@Alex ja no potem pa ti strokovno razloži kaj je to druga .......aja saj že vemo smrtonosni virus , ki napada in to ob določenih urah🤣 Žal te moram razočarat ni tvojih priljubljenih besed BG. Če imaš še kašno strokovno razlago pa kar na plan z njo. Aja pa še to vprašanje za tebe , ki si strokovnjak na tem področju.....kje je logika da so pri takem smrtonosnem virusu prednostna skupina za cepljenje starejši ljudje in ne oblast??? Ne vem no kaj na starostnikih stoji gospodarstvo??? Če bi zadeva bila tako smrtonosna verjami da bi gospodje prvo pocepli svoje riti ne pa da te zvarke testirajo na starejših zdaj bi pa celo radi še to na maturantih.
@Alex ne nabijaj niso bili vsi polnoletni tak da ne na pamet. Kar se tiče okužb katere ti pripisuješ žurom, rojstnim dnem in ne vem kaj vse še to je čista bedarija. Največ ljudi sploh ne ve kje se okuži. Mi osebno smo tam kjer je potrebno vedno nosli maske in smo se ravnotak okužli, to pomeni v trgovini in zaprtih prostorih. Za nošenje maske na prostem me ne prepriča noben pa naj bo še tak strokovnjak, ker naj mi nekdo prosim razloži kak te bo virus zunaj počakal v zraku. Ta virus verjetno med nami obstaja že desetletja samo zdaj so ga pač morali drugače poimenovat da so lahko izvedli svoj plan. Glede na to da si tak hud zagovornik vsega tega , daj prosim posreduj en dokaz kak bolnišnice pokajo po šivih , pa ne spet kakega takega en kolega je od kolegice, enka pozna v bolnici slišal da je.....
Ker resnična slika v bolnicah se vidi ko moraš sam v bolnico. Žena je decembra bila na operativnem posegu v UKC in smo vidli realno sliko te preobremenjenosti zdravstva. V sobi z 4 posteljami sama, 2 oddelka popolnoma zaklenjena , če bi res vse pokalo po šivih bi ta oddelka nemudoma spremenili v Covid oddelka. Res me zanima ali imaš kak podkrepljen dokaz da tak slepo verjameš vsej tej šaradi ali zgolj nasedaš svojemu idolu.
Osebno ne morem rečt, ker je nisem imel, tudi bližnji in sodelavci ne. So pa razlagali tisti, ki so bolj znanci, da v večini niso imeli težav, le ena malce starejša sicer zelo aktivna tetica je rekla, da po prebolelem kovidu se kar zadiha ko gre na Šmarno goro. Prej baje se ni in je kar poletel gor. Aja pa soseda ene slabih 10 let mlajša od mene je imela težave z dihanjem, so jo peljali v bolnico pa so ji dali samo kisik čez noč in naslednji dan je že šla domov in bila v roku enega tedna ok. Tako, da jaz osebno ne poznam težjih primerov, seveda pa ne zanikam, da jih ni.
No vprašal sem tako malo za firbec da vidim komentarje zagovornikov te plandemije.....no sam sem jo prebolel in prav tako vsi v družini ( širši) in to nas je ne 20 oseb . Vsi ampak prav vsi brez bilo kakega problema vsaka gripa je bila huje kot to. Zbolele sta tudi 2 kolega on star 65 in rizična oseba ona 67 in isto oba prebolela brez problema. Tako da vsa ta zdraha okli tega smrtonosnega virusa je zgolj politična farsa maršala twitkota in kompanije. Bi pa zelo rad spoznal nekoga , ki je imel te zaplete ker kot pravim poznam sigurno zdaj vsaj 30 oseb ,ki smo to dali skozi in vsi BP.
S to grafo bos se lep cas imel mir in sicer 1080 glede na svojo "starost" z lahkoto konkurira v letu 2021. Top. Mogoce v bliznji prihodnosti zamenjas se cpu (sedaj imas i5 10400 ugodno) to je pa to. Preveriti je potrebno samo ali cpu pase na plato, ker intel ima to glupi narejeno.
Ah glede na to je zaprto ohisje (skrito) who cares about cable managment
I5 10400 gre na podnožje 1200 kar ne paše niti na plate ki so imele 1151 ......i5 serije 9
kable je bilo mišljeno na steni 😊😊😊
pred 11 urami je Scr3am napisal:
Se vedno ima 6 niti medtem k jih ima 3600 12 .
S to grafo bos se lep cas imel mir in sicer 1080 glede na svojo "starost" z lahkoto konkurira v letu 2021. Top. Mogoce v bliznji prihodnosti zamenjas se cpu (sedaj imas i5 10400 ugodno) to je pa to. Preveriti je potrebno samo ali cpu pase na plato, ker intel ima to glupi narejeno.
Ah glede na to je zaprto ohisje (skrito) who cares about cable managment
cpu 3600x proti 3500x ni taka veeeelika razlika ali???
Huh, še dobro da mi trenutni multi stroj dobro služi in ni potrebe po menjavi, ker ta kriptoscena je res navila cene, no lahko bi pa zdaj prodal svojo gtx1080 za dobro ceno😁
Evo še moj malce starejši multimedija/game comp, za dnevno sobo.
-I5 2500k (overclock na 4.5ghz)
-Hladilnik procesorja: Noctua NH-U9B SE
-Asus P8Z77 M-Pro
-16gb Kingston HyperX Fury 1866 DDR3
-KFA2 GeForce GTX 1080 EXOC 8gb
-Diski:
SSD Crucial MX500gb
SSD Crucial MX1000gb
HDD WD 2000gb
-Ohišje Fractal Design, brušeni črni aluminij
-Ventilatorji silent: Noctua NF-A9 PWM
-Daljinc univerzalni IR+Airmouse z tipkovnico: Mele F10 Deluxe
-Gamepad: 2x Xbox One kontroler
Vse skupaj priklopljeno na 55inch FullHD Samsung tv in star Technics ojačevalec.
Ta komp se uporablja za gledanje filmov, risank, igranje igric v dnevni sobi zato sem kupil ohišje ki ima izgled komponent.
Zaenkrat mi odlično služi čeprav glih ni najnovejši, igre letijo do sedaj vse tekoče na fulhd resoluciji. 😎
Še malo slik mojga setupa
Ni slabo samo kable bi lahko spravil v en kanal 🤣🤣🤣
Res je. Jaz sem imel lani že plačana dva koncerta v tujini, gunsi in alter bridge.
Kako je samo težko dobiti povrnjen že vplačan denar. Šele po štirih mesecih od odpovednega koncerta so mi nakazali denar na račun. In to z izdanim posredovanjem kolega Italijana.
Jap zato pa jaz najraje kupujem karte kar pri naših koncertnih organizatorjih , mogoče je malo dražje ampak v takem primeru so pa še vedno hitro rešli zadevo. Si pa mogoče kaj pogooglal gunse pred nakupom karte. Sma tudi midva hoteal it pa sma se po parih posnetkih iz neta premislila ker žal Axla so povozla leta ravno tako kot Bon Jovija žal.
Jaz sem jih imel ; zelo dober oprijem in temu primerno visoka obraba. Ni zame; meni so zdržale 3500km , medtem ko mi Michelin skoraj 6000km s komaj kaj slabšim oprijemom .
kar se tiče obrabe bom lahko kaj več povedal spomladi ko se začnejo spet nabirat km, pred jesenjo so bile montirane in imajo kakih 1000km tak da bomo vidli
Imaš prav. Je pa velikanska razlika, ker prej brez e+ niti nebi pomislil splezati v tako reber. Nekateri cilji so zdaj veliko lažje dostopni, ker prej se ni dalo doseči.
No vsekakor moraš vrteti in 1. oz. 2. stopnja pomoči je čisto dovolj. Lahko pa tudi izklopiš in višaš pulz do 180.
No po prvi vožnji sem prišel domov čisto prešvican.... Razlog hitrost po terenu več kot 30 km/h (sam pedaliral).
Hmmmm če si pa ti z e bikeom , ki ima 25kg pedaliral brez pomoči po terenu 30km/h potem si pa na stopnji Rogliča. Glede na to da elektrika dela samo do 25 km/ h si moral sam dodat še 5 km/h, v klanec 25 kg ?????
Nameravam prešaltati na elektriko… Nisem lenuh, samo časa pri treh otrocih nimam več za kolesariti. Zato bi rad v najkrajšem času in bolj spočit prišel do moje tradicionalne točke (cca 20 km, 600m višincev ).
Sem pa v dilemi.
Doma imam 20 let starega odličnega 26´prednje vzmetenjenega Wilier-ja (deore, brez diskov) in razmišljam, da bi ga nadgradil z elektriko. Npr.: klik
Ali boljše wilierja pustiti 6,5 letnemu sinu, ki ga bo čez par let lahko uporabil in jaz raje kupim neki novega ele. za cca. 2500€ klik
Kaj zdaj?
Nasvet....če želiš kolesarit pol pozabi na elektriko. Kot kolesar z kar nekaj km v nogah in kar nekaj prevoženih vzponih sem ravno včeraj poizkusil e bike. Zadeva je taka če želiš z nekom tekmovat in bit hitrejši kot je on potem ja drugače pa moram rečt da je to res samo za lenuhe. Vsi nekaj razlagajo da kljub temu moraš gonit , res je ampak pri polni moči elektrike je potrebno samo obračat pedala za vse ostalo poskrbi elektrika. In sedaj bo nekdo rekel ja pa si daš na majn pomoči ...res je ampak je potem smiselno devat za kolo 2500 eur in ali je smiselno v klanec vlečt 23kg če lahko to narediš itak z 10kg lažjim kolesom. Moja odločitev dokler so noge zdrave in pljuča nikoli elektrike.
Pol je tud oni iz Hervisa čisto OK , drugače pa ženski mora bit lep ker dugače se nebo vozila z njim. Tak da tistega ki si ga bo izbrala bo pravi , če se pa le da jo probaj odvrnit od vzmetenega sedeža in tiste smešne nastavljive fajfe ( višine za balanco).
Na kravo od električnega polnovzmetenca za 3,5 jurjev so bile namontirane shiti zavore, neprimerne za e-bike. Tako sem bil prisiljen že takoj na začetku uporabe kupit nove zavore in diske.
Pred nakupom sem se pozanimal pri prodajalcu, ali vile Suntour s katerimi nisem imel izkušenj, delujejo kolikortoliko. Prodajalec mi je zatrdil da seveda delujejo. To se je pokazalo da ni bilo res. Na pooblaščencu za suntour so mi nekajkrat poizkusili rešiti problem, vendar so zanič vile morale romati dol in sedaj so gor rock shock ki so malo manj shity.
Pa še bi se dalo kaj najti na bicilku kar ni dobro narejeno.
Cube kot ugoden nakup se je, vsaj pri meni ni izkazal za ugodnega.
Pri nas je eno sr... ker ni testnih koles, ker moraš naročit že jeseni, če se hočeš spomladi voziti.
Ok ampak on išče kolo za prosti čas , žensko ne polnovzmetenega e bika, tak da to se ne da primerjat
Lahko še pogledaš v Harvisu kolo X Fackt cross pro,ima zelo vredu opremo za teh 550e,okvirje pa tako ali tako delajo skoraj za vse proizvajalce Kitajci! Najpogosteje Merida.
Sem ga tudi mislil predlagat ampak sem ga izpustil ker je pač Hervis, drugače pa za ceno zelo dobro kolo je žena vrgla oko na njega🙂
No,ja... Sam imam spredaj 22-36, zadaj 11-36 (10p), pa me po ravnem bolj bremzajo široke gume,kot pa prelahke prestave. Se da tudi z 29col MTB kar lepo peljati po ravnem , sploh če si daš slick gume. Seveda pa temu ni namenjen. Meni je šlo vedno na živce imeti triplo spredaj; nonstop neko šaltanje in ketna vedno postrani.
Tole je pa kar precej star Deore,da je zadaj 9p. Jaz sem leta 2014 kupil prejšnjega MTB pa je že imel 10p deore zadaj.
Ampak še vedno imaš 2 zobnika spredaj......pa tako kot si napisal zakaj bi dajal slick na mtb pol kupiš treking🙂
Možno da je Deore starejšega letnika ampak kolo je 2019 in rabila ga bo za nedeljske vožnje zakaj pol rabi 10......
Brez veze že bluzimo kolesarski navdušenci @NevLado ni imel tega v mislih ko je vprašal za nasvet
Nejc 1986 Saj zato se pa imenuje treking , da se z njim zapelješ tudi normalno po ravnini ker z tem kar imajo novejši mtb po cesti nikamor ne prideš .....spredaj 34 zadaj 50-11
Pojma nimam zakaj bi bila dobra,ker meni ni pomagala pri ničemer samo sedež ni bil popolnoma fiksen kar me je motilo. Sedaj pri novem je nimam in je bolje!(vsi boljši kolesi je nimajo,to dosti pove.)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
@Alex ja no potem pa ti strokovno razloži kaj je to druga .......aja saj že vemo smrtonosni virus , ki napada in to ob določenih urah🤣 Žal te moram razočarat ni tvojih priljubljenih besed BG. Če imaš še kašno strokovno razlago pa kar na plan z njo. Aja pa še to vprašanje za tebe , ki si strokovnjak na tem področju.....kje je logika da so pri takem smrtonosnem virusu prednostna skupina za cepljenje starejši ljudje in ne oblast??? Ne vem no kaj na starostnikih stoji gospodarstvo??? Če bi zadeva bila tako smrtonosna verjami da bi gospodje prvo pocepli svoje riti ne pa da te zvarke testirajo na starejših zdaj bi pa celo radi še to na maturantih.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani