Skoči na vsebino
Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano

Kowkele ?e je prav napisal je to za eno leto....ne vem zakaj potem 24 postavk (2 gospodinjstva?)? ?E je za eno leto potem je normalno - 1400?, na kvadrat popolnoma enako kot jaz, ?e pa je za dve leti pol pa ma en kabel k sosedu speljan :)

tako je za tiste cente se ne da je...ker je vedno vezava tista s katero te drzijo/dobijo

Ne to je od 01.2017 do 11.2018. Zneski so mese?ni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano

?e moja poraba elektrike december 2017 -november 2018(komplet gospodinjstvo):

monta?na hi?a Jelovica (nova),150m2, pritli?je+mansarda, vse povsod talno ogrevanje, prezra?evanje z rekuperacijo. Toplotna Daikin 8kW zrak/voda. Pozimi termostat nastavljen na 23 stopinj, sobe 19-19.5.

Lokacija Ba?ka grapa...

Januar 2017 je bil res mrzel, takrat je bila tudi poraba najvi?ja(96,26?)

So pa res vsi aparati novi/var?ni, led razsvetljava...

Najbolj?e je pa to, da ni treba za ni? skrbeti. Hi?a in voda sta vedno topli... :D

Prej-stara hi?a smo vedno kurili na drva (podiranje, vleka, cepljenje, ?aganje...), tako da jih prav ni? ne pogre?am... :D

post-927-0-80638300-1545312309_thumb.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Naro?il sem ji sprednjo masko ?rno brez logota iz nem?ije, dobim v soboto, naro?il sem ji eibach pro kit, nem?ija :D

Opraskal sem ji sprednji odbija?, ?el do cenilca dobil zapisnik in drug teden sem ?e dogovorjen z li?arjem, da bova prebarvala odbija?, masko in prednje letvice za lu?i, + zadaj prtla?nik, ker sem malce okru?il barvo, ko sem jemal kromiran znak dol :D

Dogaja se ;)

Ne vem, ?e je pametno, da se take re?i javno oznanja... :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

To je vse, kar ima za pokazati kroja?ica in njena grupa TNT okoli nje. :aaaaa:

Tako z dvigovanjem davkov bi znal "re?evati" dr?avo vsak petletnik.

?e kdo spremlja kaj Italijansko televizijo je lahko videl, da prav sedaj ukinjajo podoben krizni davek, ki jim je naredil v letu in pol nepopravljivo ?kodo v gospodarstvu.Pa ne samo to.Razmi?ljajo celo v smeri, da bi zmanj?ali davek na pla?e in bi posledi?no ostalo ljudem ve?. In nadaljevanje je jasno tudi vsakemu lajku: ve? ?oldov - ve?ja potro?nja = zagon gospodarstva.

Na?a ena?ba: ve?ji DDV - krizni davek - obdav?it ?e par stvari = morti di fame (siromaki ?e ve?ji siromaki).

Kakor je ?e Jures pravilno ugotovil je edina re?itev E-bay in cenej?e nakupovanje ?ez.Jaz ?e ne bom sodeloval (oziroma minimalno) pri krpanju njihove polomijade. ;)

Jaz nisem ne "levi" ne desni.Podpiram vsako dobro idejo z vsake strani.Na ?alost je ?e nisem opazil do sedaj.

Aja, majhen bombon?ek v obliki nezvi?anja tro?arin za benzin pa so tej zadnji res vrgli med rajo. :P

Tudi jaz absolutno podpiram idejo in predvsem akcijo mladine.Samo kaj, ko bodo lastniki, ko bo vse po?i??eno in porihtano uleteli nazaj in zahtevali, da se mularija umakne iz njihove lastnine. <_<

Zanimivo, kako so murgelski sindikalist jabol?ni zavitek in ostali z lahkoto sedaj pristali v roku pol ure na vse pogoje. :P

Nih?e ni grozil z ?trajkom, uli?arji niso napovedali novih protestov, rde?i Semoli? tudi ni?. Skratka, vse je v najlep?em redu in nam gre super. Kak?ne ovce.

Je pa ta dogovor z j.u. bolj kozmeti?ni popravek.Pravi ukrepi ?ele sledijo...

A samo ta se dela norca iz vseh?? ?zmeden?

A ?ivilja in klovni okoli nje pa ne, de?

To z hildo je samo ?e en dokaz, da nas edino trojka ?e lahko re?i teh pacientov okoli nas. ;)

Gr?ija, Ciper in ?panija so se zajegali in zjebali sami-vsi so imeli preveliko javno upravo, slabo storilnost (grkom so morali pla?evati, da so sploh prihajali v slu?bo, ?panci so morali imeti obvezno siesto, Ciper se ve, kaj se je ?el in mi smo tu negdje-vsega po malo.To, da so krivi tujci, take lahko streljajo edino brka? in murgelj?an o zunanjem sovra?niku(kako mi je to znano iz biv?e vojske :aaaaa: ) enih 30 let nazaj.In spet in spet se ponavlja, ko pridejo blji?je k koritu.

Mislim, da ne bi bilo nevem kak?ne ?kode, ?e pride naredit 3-ka red v to na? bananistan (razen za predimenzioniran javni sektor in banke v d?avni lasti, katere bi se prodale in bi bil mir za vse ve?ne ?ase z dokapitalizacijami).

Mislim, da nam ta scenarij z temi potezami tvoje vlade itak ne ginejo pred koncem leta :P

"Jaz nisem ne "levi" ne desni" Ma "malo" v desno pa vle?e.... :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

eno vpra?anje (?e kdo ve):

katero DX11 grafi?no naj kupim, da bo ?e polno izkori??ena (da je ne bo zaviral procesor)?

Sedaj imam 2x HD4770 cross vezava

Procesor: AMD Phenom II X4 955 (3,20Ghz, 8MB) BOX Black Edition

mati?na: MSI 790FX-GD70 - AMD 790FX Chipset

RAM: Patriot Viper DIMM Kit 6GB PC3-12800U (DEM-0002)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

PA ?e gleda? je Tolmin dosti na odprtem, kaj ?ele kje v kaki Ba?i, Podbrdo....

O,

ej sem jaz iz Ba?ke Grape, in ni bilo oz. ni panike. Velik problem je zgornje poso?je (Bovec, Trenta), kjer je bila velika koli?ina padavin. In potem pride vse dol. Pa ?e jezu niso spustili, ker se bojijo, da bi zalilo naprej vse( Italija)-tam je problem ker se kri?ata So?a in Vipava. poglej slike na rtvslo, kako je zalit Most na So?i-komaj gre So?a pod mostom, jer je druga?e kar nekaj metrov...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Ja to je pa na na?ih cestah stalnica. Jaz bi Italijanom prepovedal vo?njo po cestah o?jih od 7m, ker niso sposobni voziti. Tam, kjer se s s kamionom s prikolico (kot na sliki) komot sre?a? samo z malo zmanj?ano hitrostjo, se mora? z skoraj ali pa popolnoma ustaviti (ponavadi ?e v travo. ?e je seveda plac), da se lahko sre?a? z italijanom....?e dobro, da bo po?asi konec dopustov in jih bo nekoliko manj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

?e tole:

36,60 EUR za 2 paketa le? za o?i (za 6x po 14dni) s po?tnino vred.

V na?i banana republiki me ta paket pride 54,00 eur ?e grem sam iskat ?ez cesto. ?zmeden? zlatarji usrani.

Letno prva varianta: 164 eur

Letno druga varianta: 243,00 eur

Ja tudi jaz naro?am dnevne le?e (30kos) iz UK po ceni 20? s po?tnino pri nas pa 29 ?. V celem letu se nabere precej....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

?e ti pa zraven pravijo, da je popolna dru?ina le sveta dru?ina pol men ni ni? ve? jasno. Se pravi edino pravilno dru?ino sestavljajo sine Jezus, mati Marija in kru?ni o?e Jo?ef. Pri tem, da je ?lo ali za umetno oploditev s strani neznane osebe (sveti duh) ali pa je marija v strahu zamol?ala Jo?efu s kom je bila.

:D:D:D:D:D:D

Ja to sm se tud jaz zmeraj spra?eval, kaj oni mislejo s "popolna" dru?ina....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Dva prijatelja ?tudenta gresta na izpit fizike na fakulteti. Prvi vstopi v u?ilnico in profesor mu postavi vpra?anje:

- Recimo, da potujes z vlakom in v kupeju je vroce. Kaj bos naredil?

* Pa, odprem okno.

- Odli?no. Okno ima povr?ino 1, 5 m2, kupe ima volumen 12 m3, vlak se pelje s hitrostjo 80 km / h, veter pa piha s hitrostjo 5 m/s. Koliko ?asa bo trajalo, da se kupe prezra?i?

?tudent, seveda ni imel pojma in je padel na izpitu. Odide ven iz u?ilnice in prijatelju pove, kaj je bil vpra?an. Prijatelj vstopi in profesor za?ne spra?evati:

- Recimo, da potujes z vlakom in v kupeju je vro?e. Kaj bos naredil?

* Pa, sle?em jakno.

- Zelo je vro?e v kupeju.

* Pa, sle?em pulover in srajco.

- Se vedno ti je vro?e.

* Pa, sle?em se hla?e in nogavice.

Profesor postaja malo ziv?en in re?e:

- Kaj pa, ?e nasproti tebe sedi homoseksualec, ki ima 120 kilogramov in te gleda, ko se ti sla?i??

?tudent se ne da:

* Pa briga me! Lahko me nategne cel kupe pedrov, ampak okna ne bom odprl.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

ma to je po moje precej razli?nih dejavnikov. V drugem delu vasi imajo tudi probleme (povezava pada , tv kocka) pa je na istem kablu kot jaz (gre od centrale mimo mene ter naprej). Je pa tudi res, da imam jaz od centrale do mene samo cca 130 m kabla, uni pa ene 400 pa ?e vozli??e za drugo vas ima vmes...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Se ne spomnim, kdaj je nazadnje bil predsednik DZ iz iste stranke kot pa premier. Ponavadi so tako stol?ke delili, premier iz najve?je koalicijske stranke, predsednik DZ iz druge najve?je koalicijske stranke.

Janković se bo moral predvsem navadit iskanja konsenza in dogovarjanja, ker tole ni mestni svet, kjer ima 50%+ in po?ne ravno kar se mu zljubi. In to mu gre v nos. Danes je bil ?e na?elni dogovor za Pahorja kot predsednika DZ, potem je pa ?upanko ?elel svojo gor zrinit in trmasto vztrajal pri temu.

?e malo se bo mulil in z glavo v zid zaganjal, pa bodo SDS, Virant, Desus, SLS in Nsi naredili svojo koalicijo, on bo pa 4 leta lepo obsedel za svojim namesto za premierovim mikrofonom.

Najbolj sem se nasmejal dana?nji ?upankotovi izjavi, da ?edalje bolj spoznava, zakaj ne sodi v DZ -> seveda, to ni "enopartijski" sistem, kot v MOL... on pa neke demokracije pri svoji "delovni praksi" ni ravno navajen, in ravno to ga najbolj jebe... hehehe :hudicek:

A ni bil ravno v Jan?evi vladi predsednik DZ Cukjati, ki je tudi SDS? Slab spomin....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.