Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano
pred 4 urami je Shrek napisal:

Kakor koli že, mi je že petrolova rdeča barva odbijajoča. OMV in MOL imata pa prijazno zeleno barvo... 

A, zato me Petrol odbija. Nekaj mi ni štimalo sedaj pa vem kaj je narobe. Barva. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)
pred 10 minutami je Jest napisal:

Si ze pozabil, kaj si napisal pred nekaj dnevi 🤪

image.thumb.png.702eabdbe43505eb80a85e448e37b3e7.png

Ja, res je. Kakšna bi bila šele z omv? Bi mislili vsi, da imamo električne kosilnice(beri avte). 🤪

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 minutama je Jest napisal:

In si ugotovil, da ni bilo nic… in je to, da ima Petrol tako grozno slabo gorivo samo v tvojem prepricanju ;)

V bistvu je bila poraba malo višja, kot bi lahko bila. Ampak naj bo, enkrat toliko ne bo, upam, kaj hujšega za motor in dpf filter. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Na OMV, vsaj na obali, hodi večina Primorcev tankat. In ker jih je obilica se folk porazdeli lepo, tako, da lepo vedno prideš kot človek brez gužvanja, plačaš s kešom in greš. Pa še srečen si lahko, ker veš, da si tankal dobro gorivo. Zadnjič na našem srečanju sem imel eno oko vedno na armaturki, da se ne bi prižgala kaka opozorilna lučka zaradi slabega goriva. Dotankali smo namreč na Petrolovi črpalki. 😬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

In potem eni govorite o tem, da ne bi bi radi nadzirani. Kmalu bo aplikacija za kupit kavo, pa aplikacija za it na wc, pa aplikacija za sexat. In potem je problematični kovid sledilnik. 🤣🤣

pred 9 minutami je Boss napisal:

A pol si bil ti tud eden od čakajočih v tisti vrsti. Aja seveda na OMV-ju ni vrst - tam ti še kavico ven prinesejo. 😜

Ok, sej se hecam... tele aplikacije so res namenjene za nas bolj neizobražene in nerazgledane. :hudicek:

Jaz na OMV še nikoli nisem čakal pred vrati, da bi šel plačat noter. Sicer pa zadnje čase zelo malo uporabljam vse plačilne kartice. Keš je le keš. 

Le, ko je res nujno pride v poštev. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
Pravkar je Jest napisal:

A je to na FBju… a nisi ti brez FBja? ;)

Sem silom prilike zaradi banda. To so mi poslali na mail. Kdo ima to čez? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 8 minutami je Boss napisal:

Isti kurac kot Twitovi verniki, ki bi pa vse kar sploh še imamo po možnosti prodali/šenkali. Jebat ga Orban je izstavil račun za vso pomoč in zdaj bo treba njemu in njegovim oligarhom vračat. Banke, energetika, mediji, transportne povezave se selijo v madžarske roke k Orbanu in njegovemu krogu. Kdor tega ne vidi je slep al pa tolk zaslepljen.

Vse pri nas  je že več ali manj v lasti tujcev. Večino  so prodali ta levi nekaj ta drugi. Meni je prav vseeno, v kateri lasti je firma, pri kateri sem zaposlen, važno je, da je redna in dobra plača in vse ostalo,kar mora bit. Kaj pa imamo od tega, da je v državni lasti, če dela z izgubo. Zakaj pa se ne najde kak slovenski kupec, pa da ostane vse slovensko? E, to pa ne. Ne bi vlagali svojega denarja, lažje je s tujim...mlatit po koprivah. 🤗

pred 28 minutami je Boss napisal:

To je res dobra zadeva in jo praktično uporabljam od začetka, ko so jo naredili. Sploh v epidemiji je super, ko si gledal tisto vrsto pred pumpo, ko so čakali kot ovce pred striženjem, da so jih enega in enega not spuščali. Jaz pa natankam 2x kliknem za potrditev in odpeljem - za nepoučene v tisti koloni pred vrati je zgledalo, kot da kradem, ko so me spremljali z jeznimi pogledi. 🤣

Meni je pa tole kr neki. Manj, kot je teh aplikacij, boljše stojim. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 43 minutami je Jest napisal:

Wikipedija pravi drugace >> https://sl.wikipedia.org/wiki/MOL_(podjetje) ... Nikjer ni omenjenih nobenih rusov :P 

MOL (madž. Magyar OLaj- és Gázipari Nyilvánosan működő Részvénytársaság) - je madžarsko naftno/plinska družba. Poleg Madžarske je podjetje prisotno tudi na Bližnjem vzhodu, Afriki in Rusiji. Je drugo največje podjetje centralne in vzhodne Evrope. Največji delničar je Madžarska vlada s 24,7 % deležem. MOL ima več kot 1700 bencinskih servisov v 10 državah in štiri rafinerije, ki se nahajajo na Madžarskem, Hrvaškem in Slovaškem. Skupna kapaciteta rafinerij je okrog 21 milijonov ton na leto.

