Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano
pred 4 urami je Slivka napisal:

Vedno bolj podobno Fordu...

Avto zrihtan. 

Ej, a je v Fordu tut kakšna oprema notri, ki nočemer ne služi?

Baje je prebijal zvočnik za parkirne senzorje, ki sploh ničemer ni služil in bil samemu sebi namen, saj je namenjen za neke druge modele mazd. No, tako nekako mi je bilo razloženo...

Čudno naključje je, da se to pojavi po servisu, ki je bil čisto nepovezan s tem. Sem tako lažji za polovico mehanikove ure in gremo dalje. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 1 minuto je Slivka napisal:

To se bere kot da imaš Forda...

Ma, sj štekam, da pride kdaj do okvare... ampak da daš avto na servis za eno stvar in ga dobiš z drugo napako nazaj...

Da ne rečem, da se je zarad tega senzorja zabasal tudi DPF in so morali sprožiti regeneracijo, za katero se zna zgoditi, da ne bo krita s strani jamstva in jo bom moral sam plačati - za to, da so sprožili na računalniku in niso imeli nobenega dela z njo še manj pa stroškov... 

Ampak ok, da le ne bojo zdej s temi zavorami kej komplicirali.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Da se še javim s svojim epilogom pogajanj za višjo plačo o katerem sem jamral.

Trajalo je sicer 10 mesecev, ampak se je izplačalo, saj sem med tem časom ratal bolj samozavesten pri pogajanjih oz prodajanju sebe (lol), do svojega znanja in ostalih lastnosti, ki pridejo poleg, ko delaš delo, ki te veseli. Zaradi teh nesoglasij sem tudi odšel na vojaško usposabljanje za 3 mesece, kjer sem prekinil negativno energijo, ki se je nabirala iz dneva v dan, prekinil sem tudi dnevno rutino sedečega dela, si s tem nabral nešteto novih znanj in izkušenj, veliko novih poznanstev soborcev s katerimi smo scali kri, konec koncev pa sem bil za to tudi plačan in nakazila zadnji dan v mesecu s strani mors-a, so postala priceless. Ko sem se vrnil na šiht, me je pričakal nov izvršni direktor, ki je bil bolj poslušen za moje "zahteve" po povišici in mi je stisnil 3% več na plačo, kot so bile moje zahteve (seveda so moje zahteve postale manjše, saj mi ni treba prevzeto celotno delo bivšega sodelavca, saj se je "zaposlil" nazaj preko SP-ja), tako da lahko rečem, da se je vse moralo zgoditi tako, kot se je in za konec še vedno velja rek - potrpežljivost je mati modrosti. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
dne 17. 9. 2024 ob 16:35 je Z M A J napisal:

Če ti kaj pomaga, lahko dr. Pelka kontaktiram in kaj povprašam glede nastale težave ter kako jo odpraviti?

Hvala, sem pelal v Zagorje na pooblaščen servis in so mi odpravili napako - senzor za neki neki je šel in so ga zamenjali. 

Je pa fora, da se je takoj pojavila nova težava in jo pelem danes preverit, kaj se dogaja in sicer, ko pritisnem zavore, se oglaša nek čuden tuleč zvok, ki sicer ob večjih obratih ni moteč, je pa takrat, ko zaviram pri manjših hitrosti oz stojim na semarforju in držim zavoro. Začuda je zvok prisoten tudi, ko avto ugasnem in držim nogo na pedalu. WTF res... da ne govorim, da udari na živce, če to poslušaš neki časa.

pred 2 urama je Slivka napisal:

Čez štirinajst dni bo pa jok, da je pol firme na bolniški...

To je samo med korono veljalo - peri ruke in ostani doma, ker tudi, če si zdrav, to nisi. Divji časi, a.🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Nedelujoča turbina na Mazdi in očitno posledica tega tudi lučka za zabasan DPF filter, naročen sem pa šele jutri za pregled in potem bogve kdaj mi bodo na pri jamstveni hiši odobrili popravilo in potem gasa dalje. Jebela cesta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)

Vprašanje za vse lastnike Mazd, ki ste nekoč in danes vozili avte na pooblaščene servise, kater servis od Celja do Ljubljane priporočate?

Kupil sem rabljeno Mazdo z 1-letnim jamstvom in bi rad izkoristil ta moment, da peljem avto na pooblaščen servis, da mi preverijo, kaj se dogaja z lučko za motor in avtom v safe mode-u od včeraj naprej. Sem bil pri svojem mehaniku in je računalnik napisal, da je nekaj s pritiskom v turbini...

PS: Na CarGarantie so mi rekli, da lahko uporabil načeloma katerkol servis, ampak mi je moj mehanik vseeno predlagal, naj to kar tam preverijo in popravijo.

Hvala. :)

Popravljeno od pob
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Ima kdo kakšno rešitev, kako rešiti zaostanek videa napram audiu preko bluetooth povezave v Mazdi letnik 2018? Klici delujejo ok, prevajanje glasbe ali videa, pa se čuti zaostanek...

