Pol bi pa loh rekli da je komu sekira v med padla!
JA Symon ima? prav - avto je v resnic 1.1 44 kw pa 805 kg, sem pogledu prometno, to pa je noooooro, pa 170 kmh brez problema (itak sem to probal v nem?iji, kjer hitrost ni bila omejena na avtocesti)
To je moja slavnostna 1000. objava na forumu, ki sem jo pri?paral za posebno prilo?nost!
Za trenutek naj prekine ?tetje kilometrov na?a draga babica, mama, teta, .... po imenu Mazda 323 F, po doma?e Rde?eko?a Predjamska kraljica!
Pred natanko dvema letoma (8.3.04) je to bitje z dvignjenimi lu?mi pri?lo k hi?i, v velikem pri?akovanju in ni? hudega slute?a. To je bila ljubezen na prvi pogled, sicer bolj z moje strani, a vseeno mi je na svoj na?in ljubezen vra?ala. S?asoma sva se zelo navezala drug na drugega in vo?nja se je iz potrebe spremenila v u?itek!
Verjetno se je ?e takrat marsikomu zdel to le ?e en povpre?en star avto, meni pa je bila ?e ko je pri?la v proizvodnjo leta 89 (bil sem star 11 let in velik ljubitelj plehovja) zelo pri srcu in prav taka mi je ostala ?e do danes, pa? nekaj posebnega. Za isti denar bi takrat lahko dobil golfa III, popolnoma brez opreme (verjetno bi mi med drugim s pol manj konji po?rl ve? bencina), da ne re?em kako mi ponesre?eno izgleda, pa potem bi v resnici imel en popolnoma povpre?en avto, v katerega bi se verjetno vsako jutro kar nekako z odporom (ali vsaj brez ?ustev) usedel in se hladno odpeljal. :ne vem:
?e vedno se dobro spomnim, kako je bil atafotr navdu?en nad mojim novim vozilom, takoj je seveda sledila pridiga, da glede na to da je avto star, se bo dosti kvaril, deli za japonce so svinjsko dragi, pa ?e ni jih za dobit, Mazda naj bi bila oh in sploh najdra?ja od japoncev, za vrh ledene gore pa ima avto ?e dvi?ne lu?i, ki naj bi pa potem bil to sploh najbolj neprimeren avto, kar sem si jih lahko omislil! Glede na vse komentarje, mu jasno nisem ?el razlagat, da ima GT motor in ne 1.6i, ker potem bi sledil ?e poduk glede divjanja na cesti itd...! ???)) Pa?, vsak ima pravico do svojega mnenja, nekateri pa imajo itak zmeraj prav!
Kar se ti?e oblike, nisem nikoli skrival, da mi je veliko bolj v?e? Celica tiste generacije (od zadaj mi je celo lep?a 323F, od spredaj in z boka pa ni debate), samo takrat ko sem kupoval ni bilo nobene pametne, zdelo pa se mi je tudi, da ima 323F velik potencial kar se stajlinga ti?e in se jo da dokaj pribli?at Celici ali kakim podobnim lepoticam. Res pa je tudi, da ?e bi ?e v ?tartu kupil Toyoto, potem ne bi spoznal par dobrih kolegov z Mazda foruma, ker na njem najbr? sploh ne bi bil prisoten!
Za konec lahko samo ?e re?em, da sem ponosen, da vozim tako kvaliteten avto in da ima ta avto nek svoj karakter, ter je prepoznaven v mno?ici med seboj skoraj enakih vozil. Pri svojem naslednjem avtu bom zagotovo pogre?al zna?ilni pogled iz kabine prek armaturke na sprednja (zaspana) ?arometa, ki ti dajeta odli?en ob?utek glede sprednjega dela avtomobila.
Vsem mazda?em in tistim, ki boste to ?ele postali, ukazujem, da u?ivate v vo?nji svojih konji?kov, imejte jih radi, lepo ravnajte z njimi, pa se boste ?e dolgo z njimi dobro razumeli, nasprotni spol pa bo ?edalje bolj ljubosumen nanje, na koncu bo sledil komentar: Izbiraj, ali gre ta tvoja predraga Mazda od hi?e ali pa jaz!!!
