Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano

Da se malo oglasim po dolgem cajtu.

?au?i bau?i!!!!

Se moram pohvalit, da smo uspe?no zaklju?ili trgatev in da vsi parametri ka?ejo, da imam v zidanci in vinskih cisternah izvrsten letnik rujne kapljice.

Jujujuhuhuuuuuuu!!!!!!!!!

?koda ker ne morete probat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Sem pri?el vas malo pogledat......

Ko ?e govorite o Bav?arju

A ste ?e pozabili, da je bil v ?asu umora Ivana Krambergerja, policijski minister ravno in slu?ajno Bav?ar?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Da se ve kdo je najboljši
Napisano

Pa ne ameri?kega gledat, ker majo ?ist druge standarde. Glej evropske teste.

Tukaj je britanski

http://www.jdpower.com/press-releases/jd-power-2016-uk-vehicle-dependability-study

in ?e nem?ki

http://www.jdpower.com/press-releases/jd-power-2016-germany-vehicle-dependability-study-vds

zanimivo kako se nem?ka sveta trojica izka?e na britanskem testu - sicer to ni ?isto realen podatek, ker pri luksuznih znamkah je notri nabasano ?e ve? opreme, ki pove?a mo?nost pojava okvare.

pa ?e

http://www.autoexpress.co.uk/car-news/consumer-news/91220/the-most-and-least-reliable-car-manufacturers-2016

pa ?e tale, kjer se da izbirat statistiko med starimi avti, ki je tudi najboolj merodajna.

http://www.anusedcar.com/

Britanci in Nemci, kot ka?e, lexusa sploh ne poznajo, ker ga sploh na lestvici ni. Razen ?e kdo verjame, da je lexus ?ist nekje na dnu lestvice.

No ja, tud taki verjetno obstajajo, ki tako mislijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali lahko sklatim dron?
Napisano

Nova panoga turizma: Dron turizem.

Jih kakih 5 nabavi?, naredi? fe?to, nadleguje? sosede, zrihta? vse sorte hladnega oro?ja in na koncu jih dol sklati?.

:lol:

Zakaj si tako negativen?

Poglej z druge plati!

Naredi? fe?to.....povabljenec na fe?ti spije malo cvi?ka preve?.....pokli?e? taksidron.....povabljenec se s taksidronom lopo odpelje domov k ?eni v objem......

Aaaaa?

No zdaj bodo ti droni ?e koristni ratali. Ja ja vsako toliko prav pa?e spit malo cvi?ka :-)

Brez skrbi!

Je pa zanimivo, kako  zaradi vse ve?je popularnosti cvi?ka, nekateri pljuvajo po njem.

Bolj ko fou?ljivci pljuvajo po cvi?ku, bolj je cvi?ek popularen.

Cvi?ek ostaja slovenski, teran so pa Hrvatom prodali.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali lahko sklatim dron?
Napisano

Vino je Teran, Merlot, Refo?k, mogo?e ?e Modra frankinja. 

Cvi?ek pa... Bog ti ga po?egnaj, ampak jaz se za cvi?ek ne zganem niti iz hi?e, kaj ?ele, da bi se peljal na Dolenjsko. Pa ?etudi bodo ?evapi zraven...

Neki poznavalec vin,  kot vidmo nisi glih. To je pa? tvoje mnenje. Ni kej. Ima? pravico do svojega mnenja.

Moje mnenje je pa, da tist kotel katerega ti vozi?, tudi ni avto. Ampak ga ima? vseeno rad kot ka?e.

Jaz kot ljubiteljski vinogradnik pa cenim VSA vina. Ker vsako vino, ?e je zdravo in ?e je pravilno pridelano in shranjeno, je dobro. Tudi tista vina, ki si jih ti omenil so dobra. Lahko. Lahko pa tudi ne. Ker ravno teran, refo?k, merlot in frankinja, so najve?krat pokvarjena vina. Ker so zelo dovzetna za oksidacijo in poznej?i cik. Je pa res, da taki "poznavalci" vin, kot si ti, teh napak, zaradi specifi?ne trpkosti teh vin,  sploh ne opazijo. Tako trpkost, kot tudi sladkost vin prikrije marsikak?no napako/bolezen, na vinu.

Babe npr zelo rade pijejo polsuha, ali polsladka ali sladka vina...ker imajo pa? rade nekaj sladkega. Ampak ta sladkor v vinu je najve?krat navadna kamufla?a in prikrivanje napak na vinu. 

No ja, Slivka, saj nima veze,  dobrodo?el si na dolenjsko , pa ?eprav no?e? prit.

Aja, lahko ti povem ?e nekaj.;

Imam prijatelje na krasu in kadar imamo ?urko pri njih, me prjatu iz krasa zmeraj prosi, da sabo pripeljam cvi?ek, ker cvi?ek se da ob dobri hrani  pit cel ve?er.. Terana refo?ka, merlota frankinje...se hitro "naje?". Terana spije? dva deci, pa si ves plav v ksiht, pa zjutraj se ?rno userje?, da se kar ustra?i?, ko v skret pogleda?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali lahko sklatim dron?
Napisano

?akaj zdaj. A ti vabi? na vino ali na cvi?ek?

Seveda!

Pa ne samo to.

Narezal bom doma?e klobase, salame, ?peha, ?ebule.....kot se spodobi za v zidanco. 

Ker sem pa sli?al, da ti lepo poje?, te bom pa ?e s frajtonarco spremljal, ker druga? bo kdo mislu, da te koljejo. 

Kdor bo pa drona ubil, mu ga bom pol pa lahko za lon spohal, al pa na buzaro naredu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali lahko sklatim dron?
Napisano

Ej. Organiziraj strelsko mazda sre?anje. ?ar, vin?ek in fra?e pa ubij drona :jupiii:  :vesel:

To bi pri?lo v po?tev spomladi, ko se bo malo otoplilo. Imam kamin, ro?tilj, kotli?ek.....

Ampak imamo en problem. Nih?e tukaj no?e pit vina.

Malinovc, pingota, frutek.... pa ne bom kupoval, dokler je v sodih/cisternah dost dobrega vinca.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali lahko sklatim dron?
Napisano

To se ti sam zdi da neki leta, priporo?am malo manj alkohola.lp

Ne bo dr?alo. Ravno obratno.

Dolgo se mi je res  samo dozdevalo, da nekaj nad zidanco bren?i. Potem, ko sem pa enkrat s kozarcem cvi?ka stopil ven iz vinske kleti in nazaj nagnil glavo in gla?,  da sem lahko srkal rujno kapljico, pa sem nad glavo zagledal tistega bren?e?ega hudi?a.

?e ne bi zaradi pitja cvi?ka moral gor pogledat, pol mogo?e sploh ne bi opazil drona.

Tako da tvoja teorija o alkoholu tukaj pade po celi ?rti....

Sicer pa ima cvi?ek tako malo alkohola, da to za taprave mo?akarje ni ni?...

In Lojzi, kot veste,  JE taprav mo?akar.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali lahko sklatim dron?
Napisano

Ne vem kam to pa?e, pa bom kar vas vpra?al, ker sigurno veste.

?e nekaj ?asa mi nekdo spu??a dron nad mojo zidanco in me, predvidevam, snema. Ne vem to?no od kje pride, ker se umakne za hrib.

A jaz lahko to fr?anje ?icnem s zra?no pu?ko?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mi nimamo sistema, ki bi prepoznal koliko ima kdo premo?enja oz. kako ?ivi, zato tudi ne moremo imeti kazni glede na prihodke, ker bodo spet tisti, ki delajo uradno in po pravilih pla?evali ve? kakor tisti, ki se stalno vun vadijo in i??ejo vse mo?ne krivine. 

Moje mnenje je da je alkohol in objestnost ve?ji problem kakor hitrost.

Hudi?evo dobro vedo koliko ima kdo premo?enja.

Npr v primeru smrti sodi??e prekleto dobro ve, kaj in koliko je pokojnik imel...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konec koncev... zalostno je, da je v sloveniji veliko ljudi, ki nimajo za prezivetje. Ampak cisto kruto iskreno... taki bi morali ?e toliko bolj paziti, da ne dobijo kazni, ce ze v startu vedo, da nimajo zanjo.... pa takega razmisljanja ni ravno opaziti.

Vidi?, v svojem stavku si sam sebe demantiral.

Zakaj bi moral reve? ?e bolj paziti, da ne bo koga ubil, kot pa bogata?? Zakaj bi po tvojem morali biti reve?i, na cesti bolj previdni od bogata?ev?

Smisel u?inka kazni ni v tem, kdo jo bo te?je ali la?je  pla?al. Ravno zato je enotna kazen nesmiselna-nepo?tena.  Smisel u?inka kazni je v tem, da tako reve? kot tudi bogata?, zaradi strahu, sramu.... pred kaznijo,  ne bo ubijal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dejstvo je, da vi, ki zagovarjate enako kazen za reve?e kot za bogata?e, sploh ne dojemate smisla kaznovanja.

Kazen ni prodajni artikel iz trgovine, ki ima enotno ceno kot imajo enotno ceno  makaroni. Namen kazni ni v tem, da ti kazen "kupi?" . Eni kupijo z lahkoto, drugi s te?avo.

Namen kaznovanja je v tem, da ti kr?itelja tudi dejansko kaznuje? in ga s to kaznijo na nek na?in prizadane?, u?alosti?, u?ali?, poni?a?, prisili? v spo?tovanje reda.......skratka, mu po doma?e in druga?e  re?eno, pore?e? perutni?ke in na ta na?in prisili? v spo?tovanje reda. ?e en bogata? dobi kazen 500? to njega ne bo prisililo v spo?tovanje reda. Ker 500?  za bogata?a ne predstavlja nobenega stro?ka, oziroma mu ne predstavlja ni?. Pla?a, pa hajd naprej po gasu....

Mogo?e bi bogata?a, bolj kot denarna kazen,  vzgojilo to, da bi pol leta smeti od reve?ev odva?al, da bi mogo?e  na gradbi??u pol leta ali ve? ( odvisno od te?e  prekr?ka) popoldne krampal in malto me?al, da bi greznice pucal, pasje dreke pobiral, ali za kazen pe? hodil na ?iht, itd.....

Ker tisti, ki zagovarjate enotno kazen, bi po va?i logiki potem morali imeti tudi enotne nagrade /pla?e. enaka kazen-enaka nagrada, enak dopust, enaka hrana.....enaka ?enska....

Jaz vam lahko zase povem kak?na kazen bi name u?inkovala

Zame bi bila npr najhuj?a kazen, ?e bi se moral, namesto z japonskim avtom,  vozit s kak?nim BMWjem . To bi bilo mene tako sram!!!!!!!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Reven bebec ne bo imel za takega Audija, kot ga je imel ta Zagreb?an :P .

?e pa kak?en siromak hiti v slu?bo, pa za nekaj kilometrov prekora?i hitrost, bo dobil kazen v vi?ini minimalne pla?e - kar je za njega precej huj?e kot za kakega bogatega bebca 1500 ?, kolikor dobi? za preko 200 km/h in prehitevanje po desni... Zato ideja, da bi kazen pla?evali glede na vi?ino dohodka...

Odmerjanje glede na vi?ino dohodka je bolj tako tako. Premo?enje je tisto, kar je bolj merodajno. Oziroma luksuzno ?ivljenje

Ker dohodek si dandana?nji podjetniki prikazujejo kakor ho?ejo. Vsi so na nekih minimalcih, na morju pa vikendi jahte, imajo firme, denar v dav?nih oazah.....dragi avtomobili, kao, na lizig, na firmo......

Vsakega kr?itelja bi blo treba pogledat kako bogato ?ivi, potem pa kazen dolo?it

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zakaj tako nizka kazen? Zato, ker so kazni za vse enake. ?e bi vi?ino kazni dolo?ali glede na premo?enje ali glede na osebni dohodek (npr.: za tak prekr?ek je kazen v vi?ini treh mese?nih osebnih dohodkov ali pa 1% ocenjene vrednosti premo?enja), potem bi bila kazen gotovo vi?ja in bi se tudi lastnik vozila, ki zmore 218 km/h, malo bolj dr?al cestno prometnih predpisov...

To, da so kazni za vse enake, to vem.

Jaz spra?ujem zakaj so tako nizke. 1400? za tak prekr?ek ni ni?. To je drobi?.

Se pa tud jaz strinjam, da bi morale bit kazni progresivne ter dolo?ene glede na premo?enje kr?itelja. In to kazen s ?tevilom ponovitev stopnjevat do te mere, da bi kr?itelj od lakote klo?aril.

Sploh pa so kazni za kr?enje hitrostnih omejitev odlo?no premajhne. Prevelika hitrost je najnevarnej?i prekr?ek v prometu, ?eprav je ravno hitrost najla?e nadzirati, saj ima vsak avto ?tevc na katerem pi?e brzina. In ta ?tevc ima vsak voznik pred nosom, tako da ga vsak zelo dobro vidi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Policist, rabi primeren prostor, da bo lahko varno in nemoteno ustavljal kr?itelje. Ne more policist ustavljat sredi avtoceste.

?e zdaj se vas veliko  prito?uje, kako je nek policist, kao,  na neprimernem mestu meril in kao,  na neprimernem mestu  ustavljal. Kolk bi se prito?evali ?ele potem,  ?e bi blo ?e ve? policije? 

Zato je definitivno najmanj mote?e in najmanj nevarno za ostale, pametne udele?ence v prometu, ?e je kr?itelj izmerjen s takim "trojanskim" radarjem  in posnet s kamero.

Nobenega nevarnega ustavljanja na neprimernih lokacijah....samo polo?nica domov pride.

In v prora?un bi pri?lo dovolj denarja za nabavo novih "trojanskih" radarjev in kamer.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mislim, da bi se dalo. ?e pogleda?, na primer, Monako, imajo precej ve?ji procent policistov na 1000 prebivalcev, kot pa Slovenija. Pa imajo v prora?unu dovolj denarja zanje in za njihovo opremo. Pa ?e vse druge poklice imajo "pokrite".

Aja, Monako je kne?evina. Ja, ima? prav. Ve? policije, kot jo imamo, Slovenija ne premore. Ker potem komunistom ne bi ostalo kaj dosti za rabutat...

Ko si ?e omenil Monako..

Ravno v Monaku so cestne divjake in cestne prekr?karje disciplinirali tako, da so na vsak ovinek, vsak kandelaber,  vsako kri?i??e itd....,montirali radar in kamero.

Radar in kamera sta na dalj?i rok cenej?a kot policaj. Pa ?e goljufat ne more?, ker besedo policaja lahko vsak izpodbija.

Radar te izmeri, kamera posname.....nima? kaj praskat. Samo pla?at.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lahko so kazni ?e tako visoke, pa ne bo nekega strasnega ucinka, ce je moznost da te zasacijo, minimalna.

Mislim, da bi nas bolj spametovalo, ce je 50% moznost, da te zasacijo pri prekrsku (pa tudi ce je kazen "zgolj"50 eur), kot da je 5% moznosti, da placas vecjo kazen, npr.500eur.

Policije je pac premalo na cestah.

Ve? policije kot jo imamo, Slovenija ne premore.

Ne more bit vsak drugi Slovenec policaj. Rabimo ?e druge poklice.

Taki radarji, kot so na Trojanah,  bi balkanske slovence, ki na avtu ne poznajo drugega kot gas,  spravili v red.

Take "trojanske" radarje in kamere bi bilo treba  postavit na vsak vogal, na vsak ovinek, na vsako kri?i??e.....potem pa prekr?karjem domov samo polo?nice po?iljat. pa bi se balkanska kulura vo?nje kmalu popravila na bolj?e. 

Pa raznorazne take in druga?ne avtomobilske forume bi morali nadzirati in jih cenzurirati.

Ker na takih forumih se prete?no zbirajo sami cestni prekr?karji, ki drug drugemu pomagajo goljufat kazenske postopke ter dru?no pljuvajo po redu, po hitrostnih omejitvah in po disciplini in po policiji..Razni avtomobilski forumi pri kulturi vo?nje, delajo ve? ?kode kot koristi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ve?krat na raznih avtomobilskih forumih preberem, kako so v Sloveniji kazni za prekr?ke previsoke itd.....

Ker bojda v nekaterih drugih evropskih dr?avah, so za enak prekr?ek kazni bistveno ni?je, lapa lapa lapa....

Jaz pa pravim, dokler bo v Sloveniji balkanska kultura vo?nje in balkanske manire na cesti, naj bodo kazni temu primerne. Balkanska cestna kultura, balkanske kazni, bi se temu lahko reklo.

Za primer si oglejte, kako kulturni vozniki so v ju?ni Koreji.

http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=16540

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.