ja slovenija je specificna, ker je tukaj 2 milijona ljudi, ampak ce imas neko znanje in papirje lahko gres v tujino...a je to tak problem v letu 2016? mislim, da ne
V tujino gres lahko tudi brez papirja... Le da imas pravo znanje, in ga znas tudi uporabiti... Se strinjam, da je lazje, ce imas tudi papir... ampak ta ni najbolj pomemben... za visino place pa sploh ni pomemben...
Sicer sam ne razmisljam o odhodu v tujino, ker tujina ni vedno tista obljubljena dezela... V tujini si vedno tujec... Sem rojen v tujini, ker so starsi sli pred mojim rosjtvom s trebuhom za kruhom... Zato tudi malce poznam te zadeve... Foter je recimo ze kasneje, ko smo bili ze v Sloveniji, nasel delo v Avstriji, ceprav je imel koncano samo poklicno solo... Imel pa je znanje, ki so ga potrebovali. Dal je oglas v neko evropsko strokovno revijo za njegovo podrocje (tiskar oz. litograf) in je dobil kar nekaj ponudb... Resda je to bilo pred mnogimi leti... se v casu "bivse juge"... a zadeve se tudi danes niso kaj bistveno spremenile.. To se vidi tudi v privatnem sektorju, kjer papir niti ni toliko pomemben za delovno mesto... sploh pa ne za visino place... V takih firmah je vec vredno specializirano znanje, kot pa papir o dosezeni stopnji splosne izobrazbe....
Ja dejmo pol zapret vse fakse, doktorje znanosti pa takoj v zapor ker predstavljajo groznjo...
Nisem tega trdil... Samo v Sloveniji je zal tako, da je najprej vazno, kaksen papir imas... to, ali tudi kaj znas niti ni tako pomembno...
Saj to se tudi vidi po tem, da danes vecina gre na gimnazijo in potem ene 15 let studirajo na faksu in vlecejo status, da lahko delajo preko napotnic (zadnje case sicer ni vec tako ugodno... Se vedno pa je precej razsirjeno "delo preko napotnice"...
Sam nisem nikoli hodil na faks... vem pa da se da do znanja priti tudi na druge nacine... Samo s takim znanjem zal v drzavnih in velikih podjetjih nimam sans... tudi ce bi imel se tako "debelo vezo" ... Ker je dovolj takega kadra, ki imajo "papir"
A je to sploh pomembno, kaksno solo ima kdo koncano? V Sloveniji mogoce res, ker je ponavadi vazno samo to, kaj pise na papirju in ni vazno kaj clovek zna... Predvsem to velja v drzavni upravi in velikih firmah, ki so tajkunsko privatizirane
Ko?a polna do zadnjega koti?ka... in to med tednom, kaj bo ?ele ?ez vikend... Na Triglav smo ?li pa v koloni in kolone sre?evali, k sre?i smo bili dokaj pozni, tako da vsaj za nazaj ni bilo gne?e.
Jest sem bil pa v ponedeljek sam gor... nikjer nobenega...
Kava na Hrvaskem ima nizjo ceno za hrvasko govorece goste (8 HRK) kot za tiste, ki govorijo recimo anglesko (10 HRK) ... Ali pa je razlicna cena za zenske ali moske?
A ve? kaj pa jaz ne razumem, Avstrijci jebejo s kontrolami na svoji strani Karavan?kega tunela, zato je taka kolona pa se nih?e ?ez njih ne pizdi. Da bi to na?i po?enjali bi internet explodiral od jeze.
Druga? pa Jures bodi vesel in ne preve? razlagat, kje se da okrog hitro pridet. Ko bodo drugi pogrunatali bo? mel kolono ?e na teh prehodih.
In sedaj ne da samo "zajebavajo" s poostrenimi kontrolami... So ocitno prebrali, da eni gredo mimo teh kontrol in sedaj je cez dan zaprt se prelaz Podkoren
No sej to je moj primer exea, zato tudi meni ni jasno kako se lahko zaklene ce uporabljas vrata
Pac nekatere zadeve so kot kaze nerejene nelogicno... V primeru, ki sem ga opisal, gre za ene 5 let starega Polota, ki nima smart kljuca... Ampak vseeno bi clovek oricakoval, da ce odpres katerakoli vrata, da se prekine rutina, ki cez dolocen cas nazaj zaklene vozilo... Pri smart kljucih jih prakticno ne mores zakleniti notri... Vsaj pri Mazdi ne... Nevem kako je pri drugih... Sem zadnjic imel avto zaklenjen, pa sem odprl samo prtljazna vrata (ostala vrata v takem primeru, ko prtljaznik odpiras preko tipke in imas kljuc v zepu, ostanejo zaklenjena)...