Ma ta plehnata izolacija mi zasede direkt cel prtlja?nik, tko da se je vufr selil na sede?e in je kljub alarmu lahka tar?a za "ljubitelje muzike", ko se zve?er parkiram na fu?ine al kako podobno priljubljeno ?etrt!
V?eraj pa sem vozil slu?benga Saxo dostavnika in tle pa je ?lo brez milosti in tut ?ef ni mogel verjet kaka brzina, ja sej ni ?udno, ?e pa se nism dost sekiral za zapeljat v kak cel sneg, aja pa blokada dobro vem kje je , samo se pa vrti ta zadevca noro, se mi zdi da je motor 1.4, ampak potegne pa stra?no, problem je pa da avto nima radia in sem se po 11 urah furanja okol za?el ?e sam s sabo pogovarjat!
Iz fabrke je pr?la zelena , pol je dala lastnica ogledala kromirat, so pa? jeebat.ga mal odtenk falil in so pr?li zlati ven, pol pa je rekla: "kamor je ?ov bk, naj gre ?e ?trk" in je cel avto pozlatila!
Mogo?e pa je tut ljubiteljica olimpiade, pa je rekla da na?i ?e 100 let navjo dobil zlate, tko da naj bo vsaj avto zlata vreden oz. spominjat na zlate ?ase!
Je pa cena ok pri tem avtu, najbr? se bo hit kdo najdu in odpelu stvar v svojo gara?o!
@Grega nisem nor da bi mel nalepko papino na stroju - zaenkrat imam na levih vratih Halo katra in na desni Pingvin, dokler mi ?ef ne dvigne pla?e jih ne dam dol!
@Symon, ?e se ne motim sledi pol stavek: God damn street racers!!!, ampak pustmo to, trenutno se mi zdi da je v Ljubljani in tut mogo?e Sloveniji to najhitrej?i dostavni stroj in tako se ga mora tut obravnavat! Me pa prov zanima, ?e mi znese mestno vo?njo furat pod 10 l na 100 km, bo kar te?ka pomoje! :ne vem:
Drga? pa lahko vozim tut slu?benega Kengoorooja, samo ni to neki men po meri, pa ?e radia nima, tko da dokler dela naj bo kar mazda gazda!
Aja pa ?e to: odlo?il sem se da bom delal kariero pri Papinotu, mogo?e me v roku 15 let povi?ajo v pekovskega pomo?nika, zihr bi bla pol tut pla?a mu?ka!
Kar se vo?nje hrane ti?e, bi se loh reklo da bol? v komori topla pica, kot na kro?niku prazna ?lica!
Moram vam povedat, da je moja mazda dobila novo nalogo, zdej mi slu?bi kot delovno vozilo oz. dostavni stroj!
Za za?etek sem se odlo?u da bom pa? dostavlju hrano, ker neki je treba delat in zdej delam pri firmi Papino ?e par dni, pa moram re?t da je kar ok, obogatel glih ne bom (700 SIT na uro in bencin), se pa da ful ok zmenit za delovni ?as in pa ni nobenih problemov na vidiku, va?no pa je tut da po?nem kar me veseli (to sicer ni dostavlanje pic), pa? pa da sedim v mazdilaku par ur na dan, pa mal poslu?am muziko, nasploh sem kar ljubitelj vo?nje!
Moram nardit kako sliko, da vidite kako izgleda grelna komora (da se shrana ne shladi med transportom), ko mi zasede cel prtlja?nik in se je vufer moral preselit na sede?e! :ne vem:
?ivi (zanimiv film, dost realisti?no je prikazano vse skupaj, baje po resni?nih dogodkih posneto - neke vrste grozljivka)
Pogumno srce (sem ful ljubitelj vite?kih ?asov, gradov in zgodovine nasploh) Viljm Vols rulz, nasploh mi je Mel Gibson en najljub?ih igralcov!
Butec in Butec (gledal sem ta film ?e blizu 10 x, pa ga lahko kadarkoli ?e 11. pa mi bo ?e vedno sme?n)
Aja od risanka mi je ful v?e? Ledena doba!
Od nadaljevank pa najraj? gledam Vilo Marijo, nikol je ne zamudim, ker je napeto ko sto hudi?ev, ko sem enkrat zamudil, sem si nasre?o posnel zadevo in jo potem gledal kar 3 krat!
Ful pa ne maram znanstveno fantasti?nih filmov, v stilu Zvezdne steze in pa tiste filme, ko uleti en heroj in nalomi celo mesto (itak brez pi?tole, pa vse ?ivo strelja nanj, ampak vseeno pome?e vse po tleh) - JCVD al pa Segal! :ne vem:
Od knjig sem v?asih ful rad bral Karla Maya, to so bile knjige, ki so ?le pri meni veliko bolje v promet kot pa kak?ne ?olske!
Ja se strinjam, vsak dan je lahko "valentinovo" in pa tut res je da je to fakin potro?ni?ki praznik, ko nekateri prov tekmujejo kdo bo kupil dra?je darilo, kar pa je od kakega izkazovanja prave ljubezni ?e kar krepko oddaljeno!
?e je kdo gledal film Butec in Butec: "there is no job, nada, zip, unless if you want to work 40 hours a week!"
Zanimivo je tut, da danes gre skoraj vsak po srednji pol na faks in to potem slej ko prej pelje do tega, da bodo na koncu zgodbe ljudje z doktorati delali za teko?im trakom, ker ne bo noben ve? imel samo osnovno ?olo oz. le redki!
Me je pa glih zdej preteklega septembra mikalo da bi se upisal na podiplomski ?tudij (po sistemu ?pageti bolonjezi - ?e se razumemo) , pa sem se nasre?o premislu in pa tut niti ni tok pocen - cca. 800 kil SIT 1 letnik! Pa dobro, ?e bi pol ful neki pridobil, ima? ta denar hitro noter, ?e pa ne, si pa naredu total biznis, tko da zmeri bolj ugotovaljam da ni vse v ?oli, ima? sicer nek formalni dokaz, da kao nekaj obvlada?, vendar tut praksa nekaj ?teje!
Kar se pa trenutne debate ti?e, kolk je minimum pre?ivetja, je pa za vsakega ?loveka druga?e, npr. pred 1 letom, ko sem imel pla?o preko 400 kil SIT oz. 1800 na uro, pa sem delal ?e vse mogo?e sobote, da je blo ve? uro, pa sem biv glih tako total suh, kot v dana?njem primeru, ko so bistveno druga?ni prihodki, ker potem se ti kar pojavijo neke potrebe, o kerih prej ne sanja?. Se mi pa zdi, da smo ljudje (ve?ina) narejeni tako, da znamo stvari ?e najbolj cenit, ko jih nimamo ve?, pred tem pa ne razmi?ljamo dosti o tem kaj vse imamo!
Kar se denarja in "nami?ljenih" potreb ti?e, lahko ?e re?em, da sem posledi?no lansko leto razmi?lal, al bi si kupil vtija ali raj? integro, pa sem na koncu kar obdr?al mazdo (mi ni ?al), danes pa bi najraj?i imel marutija, da popije tistih 3 l na 100 km in ne integre, ki bi jih 30!
Pa lahko bi se reklo, da sicer denar ?e zdale? ni vse oz. se ne da vse z njim kupit (?eprav nekateri trdijo obratno), pomeni pa veliko in si z njim lahko marsikaj olaj?a?, kupi? ali prepre?i?! :ne vem:
Kaj ste kej v?eri po?el oz. kje ste bli v dru?bi svoje mazde in morda ?e koga, ki vam je tut ene tolko pri srcu? Upam, da je v?eri forum malo sameval in ste imel kej za po?et!
Jaz sem ful razmi?lju, kam bi ?el (v dru?bi gospodi?ne in stare japonke) in potem ko sva se nekako zmenila za drsanje na Blejskmu jezeru, sem imel ob?utek, da bo zelo fajn, ?e pridem v enem kosu nazaj in z ne prehudimi po?kodbami (biv sm v ?ivlenju 2krat na ledu - pa ?e to z avtom , no v resnici sm biv 2krat ampak nekje v za?etku osnovne ?ole), pa ?e tkrat nism biv glih nevem kak?n drsalni potencial za na olimpiado!
Na konc se je dost ok izteklo, padel samo 2 krat in z enim stavkom bi loh rekli: operacija uspela, pacient pre?ivel, pa tut za romantiko je ostal nekaj ?assa in prostora!
Ful me zanima, ?e kdo ve za kako "pametno" slu?bo, ker zdej trenutno se gremo neke nepremi?nine (agencija), katerih o?itno glavna zna?ilnost je - da se ni? ne premika (tut v finan?nem smislu),
tko da pol je zadeva enostavna in sem dokaj hitro dojel, da vsaki? ko se peljem do Ljubljane in nazaj, grem direkt v svoj minus, kar pa ni glih neki sanjski biznis! Najprej sem ful velik pri?akoval (sem ?el stran z okrajnega sodi??a v silnih pri?akovanjih) in pa vsi so govoril da je v tem ful dnarja, no je pa tut ful konkurence in pol je slika malo druga?na. Formalno izobrazbo imam sicer; dipl. upr. organizator, prpravlen bi biv pa tut delat kej za kar zahtevajo srednjo ?olo, samo da se re?im tega jajca od kvazi posla!
Ker tkole ko razmi?ljam, v primerjavi s tem, se mi zdi ?e kak?na proizvodnja pravi luksuz!
Da ne bo pomote, ne trdim da imajo japonci edini dobre avte, men so jim nem?ki ?ist enakovredni, ampak tako je pa? moje mnenje!
Kakor sem odreagiral, pa? sem, malo tudi ?e pod vplivom polcijske kazni eno dobro urco pred tem, nasploh pa velikokrat namesto da bi 2 krat premislil preden nekaj re?em, zna biti v praksi glih obratno vse skupi, podobno je bilo tudi s to provokacijo!
Zdej kolko je pa vsakemo od vas v?e? moja reakcija, to pa se ne sekiram kej prov dost, pa tut je kar je in te?ko se za nazaj kaj spremeni!
V?eri zve?er, okol 21h, sem se vozil za enmu kliotom, se mi zdi dom?alske tablce, pa tip ful ti??i stroja in prehiteva, pol pa se na semaforju znajdem direkt za njim (zavijanje levo proti meng?u iz trzinske obvoznce), itak ?tarta ful na mu?ko, jaz pa penzionersko, pol pa le malo uklopim mo?gane in vidim, da ima zadaj napis Piss on japan, oz. imel je enga grdobca narisanega (mogo?e kar sebe), kako izvaja malo potrebo na japonsko, pol pa itak je sledilo prehitevanje, tko kot se spodobi, ?eprav sredi meng?a ni glih tok lahko, ?e posebi ?e un ful ti??i in je imal se mi zdi 1.6 16v, pol pa sem mu ?e nabil zadnjo meglenko! Tale napis me je pa? res ogrel na delovno temperaturo - ljubitelj japoncev, nimate kej!
Mogo?e je tip pa? ljubosumen na kak?nga svojga kolega, ki mu je babnco spelu in ima kak?nga hudga japonca, on pa pa? kliota in je frustriran ko svinja , ne re?em ?e bi tak napis videl na kaki Meci SL 500, tam bi biv vsaj razlog, da si je pa? izbral svoj stil avta, ?e vedno ni zato glih treba druge ?alit, al pa si takega napisa pa? ne sme? preve? osebno vzet! :ne vem:
Za naslednega japan ?oferja, ki sre?a tega kliota, predlagam, da kar pribremza v njega, pol pa mu da ?e dve okol kepe! Temu se re?e demokracija po japonsko!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ufff, zzipe bi ?le zihr za med!
Pol bi pa loh rekli da je komu sekira v med padla!
JA Symon ima? prav - avto je v resnic 1.1 44 kw pa 805 kg, sem pogledu prometno, to pa je noooooro, pa 170 kmh brez problema (itak sem to probal v nem?iji, kjer hitrost ni bila omejena na avtocesti)
Skratka ne morem verjet kaj dela tale sakso!
Dobrodo?li na forumu!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani