?E bi bil radar postavljen pred ?olo ali vrtcem, in bi te takole ujeli, bi bilo prav, ?e bi dobil dvojno kazen.
Ker pa je na fotografiji videti kot da se vozi? nekje po nekem osamljenem in nenaseljenem predelu mimo nekega gradbi??a ali skladi??a, bi se jaz brez slabe vesti ognila pla?ilu, ?e se le da.
Sem poročena že devetnajst let, poleg tega imam šest otrok. Ne moreš me prestrašiti, niti presenetiti, niti šokirati...
Na? petletnik je ?e navsezgodaj odprl o?i in tudi "kljun" in ?e celo jutro ?goli eno pesmico. In ho?e, da bi vsi peli skupaj z njim. Pa se mo? pretvarja, da ne zna pesmice, ker se mu ob 5:30 ne da prepevat. In na? petletnik re?e svojemu o?etu:
- "Tata, ko bo? dovolj velik, bo? ?el tudi ti v vrtec, pa se bo? nau?il to pesmico."
Sem poročena že devetnajst let, poleg tega imam šest otrok. Ne moreš me prestrašiti, niti presenetiti, niti šokirati...
Hja kaj naj re?em, pri nas je tako tedensko ?e ve? let...v ?oli so vsi skupaj do 9. razreda. u?i so vsak teden, v 6h letih jih ?e nista mela....tok tok (fantje?)
H?erka je ?la v vrtec pred ?estimi leti. Sedaj je ?etrti razred, prvi sin je drugi razred in drugi sin je v vrtcu. In letos so se prvi? v tem obdobju pojavile u?i v vrtcu in ?oli...
Se je zgodilo danes popoldan, pa sem raje po?akala, da se malo ohladim, ker ?e bi takoj napisala, bi ?e Forum mrknil...
Pa to ni normalno. Resni?no ni normalno. Nekaterim star?em bi enostavno morali odvzet otroke, ker ne znajo vzgajat in otroke dat v rejo. Star?e pa na prevzgojo! Ker nekateri star?i pa res ne vedo, kaj je primerno za otroke in kaj ne.
Danes pride na? petletni sine iz vrtca in ga sli?im, kako razlaga dvoletniku: "Na roki imamo pet prstov: palec, kazalec, faki?, prstanec in mezinec." Pa ga vpra?am, od kod mu to, pa pove, da je en (ne verjamem, da ga poznate) v vrtcu, ki vedno poka?e srednji prst in re?e, da je pokazal faki?a. ?akaj malo. To so otroci v vrtcu. In si ?e iztegnjene sredince ka?ejo? Pa kaj so ti star?i sploh mislili? Saj tudi jaz koga kdaj kam po?ljem, ampak pred otroci se pa vseeno malo zadr?im. Ne, takim je enostavno za odvzet star?evsko pravico in otroke dat v posvojitev!
Ko ?enske re?emo: "Kaj?" to ne pomeni, da nismo sli?ale, ampak da vam velikodu?no dajemo mo?nost, da ?e enkrat premislite in spremenite svoj odgovor...
Tako. Po?asi bo ?as, da razglasim no? in pogasim lu?i ter odidem spat. Zjutraj ob ?estih pa se za?ne nov dan: pripravit tri zajtrke, zbuditi tri otroke, jih spakirat na ?olski avtobus (dva v ?olo in enega v vrtec), pripravit ?e en zajtrk, v tem ?asu se bo zbudil ?e ?etrti...
In potem sli?im komentarje v smislu: "Sploh ne ve?, kako ti je lepo, ko ne hodi? v slu?bo in ima? veliko ?asa zase in za po?itek."
Aha, ja, seveda...
Lahko no?.
Gospa pride k veterinarju in zahteva, da jo pregleda, on pa:
- "Gospa zmotili ste se, jaz sem veterinar. Vi morate k svojemu osebnemu zdravniku."
Gospa ga pogleda in vpra?a:
- "Zmotila? Ko se zjutraj zbudim, sem sku?trana kot koko?. V avtobusu visim kot opica na veji, potem delam kot osel. Mo? mi zve?er pravi: pridi mucka. Zjutraj pa vpije: vstani, krava! Ste ?e vedno prepri?ani, da sem pri?la k nepravemu zdravniku?"
Od celega kampa v Termah Ptuj se ravno na sosednjo parcelo parkira Ljubljan?an s psom velikosti manj?ega teleta! Za povrhu je pa Ljubljan?an inteligenten pribli?no toliko kot manj?e tele...
?e dobro, da jutri zjutraj odvandramo naprej.
Zakaj so otroci v nedeljo med po?itnicami pokonci ?e ob ?estih in pol, med tednom med ?olskim letom jih pa ob sedmih moram buditi? Tega najbr? nikoli ne bom razumela...
Malo pogledam novice, pa sem mislila, da gledam stare. Karel Erjavec spet odstopa. Je tak kot konec sveta: toliko krat so ga ?e napovedali, pa nikoli ga ?e ni bilo...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ja, velikokrat se gre za princip.
?E bi bil radar postavljen pred ?olo ali vrtcem, in bi te takole ujeli, bi bilo prav, ?e bi dobil dvojno kazen.
Ker pa je na fotografiji videti kot da se vozi? nekje po nekem osamljenem in nenaseljenem predelu mimo nekega gradbi??a ali skladi??a, bi se jaz brez slabe vesti ognila pla?ilu, ?e se le da.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani