Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano

Pri zadnjem glasovanju v parlamentu je bil kriv za neuspešno glasovanje  golobovega poslanca "kozmičen dež". 😄😄 Naslednji je na vrsti "kozmičen sneg", saj se bliža zima. Nato pride na vrsto "komičen nateg". 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 3 urami je Boss napisal:

Padel na tehničnem - ena bremza zadaj ni Ok. Pismo, med zaviranjem se sploh to ni opazilo - verjetno zato, ker je zadaj.

S tvojo 6-ko?? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)
pred 11 urami je g.Wankel napisal:

Zberi jajca pa zamenjaj plato, da se ne boš skoz ponavljal ;)

Ahahahahahahahahahaha :D

Janša rešuje samo svojo denarnico. Pa da se spet spomnemo (ni bilo toliko nazaj): Ventilatorji, pokvarjeni covid testi...

Ampak toliko škode, kot naredijo vsakokrat levakarske vlade ne naredi nihče. Ni zastonj izraz , da "si levak, če si nesposoben". 😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Vsak otrok s ceste bi znal bolje voditi državo kot holob. Pardon. Kot tinca. 😉 Izgleda, da bo zopet moral JJ reševat ljudi pred temi pacienti od holobjaka. 😉😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 19 minutami je Boss napisal:

Sicer je le predlog ampak lobisti zavarovalnic že delajo nadure.

WWW.ZURNAL24.SI

Riziko, da bi sedli pijani za volan, bo očitno kmalu še veliko hujši, oziroma dražji. Po novem bi kršitelju in povzročitelju nesreče v...

Mi je pa zanimivo, da se raje trudijo, da bi spravili tudi družino povzročitelja v hudo situacijo, ker če bo to sprejeto se bodo rubile hiše, stanovanja, avtomobili itd itd.

Je pa res, da smo do alkota v Slo tako neskončno popustljivi pa bi se dalo lepo z eno potezo zadevo razrešit in nad določeno mejo alkoholiziranosti ali zadrogiranosti samo spremenimo kršitev iz prekrška v kaznivo dejanje pa lepo čuzica za leto, za povzročitev nesreče 2 leti in za smrt soudeležencev pa minimalno 5.

Bo kar v redu tako, kot je predlagano. Pač vsak odgovarja za svoja dejanja. Podoben zakon je že v nekaterih evropskih državah. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Tole spada kar med smeh... ali pa jok. Kakor se vzame. 😉

Delavec v pivovarni na Bavarskem, star 30 let, 1. davčni razred, 38-urni delovni teden, izmensko delo, 4990,09 evra bruto in 3140,21 evra neto plače.

Voznik avtobusa na Bavarskem, 23 let, 1. davčni razred: 2471,09 evra osnovne plače, z nadurami in dodatki 5997 evrov bruto in 3750,94 evra neto plače.

Vzgojiteljica na Bavarskem, 26 let, 1. davčni razred, 5-urni delovni dan, 3320,53 evra bruto in 2177,72 evra neto plače.

Medicinska sestra (vodja oddelka) v Hessnu, 38 let, 28,8 ure na teden, 3750,94 evra bruto in 2478,35 evra neto plače.

Učitelj v Saški, 31 let, 1. davčni razred, 27-urni delovni teden (brez priprave), 4474 evrov bruto in 3512,95 evra neto plače.

Voznik tovornega vozila, 3. davčni razred, izmenski model: sedem dni dela in trije prosti dnevi, 6498 evrov skupaj bruto in 4907,38 evra neto plače (z nadurami in dodatki).

Zidar v Schleswig-Holsteinu, 28 let, 4. davčni razred, brez izmenskega dela, 40 ur na teden, 4150,57 evra skupne bruto in 2756,81 evra neto plače.

Inženir mehatronike v Baden-Württembergu, star 30 let, 4. davčni razred, 35-urni delovnik, 4150 evrov bruto in 2619,18 evra neto plače.

Poštarica na Spodnjem Saškem, 26 let, 1. davčni razred, 38,5 ure na teden, 2894,23 evra bruto in 2027,69 evra neto plače.

Policijski inšpektor v Berlinu, 1. davčni razred, z dodatkom za prenočitev in vikend, 3174,13 evra bruto in 2944,08 evra neto plače

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 34 minutami je g.Wankel napisal:

Zdej pejt pa pogledati še rezultate anket, ki jih je dosegal tvoj pajac vmes med diktaturo.

Ti pa @FuManchubosta res presenečena 😀

Večjega diktatorja kot je pernati še ni bilo. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)
pred 30 minutami je g.Wankel napisal:

Zdej pejt pa pogledati še rezultate anket, ki jih je dosegal tvoj pajac vmes med diktaturo.

Ti pa @FuManchubosta res presenečena 😀

Nope, ta pajac od pernatega ima največji padec v zgodovini Slovenije. Pa se še ni končalo. 😊 Po moje bo šel v minus. 😄😄

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 1 uro je Slivka napisal:

Ja, to ti pa res ima neko težo...

Ljudje so na volitvah rekli tudi, da Alenke nočejo niti v parlamentu, kaj šele v koaliciji. Pa?

Niti serpentinška pa lunatika niti ne. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 2 urama je g.Wankel napisal:

Jaz sem doniral za Slovenijo, pa me ni nihče prisilil.

Lepo da tudi v nezgodi iščeš neke svoje patetične razloge za kurcanje.

Po zadnji anketi-pa pa golobnjak. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je TBA napisal:

Fulli je ful dobra zadeva. Sej nikjer ne piše da morš enduro ali pa superduro kupt kjer je vzmetenje na zadnjem koncu 150-180mm. Nabaviš enga traila z vzemetenjem na zadnjem koncu med 130 in 150mm za bolj udobno vožnjo.

Kar se pa bikeparkov tiče pa tud ni problemov če pametno traile izbiraš. Pač ne greš na black diamond al pa rdrece. Se bolj zelenih in modrih držiš.

Točno tako. Kot pri smučanju, če ne obvladaš dovolj, izbereš lažje variante in ne skačeš po pet metrov daleč. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 urami je Boss napisal:

Ker je kolo res masiven brez podpore motorja trpiš za brezveze. Osebno veliko dodajam na šunke tako, da mi 750Wh baterija zdrži okoli 140km (praktično 99% na ECO - Tour samo v hujših klancih, EMTB sem samo 1x uporabil v nekih jebenih rovtah, Turbo pa samo sprobal kaj sploh to je). Ok ne naenkrat ampak jo tudi po par dni ne polnim, ker vsaj tu ni strahu, da če ostaneš brez, da moraš pomoč klicat. Še vedno bo šlo na noge.

V glavnem @Alex , točno si določi kje in kaj boš vozil, da ne boš naredil overkill in kupil nekaj kar ne rabiš. Dvomim, da boš pri tvojih letih downhillal po kakih bike ride parkih, skakal čez korenine in dropal s skal. Leta so tu in ti odsvetujem to početje in to iz lastnih izkušenj. Je smešno in zabavno dokler ne padeš in padeš sigurno od tu naprej je pa bolj ali manj sreča, da je padec neboleč.

Za vse ostale zadeve pa naj bo makedam, gozdne poti, al pa asfalt in kolesarske steze je hardtail najboljša izbira. Vse je lažje z njim, od transporta, vzdrževanja, nižje cene pa še ne zgledaš smešno, ker fuly je res bolj za ekstremnejšo uporabo mlajših kolesarjev.

Zakaj pa se ne bi odpeljal po kakem bike ride parku? Bolj počasi a vendarle. 😊 Kolega, dve leti mlajši, se redno vozi v Dolomite in se spušča z kakih dvatisočakov. Pa ni nič bolj fit kot sem sam. Bomo videli. A se kar  nagibam v nakup tega kolesa. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

V nedavnih katastrofalnih poplavah v pokrajini Toscana v Italiji.,(Površina: 22.985 km² malo večja kot Slovenija, prebivalcev ima 3,7 miljonov) je bilo 8 mrtvih, 400 kmetij je totalno uničenih, 4500 hiš in stanovanj prav tako, kakor tudi 54 mostov. Dokončna ocena škode je 400 mio€. 

Naši vrli golobnjakovi kekci so pa tako čez prst ocenili, da bo škoda 10 milijard. 🤔

V Italiji donirajo ljudje prostovoljno, ni nikakršnih prisilnih"prostovoljnih donacij". Primerjava vse pove. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 44 minutami je TBA napisal:

Zdravo,

Pri levo in kenevo je folk kar jamral zaradi okvar motorjev. Jermen ali sklopka. Tezava zna bit tudi zadnji amortizer in ga bo potrebno po 6mesecih obnovit. Letniki 21-22 so bili kar problematični. Mogoče so pri novejših l.23/24 napake amortizerja odpravli ker je Fox zanje delal custom tune. Kar se motorja tice so nekaj posodabljali programe in dali boljse jermene. Za sklopko pa ne vem.

Drugače kar se geometrije tice jih pa vsi hvaljo sem tudi sam gledal aluminajtega ampak se se bolj ogrel za mondrakerja z bosch motorjem, če bodo finance si naslednje leto kupim.

Kar se levota tiče merim 178cm in sem gledal s4. Ampak ga je najbolj sprobat kaj ti paše in glede na način vožnje. Za električne pravijo, da če si med dvema velikostma izbereš večjega.

To težavo z motorjem (jermen) naj bi z letošnjim modelom, letnikom 2023 rešili, prav tako tudi zadnji amortizer naj ne bi bil več problematičen. Posamezniki grajajo tudi diske, da se včasih pregrevajo. Potem pa prebereš, da se spuščajo po progah z vrha Dolomitov do doline. 😊 Vsaj pišejo tako. 😊

Ni druge, kot it do Ljubljane v Extreme vital in isprobat na licu mesta. 😊

Sem imel v igri tudi carbonski okvir a me je odvrnil šibkejši motor, pa tudi par težav naj bilo z pokanjem okvirja (zopet verjetno ekstremni spusti in skakanje). 

Pred eno uro je tomzel napisal:

Specialized so dobra kolesa, predvsem kar se tiče geometrije, opremo si pa itak delijo vse znamke, razen motor ima Specialized svojega in je ok. Jaz sem kupil Turbo Levo SL in je super. FSR je močnejši in težji. Če si športnik potem predlagam SL, ker je bolj okreten (manjši in lažji motor ter baterija in karbonski okvir), FSR pa ima več dometa in večji navor z osnovno baterijo. Glede velikosti pa je najbolje probat in se posvetovat v Extreme Vitalu. Razteguje se v dolžino, nekateri raje vzamejo večjega in krajšo fajfo na balanci.

Sem športnik, a že malo v letih.😊 Tako, da mi bo močnejši motor kar prav prišel za kak strm hrib. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.