Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano
On 8/14/2024 at 7:31 AM, Jest said:

Nisem vedel, kam naj dam tole... še najbolj pomoje paše v tole temo :D

Pri BMW je sedaj izgleda potrebno doplačilo za varno vožnjo :D ... A je pri žmigavcih tudi tako, pa so lastniki tako škrti, da tega nihče ne doplača? 🤣

image.png

To so probali v ZDA, kjer si dodatno opremo, ki je v avtu že prisotna, odklenil z naročnino (npr. gretje sedežev). No, v ZDA je prišlo do revolta in so takšno neumnost ukinili. A pri nas to dejansko obstaja?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
1 hour ago, skritikrt said:

Še zadnji utrinki z plaže v Tigaki-ju...gužva za popiz...🤣...tista ograda pa je gnezdo želve Caretta...bolj pogosto na Zakintosu,a očitno zaide kakšna tudi na Kos😃🏖️🐢 

V grciji na želvja gnezda zelooo pazijo...zagrožene pa so zelooo visoke kazni za skrunitelje gnezd. Na Zakintosu,kjer je več gnezdišč po plažah,imajo zaposlene paznike,ki striktno pazijo gnezda...ko je sončni zahod-vsi z plaže-brez izjem...so res strogi🧐👍...tukaj pa ni nikogar,a je toliko bolje označeno,da nebi kdo postavljal senčnika ipd...

IMG_20240723_104029.jpg

IMG_20240723_104034.jpg

IMG_20240723_104226.jpg

IMG_20240723_104334.jpg

Ravno to je meni v Grčiji velik plus. Običajno večkilometerske peščene (mivkaste) plaže, kjer imaš veliko prostora.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
5 minutes ago, Jest said:

Noja... uradne licence niso smesno poceni... Tisto, kar je smesno poceni so razne variante preko raznih oglasnikov :D... Drzava pa si ne more privoscit, da ce ze daje nekaj v uporabo, da gor namesti "piratsko" verzijo Windows... Sicer pa je omenjeno, da za to, kar so namenjeni (spletna uporaba) je linux cisto solidna izbira ... Pa podarjenemu konju se ponavadi ne gleda v zobe ...  :P

Se strinjam. Ubuntu je za brskanje po internetu uporabniku enako prijazen kot Windowsi. Pa OpenOffice tudi ne zaostaja veliko za MS Office. Mogoče pa koga potegne v programiranje, ko bo odprl terminal 😀

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
20 minutes ago, Jest said:

Pospravil “novoletno dekoracijo”… Se slika, kako izgleda pripravljeno za pocitek do naslednjega decembra…

Takole izgledajo jaslice, ko so pospravljene…

IMG_0930.jpeg

Takole pa, ko ze vskladiscene na podstresju ;)

IMG_0932.jpeg

Pospravljanje je vzelo kaksne pol urce casa… 

Tole izgleda kot DeLorean. A si imel Back to the future Christmas edition?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

1 hour ago, skritikrt said:

Sem zadnjič slikal...bo mogoče koga zanimalo,kako to izgleda na CTC črpalki...se lepo vidi obratno-simetričen potek zunanje temperature in temperature v sistem spuščene vode.

Ok-je tu še spremenljivka variabilne črpalke za obtočno vodo radiatorjev in položaj mešalnega ventila...a se "na grobo" lepo vidi "večje so izgube,več mora delati" za konstantno temperaturo.

IMG_20240110_202930.jpg

IMG_20240110_203001.jpg

Pri zunanji temperaturi -2° se mi zdi 37° nizka temperatura v radiatorjih, razen če je to talno gretje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Sam tejle NVME M.2 diski so top. Sem zamenjal z HD diskom in je razlika neverjetna. Gre sicer za Samsung 980 SSD in ne EvoPlus, ampak razlika je vseeno neverjetna.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
58 minutes ago, skritikrt said:

Jaz sem dal 1435€ za 9 dni z letalom vred (+3x 60€ za +3 kufre po 20kg k je nizkocenovni let).

Benz do Zg. + parkirnina pri SkyParku (privat parking en teden 44€+vsak nadaljni dan +5€.. torej 59€).

Za rent a car 45€ na dan...lahko bi tudi 38€/dan...al pa tudi več...prevozili smo 650km,in natankali 2x po 20L benza po 1,92€/Liter.

Jedli vsak dan zunaj...redko več kot 50€...rabiš še vodo in ostale malenkosti-je Lidl najboljši za vodo,sadje,pecivo in ostale malenkosti za čez dan...pa računaj.

Seveda tudi magnetki,cunje v Turciji,,ostali spominki...kupil sem kar nekaj lesenih stvari iz olivnega lesa...pač vsak zase ve,kaj rabi in hoče...

Seveda so določene slabosti,ampak tudi druge prednosti...meni je vseč,da ješ tisto,kar hočeš,tam kjer hočeš takrat ko hočeš.Nisi vezan za hotel,ne drajsaš svoj avto,ne rabiš en dan,da prideš k sebi od poti tjagrede,in enako nazaj...se samo vsedeš,in naj drugi vozijo...vožnja dovZg. je pa cisto nekaj drugega kot...saj veš.