MOL__podjetje__-_Wikipedija__prosta_enciklopedija.png.b7f73f2e089ece2abad497b001c24db0.png

https://molgroup.info/en/about-mol-group/company-overview

OWNERSHIP STRUCTURE

MOL capital and shareholder structure (approximate)

The Company’s share capital amounts to HUF 102,428,682,578 represented by 819,424,824 pieces registered ordinary shares of the series “A” with a par value of HUF 125 and 578 pieces registered ordinary shares of the series “C” with a par value of HUF 1,001 and one piece registered voting preference share of the series “B” with a par value of HUF 1,000 that entitles the holder thereof to preferential rights as specified in the present Articles of Association. The "B" series share is owned by the Hungarian Government.

We have presented the ownership structure of MOL Plc., as at 31 March 2021.

Foreign investors (mainly institutional)Hungarian State (MNV Zrt.)Maecenas Universitatis Corvini FoundationMathias Corvinus Collegium FoundationOmanOil (Budapest) LimitedOTP Bank Plc.OTP Fund ManagementING Bank N.V.UniCredit Bank AGCommerzbank AGDomestic institutional investorsDomestic private investorsMOL Plc. and MOL Investment Kft. (treasury shares)

Please note, that data above do not fully reflect the ownership structure in the Share Register. The registration is not mandatory. The shareholder may exercise its rights towards the company, if the shareholder is registered in the Share Register.

According to the Articles of Association no shareholder or shareholder group may exercise more than 10% of the voting rights.

So, so, tudi Rusi zraven, ne se bati. Kakor koli, prej so bili tujci z omv-jem pri nas, sedaj pa bodo tudi - tujci z molom.Kakšna razlika pa je med prej in sedaj, razen tega, da lukec in njegovi škorci trdijo, da bodo vse tujci pokupili. On bi itak razlastninil vse , če bi le lahko. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

Jaz vedno na Molu tankam, če se le da, pa na OMV ju 😇 in na Petrolu, ko je 'poraba izziv'..... :hohoho:

Si predstavljaš, koliko bi nam šele malo pilo z omv gorivi na izzivu? Bi kdo pomislil še, da imamo hibride. 🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
pred 7 minutami je Boss napisal:

Rabiš digitalno potrdilo, da si urediš smsPASS s tem pa prideš na zVem in si potem lahko natisneš da si cepljen. Če digitalnega nimaš pa naj bi se dalo naročiti smsPASS na cepilnem centru.

Ma v bistvu je to taka zmešnjava, da sploh ni več smešno. Pač so dal bedake v organizacijo in to je rezultat.

Zdaj to računajo 10€ - biznis mora laufat pravijo.

Sem malo pogledal. Niti ni tako zakomplicirano. Dobro, dolomiti me že čakajo. Nisem vedel do zadnjega, ali bom kam šel na dopust. Pa, sem se odločil za Italijo, ki je približno deset krat boljša kot mi(oni so v evropski rumeni barvi, mi pa v evropski temno rdeči). Tudi cela  dalmacija je oranžna ali celo rumena po evropskih merilih. 🤣🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 minutama je Boss napisal:

Pizda, Madžari bodo pokupili celo Slovenijo. Naslednji korak so torej še madžarske plače v povprečju nekje 750-800 EUR.

Ne se sekirat. Bomo imeli vsaj najboljši benzin in nafto. Hvala bogu, da bo še boljše kot omv. Samo, da ne rabim kupovati od Petrola. Bdw,lastnik mola je Rus. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 4 urami je canyon napisal:

zanimivo mi je kolk ste eni takoj privoščljivi .... pač ne me razumet napak, če mulc ni plačvov lizinga, super da so mu uzel avto in da bo plačal kazen ... se mi zdi pošteno, ampak po tvojem pisanju se mi zdi da si srečen da so mu uzel avto ker je mim teme prletu 200+ km/h ...

ok zdej bom dou svoje osebno mnenje .... da nekdo mim mene prileti 200 km/h v avstriji ko mam jest polno naložen kombi in vozim 130 km/h .... ja prov pa če mu to paše mene osebno ne moti dokler ga jest vidim v špeglu ( že inštriktorca v avtošolo mi je rekla, da gledam nadpovprečno v šegle .... sam pa tudi rad vem kaj se tudi za mano dogaja na avtobanu )  ampak nimam pa nič proti če kdo mim mene prileti 200kmh ... ti doživim najmanj x na mesec sredi noči ... pa se čist nč ne pizdim ... tko kokr ti .... pa tud nč ne uživam da komu avto zaplenijo kokr ti .... pa še x če mulac ni plačeval lizinga se MI ZDI PRAV, da so mu zasegli avto  ... pač če ne odplačuješ ... avto ode ... logično ...

p.s. kaj pa dela tolk star mulc za volanom take mrcine pa ne briga ne tebe in ne mene ... 

p.p.s. če si pa fouš da si tak mulac prvošč tako mrcino od avta je pa tud sam tvoj problem ...

Nisem opazil, da, sem kje omenil, da sem mu fouš. Mogoče bi mu bil, če bi bil to njegov avto. Tako pa. 🤗

To, da je priletel mimo 200/uro je skrajno neodgovorno od njega, ker je tam omejitev 110.

Verjetno se je hotel pokazati pred bejbo, v avtu, ki ni bil njegov, kakšen frajer je. 

Na koncu bo verjetno ostal brez sponzoruše, avta, pa še za Taxi je najbrž dal zadnji euro. Tako to gre, če živiš nad svojimi zmožnostmi. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano
pred 53 minutami je Janez007 napisal:

Podnebne spremembe s hitrim dvigom povprečne temperature atmosfere, morja, kopnega za dobro stopinjo pomeni, da se je dolgoletno ravnovesje ustvarjeno v tisočih in tisočih letih v zelo hitrem času porušilo. 

Zvišanje temperature in posledično spremembe smeri oceanskih tokov, ki s seboj nosijo ogromne ogromne količine energije (toplote), nam bo, sem prepričan, povzročalo še mnogo novih težav. Ena od teh je taljenje ledenikov na polih in posledično dvigovanje morske gladine, vedno pogostejši in močnejši so orkani, vreme na posameznih območjih ni veš tako stanovitno in predvidljivo (neobičajno topla in suha poletja v Skandinaviji, pri nas pa mrzlo in mokro), ... tega bo še veliko in vedno več, naše rastline in živali pa se na to ne morejo prilagoditi v nekaj letih. 

... in ob obali bo vsako leto več snega. Zaradi " segrevanja" ozračja je bilo letos na Kaninu samo  5 metrov snega. Baje, da sedaj sneži že tudi pri +7°C. Vsako leto se bo ta meja temperature, da sneži  dvignila za 2 stopinji, tako, da bo leta 2030 na obali povprečno po meter snega na zimski mesec. Pa svizci se bodo naselili na obali namesto domačih  nutrij, kateri bodo zavijali Milka čokolade v novi poslovalnici v Kopru. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano (urejeno)

He, He, tale model z labmbotom pa je mene prehitel na hitri cesti proti Kopru prav tega dne, ko je moral z taxijem in uhi dol domov. 🤣Tip je po moje pičil 200/uro mimo mene. Sem se prav čudil, kaj dela tak mulc za volanom take mrcine. 

d5d04909a74f2aa9b44a_62571714.jpg?v=ab85
WWW.24UR.COM

22-letnik iz Nemčije, ki je želel na oddih na Hrvaško, se je moral zaradi neplačevanja obrokov lizinga za...

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano
pred 6 urami je Boss napisal:

Fake news, bi rekel @Alex, saj vsi vemo, da imamo globalno segrevanje in tropske temperature in razmere tipične za monsunske predele (dež skoraj vsak dan).

Tko, da vse to, da ste/smo porabili letos več za ogrevanje so zgolj vaše domneve.

Pred skoraj 20 leti je varčna Lučka Kajfež Bogataj napovedala za to desetletje po letu 2020, da bomo v Sloveniji imeli puščavo in dežja le za vzorec. Oh ja in v medijih jo še vedno predstavijo kot vrhunsko strokovnjakinjo za meteorologijo le šloganje ji ne gre najbolje.

Tako je, Boss. Spomnim se raznoraznih skic in ugibanj, da bo nekje v tem desetletju  nekje do Nemčije skoraj puščava z nič (0) cm  snega pozimi in do 45 °C vsako poletje. In seveda smo tudi pri nas več kurili, ne veliko več a pa vseeno, raznih klim so prodali občutno več za ta vmesna obdobja, ko si moral vsaj zjutraj in zvečer še vedno malo "zahajcat". Tisto gospo Lučko so pa zadnje čase malo umaknili s sporeda nacionalke in pop tv, ker nočejo, da se folk še bolj smeje njihovim štosom in smešnicam. Tudi greta se je nekam potuhnila, odkar je posnela svoj uspešni in zelo ogledam znameniti brutal-metal video. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 5 minutami je Bini napisal:

Zanimivo je bilo samo na koncu....:nevem:

A ko so stopili iz avtov? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
pred 3 urami je TiEn napisal:

Zanimiva drika, a mogoče ve kdo zakaj je quartararo odpel dirkaško obleko in mu je potem odpihnilo zaščito za prsa ?

Mogoče, da je lahko pokazal svoje depilitane prsi? 🤔

Pred eno uro je Z M A J napisal:

93 kot kaze ni vec zmozen odpeljat dirke brez padca :(

Res je. Preveč goni svoj moped, ki ni na nivoju ostalih motorjev trenutno. Saj danes bi najverjetneje pristal na stopničkah, če bi imel bolj vodljiv motor. Videlo se je, kako je z lahkoto prehiteval vse do 6.mesta. Škoda. Bo še na, stopničkah, samo da poštelajo malo njegovo hondo. 

pred 2 urama je Hixxy napisal:

Mogoče ga je motilo, vročina, v vsakem primeru pa nespodovno ravnanje.

Da bi tista plastika zadela koga zadaj ali pa bi jo kdo povozil.

Tudi neodgovorno do sebe, v primeru padca bi ga dobro "olupilo"

Po moje bi moral dobiti črno zastavo.Kaj bi bilo, če bi slučajno padel in bi drsel tako napol nag  po asfaltu in po šodru? 😬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 18 minutami je sportman333 napisal:

haha, ampak vrhniški klanec je drugače zelo zanimiv in specifičen, tako da tam se res vidi ali avto ima navor/kubaturo/konje ali pa ga/te zmanjka v prvi tretjini klanca, tam pri mostu pod železniško progo :), zanimiv za vozit, če imaš za ta klanec primeren avto (kar nekaj zanimivih izkušenj še izpred nekaj let nazaj:)), mislim da med drugim zelo zanimiv klanec na SLO AC....mogoče je hujši samo še iz morja nazaj proti LJ , tisti klanec proti Nanosu.....

Res je. Ponavadi kaki maherji z benzinarskimi mlinčki tam pri Vrhniki še tiščijo gas do podna, te celo prehitijo in se ti režijo, ko z nosom na volanu "pomagajo" svojim konjičkom. 

No, pa pride počasi klanec in v začetku se še nekaj martrajo, nato na tretjini klanca se baraka počasi ustavi. Takrat greš z dizlom mimo, kot da bi mlinčki stali na mestu. In ti si že z dizlom pod viaduktom za vlak, on daje v četrto nekje na sredini klanca pri 3600 obratih. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano

Dobro jutro. Danes pa je pri nas nevihta z močnim nalivom. Upam, da ne bo cel teden tako vreme. Pri meni je danes v skodelici zopet Illy kava. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
pred 25 minutami je TiEn napisal:

Aha ni krivo to da je razbit ko pes pa mu zdravje ne dovoljuje 🤣

Ne... Tudi v takšnem stanju bi lahko zmagoval, če bi imel konkurenčen motor. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
pred 17 minutami je TiEn napisal:

A ni nekdo reku da ko bo MM nazaj bo spravil mularijo v red ?

Kaj, ko ima bidon od motorja. Ko ga ni bilo eno leto v moto GP so pri Hondi totalno zaspali oziroma ni imel kdo dajati napotkov za nastavitve. Drugi so napredovali on vozi v bistvu z dve leti starim motorjem. To bo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 1 uro je FuManchu napisal:

Ena ni nobena pravijo:bravo: 

16228845846621061103912667415265.jpg

Turška... jaz je ne maram. Ampak gušti so gušti. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.