Skoči na vsebino
pred 3 minutami je robertk6 napisal:
N1INFO.SI

V Italiji so pred kratkim spremenili pravila glede prevoza koles na avtomobilih.

Mogoče ve kdo kaj o tem? Je to res v uporabi ali za turiste ne velja kot pišejo na nekaterih forumih? Namreč poleti imamo plan kolesarit v Dolomite pa bi bilo fajn to vedet. @Alexmorda ti kaj več veš o tej temi ko si pogosto v IT.

Ravno letos se odpravljam tudi sam v Dolomite in razmišljam, kako bi peljal kolo. Ali, da kupim kljuko za cx30 ali pa, da ga spravim v 6-ko. Bom preveril pri kolegu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Še ena izmed pogruntavščin naših butalcev. Po tej naši butalski logiki bi morali smučarji iz cele Evrope, na poti do smučišč v Dolomitih, porabiti celo bogastvo, saj prečkaš kar nekaj prelazov preko 2000 metrov. 

Pa so odprti celo zimo in vsi zastonj. 

Pri nas bi pa še zrak obdavčili in kasirali. 😡

https://www.24ur.com/novice/inspektor/bomo-za-prevoz-cez-prelaz-vrsic-placevali-cestnino.html

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 minutami je godlike napisal:

Passat je 2.0 190KM, DSG, 4 Motion, Highline.

Doplačil še gor. In prilagodljivo vzmetenje ni to to, žal. Trše ne boš dobil stock, če bi rad imel trše. Že tu na šport poka pošteno, ni za daljše vožnje primerno. Pač ni ok dizajnirano. Res pa da to vidimo tisti, ki vozimo vozniško naravnana podvozja.

Polo je bil 1.2 TSI Higline 2010 in je bil 18x na garanciji. Prosim lepo ne meni o koliko denarja, toliko muzike, ker je oboje zgornji rang po ceniku.

Pa so šle vbrizgalne, pa je šla veriga, pa je ropotalo po mašini, ker ni bila ok priterjena bencin lajtunga,...

Ok Passat ne bluzi tolko. Tam me pač moti podvozje, kje imajo druge firme boljšo lego. Menjali so rikvdrc kamero in radio (ta čuri muri za mahat). Ampak to ni dosti za garancijo.

Golfa službenega 2019 sem vozil ta teden. Tam je pač problem bila pol toga prema. Ker se ne obnaša ok. Oziroma zadaj nabija in vibrira. Tu se strinjam, da boljši motor to reši, ker bi imel multilink. Je pa zadaj kar hrupen, se težje meniš s sprednjo vrsto.

Mi imamo tudi passata službenega, benzinarja, 2.0. Vožnja je pravi plavajoči čoln. Ok, po ravnem na avtocesti lepo plava, v ovinkih je pa polom. Audi 4 veliko bolje opravi s cesto kot tej "podizvajalci" (fuksvagen +škoda). 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je godlike napisal:

Takrat sem sledil, ker je kolega kupoval. Za Passata in podvoje lahko povem, ker ga resnično vozim par krat na leto.

Analize ne bom delal, ker dosti časa gre za take igračarije. Jaz pa sem svoje s koncernom zaključil, ko sem njihov avto peljal 18x na garancijo v 1. letu.

Če jih že morem požret, ker nič ne bo na trgu, se bi verjetno stegnil za Audija. Upam pa, da bo moj vozni park zdržal še 2x svoja leta in da ne rabim tega mlet.

Jaz bi pa, če bi sedaj kupoval nov avto, gledal k bavarcem. Novi njihovi modeli in turbo benzinarji so mi top. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 6 urami je Boss napisal:

Men je pa to odlična ideja. Recimo že moj sosed ima v sosednji stavbi neke najemnike, ki jih očitno boli kurac ter imajo na hodnilu prižgano luč svetilnosti vsaj 100W starih žarnic. In to gori celo noč na oknu brez zaves, da imam v spalnici avetlo kot podnevi. Pozimi gre, dam rolete dol, poleti pa je fejst moteče. Prošnje pač ne zaležejo ne najemnikom ne najemodajalcu naj ugačajo čez noč mogoče bodo pa zagrožene kazni naredile red.

