Marca, ko smo dobre 3 mesece delali komplet remote (sedaj smo malo pol-pol) sem moram nekaj na hitro naredit (razlog je, da mi je na 2016 MBP tipkovnica zacela hecat).
No na hitro sem naredil stand in narocil tipkovnico + trackpad
V Avstriji bodo testirali VSE šolarje, brez izjem( tam ne bodo mamice protestirale in pisale peticij kot pri nas), ko bodo kmalu poslali šolarje zopet med klopi.Si predstavljam, kak vik in krik bi bil na naši nacionalki, če bi naša vlada predlagala kaj takega. Pri nas tisti koštrun skače že v luft, ko predlagajo samo to, da bi se testirali učitelji.
Avstrija bo po odprtju šol, ki sicer zaradi slabe epidemiološke slike zaenkrat ostajajo zaprte, uvedla...
Pa si prebral kaki so ti testi in kako naj bi potekali. Taki da jih starsi lahko naredijo doma starejsi ucenci pa celo sami. Precej drugo kot to kar se izvaja sedaj.
Sam se nisem bil jih a poznam kar nekaj, ki so bili na testu. Enim ni blo nic, enim je bilo srednje neprijetno enim pa zelo. Sam osebno hcekri, ce res ni nujno ne bi tega izvajal.
Ce pa je tak test kot pise v clanku ... zakaj pa ne, brez problema.
Tole dvomim, da bodo lahko naredili... ker ne morejo zagotoviti, da se lahko gres cepit... Torej bo to neke vrste diskreditacija... ... Noja... glede na norosti, ki jih ze sedaj pocnejo, je to cisto mozen scenarij ... Samo nevem, kako bos to dokazoval? S papirjem oz. potrdilom? Ali ti bodo vstavili čip 🤪 ... ali tatto na čelo
Za potovanja v dolocene drzave se ze lep cas zahteva potrdilo o cepljenju (proti rumeni mrzlici ali meningokokni meningitis). Pac bo sedaj vec drzav na seznamu pa covid-19 kot bolezen.
Kot prvo ... neodvisnih medijev ni. Vsi so na eni strani in vsi imajo nekoga, ki je sef (ali pa so to sami) in vsi so na eno stran malo bolj usmerjeni.
No in ko se je govorilo o prodaji TS Medije (in siola) v Madzarske roke sem prav rekel, da me prav zanima kdaj bo obrnil plosco in zacel pisat precej bolj desne novice kot jih je. Ni dolgo trajalo (dober mesec) in to si precej hitro opazil kako se je sama vsebina, naslovi, .... spremenilo.
No in ta clanek niti malo ne odstopa od tega opazanja. Saj vse lepo in prav. Toda deluje mi tako "Trump"ovsko. Fake news, bad media, vse so mediji krivi, dejmo medije lincat, ... Prav isti kopit, copy paste.
Zakaj se nikjer en dotakne italjanskih odlocitev in nasih recimo.
- Recimo da so Italjani precej hitro rekli da bodo smucisca zaprta (do X datuma), pri nas pa odprta, zaprta (ti ti krvavec) .... 36 ur kasneje odprta.
- V Italiji maske obvezne. Pri nas, polna panika da so maske povsod obvezne. Nato sali/rute/bufi niso vec ok. Maske niso vec obvezne.
- Italja zapre bare, frizerje, ... Pri nas Jansa predstavi oblacke in plan sproscanja. Cez 5 dni odpremo frizerje (nit en del iz oblacka ni izpolnjen).
Vsi (tudi tukaj) se nekaj kregajo cez ukrepe, odloke in omejitve. Vecina pa se strinja, da so potrebni in da niso napacni. ZELO napacno pa je podajanje le teh.
Zakaj namesto dnevnega twittanja in popravka na popravek na popravek ne bi uredili drugace. Dajmo si 14 dnevne intervale (ali tedenske, 3 tedne, nima veze). Vsakih 14 dni v cetrtek je tiskovka, kjer kacin pove stanje prejsnjih 14 dni, predstavi nove ukrepe (sprostitve / dodatne omejitve). V petek se to objavi in veljajo od ponedeljka naslednjih 14 dni.
P.S. Lahko dam samo primer. Zadnjic Mami, ce ji dam aplikacijo dam gor, da bo lahko sla k sestri na obisk. Recem saj zdaj ni vec tega, zdej tud aplikacija ni dovolj. In potem cela zacudena kdaj ce je se vcer brala.
Sam sem cepljen proti KME (in tudi vsi v druzini so), saj je tukaj okoli precej klopov in to precej okuzenih.
Proti gripi se letos nisem (ne znam povedat zakaj se nisem oz. zakaj bi se), nekako je tako naneslo. Kolega se je cepil in je naslednji dan imel otecene ustnice in je izgledal kot, da bi dobil botox Je pa to izginilo proti veceru.
Glede covid19 cepiva. Nekaj ameriskih "znancev" (imajo podcast in smo tudi na vezi preko interneta) so v kontaktu z ljudmi iz Pfizerja. Vecina teh je precej navdusena nad cepivom in nad samim nacinom kako so prisli do cepiva. To kako so to cepivo naredili je kar precej novo odkritje in bo v prihodnosti omogocalo se hitrejsi razvoj cepiv.
Ampak! Vsi ki smo bel tehniki smo hitro excited nad vsemi temi zadevami in novostmi. Koliko je varno in zanesljivo je pac drugo.
Jaz se bom cepil, ne pa med prvimi.
Sem pa nedolgo nazaj bral zanimiv prispevek na kar zanimivo vprasanje. Za koga naj bi bilo cepivo za covid19 obvezno. Zakaj? To kar se sedaj cepi otroke, se jih cepi proti boleznimi ki so njim nevarna in se jih s tem zasciti (mumps, ospice, ...). Covid19 za otroke ni nevaren je pa za starejse. OK otroci so prenasalci, samo ce so starejsi cepljeni in zasciteni otroci pa to med seboj neki trosijo ni nek problem ... ali pac?
twisted pair kablov obstaja malo morje. Razlikujejo pa se predvsem kako so zasciteni. Eni imajo zascito cez vse parice, eni majo vsako parico posebi, eni majo vsako posebi in se vse skup ....
Meni so povedali, da naceloma na kratkih razdaljah ni problem ce gre skupaj elektrika + mreza. Ni pa priporocljivo in ce je opcija naj gre posebej. Ce pa ze skupaj pa vsaj kaj boljse kot U(nshilded)TP.
@Alex bom se dregnil samo ob to ... SAMO pri nas , drugje pa ....
Pomoje rabim manj kot 10 minut, da najdem nek italjanski forum (pa ne znam italijansko), kjer je nekdo napisal isto samo da je primerjal italijo / avstrijo ali italijo / nemcijo ....
Nekako v stilu: "Pri nas (italiji) mamo XXX (vstavi osebo), ki je pametna in zarad tega je tako kot je in moramo se zunaj nosit masko! V XXX (vstavi drzavo) se vsi drzijo ukrepov in nobenega ni, ki bi bil kontra. Ce pa je ga opozorijo in takoj uboga."
Tole je res prav tko zmaga za nekaksno "policisko" drzavo. Da tako ljudje na polno s prstom na druge kazejo in na polno hocejo biti sodniki in neki pravicniki. Potem pa so taki ponavadi se negativci in za trgovino ko bo notri 50 ljudi z maskami in 1 brez ... pride domov in zeni razlaga, da noben ne nosi maske, samo on se drzi.
Daj povej koliko teh beguncev si videl od blizu???? A ti povem kaki begunci so to bili??? ?e te zanima ti lahko o njih razlagam ure in ure da dobi? pravo sliko o njih, videl sem jih re?ima skromnih 10,000 in med njimi mogo?e 1% otrok in ?ensk skupaj ostalo pa sami zdravi mo?ki , ki ?e se mene vpra?a bi se morali borit za svojo dr?avo ne pa be?at.
Naceloma se v take teme ne mesem, toda .... "borit za svojo drzavo ne pa bezat" ... tole je pa preprosto smesno.
Vzemimo primer naslo ljubo Slovenijo. Da pride (upam da nikoli) nekaj takega kot sirija ali kjerkoli, ko se koljejo vlada, neke verske sekte, neke X stranke, potem se vmesa se XX drzav, .... in ti se bos boril prot kom?
Jaz osebno (in skoraj vsi ki jih poznam so taki) niso nit priblizno opredeljeni in se ne bi posavili v nobeno vlogo. Ne bi se borili na strani desnice, ne na strain levice, ne na strani cerkve, ne na strani muslimanov, ne na strani XXX (vstavi po zelji). Torej za koga se naj zdaj borim?
Ne vem no, jaz v primeru da bi bil na njihovem vem da bi naredil isto. Pac pobral vse in sel (oz. probal it) nekam na boljse.
Prav tako malo poglej ... folk se kurci cez Janso (vstavi poljubnega vodjo) ... a se kdo bori? Gre kdo v politko, da se bo boril in bo bolse? Ali pac grejo v tujino in razlaga kako je tam lepo v Sloveniji je pa vse zanic?
Moje mnenje je, da vsekakor se folk ne sme kar prosto sprehajat cez meje in vojska na meji res ni problem. Samo nekako jih pa stekam zakaj gredo.
Tak?en sklep velja za banke in hranilnice ter podru?nice tujih bank, ki poslujejo v Sloveniji. Ukrepi ne veljajo za leasing dru?be in druga podjetja, ki izvajajo potro?ni?ko kreditiranje ter za ?ezmejno zadol?evanje gospodinjstev.
Mislem saj po eni strani je logicno. Kao naj bi to bilo za zascito davkoplacevalcev, da v primeru neizplacil ne bi placevali bancne lukne in bla bla bla. In sedaj pri potrosniskem kreditu je malo tko. Ce ne mores placat nekako nimajo kaj vzet. Medtem ko leasing za avto, pac vzamejo avto in je stvar naceloma resena.
Kolikor sem bral tile novi pogoji veljajo za stanovanjski in potrosniski kredit. Niti malo ne zagovarjam ukrepa, samo zadnje case si pa na vsakem koncu videl reklame za neke noro ugodne kredite. Izgledalo je kot da jih zastonj talajo.
In kolikor sem zasledil to ne velja ravno za leasing, nakup na obroke, ... Ne vem mogoce bodo banke ugotovile da obstaja kak obvoz in bodo nudile nek XXX namenski kredit, za katerega tudi ne bo veljalo to.
Omejili so stanovanjski in potrosniski kredit. Leasing tuki ni omejen. Se pravi avtohise bodo leasinge se vedno dajale tako kot sedaj. Vsaj upam ... drugace skor ne bo mogoce kupit avta.
No evo, vsakemu svoje Ni pa zdej to razlog da Ikee ne bi bilo v LJ. Plus precej ljudi bo dobilo zaposlitev + ne bo se en obicen shopping center.
Zame je tudi velik plus to kar je Jest napisal. Vedno preko spleta preverim, da je na zalogi in samo sibam iskat (nazadnje 14 dni v italijo celo spalnico za hcerko). Vse imajo na spletu, pregledas, naredis seznam zletis iskat in zvecer sestavis (kar je pa meni tudi zelo zabavno).
No s tem se pa popolnoma strinjam. Ko vidim folk na e-skiroju (do sedaj 3 punce in 2 fanta, da sta bila tako), kako to divjajo in norijo ....
Zadnjic grem iz sluzbe in ena frajla prinori s tem e-skirojem po ploncniku, nato cez avtobusno obracalisce in direktno na cesto. V kolikor bi prisel nasproti avto ni opcij, da kdorkoli zadevo resi.
Ali kdo, ki bi vse prepovedal kdaj pomisli nase, ko je bil star cca. 10 let? Jaz vem, da bi bil TOTALNO navdusen nad elektricnim skirojem, hoverbordom, ....
Pac, ko sem bil jaz mlad so ravno rolerji prisli in smo bli nad tem cisto navdusen, potem skuterji, pa mopedi pa .....
No in takrat je bilo od onih starih 40+ isto kot je sedaj (to bi blo za prepovedat, pa rolerji po cesti pa ....). No ko bodo ti otroci (o katerih se tle govori) stari 35+ in bo neki novega prslo se bo zgodba ponovila
Pa se kako je pri meni. Zjutraj jih ali jaz ali zena spotoma, ko greva v sluzba odloziva v vrtcu / soli. Ce je kdo doma in je lepo vreme se gre obcasno s kolesom.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Mal offtopic ampak .... ja
Marca, ko smo dobre 3 mesece delali komplet remote (sedaj smo malo pol-pol) sem moram nekaj na hitro naredit (razlog je, da mi je na 2016 MBP tipkovnica zacela hecat).
No na hitro sem naredil stand in narocil tipkovnico + trackpad
Povezava za deljenje
Deli na druge strani