Skoči na vsebino
Nakup avta pred 2025
Napisano

V kakšnem cenovnem rangu pa gledaš?

Če lahko kako leto ali dve počakaš, se bo ziher kaj našlo (če gledaš tudi malo rabljene). Btw, kaj pa manjka tvoji Mazdi? Ko sem nazadnje vozil Octavio, ni bilo primerjave z M6, za Kio pa težko rečem. A si jo ti vozil?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 20 minutami je Boss napisal:

Iz skrajnosti v skrajnost - točno se ve kolk je realna cena... in ne ni realna cena, da razni Franciji in Alexi (to je un iz oglasa pred časom) navijajo cene, kot da prodajajo nov avto.

Realna cena je tista po kateri se spelje posel oz kjer se obe stranki najdeta skupaj. Eni ji tudi recejo trzna. Trenutno je ocitno zelo visoka oz kot ti pravis v skrajnosti.

Pa preden me kdo napade: ja sem zelo vesel da avto mogoce lahko prodam po noro visoki ceni, ampak po drugi strani pa sem se toliko bolj na slabsem, ker je doplacilo za nov(ejsi) avto danes se toliko vecje, ce prodam tega.

Vsi se obnasamo racionalno (razen ko prodas zlahti, prjatlu, ipd... po diskontirani ceni)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

KSZ

Ne se razburjati zaradi zaostrenih kreditnih pogojev, raje se razburjajte, da so pla?e tako slabe.

Primer: leta 2010 smo za zdravstvo namenili 2500mio?, leta 2019 jih bomo 3400mio? - skratka 900mio? ve?. Po doma?e 1000EUR na zaposlenega.

Ali imate ob?utek, da za 1000? na leto ve? dobite kaj bolj?o zdravstveno uslugo?

V zvezi z zaostritvijo kreditnih pogojev:

mene bolj zbode to, da je kaj takega sploh potrebno zakonsko regulirati. Ho?em re?i, saj banke ?e same ra?unajo kreditni riziko in verjetno imajo dokaj podobno stroge kriterije (?e ne celo stro?je). In ?e bodo v procesu dodelitve kredita odpovedale varovalke tako kot pri kreditojemalcu kot kreditodajalcu, bosta pa? v tem primeru nastradali obe stranki, torej tudi banka, ne samo tisti, ki je posojilo vzel in bo na koncu teoreti?no ostal ostal brez denarja in brez doma. To bi moral biti dovolj mo?an motivator za obe strani, ko odlo?ata o svojih dolgoro?nih finan?nih korakih.

Citat iz enega random ?lanka na netu na to temo:

"?tiri?lanska dru?ina z dvema mladoletnima otrokoma, kjer star?i prejemajo povpre?no slovensko pla?o (1.119 evrov neto), bo lahko tako skupaj po novem dobila najve? 60 tiso? evrov posojila. To pa je za nakup malo ve?jega stanovanja v Sloveniji, zlasti pa v Ljubljani in okolici, premalo."

Vpra?am se koliko pa bi "morala" ena "povpre?na" dru?ina dobiti kredita po njihovem?

Res so na?a mnenja in osebna prepri?anja bazirana predvsem na lastnih izku?njah, ampak se po poklicni deformaciji vedno posku?am postaviti v vlogo nasprotne strani oz. drugih. In ?e vedno si v primeru, da bi imeli doma zgoraj opisano povpre?no situacijo, oba skupaj ne bi upala vzeti 60.000 EUR kredita na 20 let, ker ?lovek ne ve kaj bo ?ez eno leto, kaj ?ele ?ez 10 ali 15.

Poleg tega pri takih vsotah dobi? kar nekaj stanovanja / hi?e, posebej, ?e po neki "normalni" logiki ima? ?e kaj svojih lastnih prihranjenih sredstev pri nakupu. Gledati najbolj ekstremne primere in jih uporabljati za kazanje s prstom na nepravi?nost se mi zdi samo zavajanje. Npr., to da si ena dru?ina s pla?ama pod jurja ne more privo??iti 2 sobnega stanovanja v Ljubljani, je res, ampak podcenjuje dejstvo, da pa? 80% dr?avljanov ne ?ivi v Ljubljani in lahko vseeno shaja in si, ne more? verjeti, tudi kupi lastno stanovanje ali zgradi svojo hi?ko (s ?asom in seveda s precej odrekanja).

Sploh pa ne bi za?enjal o tem, da bodo taki "ukrepi", na dolgi rok privedli tudi do zni?anja cen na nepremi?ninskem trgu. Si upam trditi, da je generator rasti cen nepremi?nin (poleg ponovne pozitivne klime zadnjih par let) predvsem dostopnost zadol?evanja oz. kreditov. Cene nepremi?niin, predvsem v Lj, so ?le gor tudi zato, ker so jih kupili tisti, ki so bolj noro ?li v ve?ji riziko in dalj?e ro?nosti kreditov in na ta na?in nehote navijali cene na trgu...

Pa kot je rekel Tadej, da je te?ava v obdav?enosti pla? (ki so logi?na posledica tudi neracionalne porabe sredstev v zdravstvu, pa ?e kje), sploh ne za?nemo govoriti...

To je samo moje mnenje, pa ?e vsakemu, ki si to mo?no ?eli in dela na tem, privo??im njegov lastni(?ki) dom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.