Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

V cerkev boš kaj moral.

Na Noetovi barki je bil od vsake vrste živali par.

Od ljudi pa Noe, žena, trije sinovi z ženami.

Torej 2 živali od vsake vrste in 8 ljudi. Česa je v zdaj vzel več? Če gledaš generalno živali, potem ja, če pa gledaš po vrsti, pa jih ljudje krepko šijejo.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klima v stanovanju ...
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je sportman333 napisal:

gledam sosede, ki po vsaki vožnji s kolesom perejo kolesa, wtf ?!?

Zmagovalna.

1x na 2-3 leta ga servis opere, ko dela generalko. Razstavi, vse ležaje namaže, opere,....

Pol pa naj bo pujs, samo da služi. Je pa 10 let star in v boljšem stanju kot 99% drugih, ker menjavam dele kot na avtu.

Drugač pa je tak podvig noro. Kapo dol.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

A mi zna kdo povedat, čemu je namenjena izolacija pod havbo - torej direkt nad motorjem? Neka žvad mi jo uspešno trga, zaenkrat sicer malo, nevem a bi dal sploh menjavat al ne, a je to bolj za zvok da ne ropota izpod haube motor ali kaj drugega

Po moje tudi bolj za zvok. Težko da bi imel kaj toplotnega vpliva.

Tudi meni so jo kune jedle samo na Mazdi in tudi jaz menjal na divjad.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 22. 6. 2024 ob 14:03 je FuManchu napisal:

Treba se bo navaditi na tako sranje. Sploh dokler bo vodilna banda forsirala prehod na el. sranja...

WWW.24UR.COM

Obsežen kolaps elektroenergetskega sistema, kot ga na območju še ne pomnijo, je prizadel dele Hrvaške...

Točno zaradi toplotnih črpalkarjev in EV-jev, je vedno več UPS-ov pri hiši.

Včasih je bil izpad ob nevihti. 1-2x na leto. Zdaj pa so tak 3x na mesec.

Pozimi je sosed ugotovil, da ena faza ne dela. Črpalkarji so jo prekurili in pol kraja je bilo brez tiste faze. Na srečo naša panzerka ni na tisti fazi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)
dne 15. 6. 2024 ob 23:39 je Mraušk Mčk napisal:

In potem z očali, ki so "pravilno" brušena vidiš normalno, recimo, na zaslon fotoaparata. Dokler iz "landscape" ne obrneš fotoaparata v pokončni format. Takrat kar naenkrat "pravilno" brušeni polarizacijski špegli ratajo nepravilni.

Navpično in vodoravno vidim, ko pa ga diagonalno obrnem pa tema. Čista.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mnenje gradbinca - imamo koga?
Napisano
pred 12 urami je Jaka32 napisal:

Druga zadeva: ne vem kaj položiti po tleh. Študiral sem na WPC plošče - imajo moč nositi 1500 kg đakuzi? Kako je pozimi in v dežju, začnejo gniti in pokati čez čas?

V koroni sem kupil 2 škatli kockastih. Odstranil sem travo in jih položil kr na zemljo. Skozi zime so se začele zvijat in določene odpadajo iz plastičnega podnožja.

Meni služijo, ker se bo ukinla počasi hiška in jih je poštar prinesel med korono.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Fluke je dragi po pes.

Imam ena kitajca, ki sem ga dobil. Dela super, nima pa temperature.

Poanta je v tem, da je mene zadnjič klima na Focusu jezla. Po 1h vožnje nam je bilo še vedno vroče in smo imeli na 19. Do sedaj nikoli pod 20. Smo tam 21-22.

In na servisu je dal na Low in termometer tupalo tam ko piha 10cm noter. Pa je po kaki minuti tipalo zaznalo 8°C.

Torej plina je dost in dela.

Zdaj pa ali bom lovil sam kolko piha in kolko je temperatura notri ali pa OBD in pogledat izmerjeno notranjo temperaturo. Ker če bo bluzil naprej, mora bit tipalo temperature v kabini krivo. Drugo je težko.

In za to sem študiral o multimetru a temperaturo. Bo verjetno kak kitajc tudi to uspešno opravil, ker 200€+ ne dam za Fluke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 3 urami je Boss napisal:

Sej je E10, sam nalepke pri teb niso še spremenili.

Jaz pa bi reko, da E10 ne sme bit, dokler še na zadnji pumpi ne menjajo nalepke.

Ker E5 lahko dajo not, tudi če kje piše E10, kontra pa ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 22 urami je Bini napisal:

Včeraj sem tankal službeni avto in opazil, da je na MOL-u (E5! ) bencin 95.....:whatever:

IMG_20240618_190137.jpg

Na Stresliški v Mariboru je še E10 nalepljen. 🤔

Zdaj pa jih razumi, če lahko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 31 minutami je g.Wankel napisal:

A ne bi raje Forda ali pa Alfe?

A nismo Mazda forum? 😇

pred 2 urama je pob napisal:

Uspelo mi je razbit s totalko služben avto (hb sem odnesel brez praske). Šefi sedaj pravijo, da novega avta ne bo, zato sedaj pospešeno iščem nov družinski avto. Tlačani itak nimamo druge izbire kot da brskamo za rabljenimi avtomobili. :)

Kaj si te razbil?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)
dne 7. 7. 2023 ob 12:42 je Slivka napisal:

Hja, če ste se že vsi razpisali, pa napišem še jaz...

Najprej sem vozil Škodo 120 L. Sicer malo svojevrsten, a krasen Čeh. Je bil pa to "gosposki" oz. kot bi rekli danes, DeSUS. Če sem vozil umirjeno, je to teklo in teklo. Smo prekolovratili s to Škodo vso bližnjo okolico (Frankfurt, Nica, Niš, Brno,...). Če pa sem hotel s kom dirkat in sem na semaforju pohodil gas do konca, sem praviloma že stal na drugi avtobusni in iz motorja se je kadilo... Ta Škoda je bila taka kot je ta na teh slikah:

jozef-culen-mega.jpg

jozef-culen-back-new.jpg

jozef-culen-interier.jpg

Ko je enkrat imela blizu 300.000 km in je bila že kar krepko po "generalki" (zamenjane 'mokre puše', bati in batni obročki ter pobrušena glava motorja in na novo pobrušeni ventili in sedeži ventilov), je prišla zamenjava: Fiat Panda 900 CLX. Krasen, trpežen, prilagodljiv, zmogljiv in zanesljiv malček. Tak kot je na teh slikah:

06450a61-df51-4b13-994a-e33b8155409e_fiat-panda-900-i-e-cat-clx.jpg

fiat_panda_1995_benzina_fiat_panda_1_serie_900_i_e_cat_clx_5410028667998279882.jpg

Če smo že s staro Škodo prepotovali vso bližnjo okolico, se mi je pa pri novi Pandi totalno strgalo... Strasbourg, Luxemburg, Asissi, Bruselj, Molunat, Monako (F1), Köln, Bratislava, ... ... ...). Ko sem naredil servis na 320.000 km, sem sklenil, da zamenjam. Sploh, ker sem se v tem času poročil in je žena pripeljala k hiši najprej Reno (Clio), potem smo ji pa kupili Hondo Jazz.

In takrat sem kupil prvi avto. Dizelaš, 2,0 litrski motor, 105 kW, 7 sedežev. Zdaj ima nekaj preko 358.000 km, zato je čas za menjavo. Kot prvi avto se je Mazda 5 zelo dobro izkazala...

🤔

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)

Kak si imel Fusiona.

Če si 1x našteval avte, ki si si jih lastil in ga ni bilo vmes 🤔

Al sem se vsekal?

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 12 minutami je FuManchu napisal:

Saj ga ima. Mazda BT je veliko več kot 10% Ford Ranger:bravo:

In skozi pluva po Fordu.

Pol pa je res BT za en drek 🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 1 uro je Slivka napisal:

Oooo, ko bi o Fordu bili samo heci...

Ko si boš lastil avto, ki je vsaj 10% Ford, se lahko pogovarjava.

Do takrat se pa trudim stran gledat pri tvojih Caddy zadevah 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 3 urami je Boss napisal:

ne preveč resno vzet... mal se hecamo.

Vem.

Tudi pri Ford hecih sem se navadil zobe stisnit zaradi VW-ja.

Ampak Alfa je bila daleč najboljši avto kaj sem jih vozil v življenju.

Pa sem vozil od Porsche Boxterja, A5 3.0 dizl, pa do Renault 4 in Audi 80 1976

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
Pred eno uro je Nejc1986 napisal:

Se samo sledi oljnim madežem in ga najdeš.... GPS se skrije pred tem 

Si si lastil kako Alfo?

8 let je bila mašina suha.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 19 minutami je Slivka napisal:

Pa kdo pri zdravi pameti bi to ukradel?

Ha ha ha.

156 GTA s kultnim V6 Aresse motorjem.

To je vredno zlata. In ko pelješ, ti srce zaigra, pozabiš na svet, izstopiš nasmejan.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je Jest napisal:

So pa ocitno tako stare, da še ni bilo problemov z zasloni na telefonih ali v avtih ;) … Mogoče so se pri novejših modelih kaj prilagodili ;) … Jaz imam ravno zaradi tega raje takšna sončna očala brez polariziranih stekel… Res je, da polarizirana zmanjšajo refleksije… ampak se da tudi brez tega… 

Mogoče pa enkrat spet probam polarizirana stekla pri naslednji nabavi očal… :D 

V obeh avtih so navadne Adidaske.

Goodr pa so za okol hodit 😁 

Pa še to. Poznam osebo, ki ji je z Goodr Og slabo. Dejansko obstajajo ljudje, ki jim določena krivulja leč ne paše.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.