Skoči na vsebino
Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

OK samo zdaj bom pa ?e jaz mogo?e nesramen ampak jokice, ki ?elijo, da jih DARS za tistih dobrih 100? uj?ka je o?itno preve?. Za tak denar dobimo AC z ograjami, da ne naleti? na srno, ?e se da brez lukenj... ?e je pa megla pa ne filozofirati, da bi table pomagale. ?E bi pisalo "pozor megla" bi se ljudje ?e vedno peljali 100+! Vedno bi se na?li pacienti. In kot sem napisal, v taki megli pa? ne more? narediti veliko, v vsakem primeru najebe?. Spredaj ali zadaj.

Tele dnevne sprednje lu?i so itak adijo pamet. Ampak dvomim, da bi v tem primeru komu to re?ilo situacijo. Kot je nekdo napisal, v?asih je nesre?a pa? nesre?a, se zgodi, jo je prakti?no nemogo?e prepre?iti. ?e se zaletita dva je verjetno en zajebal, drug je pa ni mogel ali ni znal re?iti. ?e se zaleti 70 avtomobilov mi pa ne re?i, da so bili vsi nesposobni.

Sicer se res nima smisla pregovarjat, vendar je res kar si napisal...glede nesposobnosti 70 voznikov....premisli....

?e bi bilo vsaj malo nakazano na mo?nost take nevarnosti, bi vsaj 5 voznikov za?elo voziti po?asneje in s tem

upo?asnilo vo?njo ?e ostalih "pacientov", kot jim pravi?....

Saj mogo?e je res te?ko razumet, toda take hude stvari se da omiliti, ?e ne celo prepre?iti....in tukaj je definitivno

odgovornost na strani DARS-a.

Mogo?e isto?asno ?e tole: POHVALA vsem gasilcem in re?evalcem, ki so v takih in podobnih situacijah prvi na

lokaciji in pomagajo po svojih najbolj?ih mo?eh.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@piko: tok nenadoma se ne pojavi. Tlele smo verjetno ?e vsi z vsaj 10+ leti izku?enj v vseh vremenskih pogojih. Tudi sam se dostikrat vozim v megli, ki je tu pri nas na barju pogosta. In da v?ge? meglenke je 1sekunda dela, da zmanj?a? hitrost pa tudi.

V?eraj je bil pri novicah objevaljen komentar od enega, ki se je zahvaljeval ?loveku, ki je opozarjal na nesre?o. Zapisal je hvala, ker druga?e bi naletel na nesrelo z 130km/h. Kak idiot mor? bit da vozi? s tako hitrostjo, ne vidi? pa 10m pred sabo. In tle je bil ves problem, kaj ti ponagajo table in opozorila, ?e jih ljudje ne jebejo in nimajo nobene zdrave pameti in grejo v oblak megle kot Tom Cruise v dnevih grmenja, po gasu pa upajo da pridejo prvi ven....

Kolikokrat svetijo opozorila pri tunelih ali pa je u?gana celo rde?a lu?, pa vozniki gladko dalje kot da ni ni?.

In ?eprav so DARS-ovci svojga dnara vredni, ampak tle nimajo ni?, tle je pa? ?isto pomankanje vozni?ke kulture. In ?e smo iskreni, ?e bi imel dars postavljene opozorilne elektronske table na 100m, bi se pa tu pisunilo, kok darsovci spet kradejo in postavljajo tok nepotrebnih tabel. Megla pa? pride tam kjer pride, zdrava vozni?ke kultura je vse kar rabi?. In zame so prej krive avto ?ole in pa izpitne komisije, ki spu??ajo na cesto vse nesposobne?e.

Me zanima, ali bi VI, ki zagovarjate DARS govorili enako, ?e bi bili v?eraj udele?eni v tem naletu....

...se mi zdi da pozabljate, da cestnine in vinjete pla?ujemo SAMO zato, da ustrezno poskrbijo za vozne

razmere in varnost na cestah, kakor tudi za ustreznost samih cest....

...V?ERAJ NAMRE? TEGA NI BILO....

....sem mi zdi tudi otro?je govoriti v stilu...so bile izredne razmere, vi?ja sila....in take bedarije....

...?e stvari ustrezno zastavi? in prilagodi? uporabniku (praviloma najmanj sposobnemu) VSE tako prepre?i?, ali vsaj omili?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?e bi DARS imel na tem odseku (ki je znano problemati?en)  vgrajene ustrezne varovalne mehanizme,

bi se taka katastrofalna nesre?a lahko prepre?ila....

....pa lahko je popolna zapora ceste, ali pa omejitev hitrosti na 50km/h, ker ?e lahko imamo v Trojanskih

tunelih za vsako bedarijo omejitev zni?ano na 60km/h, potem bi lahko bilo nekaj podobnega tudi tam.

(v Trojanskih tunelih je radarski sistem, ki ob zazanavi vozila ki vozi manj kot 70km/h, avtomatsko aktivira

opozorilne semaforje in ustrezno zmanj?a omejitev hitrosti).

...toliko za tiste, ki ?e vedno mislite, da DARS ni kriv....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

"Slivka" tole kar si napisal je ba bolj za lase privle?eno....vsi ki smo na podoben primer ?e naleteli vemo, da

se megla pojavi tako nenadoma, da ne more? ?isto ni? naredit.

Kar naenkrat si v megli in dejansko samo upa?, da nih?e pred tabo ne stoji, oziroma vozi bistveno po?asneje...

,,,za voznike za teboj velja isto....kar koli naredi? ...... si nasankal....

Tako da v doti?nem primeru je po mojem mnenju izklju?na krivda na strani DARSA...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tale del avtoceste (od morja proti Postojni) je ve?krat problemati?en, pa naj bo megla, sne?ni vihar ali kaj drugega,

pa DARS tudi ni toliko, da bi postavil radarski sistem s semaforji, ki bi promet ?e pravo?asno ustavili.

...najbr? je bolj pomembno denar od cestnin basat v lastne ?epe....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.