Pred tem sem 4+ let vozil Škodo Superb isti letnik, ki teh problemov ni imela in kar se tiče pedantnosti Japoncev, bi si mislil, da kej takega ne bom doživel. 🙈

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Nisem se še uspel pohvalit, da sem nabavil nov avto - Mazda 6 karavan (2018). :) Avto kot iz škatlice, moj mehanik ni imel nobenih pripomb, jaz, ki ga vozim zadnjih 14 dni oz. okoli 2000 km, pa tudi ne.😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Tolk budalaščin okol atentata na Trumpa pa še ne. Če bi o tem posneli film, bi samo komentiral, da kej takega ni mogoče!

Zrežirana zadeva, da še slep to vidi... če bi Trumpa dejansko koknali, bi njegovo vpletenost lahko črtali, tako pa ga je falila krogla za 1 cm in ne mormo niti tega izključiti.

Tolk enga denarja ima, pa si ne more privoščiti boljšega (dodatnega) varovanja? Resno? Ne ne, njega skoraj fentajo in se smeji od tistega momenta dalje kot da ni bilo nič... Bo sploh zahteval kakšen odgovor, kaj se je dejansko dogajalo al se bo samo smehljal dalje in igral klovna?

Če bi se to zgodilo, recimo, Putinu, bi sedaj že imeli javna linčanja... najmanj.

Vse, kar vidim zadnje dni, je en kup nelogičnosti...fak, v kakšni matrici mi to živimo.😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 22 urami je pob napisal:

Tako se mi je v začetku zdelo, da se bolj čuje, ko zavijam levo, ampak ko se je mašina segrela, pa ni blo več takšne razlike.

Zvok je isto, ko je hitrost nad 60, potem se zadeva znormalizira.

PS: ker avto vozi žena, si bom vzel čas še za eno testno vožnjo in bom potem znova poročal, kaj ugotavljam. :D 

Trenutno vse kaže na to, da je kriv ležaj - zvok je močnejši v ovinku na levo kot pa na desno. Poleg tega, sem se spomnil, da mi je mehanik omenil, ko mi je menjal na sprednjem kolesu nekaj v zvezi z zglobi, da bo počasi ležaj postajal čedalje glasnejši po določeni kilometrini.

Sedaj pa je vprašanje, kolk se je nevarno vozit s takim avtom, saj kot sem že rekel, je mehanik na dopustu?

Hvala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano
WWW.SPORTBIBLE.COM

England suffered a crushing defeat to Spain in the final of Euro 2024.

WWW.SPORTBIBLE.COM

England fell to an agonising defeat against Spain in the final of Euro 2024.

Evo, pa se jim je tu vrnilo, kar se tiče prezgodnjega končnega piska. V fuzbalu je vedno tako, da vesolje vse zgliha - enkrat dobiš, drugič zgubiš. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
Pred eno uro je Mraušk Mčk napisal:

Kakšna razlika med levim/desnim ovinkom? Ko sem imel težave z ležaji, je ležaj postal glasnejši, ko je bil manj obremenjen.

Tako se mi je v začetku zdelo, da se bolj čuje, ko zavijam levo, ampak ko se je mašina segrela, pa ni blo več takšne razlike.

pred 32 minutami je NevLado napisal:

A če stisneš sklopko in je motor v "prostem teku", je isti zvok?

Jaz bi tudi sumil na neko polosovino 

Zvok je isto, ko je hitrost nad 60, potem se zadeva znormalizira.

PS: ker avto vozi žena, si bom vzel čas še za eno testno vožnjo in bom potem znova poročal, kaj ugotavljam. :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 8 urami je FuManchu napisal:

Nič ni misterij, če ga pelješ do pravega majstra. Veliko stvari se premika med vožnjo in ugibanja so draga ponavadi.

Dober mehanik ti bo rešil zadevo.

Mnja, vedno se nekaj takega zgodi v času dopustov in trenutno mojega mehanika ni na dosegu. 😐

Težko pa sam testiram, ker premalo poznam, kaj vse je v mašini od turbine dalje itn., čeprav je mogoče res kej od tega, kar je @Boss naštel.

Hvala zaenkrat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Eno vprašanje za kakšnega mehanika oz. znalca okoli avtov.

Moja Mazda6 Sport CD129 TE letnik 2010 spušča nek glasen zvok pri hitrosti 60+ kmh. Slišat je podobno takemu zvoku, ki ga je v naši mladosti oddajal dinamo na kolesu, ko si ga pripel ob gumo. Zvok je glasen in ga ne morš preslišat, kot bi prihajal iz koles ali pa mogoče od kakega ventilatorja v mašini ali kak jermen tudi. Ni pa zaznati, da bi bilo z mašino karkoli narobe, je odzivna in lepo teče.

Ta neznan zvok utihne, ko hitrost pade pod 60 kmh.

Skratka, misterij.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano (urejeno)

Mene res čedalje bolj moti ta dodaten čas na koncu tekme. To so preveč nedefinirana pravila glede tega in da bi blo res pošteno, bi se moral čas po 90. minuti ustavljat, tako da bi se res igral čisti čas.

Sploh včeraj, ko je Anglija zadela tik pred koncem in se potem 2+ minuti igra sploh ni odvijala, bi pričakoval vsaj 5 minut igre še od tam dalje...

Popravljeno od pob
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Neki me zanima. 

Ob nakupu rabljenega vozila dobim poleg za eno leto jamstvo preko Car Garantie in me zanima, ali ima informacijo ali je potrebno zaradi tega jamstva (in zraven še leasinga) avto voziti na uradni servis ali je lahko kakšen drugi?

Hvala. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.