Skoči na vsebino
Filmi
Napisano

Dobre serije, moja ocena 8+:

- Presumed innocent

- Succession

- Mayor of Kingstown

- The Boys

- The penguin

- Yellowstone

- 1923

- When they see us

- Slow horses

- Black bird

- True detective

- See

- Mare of Easttown

- Sharp objects

- Defending Jacob

- Unbeliveble

- The night of

- Big little lies

- The undoing

- Sons of anarchy

- Trapped

- Vikings

- Chernobyl

- Ozark

- The bridge

- Queens gambit

- Breaking bad

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Omrežnina 2024 po novem
Napisano
pred 7 urami je Jest napisal:

To je več kot 400% podražitev omrežnine ... Prej smo vsi imeli enako moč (pri 3x25A varovalkah je ta bila 10 kW)... Sedaj pa če imas določeno dogovorjeno takšno moč, plačujes v ČB1, ki je najdražji, takšno visoko ceno ... 

Nov način obračuna je narejeno samo zato, da bodo nekateri lahko več denarja dali v žep ... Dvomim, da bo šlo to vse v obnovo omrežja... 

Pa rekel sem ti pa nisi nekako sledil mojim besedam. Na letni ravni boš plačal cca. 250eur več, da distributerji ne bodo prikrajšani pri dobičku.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Omrežnina 2024 po novem
Napisano

@Bini zakaj si zmeden? Ta teden sem sedel s tremi, ki so preverjali svojo pprabo in dogovorjeno obračunsko moč. No pri vseh treh bi bilo bolje dogovorjeno moč znižati in mogoce 2 x na leto plačati penale za presežek. Sej obogatel od tega ne bo noben, samo stran denarja pa tud ni za metati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Omrežnina 2024 po novem
Napisano
pred 47 minutami je Jest napisal:

Kolikor sem jaz razumel, je sedaj od 1.10. dalje neko dvoletno prehodno obdobje, ko se ne bo zgodilo nic kaj pretresljivega

Ni čist tako, 2 leti ne boš plačal presežkov dogovorjene moči, boš pa po mojem mnenju placeval previsoko doloceno moč in to vsak mesec. Jaz bom počakal do konca zime, preveril na čem smo in potem spremenil. Če ne boš spremenil boš pač plačeval kot so si oni zamislili.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Omrežnina 2024 po novem
Napisano

Sej so ti že odmerili dogovorjeno moč, zdej te pa čaka položnica, potem se pa naj vsak sam ukvarja ali so mu pravilno obračunali ali ga bodo nategovali. V mojem primeru sem trenutno mnenja, da so mi moč preveč visoko določili in to so verjetno naredili vsem uporabnikom. Preden bo posameznik ugotovil koliko točno moči rabi bodo oni že kar nekaj viška pobasali v pokvarjene žepe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Omrežnina 2024 po novem
Napisano (urejeno)

Imam TČ in so mi naračunali:

- 1 blok 10,8 kw

- vsi ostali vloki 11,8 kw

Ker je edini paramater, ki dejansko veliko vpliva koliko bom plačal moč v 1 bloku me je zanimalo kolikokrat sem presegel to moč. Imam sončnico in sem pogledal v aplikacijo. Letos januarja je bil 1 teden precej mrzel in sem parkrat prekoračil 10kw ko se je na TČ vključil grelec.

Po mojij laičnih izračunih bom verjetno moč spustil na 9kw in raje 2 x na leto plačal 3 eur pribitka. Bom pa počakal, da vidim kako bo to zimo.

Vglavnem, s sončnico sem do sedaj plačeval cca. 110 eur omrežnine, po novem naj bi cca. 370 eur. Zame klasični nateg za pobiranje denarja. Je pa zadeva patetično kompleksna za povprečnega smrtnika. Mnenja sem tudi, da so dogovorjeno moč vsem nastavili na max glede na njegove špice, kljub temu, da dobro vedo, da bi ceneje prišel skozi če bo 2 x placal penale, pa še to zgolj pogojno.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ja ne moreš verjeti, če bo šlo tako naprej varnost in javne dobrine več ne bodo samoumevne. Problemi v zdravstvu, policiji, zaporih, šolah, politika pa še kar ignorira težave, ki bodo vplivale na kakovost bivanja vsakega izmed nas.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)

Hmm, a bi bilo boljše če še teh ne bi izsledili? A si kdaj pomislil, da postopke usmerja državno tožilstvo? Ima pa policija vsako leto par razpisov pa vabijo sposobne ljudi, da bodo polovili lopove.... Ne vem no če je pravično takole počez pljuvat po policiji.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup avta pred 2025
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Boss napisal:

Točno tako za MY25, ga sploh ni več na voljo, ostaja GT-line 1.5T, ki pa so mu s 160KM znižali moč na 140KM.:( Torej v vsakem primeru se moram odločit zdaj, če sploh.

Ja sej veš, da sem jaz tudi razmišljal kaj naj kupim, pa sem nazadnje vzel pač še zadnjo M6 iz Nemčije, ker se mi zdi še vedno najboljši avto na trgu. Izbira ta hip, če ne kupuješ EV je za en k.... 

Moji predlogi:

- goniš dalje kar imaš

- iz Nemčije pripelješ CX60 dizla....če boš seveda zmogel trpel z SUV

- kupiš M6 iz Nemčije

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Navijam za špance, ki so tudi boljši, vendar če bi stavil bi stavil na Anglijo, ker enkrat se jim mora usrati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano (urejeno)

Ja nizozemci se včeraj niso glih izkazali, pomoje smo mi proti angležom več pokazali.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Če odmislimo enajstmetrovke so naši odigrali vrhunsko. Drži, da smo se večino branili, vendar so to opravljali suvereno in portugalci razen enajstmetrovke, ki jo je Oblak branil, niso imeli nič za pokazat. V štirih tekmah smo dobili samo 2 gola proti top ekipam, je pa res, da bi mogli kakšnega stisnit pa bi še francozi švicali.  

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano
pred 15 minutami je Boss napisal:

Zdaj je namreč konec šlepanja na remije.

Ni bila to igra na remi, težko je igrati proti tako kvalitetnim igralcem kot jih ima Anglija. To so vrhunsko tehnično in fizično pripravljeni igralci, naši pač niso na tem nivoju, so bili pa nasi izjemo organizirani, saj anglezi prakticno niso prisli do priloznosti.

Remi smo izvelki ker angleži kot ekipa niso nikoli res znali špilati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Ok, če že vztrajaš pri dizlu, je pa cena previsoka za to opremo in ročni menjalnik. Glede na to koliko je ponudbe dizlov jo mora spustiti za 2k.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 9 urami je pob napisal:

Če kdo ve, ali je treba na karkoli pazit pri nakupih Mazd letnikov 2018, 2019 z dizelskim motorjem

Jp, pazi samo da ni dizel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Podplati na čevljih ...
Napisano
Pred eno uro je Jaka32 napisal:

Kaj pa priporočate nekomu ki ni v hribih, ampak je vseeno na nogah 10 ur in prehodi 20-25 km? Nekaj bolj športnega za vsak dan...

Švicarsko znamko On

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Podplati na čevljih ...
Napisano

Kar se tiče prostočasnih športnih copat sem trenutno extremno zadovoljen z znamko On. Copati so res udobni, podplat opravi svoje delo cel dan. Če kdo kupuje naj sproba to znamko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

To drži, tudi meni bi pasal en turbo pod haubo, ampak če gledamo cel paket ne vidim drugih spredaj.

Moje videnje mazde v primerjavi z ostalimi konkurencnimi vozili do 50k od 1-5:

- izgled zunanjost 5

- izgled notranjost 5

- infotaiment, odvisno od modela, star sistem 2,5, nov sistem 4

- motorna paleta 3

- zanesljivost 5

- kvaliteta materialov 4,5

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda je gazda, tukaj zame ni dileme. Sej bi še razmišljal o kakšni drugi znamki ampak se vedno zatakne pri obliki, motorju, znamki, ceni, če gre pa vse to skozi, pol pa v notranjosti štrleč ekran čez pol armaturke cenene plastike pa več kot na Aliexpressu, da me mine vrata odpret.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.