Pob, si me lepo nasmejal. Vsaj nekaj koristnega. 🤣 Se pravi to bo alinea- vsi zdravniki so podkupljeni s strani svetovne organizacije. Vsi maš goljufajo. 🤗
Se pravi, od sedaj naprej bo izgledalo tole nekako tako.
Fantje na Mazda forumu, imam problem na Mazdi. Desno kolo mi nekaj škripa. Ali mi lahko kdo pomaga? Aja, pa mimogrede še to. Padel mi je pritisk in pulz. V želodcu me zvija, vrti se mi in mi piska v ušesih. Ali ima kdo idejo, kaj mi je? Bi prosil, če lahko povprašate še svoje kolege in kolegice na FB, da podajo svoje mnenje. Namreč, zdravnikom ne zaupam, da mi ne predpišejo slučajno kakega strupenega zvarka. Itak je njihov namen samo ta, da malo zmanjšajo populacijo. 🤗
Poskusi razmišljat takole. Verjetno za ličanje ne hodiš k vulkanizerju al pa avtoelektričarju, zakaj pa ropotalu na televiziji, ki je kardiologa ali molekularni biokemik ali pa statistik ali pa lastnik zasebne klinike in prosozidarju verjameš, a epidemiologom pa ne, ker jih je večina takih odrinjena stran od NIJZ in posebne strokovne skupine. Glede na sestavo kadrov je posebna skupina bolj podobna FB skupini kot pa dejansko resni skupini namenjeni vodenju epidemioloških ukrepanj.
Kako zanimiva debata polnih debat na nasprotnih bregovih.
In pa se vedno velja, beres tisto kar hoces brat in vidis tisto kar hoces videt.
@Boss in kaj bi bilo ce bi delali zdravniki krvne teste? Rekli, bi da kdo si jih pa lahko priredi kot zdravniki. Najdli bi nek clanek, ki je en napisal da ti testi pa nikoli niso bili misljeni za to, politika pac ima lovke tudi pri testih, ....
Na drugi strani je isto pri cepivih. Nekdo umre in za nore zagovornike 100% ni cepivo krivo ampak vse druge. Nocejo priznat, da lahko tudi cepivo ubije.
Pac vsak bo v neskoncnost nabijal to kar verjame in vedno bo nasel razlog, da bo to nabijal naprej.
Okoli mene so cepljeni, necepljeni, prebolevniki .... vsi normalno funkcioniramo skupaj in noben se ne obremenjuje s tem. Vcasih pac nanese na debato "si se cepil? Ne. Kako pa to? Zato in zato ... aha ok".
Kot sem ze par strani nazaj napisal sem bil s parimi na kavi, ki niso imeli ravno blage verzije in z dvema, ki sta mela RES vrnih tezak potek (respirator).
Osebno ce mi cepivo da 50% vec moznosti, da se temu izognem, se cepim.
Saj se strinjam s tem kar si napisal, tudi zdravstvena stroka se strinja, da so testi na protitelesa dober pokazatelja lai je oseba zbolela za kovidom. Mnogo boljša kot testi HAT in PCR.
Seveda lahko cepivo ubije in to po statistiki EMA je v EU v cca 17.000 primerih tudi potrjeno. Vedno se postavi vprašanje a bi tak umrl tudi če bi fasal kovid. Tega nikoli ne bomo zvedeli, ampak verjetnost je velika a je tukaj en velik če. Ni nujno, da bi se sploh okužil, če bi se recimo pazil. "Cepivo" pa je takojšna in namenska izpostavljenost okužbi.
Absolutno se tudi strinjam, da če dokazano imaš 50% več možnosti, da se cepiš in zato se tudi v večini tudi cepimo za raznorazne zadeve že kot otroci. Zato, da se izognemo boleznim kot so davica, oslovski kašelj, rdečke, črne koze, tetanus hepatitis B itd itd. Še enkrat ponavljam, cepimo se, da se tem boleznim IZOGNEMO in da postanemo IMUNI nanje in da jih tudi kasneje v življenju ne bomo dobili. To vse je ogromen skoraj neskončno velik plus in popolnoma opraviči samo cepljenje in tudi riziko kakšnega zapleta, ki je pri preverjenih cepivih res bolj v minimalni možnosti.
Kaj pa ta kovid cepiva? Kakšne prednosti razen umetno ustvarjenih (odhod na Hrvaško, kino, koncert,...) nam omogočajo? Smrtnost je nizka, zapletov ni veliko oziroma na količino zbolelih dokaj malo. Cepivo ne omogoča trajne imunosti oziroma so zdaj potrdili, da tudi kratkotrajne ne. Se pravi igrajo samo še na zadnjo karto, da bo bil potek bolezni verjetno milejše sorte (sicer zadnji podatki iz VB to demantirajo, ampak naj bo) pa še to je bolj ugibanje kot pa del širše raziskave. Še več, ne samo da vemo malo oziroma premalo a po drugi strani pa kar vedo, da bo treba še tretje cepljenje pa verjetno četrto, peto in tako v nedogleda ali kako?
Mislim tako ugibanje je na nivoju , če bi nam meteorolog vsak dan ob napovedi vremena rekel, vreme bo sončno brez oblakov ampak vseeno s seboj nosite marelo "just in case".
Pa še ta stavek pokomentiram saj tudi pri nas recimo v službi so nekateri cepljeni drugi ne, ampak mi je smešno to, da nas necepljene ne zanima ali se je kdo cepil ali ne, na drugi strani pa cepljeni nehote ali hote konstantno sprašujejo kdo se je cepil in kdo ne. Zakaj? A ne verjamejo v cepivo, da jih to skrbi? A ne verjamejo, da so zaščiteni? Če ne verjamjeo, zakaj so se šli pa v prvi fazi sploh cepit? A ja saj res, verjetno je bila Hrvaška tako mamljiva.
Saj imaš prav, a včasih je treba reskirati z nečim, ki ni 100% varno, da se reši 90 % ljudi, ki bi brez velike precepljenosti z veliko gotovostjo umrli. Saj svoje otroke smo v njihovem otroštvu skoraj brez pomislekov cepili, a ne?
Na primer vsak dan se vsedemo v svojo Mazdo, čeprav je verjetnost, da na cilj ne pridemo živi veliko veliko večja, kot verjetnost, da bi umrli od cepljenja. Ampak se vsedemo, ker imamo od vožnje osebno korist, pri našem cepljenju pa imajo korist predvsem drugi.
A to veš ali samo ugibaš, ker so tako rekli na televiziji? Resno, svoje zdravje bi reskiral za nekaj kar so ti rekli na TV? Pa še enkrat pogovarjamo se samo o kovid cepivih in ne o cepljenju na splošnoi, ki ga večinoma vsi podpiramo.
Če te tako skrbi za druge pa daj ves svoj denar revežem, lačnim in tistim, ki nimajo. Zakaj tega ne narediš? V bistvu je to samo izgovor, ker te skrbi samo zase a boš lahko normalno okol skakal in upaš, da bo cepljenje ta rešilna bilka. Zato pa tak pritisk cepljenih na necepljene, ker ste prepričani, da bo to rešilo vse probleme predvsem pa vaše lastno bivanje brez omejitev.
Nova cepiva so narejena na novi tehnologiji in še nimajo uporabnega dovoljenja, razen v kriznih razmerah kot je epidemija. Trenutno je vsak, ki se je cepil, poskusni zajček, pa če si to prizna ali pa ne. Do leta 2023 bo tako, potem bodo pa videli, ali so cepiva varna za uporabo, ali pa ne.
Ja žal tega mnogi ne razumejo, čeprav strokovnjaki, ki niso nastavljeni ves čas to omenjajo in ravno zato pri cepljenju podpišeš izjavo, da je na lastno odgovornost. Se pravi karkoli se zgodi ni možne odškodninske tožbe, ni možnosti, da so ti dolžni pomagat. Ostaneš sam s svojim problemom, saj si se sam prostovoljno odločil.
Ampak kakorokli že mi je zanimivo eno, marsikdo promovira cepljenje proti koroni a ko g avprašaš, če bo cepil svoje mladoletne otroke/vnuke pa je odgovor ne. In na vprašanje zakaj ne je enoznačni odgovor, ker cepiva niso dovolj preizkušena. Aha za druge nam je vseeno in jih silimo, da se gredo cepita pri svojih otrokih pa nas skrbi - a ni to precej dvolično?
Pa čedalje več ga bo primanjkovalo saj se promet elektrificira, ogrevanje se seli na toplotne črpalke itd. Se pa vedno nasmejim, ko nelkateri razlagajo o veternih in sončnih elektrarnah zraven pa ne vedo niti približno kolko jih rabiš, da narediš ekvivalent jedrski elektrarni. Cele hribe bi morali pozidat s tem vetrnicami in ogroma polja solarnih celic postavt, da bo zaleglo pa še to le v vetrovnem in sončnem dnevu.
No ja če bodo dali možnost strokovnjakom, da bodo zadeve predstavili in razložili zakaj je taka odločitev najbolj primerna ne bo referendum padel, ker ljudje vseen niso tolk neumni, d ane bi razumeli, da če štroma ni, da jim doma ne bo nič delovalo in da so takoj 150let preseljeni v preteklost. Je pa res, da vedno bodo nekateri, ki tega ne razumejo in se nočejo niti poglobit v problematiko.
itak da je ... sam nekateri mislijo da je edino njihovo mnenje pravo in ne prebavljajo mnenj drugih ...
sej kaos mamo ze, ker nam ga ustvarjajo, sam problem je da veliko ljudi ta kaos sprejema kot nekaj normalnega in ker se jim neda razmislat z svojo glavo, ker zakaj bi ce imamo politike ki razmislajo namesto nas ... saj tko jest vidm druzbo... druzba je prevec upogljiva in "pozre" prevec sranja, zato ker je lazje slepo vrjet v iluziji use je uredu sam navodilom moramo sledit ...
Saj veš modra in rdeča tabletka 😉 Pač nekateri smo se odločili vzeti rdečo, drugi pa raje ostajajo pri modri...
A ni reakcija na cepivo dovoljšen pokazatelj, da se nekaj dogaja v telesu? Ne, ne mislim, da, se spreminjaš v volkodlaka ampak, da je telo prepoznalo nekega vsiljivca in je pričelo z proizvodnjo protiteles. Boss, sori , ampak tudi ti ga lomiš z nekimi teorijami zarote o tem, da so si poltiki in zdravniki verjetno vbrizgali radensko v roko. 🤗
Vidiš, ti zdravnikom in stroki ne verjameš, verjameš pa neresni opoziciji, da misli resno, da bo spremenila svet na bolje,če se silom ali milom prigrebe zopet na oblast, 🤗
Se prav kdor nima nobene reakcije, tako kot jo recimo niste imela ne moja mama ne moj oče, cepljena oba en za drugim iz iste viale, pomeni po tvoje, da je dokaz, da "cepivo" ni prijelo oziroma, da sta dobila placebo? Se pravi to je strokovna ocena ne pa recimo dejanski krvni test, ki praktično 100% dokaže ali si potem razvil protitelesa ali ne?
Rekel sem le, da prav zdravniki lahko sami sebe vnesejo v sistem med cepljene in praktično edini poleg zdravstvenih delavcev na cepilnih mestih, ki to dejansko lahko naredijo. A so to res naredili ali ne ne vemo, imajo pa možnost. To se da načeloma preprečit ravno s krvnimi testi, ki bi pokazali ali so "cepljeni" tudi res zaščiteni. Čudi me, da te to ne zanima ali si resnično zaščiten ali ne. Kr verjameš, da je vse OK in da je edino važno, da so te špiknili.
Ravno to, ker nimamo nobenega pregleda kaj zaleže in za koliko časa, bo to dejstvo edino gonilo morebitnega novega vala. Ves čas govorijo, da na vsakega uradno pozitivnega je še 5 takih, ki so preboleli brez da bi se testirali ampak samoplačniške krvne teste pa ne priznajo. Zakaj ne, če edini pokažejo ali si prišel v stik z virusom in prebolel kovid v milejši obliki?
Zakaj zdravnike, politike, medije to ne zanima? Zakaj jih ne zanima, oziroma ni nobene želje, da bi ustvarili popolno sliko in si s tem omogočili še bolj efektivno se postavit po robu virusom? Zanima jih samo kako bi čim več cepiva spravili v promet in tako zdaj že nadlegujejo celo otroke, katerim ta virus sploh ni niti malo nevaren. Ne mi zdaj govorit, da so potencialni prenašalci - ja jebemu saj so potencialni prenašalci čisto vsi, ki niso razvili protiteles.
Pa še odgovor na tvoj zadnji stavek - katerim zdravnikom in kateri stroki. A si mogoče opazil, da se v javnih občilih, meinstream medijih pojavljajo že 17 mesecev vedno ene in iste face. Konstantno eni in isti ljudje dajejo intervjuje, kot bi bilo zapovedano koga smejo sploh citirati in predvajati v občilih. Ne verjameš? Krek, Beović, Logar, Ihan, Trampuž, Jerala, Poklukar, Kacin, Fafangel. Koliko od teh ljudi je dejansko epidemiologov in dejansko tistih, ki so strokovnjaki svojega področja? En se ukvarja z odvisniki in metodonskim zdravljenjem ter si je stolček zrihtal, ker je napovedoval lani, da bo v Sloveniji skoraj 100.000 mrtvih zaradi korone. Drugi je ravno tako napovedoval lani take katastrofalne napovedi iz prazne klinike v Berlinu. Eden je obramboslovec, dve sta infektologinji, en mikrobiolog in imunolog. En, ki je minister je kardiolog in internist. Kje so vsi epidemijologi, ki so najbolj poklicani za upravljanje in reševanje epidemije? Edinega, ki so imeli v posebni skupini je bil Fafangel pa še ta jih je 2x zapustil, ker mu niso pustili do besede pa je od vseh teh največji strokovnjak na tem področju.
To je ta tvoja stroka nekaj ljudi, ki se svaljkajo po medijih non stop. A ostali strokovnjaki tega področja, ki ne delijo tega mnenja žal ne pridejo do možnosti oziroma vsaj do debate, da bi v različnih mnenjih prej prišli do rešitve, če je seveda sploh želja najti rešitev, ker nekateri bajno živijo v tej situaciji in jim ni niti najmanj v interesu, da bi jo ustavili.
A ti praviš, da njihova stroka ni enako dobra kot stroka političnih nastavljencev (posebna skupina je politično nastavljena in jo sploh ne bi smelo biti saj bi to moral voditi NIJZ)? Verjameš le v to kar ti servirajo in te ne zanima ali je res ali ne in poleg tega maš še jajca, da se postavljaš kot intelektualno večvreden od vseh tistih, ki si zastavljajo vprašanja, iščejo odgovore, razmišljajo kaj je možno in kaj ne. Se pravi kdo v vsej tej zgodbi je ovca in kdo ne, kdo je torej na nekem višjem nivoju zavedanja?
Tukaj je vedno rezultat cepljeni proti necepljenim 1:1.
Vsak zagovarja svoje teorije.
Vsak misli, da ima prav. Problem se pojavi, ko postane ena ali druga stran agresivna in netolerantna. Tega je vedno več.
Recimo, ko smo imeli v soboto piknik z kolegi in familjami je bil pogoj za udeležbo na njem ta, da se ga lahko udeležiš le, če si cepljen. To pravilo sva določila s kolegom, ki sva organizirala ta piknik. Tako se izogneš nepotrebnim kreganjem in neproduktivnim debatam. Par kolegov, zagrizenih anticepilcev, je tako ostalo lepo doma.
Oprosti, ampak ti ne zagovorjaš ničesar in ne znaš najti nobenega ustreznega kontraargumenta, ki bi dejansko bil smiseln in logičen oziroma vsaj pil vodo. Ne, da se izogneš kontrargumentu, greš v osebno diskriditacijo vseh, ki ne razmišljajo točno tako kot ti. In ravno tukaj največkrat si sam pasivno agresiven in netoleranten in raje poskušaš nekoga užali, kot pa da ustvariš konstruktivno debato.