Ko sem dal jakno s kluci vred v prtljaznik in zaprl prtljazna vrata je zacel piskati in prtljaznik se ni zaklenil, ker je zaznal, da je kljuc v avtu.
Ja ce odpres voznikova ali katerakolinod stirih je ok se ne aktivira, s prtljaznimi pa ne dela.
Ni slo za prtljazna... ampak zadnja vrata za potnike za voznikovimi ...
Ne razumem samo tega kako 2 letnik lahko najde kljuce, ki so morali biti v prtlkazniku, ne zna pa vrat odpret s kljuko oz z gumbom spredaj (po navodilih cez okno seveda)?
Ce je dvojno zaklepanje... ne mores odznotraj odpret na noben nacin... Edino z daljincem ali pa s kljucem od zunaj ...
Kontrola vinjet je skor vsakic, ki seveda zaprejo vse padove razen enega
Je pa tud res, da ne hodim v casu najvecjih gnec ampak med tednom zvecer
Na karavankah ali na splosno? Ker na cestninski postaji pred karavanskim predorom sploh ne potrebujes vinjete... Ce se na AC vkljucis na zadnjem uvozu pred predorom in AC zapustis v Avstriji na prvem izvozu, imas cestnino placano ze s tem, ko placas predornino...
Ampak jaz vedno vec casa cakam na slo strani (kontrola vinjet + placilo predornine) kot pa kontrola avstrijcev, kateri ustavljajo le non EU tablice ali pa kakega sumljivca...
V zadnjih dveh mesecih sem preckal skor vsak teden
Kontrola vinjet? Jih se nisem tam videl... Sicer pa zadnje dni opozarjajo, da je xx km kolone zaradi poostrenega nadzora avstrijcev za karavanskim predorom... Se pa nisem tam peljal, tako da sem prisiljen verjeti temu, kar povedo pri prometnih porocilih
Ni mi pa jasno kateri avto ti samodejno zaklene vrata, ko ma? klju?e notri. To je bedasto?a brez primere, razen ?e je ta izjava spet plod nepravilnega prevoda.
Zloglasni "fauve" je ze en tak, ki se zna nazaj zaklenit, ko ga odklenes, ceprav vmes odpres zadnja vrata... Nevem kako je ce odpres voznikova.. Vem pa da si je mamin partner v Polotu tako zaklenil kljuce v avto
Ali ima kdo kaj izku?enj z elektri?nimi kolesi imenovanimi pedelec... to so tisti, ki imajo dodaten elektromotor za pomo? v klance ... Ne tiste variante, ki so kot moped, da sploh ni treba gonit...ampak da je elektromotor zgolj samo za pomo? ...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sicer sam ne razmisljam o odhodu v tujino, ker tujina ni vedno tista obljubljena dezela... V tujini si vedno tujec... Sem rojen v tujini, ker so starsi sli pred mojim rosjtvom s trebuhom za kruhom... Zato tudi malce poznam te zadeve... Foter je recimo ze kasneje, ko smo bili ze v Sloveniji, nasel delo v Avstriji, ceprav je imel koncano samo poklicno solo... Imel pa je znanje, ki so ga potrebovali. Dal je oglas v neko evropsko strokovno revijo za njegovo podrocje (tiskar oz. litograf) in je dobil kar nekaj ponudb... Resda je to bilo pred mnogimi leti... se v casu "bivse juge"... a zadeve se tudi danes niso kaj bistveno spremenile.. To se vidi tudi v privatnem sektorju, kjer papir niti ni toliko pomemben za delovno mesto... sploh pa ne za visino place... V takih firmah je vec vredno specializirano znanje, kot pa papir o dosezeni stopnji splosne izobrazbe....
lp
Thomas
mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Povezava za deljenje
Deli na druge strani