Pa to je samo moj osebni primer, takih neumnih osvetlitev je ogromno v LJ pa res ni treba da nabijajo celo noč. Pa ne gre tolk za šparanje ampak res je moteče, da vse povsod so v LJ fasade osvetljene z fucking reklamami in drugo kičasto šaro. Te stvari ponoč res ne rabijo goret. Edino obcestne svetilke se mi zdijo, da bi morale ostat ampak bit ustrezno prilagojene, da svetijo samo navzdol.

Ostalo pa... upam, da čimprej.

Tebi je itak vse dobro, kar ptiči  predlagajo. Večini folka pa ni. Upam, da čim prej spokajo na smetišče zgodovine s takimi in podobnimi neumnostmi. 

pred 8 urami je Janez007 napisal:

Alex, pa ti se ves čas streljaš v koleno ... 😄 

image.png

https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2007-01-4162

Golobnjak hoče to uveljaviti. Drugo nima veze. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Najemna pogodba
Napisano

Jaz sem imel raje eno leto prazno stanovanje, kot da bi dobil kake paciente noter in se jih ne bi mogel rešit, ko se je stanovanje prodalo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 minutami je Boss napisal:

Seveda je, to ni klasičen HB, ker ima popolnoma nakazan prtljažnik in ne odsekanega zadka. Da pa se namesto, samo pokrova prtljažnika odpre še steklo do streha pa pač ne vpliva na samo obliko oziroma pojmenovanje le te.

image.png

Medosna razdalja od golfa in potem razpotegnjena zadaj od blatnika nazaj za 1 meter. Zato tudi velik prtljažnik. 

Ha, če hočeš bit v sivem povprečju Slovencev potem je definitivno pravi avto oktavia ali superb. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Danes je prispelo iz dojčland par bonbončkov za moj moped. 😊

Tako deli za kolo kot tudi orodje. Wera  imbus in zvezda ključi so vrhunski, saj imajo imbusi  na koncu majhno kroglico, ki res dobro prime v glavi  imbus vijaka.

Prav tako moment ključ Feedback Sports RANGE CLICK Torque Wrench z priključki, ki jih rabiš za kolo. 

Je ravno  prav majhen za v nahrbtnik. 😊

Sem ga izprobal in za momente kot so 3Nm za privijačiti ročke in 9Nm za stem je odličen. 

Nekaj sem zbiral in izbiral  in na koncu  naročil Hope Gravity Stem.-Ø31,8mm/35mm, podložke Hope Space Doctor Spacer Set, pokrovček 

SQlab Ahead Cap 1 1/8",

Balanco sem imel že doma in sicer Spike 800 Vibro Core Riser 30 mm, katero sem odrezal na dolžino 780 mm. 

Naredil sem en krog in mi je res sedaj vse v nulo (razdalja, višina balance, občutek v rokah z tanjšo balanco 31.8 vs 35mm). 😊

Naročil sem že tudi nove vilice od  RockShox Lyrik 160 mm. Zadnjega amortizerja nimajo na zalogi in pride šele 27. 01

1000007106-01.jpeg

1000007107-02.jpeg

1000007110-01.jpeg

1000007123-01.jpeg1000007120-01.jpeg

1000007123-01.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 27 minutami je AmpeR napisal:

Koprčan je naredil žur 😁 @Alex poznano?

WWW.24UR.COM

Koprski policisti so v devetih dneh kar osemkrat obravnavali moškega, ki je z glasno glasbo motil mir in počitek sosedov v stanovanjskem bloku. Ker je s kršitvami nadaljeval, so mu začasno izklopili elektriko, v...

Ha, ha, sem izvedel, kdo je ta. Prijazen fant drugače, a ga okolica pač ne razume. 😊 Ni škodljivec drugače. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 2 urama je TBA napisal:

to bi moral @Alex in @etcho pogledat k sta z obale :) 

Fuj. Samo enkrat sem ga probal, pa je šlo več kot polovica pločevinke v lijak. 

Pa še lijak se je potem zamašil. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz sem danes izkoristil lep, vetrovni dan, da malo koleno "utrdim". Na srečo ni z njim izgleda nič hujšega, saj sem z lahkoto prehodil to razdaljo.😊

Res, da ni bilo veliko višinskih metrov a vseeno. Komaj "čakam, da grem zopet na kolo. 💪

IMG_20250112_145223.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je TBA napisal:

mam tud enga iz lidla, za silo je ok. mu pa ne zaupam da bi kolo gor pustil čez noč :).

sem gleda za kak mal bolš stojal pa je blo vse okol 200€+, tudi takle k si ga ti dobil... 

Ta je bil še malo več, čeprav v akciji. 

Kupil sem ga pri Tesma sport. Mi je svetoval prodajalec za to stojalo, saj ga tudi sami uporabljajo za servisiranje Emtb. Res je tako trdno, da se lahko še sam dvigneš in te drži. No, mene pri 75 kg drži. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 14 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Jest sploh ne vem v čem je problem. Pač zamenjaš vero. Če si tolk neumen, da verjameš v nekega boga, potem nebi smel biti noben problem presedlati na drugega. 

Ne hodim v nobeno cerkev, pa tudi ne mislim v bodoče hodit. Zna se pa ponoviti zgodba s kitaristom na balkonu. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 21 minutami je Slivka napisal:

To ni vic, to je dejstvo.

Staro policijsko postajo so odkupili muslimani, zdaj jo bodo podrli in začeli graditi đamijo.

Res je. In to ni toliko daleč od mene. 😕

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 32 minutami je Shrek napisal:

Skakalci bi morali biti oblečeni v obleke za potapljanje...v glavnem, tesne.

Res je. Če so lahko smučarji v tesnih  dresih, ne vem, zakaj ne bi bili tudi skakalci. Potem bi bilo vseeno malo bolj fer. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te dni sem dobil na dom servisno stojalo za kolo. Ker so Emtb težji kot navadni, sem naročil ojačanega in bolj stabilnega. Stojalo je res vrhunsko, lahko za upravljati in vredno vsakega centa. Založenega lahko pospraviš v vsak kot. IMG_20250108_102556.jpg zloženo 

IMG_20250108_102917.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 5 urami je Boss napisal:

Teli jodlarji so si zmislili napihljivo spodnje perilo, ki se ga ne pregleduje. Edino drese gledajo. Zadeva deluje kot airbagi pri smukačih ampak ne tolk intenzivno. Napolni se s CO2 bombicami, ki jih sprožijo na daljavo tik ob odskoku in sprostijo pritisk ob pristanku. Kraft v zraku zgleda k bodybilder v rokah tolk je lufta notri.

Pol je pa še glavni kontrolor opreme Avstrijec - kako priročno - da se v to ne vtika. Da ne bo preveč očitno bodo zdaj nekaj tekem odskakali brez te "pomoči", ker imajo prednost ogromno, če pa bo trda predla bodo pa ob koncu sezone še malce pogoljufali in se važili kako neskončno dobri so in vsi ostali zanič.

Res je. Pred leti so goljufali Poljaki z preširokimi dresi v razkoraku in so bili prav tako superiorni. Izgledali so kot leteče veverice. Seveda so jim pri strigli krila. Tole letos pa ne vem, kako bodo rešili glede na to, kot si omenil, da je njihov rojak glavni in edini kontrolor opreme. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Moram pojamrati, da sem včeraj nerodno vstal s kavča in si zopet fental  koleno. Tako, da sem na bolniški. 🙄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.