In ja tudi, to da kolegov, ki ne razmišljajo enako kot ti raje ne povabiš na piknik je za moje pojme pač poden. A se je tako težko zmenit, da se pač o določenih temah ne boste pogovarjali? Ne raje jih izključiš in delaš tako kot politika, mediji, ki raje dajo prostor kimavčkom in ker vsi enako mislijo se na koncu še objamejo in zapojejo kumbaya. Škoda, zaradi norosti žrtvovat prijatelje, kolege... ampak vsak svojo pot kreira razen, če verjameš v usodo.
Po mojem ne bo nove nek2, če gre na referendum. V bistvu ne bo šlo več nič skozi, ker bo za vsako stvar referendum. In bodo enkrat eni proti, drugič drugi. Ne verjamem, da bi šle skozi niti vetrne elektrarne.
Odvisno. Če bodo dali dejasnkim strokovnjakom možnost razlage in pojasnila ljudem bo šlo skozi, če pa bodo to spet ugrabili politiki za svojo samopromocijo bo pa zakon padel za eno leto pol bodo pa ponavljal. NEK2 rabmo pa če se vsi na glavo postavijo.
Alex, nikjer in to kar pišeš so pač buče. Kako pa to, da je med zaposlenimi na NIJZ-ju je le cca 40% cepljenih? Saj veš to je tisti NIJZ, katerih glasnogovorci silijo drug v cepljenje sami pa se ne. Zakaj ne, če je vse tako super in fajn in zdravo ter varno?
A res verjamemo, da je več kot 90% zdravnikov cepljenih. To so tisti ljudje, ki si lahko sami sebi oziroma si med sabo napišejo da so cepljeni tudi če igle niso niti videli. In to so točno ti ljudje, ki si lahko te podatke tudi vnesejo v sistem. A verjamemo politikom, da so res prejeli cepivo ali mogoče kaj drugega? To se da enostavno preverit, ampak nihče od omenjenih na to ne pristane. Zakaj, če je vse tako čisto in transparentno - valda se ne bojijo igle in odvzema par kapljic krvi za izvedbo krvnega testa na protitelesa.
In ker smo glih pri krvnem testu. Zakaj se ga 14 dni/3 tedne po cepljenju ne opravi, da se vidi ali je cepivo sploh prijelo? A to nas potem sploh ne zanima? Zakaj nas ne zanima? Bodo mogoče podatki porazni pa je bolj tišat glavo v pesek in se delat, da je vse OK?
To so osnove, da dejansko ugotovimo a se gre v pravo smer ali ne in ali delamo ustrezne korake v boju proti epidemiji korone. Ampak ne, dela se čisto kontra stroki in medicinski znanosti že samo s tem, da tiste, ki so pozitivni na testu smatramo kot prebolevnike, čeprav sploh ne vemo ali so kovid imeli ali ne - test na protitelesa bi to potrdil ali ovrgel. Zanašamo se na nezanesljive HAT teste in zavajujoče PCR, ki so lahko le pomoč ne smejo pa bit odločilnega pomena.
Ravno tako cepljenje oziroma genska terapija. Če človek ne razvije protiteles je žal bilo špikanje zaman in kot tak bi moral biti obravnavan kot, da ni cepljen, žal.
Mi se bomo pa afnali in pozitivne a neprebolelele, tiste, ki ne razvijejo protiteles po cepljenju smatrali kot zaščitene - bolanija, saj tak se bo bistveno manj držal zaščitnih ukrepov kot necepljen a je enako (ne)nevaren.
A tiste, ki ste se cepili, a vas dejansko sploh zanima a ste res zaščiteni, a imate protitelesa, ki bodo pomagala v boju proti koroni? Al je bilo cepljenje pomembno le in samo zato, da se je šlo na Hrvaško in v Italijo?
Glede placljivega testiranja… Testi se kupujejo verjetno iz proracuna ane? Torej ce se zelim it testirat, moram dvakrat placat?
