neumnost, ker priznam sem ?iv?en voznik in rada hitro vozim. Da ne omenjam koliko sem se prevozila brez izpita...
Prvi teden izpita sem na cesti v Vukovju zadela dve srni z BMWjom takrat (2.0 dizel). Potem sem vozila Audi A3 (1.8 T), s katerim sem na isti cesti ob 3eh zjutraj sko?ila v jarek. Takrat je fasal sprednji odbija? in kiler. Popravim, ?ez 3 dni v Oplotnici pristanem v ograji, ker sem peljala prehitro v ovinek. Gume bilr totalno zani?... po?ila je aksa, fasal je blatnik in lu?. Ho?em naro?it akso, vsi gledajo v trgovini in pravijo da take ?e niso videli. Cena: 450?. Potem me je do Audija minilo...
Tudi s Seatom, ki sem ga imela pred mazdo sem imela nekaj manj?ih skokov na travnike, spet zaradi te?ke noge po ozkih in ovinkastih cestah. Pa tu ne pomagajo nove gume.. na takih cestah me je samo spametovalo to, ko sem enkrat za ovinkom sre?ala kombajn. Za centimeter je ?lo...
Radar me nikdar ni dobil, policijsko kazen sem imela samo eno, nimam nobenih pik. Sem pa imela v 1 mesecu dva odvoza avta, zaradi nepravilnega parkiranja in 6 kazni v pol leta.
dragana dj v onem lokalu ki je na plazi pozdravi blond kenlerja pa reci da te more pivo castit. rec da ga pozdrav sosolec iz kranja. sj si v cervarju ane?
Ja fina stvarca je to, na?a psi?ka ne sme dobivat ampule ali ovratnic, takoj dobi krastavo ko?o, ne odgovarjajo ji nikakor.
Avstralci so dobri zganjalci ?red.
Sem pa pred kratkim imela prilo?nost spoznat vol?jega hibrida, v Oplotnici. ?lovek ga je pripeljal iz Norve?ke, mati volkulja, o?e ov?ar. Umirjen, zelo temperamenten pes.
?e koga zanimajo bordojske doge, bratranec ima leglo. 8 mladi?ev, 3 samci, 5 sami?k.
Splo?no znano je, da so ju?neje psi cenej?i. Za mojo beauceronko sem takrat dala 1000?. Za oba pudlja po 250?. ?tudiramo o dobermanu doma (smo ga tudi ?e imeli), vendar vsekakor iz Srbije.
Katja, a to je tista tabletka za pojest? ?e je to to, potem je skrajno fina stvarca in deluje, sprobano na psi?ki.
Da se ne bomo narobe razumeli. Ne zagovarjam ?teparjev, zdale? ne. ?elela sem samo povedati, da pa? nimata slo rodovnikov. To je vse. Tudi moja izku?nja je pred psico bila slaba. Kupili bi naj pudlja, ki je kot odrasel pes izgledal vse drugo kot pudelj, nek mix pudlja in prina?alca. Dlaka je letela vsepovsod, pew je zrasel, dobil retriversko postavo. Zato sta moja oba rodovni?ka. Ne dolgo nazaj smo imeli ?e beaucerona, rodovni?ko samico psarne Hydrargium (Idrija).
Mi smo letos v ?ervarju. Apartma je top opremljen in dvonadstropen. Lastnica ima sama psa in ni bilo problemov, ker smo takoj vpra?ali ali sta lahko zraven. Tudi sestri?nin sin je z nami (12 let) in ima brezpla?no.
Moja oba pudlja sta rodovni?ka. Oba iz Srbije. Psica iz Ni?a, pes iz Leskovca. Srbske rodovnike imam. Slovenskih nisem dala delat, ker se nisem imela namena ukvarjat s tem. A to pomeni, da moji psi niso ?istokrvni? Ne. ?e imajo star?i papirologijo, so mladi?i zame ?istokrvi.. vse kaj je dalje parjeno pa ne. To je moje mnenje.
Nikdar nikakr?nih zdravstvenih te?av z njimi, niti "lukenj" v karakterju, niti te?av z uboganjem.. pa je psica ?e 6 leto z nami, pes pa 3.
In ja.. vsepovsod sta z nama. Sploh pes se rad vozi, naslanja se na sredinski naslon in gleda ven na cesto.
Hmm.. predlanska (mislim da je bilo predlani) nesre?a v MB-ju na dvopasovnici v nedeljo zve?er ob 11ih. Pijana gospodi?na s passatom se je naganjala z nekim bmw-jom, zaneslo jo je v ograjo pri 180km/h, prebila ograjo, zabrisalo jo je na nasprotno stran v lu?. ?e ne bi bilo lu?i bi pobasala omw pumpo. Pok se je ?ul do mene, pa sem stran od dvopasovnice doma.. ko so re?evalci pri?li so najprej morali pobasat ?revesa, potem pa njo..
Mene osebno pogled na prometno ni spametoval nikdar, ker sem tega videla ogromno ?e na praksi v bolnici in potem na delu. Tudi neke mlade ?ehinje se spomnim pripeljane na urgenco, ko jo je potiskal kamion, ona pa je bila na potovalnem motorju. Skratka, stra?no..
Mene je spametovalo lani, ko sem po mokrem peljala v Oplotnici in potem peljala v desni ovinek, kjer me je po mokrem odneslo ?elno v ograjo in potem dokon?no bo?no parkiralo. Avtu na zunaj ni?, razen blatnika in lu?i in vrat, zme?kano je bilo komplet podvozje.. jaz sem razen ?oka fasala ?e glavobol. Pa je ?el takrat A3 1.8T, popravljala ga nisem, niti ?elela ve? voziti...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ne me kritizirat... sem sprobala marsikaj, varna vo?nja je ?e za menoj... Povem samo kako je bilo prej, pa ?eprav ne dolgo nazaj. So me stro?ki popravila obrali vseh manj?ih prihrankov.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani