Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

se strinjam z vsem napisanim, naj jih kaznujejo in ves protokol tam okoli. Samo to sem hotel re?t, pa? nekaj je skuhal, tega ni mogel pojest. ?e ?e dela? tako, pa? poskrbi da te ne vidijo, v javnem prostoru ali v postelji. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

popoldanski sp
Napisano

da ti davek zara?unajo glede na izdan ra?un, ni ti treba voditi vhodnih in izhodnih ra?unov. Ima? enostavno knjigovodstvo. ?e smo bolj natan?ni; od izdanega ra?una ti priznajo 70% stro?kov, od 30% kar ostane si obdav?en 20%. To pomeni, da ?e izda? ra?un za 100?, ti 70? priznajo stro?kov, od 30? pa ti zara?unajo 20% davka. Skupaj nanese to 6? davka, katerega mora? pla?ati naslednje leto, odvisno od skupne vi?ine izdanih ra?unov. Je pa po enem letu, ko ti izra?unajo koliko davka mora? pla?ati, mora? tega pla?ati v enkratnem znesku in za naprej pla?uje? akontacijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

?e vedno i??em dimenzijo le?aja klime za mojo mazdico, katera ?e prijetno prede na dale?. :glare:  :glare: samo to mi povejte, je standardni le?aj, katerega lahko kupim, zamenjam in gas naprej, ali me ?aka presene?enje, da razderem avto, pogledam dimenzijo in vidim da ni standardna, potem jaz biti brez avta? :angry2:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

No, hvala, Jures, a ni potrebno. Se je oglasil napenjalec jermena za pogon alternatorja. Malo WDja, pa je petka pri?la sama domov. Zaenkrat bomo takole re?evali te?avo, dokler se vreme toliko ne umiri, da zadevo razkopljem in zamenjam. Nerodno je, ker do vsega tega pride? le od spodaj, ko sname? za??itni pokrov. Saj ve?, kje ima petka alternator in napenjalca... Jaz sicer imam kanal, nimam pa gara?e nad njim. In v de?ju in mrazu raje delam v kak?ni drugi luknji...

Slivka: meni se je pred kratkim oglasil pa le?aj na kompresorju klime. Ko sem iskal zvok, sem samo pobral dol samo stranski pokrov in pokrov od blatnika, in pri?el do napenjalca. Mislim da ne neke hudobije menjat, za 6-tko pravim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Zmaj, ?li smo gor iz planine Kuhinja, v smeri mimo jezera v Lu?nici. Link: http://www.hribi.net/izlet/planina_kuhinja_krn_mimo_jezera_v_luznici/1/150/2364

Tudi jaz sem bil ?e trikrat gor, enkrat iz planine kuhinja po ju?ni strani, drugi? iz Dre?nice po poti Silva Korena(plezalna), tretji? pa iz Planine kuhinja po ju?ni gor, nato mimo krnskih jezer dol do vasi So?a, kjer so nas pri?akali s kosilom :)

Ok, v?eraj v ?etrto :D

Vreme je zdaj idealno, lepi pogledi. Poznam tudi Kr?nico, to traso ko si omenil pa je kar taprava za navijat ure :) Tudi mi ra?unamo da gremo nasl. vikend na eno turo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

V?eraj bil na hribu Krn. Naredili kro?no turo ?ez peske.. tisi ko se kaj spozna ;) Bil je lep, jasen dan, ?li smo dokaj hiter tempo, na vrhu in navzdol pa na po?asi ker smo u?ivali v son?nem brezvetrju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

U?ivo vreme, ki o?itno namerava zlivat to bo?ansko gnojnco ?e vse do konca tedna (verjetno pa ?e kaj dlje).  :ninja:  :ninja:  :ninja:

sem danes nabral nekaj ljudi, ki naj bi mi pri?li pomagat na trgatev, ma kaj ko je ?e rahel de? pri nas.. ne vem kaj naj naredim, zamaknem na kasnej?o uro vse skup.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Gorenje, taka, ?tiroglata, s steklenimi vrati spredaj, znotraj ?rne barve, zunaj bele, notri ima ?e lu?ko,... Kako se pa prepri?am, ?e je res ?el grelec? Po?latam s prstom ?e pe?e?

Dobro, dobro, bom ?e nekako preveril, ?e je res spodnji grelec. In ko bom ?e raziskoval, najdem ?e znamko in model...

dobesedno,

s stikalom izbere? kjer delujeta spodnji in zgornji grelec, po kaki minuti ?e mora? ?utiti malo vro?e skozi pleh, ?e ni, je ?el grelec. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Dobra al pa slaba, ni va?no, samo glej, da jo u?inkovito rabi?. Saj ve?, zdaj povsod govorijo o u?inkoviti rabi energije...

?e bo? kaj stra?il po na?ih koncih, se oglasi ?e pri meni. ?enske v hi?i jamrajo, da pe?ica spodaj ne greje...

?e mi pove? ?e znamko in model pe?ice, in ?e se prepri?a? da je ?el spodnji grelec, ga lahko kar naro?im in pridem z. rez. delom mimo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Tudi pri nas sem imel danes podoben problem, pozimi je crknil su?ilec perila. Sumil sem da je nekaj narobe z grelcem, ker delal je samo segrel ni ni?. In re?itev: resetiranje toplotnega stikala na elektri?nem grelcu. Vse skupaj 15 min dela in ni? stro?ka  :ouje:

No drugi del spada pod temo Pohvalite se :)

no, ker sem serviser gospod. aparatov, ti sporo?am slede?e: tistemu kar si stisnil se re?e varnostno stikalo. Z ponovnim pritiskom ga  aktivira?. To pomeni da ?e je v okolici grelca ve? kot npr.100 stopinj, ga vr?e ven, posledi?no prekine ?ico na grelcu, da  ta ne deluje. Vzrok za to je zapacan filter na vrhu ali pri kondenzatorju, ali pa celoten sistem, kjer piha zrak. ?e je slednje, ne bo dolgo minilo, ko ga bo vrglo spet ven.  

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Leti? z Malaysia Airlines? No, vso sre?o na "oni strani"...

pri?el cel in zdrav z dopusta. Ne, nisem letel z Malaysia Airilines, sem ?el z  Ryanair. Sej Tenerifi niso na oni strani, so malo pod ?panijo.

Morem povedat da je bilo lepo, in da za 10. obletnico se vrneva ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

hm, pohvalim se lahko da grem jutre na p. potovanje na Tenerife :danzoman:  pa ?e s tem sem ga pocukral ko sem izvedel da sem dobil novo slu?bo, primerno moji izobrazbi  :danzoman:  :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.