Pa še to je nelogično, ker moraš plačat nekaj, kar ti predpiše nekdo drug in moraš to počenjat čeprav si zdrav. Bolj logično bi bilo glih obratno, da plačaš, ko si bolan in če si pozitiven zato, ker se nisi držal ukrepov. Ampak tukaj je pač trenutno bananistan in nagrajujejo tiste, ki se niso držali ukrepov in so posledično zboleli, ter kaznuje tiste, ki se držijo vseh ukrepov in ne zbolijo zdaj bodo pa morali še plačevati, da bodo sploh smeli delati. Noro, zdrav človek naj plačuje, da mu sploh dovolijo delat - tud v najbolj katastrofičnih družbenih ZF-jih se kaj takega avtorji niso spomnili.
Res se pojavlja. Samo, ko pogledaš anticepilsko sekto z Potrčem kot glavnim gurujem na FB vidiš po napisanem, da so antiwaksarji v bistvu bolj agresivni. Oni napovedujejo smrt skoraj vsem doktorjem, medicinskim sestram, učiteljem, skratka vsem intelektualcem, ki so se uprli (antiwaksarjem) in se cepili.
No ja sej zdaj mi je res jasno, da ne veš kaj pomeni beseda antiwaxer ali anticepilec. In ker tega ne veš mešaš vse skupaj v isti košari in zato tak zblojen pogled na stvar.
Hvala bogu, da so anticepilci dejansko v manjšini in so res v glavi precej zmedeni. Ampak anticepilec je tisti, ki je proti VSEM vrstam cepljenja, se pravi tako proti črnim kozam, davici, tetanusu, oslovskem kašlju, hepatitisu, otroški paralizi, KEM, ošpicam, mumpsu, rdečkam,... Ampak vse te naštete zadeve so res nevarne, nekatere v velikem procentu celo smrtno ali paralitično. Vendar imamo ustrezna cepiva, ki so vsa zaradi dolgoletne uporabe, ustreznih spoznanj, pridobljenih varnostnih certifikatov tudi dokazano precej varna. Da se zgodi zaplet je zelo majhna možnost oziroma precej precej manjša, kot pa tvegati, da se nekoga ne cepi.
Ja Alex to so dejanski anticepilci, ki zavračajo kakršnokoli cepljenje in ja res so agresivni, ker v to prepričujejo tudi druge. Tako nekako kot tudi nekateri, ki so se cepili proti virusu cov.sars 2 in zdaj grozijo ter prepričuje tiste, ki se niso, da jih le ti ogrožajo, kar je nonsens brez primere.
Kaj pa tisti, ki smo v dvomih glede teh na hitro spackanih "kao cepiv", v III. testni fazi s pogojno odobritvijo brez varnostnih certifikatov in dolgoročnih spoznanj o dejanski varnosti? Lahko smo le vakcinoskeptiki in še to samo do teh cepiv in nikakor do cepljenja na splošno.
Tako, da ni fer, da se zmerja vse povpreko tiste, ki smo v dvomih z anticepilci, tako tudi ni fer, da se zmerja tiste, ki so se cepili, da so cepci.
Počakajmo še kako leto dve pa bomo videli kdo ima prav, se že smejim.... 😇
Jaz se sicer ne bi na tvojem mestu, ker zadnji izsledki iz VB niso nič vzpodbudni. In to v državi, ki ima eno najvišjih precepljenosti v Evropi beležijo skokovit porast okužb.
Da ne bo kdo (vemo kdo) spet privlekel neke FB zadeve in podobno je tukaj uradno poročilo iz VB in objavljeno tudi na njihovih uradnih vladnih straneh
Tisti, ki so v tem času zboleli pa bili 2x cepljeni so imeli v 7235 primerih kar 50 zabeleženih smrti v času 28 dni od potrjene okužbe. To je nekje 0,7% smrtnost.
Tisti, ki so v tem času zboleli pa niso bili cepljeni so imeli v 53822 le 44 primerov smrti ali v procentih 0,08%
Se pravi 9x manjša verjetnost za necepljene kot za cepljene.
Seveda je pa tukaj catch, kjer moramo predvideti, da vseeno je v VB cca 50% ljudi precepljenih z obema dozama in je možno, da zaradi tega veliko sploh ne ve, da so dobili virus, ker ni bilo simptomov bolezni ali pa tako lahko, da sploh niso vedeli, da ga imajo. Ampak vseeno, če to damo v enačbo in odstranimo statistično napako je možnost da umre cepljen ali pa necepljen, ko zboli praktično enaka.
Torej bomo videli, kaj se bo dogajalo, ker ravno države z največ precepljenimi kot je Izrael, VB, Malta bležijo največje povečanje okužb. Malta, ki je 5x manjša po številu prebivalcev je v enem tednu iz skoraj nič okužb skočila na 250 na dan. VB pa ima od začetka junija do danes tak porast dnevnih okužb kot jih je imela ob najvišjih vrednostih v januarju.
Amapk edini pravi pokazatelj kot je število verjetno umrlih s korono je ta, da to število niti približno ne sledi številkam iz prejšnjega vala. In to je zelo dober podatek in upam, da to ni le dejstvo, da smo zdaj več na zraku in v bolj veselih dopustniških situacijah. Da se ne bo kdo spomnil jeseni spet zapirat ljudi v kletke in jim ubijat voljo do življenja, ker po moje je tisti psihični pritisk naredil (sploh pri starejših) bistveno več škode kot sam kovid.
Alex, sej sploh ne veš kaj beseda antivaxer dejansko pomeni pa kr opletaš z njo in na hitro še žališ vse tiste, ki se s tabo ne strinjajo. Sicer pa to sploh ni ne cepivo in ne cepljenje saj ne ustreza mednarodni definiciji kaj cepivo in cepljenje sploh pomeni. Ko te bo cepivo naredilo imunega na bolezen in je ne boš dobil potem se temu dejansko reče cepivo, do takrat je pa samo neka genska terapija al kako bi človek temu rekel in ti verjetno omogoča le lažji potek bolezni. Zakaj verjetno? Zato ker ne vemo kako bi isti osebek preboleval, če ne bi bil cepljen. Pač ugibanje.
Se pa z drugim delom strinjam - vsak je odgovoren za svoje zdravje. In zato tudi pred cepljenjem podpišeš, da je to tvoja lastna odločitev in s tem razbremeniš odgovornosti tako zdravstva, farmacije, države, če bi šlo kaj narobe. Seveda velja tudi za tiste, ki se ne cepijo, da pač v kolikor bo šlo kaj narobe niso odgovorni ne zdravstvo, država, farmacija.
V glavnem za vse te tri naštete je to Win-Win situacija.
Res je, mene že zmoti da je tista max omejitev okoli 160kmh. Ne da bi norel, ampak grem pa velikrat recimo 150kmh, kar je v tem primeru že zelo za maximumu in seveda kot pravi Boss takrat pomoje cuza štrom sigurno kar veselo
Kr veliko vozim električarje tekom službe in to drži - fantastični za po mestu, skret za po AC-jih, kjer skos razmišljaš in v glavi preračunavaš a bo zneslo. Ja tud 90km/h sem se peljal, ker nisem vedel al bom prišel nazaj do Ljubljane.
Pri EV-jih je ravno največja jeba to, da v kolikor greš normalno hitro po AC-jih je lahko domet za 40% nižji in ker si odvisen od polnilnic je to preklemansko pomemben podatek. In zato pol vidiš Tesle s 700+ konji, ki se vozijo po AC med 90-100km/h. Hvala lepa za rože pa za tako jajcanje.
O, Boss, da bi ti vedel, koliko dvoletnih, tri letnih avtov se prodaja. Moj sodelavec je recimo prodal kio staro samo eno leto z 14Kkm. Vzrok? Je prišla ven Kia proceed in jo je bilo treba kupit, oziroma, zamenjati staro za novo. Seveda, je spušil en kup denarja. Imaš modele, ki morajo obvezno zamenjati avto takoj, ko pride recimo že samo facelift ven. In tej najbolj jamrajo, da niki nimajo denarja.
Če bi se mene vprašalo bi tako kot pri nepremičninah, če avto prodajaš pred 3 leti lastništva novega še 20 % ekološki davek na prodajo pa da jih vidim frajerje.