Nič kuhanja,nič pomivanja,pospravljanja in ostalih stvari,ki jih fašeš pri apartmaju itd...

Nič ne rečem...za ene je Hr. top...pa če žena kuha,pomiva in pere,in te boli kurac...vsak zase ve...pri meni ima tudi žena dopust...ona samo izrazi željo,kaj bi pa danes pogledali in raziskali...se vsedemo in gasa-dogodiuščinam naproti...

Edino eno bi še rad omenilko je govora o hrvaški...hitro dobim obcutek,da pa tisti,ki hodimo drugam kot na hrvaško...ja mi pa nimamo pojma,kaj hrvaška je....

Kaj mislite,kam smo pa mi skoz hodili na morje preden smo odkrili grcijo?!!!....vsa leeeeta na hrvaško...tudi ko je tam razsajala vojna smo šli tja...hrvaška je bila moj drugi dom,ker sem tam dobil tisto "domačnost"....pa tiste domačnosti tam več ni....in sem jo pač našel drugje.

Mogoče še grem kdaj na hrvaško...a le za dan-dva max....čist iz luksuza,ker bom pač hotel...drugače pa grčija FTW.

Evo še zadnjič na plaži v senčki preden gremo...

IMG_20230723_114247.jpg

Top realen zapis. Podpišem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
33 minutes ago, Alex said:

Nisem imel nikoli problemov z taksiji v civilizirani državah, razen na Balkanu. 

Celo v Grčiji se lepo dogovoriš. 

Kot praviš, taksist ti skoraj vedno pove, koliko približno bo stalo na koncu (+- nekaj evrov). Nikakor pa te ne nategne za par sto evrov. 

Pelji se enkrat s taksijem iz letališča v Stockholmu 😀

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
8 minutes ago, Janez007 said:

Meni je žal za tako ozko on-off razmišljanje, še sploh, ker jih na podoben način "s svojo glavo" razmišlja preveč. 😥

Jaz sem si nabavil co2 merilec za v spalnico, da vidim, kdaj je potrebno zračiti. Normalna raven je cca. 400ppm, ko pride do 1000ppm je že čutiti nasičenost. Če razmišljaš, da smo bili leta 1960 na 250ppm in smo zdaj na 400ppm, bodo naši zanamci kmalu samo sanjali o "svežem luftu". Človek se kar malo zgrozi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
1 hour ago, Boss said:

Meni kot kvazi teoretiku zarot je pa tole vreme kot voda na mlin, ker zdaj izopadejo dejansko teoretiki zarot tisti, ki so lani trdili, da bo letos še hujša suša in še bolj vroče in še več požarov in da bo slovenija ratala puščava in podobne nebuloze.

Edino dejstvo je da je vreme in klima pač naraven in pogosto spreminjajoč se pojav. To je edino kar velja vse ostalo so pa pač zgodbice za zastraševat folk. In ja se bodo pojavljajal vroča in suha poletja kot se bodo pojavljala taka kot je začetek letošnjega poletja. Tko to je v naravi in nobeni gramčki CO2 ne bodo tega spremenili.

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
7 hours ago, samSimon said:

Pri takem budgetu je Mac vsekakor ena opcija. Vzel je procesor KF, torej odklenjenega, da ga lahko navija (K) in pa brez integrirane grafične na njem (F). Ne vem ali navijanje kaj pripomore pri samem video editingu. Definitivno pa z integrirano grafično na Intel procesorju lahko zmanjšaš čas renderiranja, s pomočjo Intel synca. Zadeva potem nekak doštuka k tvoji osnovni grafični. Vzel je boljši hladilnik posebej, če bo navijal super, sicer bi biu stock hladilnik ok, vzel je pač Dark Rock-a posebej.
Za gaming je 16Gb rama vrh glave, za audio ali video editing bi blo verjetno boljše več. Verjetno bi se tudi ognil HDD disku. Sestavu je zavidanja vreden, živalski komp v vsakem pogledu, je pa najbolj primeren za igranje iger, da se bo lahko nadejal čimbolj foto-realistične grafike.

Jaz uporabljam 64GB rama za editing, pa še to se mi zdi, da je včasih premalo 🤪

Popravljeno od vzupan3
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
1 hour ago, Jest said:

Kdo pa je rekel, da grem dol z japke? ;) 

Fajn pa je imeti se kaj drugega, da imam lahko lastno mnenje o tem… Res pa je, da Androida nobenega nimam vec… ker so vsi pocrkali… ;) Imam pa se en Windows Phone… Lumio 950, ki je se delujoca… Sem jo ravno vceraj prizgal, ko sem nekaj testiral MMS ;) … 

Lumia od Nokie ni bila slaba. Škoda da so jo povozili drugi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Smetenje ...
Napisano
49 minutes ago, Bini said:

To ni skupinski wc ampak kombiniran za 1.osebo, lahk greš na malo ali veliko potrebo. To vidiš marsikje pri nas in po svetu.... 😉👍Razen, če si videl po 2,3,4 v istem prostor ampak na sliki tega ni videt... 😳

Skupinski WC-ji (beri: niso ločeni po spolu) so nekaj vsakdanjega na Švedskem 😀

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.