Včeraj je bilo govora v Bruslju, da bodo morali udariti po žepih tudi letalstvo in prestižne križarke. Ena križanka naj bi imela škodljivih izpustov kot 80000 avtov. Ja, 80000 avtov. In potem nas uboge voznike preganjajo, da smo glavni krivci za onesnaženje in segrevanje.
In koliko takšnih križark in letal je trenutno aktivnih po svetu? 🤔
Ja to zdaj govorijo da so všečni navadnim ljudem. Kaj pa v resnici mislijo in kako lobiji pritiskajo na njih je pa druga zadeva. Zato bodo se lobirali med sabo in naslednji rezultat bo spet zaostrovanje izpustov za osebne avte. Pol pa še plani za naslednjih 8-9 let, da bi ukinili prodajo ICE avtov mi pa šele zdajle razmišljamo o drugem bloku JEK. Dejmo najprej infrastrukturo narest, napravit polnilnice v blokovskih naseljih, zagotovi samozadostno količino elektrike in bodo ljudje sami začeli kupovati EV-je.
Ne pa vse na silo... in to pri vseh stvareh. Vse samo palica, palica, palice, pa še takrat ko je korenček je ta nataknjen na koncu palice.
Zakaj pa ne? Poznam ljudi, ki so delali manj kot 5000 kilometrov na leto zaradi Korone. Itak niso imeli kam itz njim. In, če je avto malo več stal mu ne bo hudega tudi, če je bil ves čas na dežju zunaj.
Pač ima avto manj kilometrov in je to samo dobro, če so seveda realni. Raje bi ga kupil kot tistega z 50Kkm.
Zato, ker ne veš a je tak se vozu samo do štacune pa nazaj pa to s korono nima veze. Pri tako malih kilometrih je veliko večja verjetnost, da so ga trajbali na kratke razdalje kot pa da se je to dogajalo z avtom, ki ima v tem času 50kkm. Težko boš 50kkm naklepal s kratkimi razdaljami in po vsej verjetnosti je tak avto moral narest tud daljše, da je prišel do te cifre.
Pa še nekaj je - meni je vedno sumljivo, da nekdo prodaja odličen avto star komaj tri leta s samo par deset tisoč km. Pa s tem nimam v mislih Binija, ampak nehote je prvo vprašanje, kaj je narobe z avom, da gre pri takih kilometrih in letih že v prodajo. Sej mogoče sem samo jaz tak, ker ne prodajam skoraj novih avtov in so šli od bajte ne prej kot po 140.000 prevoženih. Jaz pač kupim avto zato, da ga vozim ne pa da ga šparam za nekoga drugega, da ga pol un poceni kup.
Kje si ti najdu dobreg jurčka. 6 jurjev v treh letih je 2 jurja na leto. Še vedno zelo sprejemljivo je pa verjetno precej pripomoglo tudi to, da so se zaradi dajatev avti v leto 2020 kar precej podražili in zato so rabljeni kar lepo obdržali ceno.
3 leta starega dizla s samo 23kkm pa jaz ne bi kupil, ker če je nekdo z dizlom delal samo 7kkm na leto je to večji problem, kot pa če bi jih imel 50kkm.
Če bo tako nadaljeval in bil z glavo pri stvari ter imel dovolj izzivo lahko postane najboljši kolesar vseh časov. Tako, da bravo Pogi zdaj pa na OI mogoče po medaljo.
Rogli pa želim da zamenja ekipo, ker teli vodilni pri Jumbo Vismi so kreteni.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Poskusi razmišljat takole. Verjetno za ličanje ne hodiš k vulkanizerju al pa avtoelektričarju, zakaj pa ropotalu na televiziji, ki je kardiologa ali molekularni biokemik ali pa statistik ali pa lastnik zasebne klinike in prosozidarju verjameš, a epidemiologom pa ne, ker jih je večina takih odrinjena stran od NIJZ in posebne strokovne skupine. Glede na sestavo kadrov je posebna skupina bolj podobna FB skupini kot pa dejansko resni skupini namenjeni vodenju epidemioloških ukrepanj.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani