Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano

Ampak res... sploh na temnejših barvah je katastrofa in zgleda kot, da bi avto ravnokar prpelal iz kakšnega skednja, kjer je "počival" in se prašil vsaj 20 let. Sem že marsikaj videl ampak tole je bil pa vrhunec in enostavno ne moreš, da ne bi očistil. So bile pa danes take vrste pred avtopralnicami, da tudi ne pomnim kdaj sem videl kej takega. Sreča, da se mi da in sam operem avto, ker čakat eno uro v vrsti pa tudi hvala ne bi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Danes imam mazdo barve "saharski pesek". Samo tam, kjer so brisalci, je čista. 🤣

Tako umazana moja mazda ni bila še nikoli. Nisem je niti pral, ker te dni napovedujejo nalive in nevihte pa upam, da bodo opravile svoje. 🤗

Mislim, da nas je ogromno takih. Pri meni so bile stranske šipe tako umazane, da se skoraj ni ven videlo in sem vsaj to spucal, zdajle pa cel avto pa ne glede a bo ponoči dež al ne. Imam občutek, da tako umazanega avta še nisem imel.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano

Še nekaj je, pri voda-voda je skoraj vseeno kakšna je zunanja temperatura, ker pri zrak-voda pa učinkovitost pada hladnje kot je. Kako vse skupaj deluje, če je zunaj manj kot -10 stopinj in je več ali manj konec heca. Če želiš, da bo kompresor deloval še dolga leta je dobro nastavit, da se takrat izklopi in pol se greješ samo še na elektriko, ki jo zagotavljajo vgrajeni gelci.

Do tukaj vse lepo in prav, ampak kaj to pomeni, ko bo enkrat recimo Slovenija imela par dni povprečno temperaturo pod minus 10? Če se bo večina priklapljala na TČ ZV podo transformatorjem odletavale varovalke, ker ne bodo mogli zagotavljati 5-6 ali več kW stalne moči/hišo.

Dokler bodo mile zime bo vse OK, ampak kaj pa če 1x pride res huda z nizkimi temperaturami? Pol bodo pa laufali TČ ZV sistemi samo na el-grelce, zraven bi pa še radi el. avte polnili. EEE, ne bo šlo, brez novega bloka ali celo dveh jedrske elektrarne nam bo trda predla. Samo marsikdo se tega ne zaveda in na koncu se bodo greli le tisti s kamini 😜

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano

Mi smo imeli voda voda sistem 25 let nazaj, ko je bila to še zelo eksperimentalna zadeva in so se izvajalci več ali manj še učili. zato je izvedba na koncu izpadla bolj polomija kot ne.

Največji problem je bila potopna črpalka, kjer se je dogajalo, da je bila dostikrat preveč učinkovita in je prej izpraznila vrtino ter začela vleči zrak. Dejansko bi bilo treba narediti bolj vodnjak varianto z večjim premerom cevi in v taki globini, da bi zadeva kar se da stala čimbolj v prodnati plasti. V glavnem, ko je potegnila zrak je premal vode priteklo skozi izmenjevalnik toplote in je tam tista količina celo zmrznila ter napihnila in popokala bakrene cevi.

V glavne zaplet za zapletom. Je a res, ko je zadeva delovala je bilo super učinkovito ampak kaj, ko je bilo nezanesljivo, tako da na koncu po skoraj dveh letih matrarije smo se odpovedali in šli na olje ter kasneje na plin.

So pa sigurno današnje rešitve bolj dodelane in z več varovalnimi sistemi, tako da se vse te zaplete prepreči še predno nastane škoda.

Je pa vedno tako, da ni dobro glih biti pionir, ko se vsi šele učijo, ampak danes bi pa moralo biti že ogromno znanja, tako da jaz bi se verjetno spet odločil za toplotno črpalko voda-voda.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Hja, isto so naredili, kot je počenjal Twito, ko je bil v opoziciji. Tudi on in njegovi se takrat niso udeleževali državnih proslav. :nevem:

Sicer pa brez skrbi, so jih dobro zastražili pred grdim ljudstvom, da bo elita lahko v miro spremljala predstavo. Upajo, da bo 500 policajev in specialcev dovolj. Hehe, dobr jih je strah in to tako, da če bi bil Rugelj še živ bi jim rekel pezdetje.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 12 urami je Bini napisal:

Bo tole kar prava objava za tole temo, nekarambolirani  Volvo V90 in izgled njegovih vrat..... :vskalo:

IMG_20210620_235734.jpg

Tist je samo zaščitna letvica in je mogoče zlezla sama gor. Da bi se lahko potrdilo ali je avto bil poškodovan je treba še kaj drugega pogledat. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 9 urami je Bini napisal:

Dans mi ne paše.... 😁Je bil včeraj kak Kozel preveč.... 🥴

Šit kva je to z mano zadnje cajte - stavek sem prebral:

"Dans mi ne paše... sem včeraj kozlal preveč..." 🤪

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 52 minutami je Z M A J napisal:

Danes biw izvoljen za predsednika obcinske organizacije ene glavnih politicnih strank (Bossu bo vsec), ceprav smo druzinsko tradicionalno bolj v desno usmerjeni, no kakorkoli, jaz sem bolj za sredinsko politiko in dobre medsebojne odnose. :)

Sicer je Tanja čist v redu baba, a sam nisem nikoli bil volilec te stranke. Sploh pa trenutno tud ne, ker nimajo jajc, nabrcat Barbiko v rit in ga vršt iz stranke. Model je tak narcis in bluzator, da ga težko najdeš. Tolk škode kot je on naredu SD-ju je ni nihče, sam tega se v SD-ju žal ne zavedajo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 4 urami je Nejc1986 napisal:

Pri nas tudi... Ampak bolj potihem to povedo:)

Kokr kere... recimo Smrketa je še prepevala "ti dam ti dam ti dam" sam tega kot otrok nisem glih dobr razumel. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nejc, sej vem da veš ogromno o kolesarstvu sam dejansko zna bit vroče za popizdit in da te ne bi slučajno presenetilo. Jaz sem bil danes komaj uro in pol na biciklu pa sta bla dva bidona skoraj premal. A mate koga, da vas spremlja pa vozi pijačo zraven, da ne bo kakih kolapsov?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Pa tako lep prvi dan dopusta je bil... dokler, dokler se skoraj ni končal z nesrečo. Peljem se po kolesarski naravnost pri zeleni skozi križišče in za mano pripelj, me prehiti in meni nič tebi nič zavije desno ter mi vzame prednost. Nekako sem uspel skoraj popolno zavreti v tistih nekaj metrih, da je bil trk rahel in vrglo mi je samo kolo izpod riti na tla, sam sem pa celo ostal na nogah. V glavnem čista sreča v nesreči.

Zdaj pa fun fact.

Avto, ki mi je vzel prednost:

BMW

X5

črn

tablica KP

Jaz resno ne vem kaj je to z BMW-ji in KP tablicami in zakaj se lepijo name. Zadeva je žla že tolk daleč, da vsakič ko vidim BMW s KP tablico se mi srčni utrip poveča in samo čakam, da se nekaj zgodi. Mislim to je fucking neverjetno, res. Pa kaj sem komu kej hudga naredil.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
dne 16. 6. 2021 ob 19:33 je Nejc1986 napisal:

Zdaj pa 6dni dopusta 😎😎

Uff, jaz sem pa od danes na 26 dnevnem, če vštejem še vse vikende. Sej ne vem, če se je za pohvalit, ampak to je moj prvi dopust v vsej moji delovni dobi, da traja več kot dva tedna. Sploh ne vem kako to zgleda, če si tri tedne frej. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 3 minutami je Alex napisal:

Jaz prvo šele sedaj, ker sem bil na nekem testu in nisem smel piti nič. 

In naslov testa je bil: "koliko časa zdržim brez kave?"

Pa si padel?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nezemeljsko življenje
Napisano
pred 4 urami je ignacij napisal:

V vednost, matematična formula za izračun možnosti zunajzemeljskega razvitega življenja obstaja že od leta 1960, imenuje se Drakova enacba.

Ob upostevanju stevilnih parametrov so takrat izracunali da je moznost inteligentne civilizacije samo v nasi galaksiji najmanj 20 civilizacij in najvec 1.000.000 civilizacij. Cez leta se je natancnost meritev spremenila in sedaj je ta stevilka najmanj 2 civilizaciji in najvec 280.000.000.

Torej gre za izracun samo v nasi galaksiji. Glede na to, da ze seda vemo da obstaja več kot 100 bilijonov galaksij... je stevilka moznosti zunajzemeljske inteligence ogromna in zatiskanje oci nekaterih ne bo spremenilo dejstev.

Ocenjeno je, da ima samo naša galaksija 100-400 milijard zvezd. Možnost civilizacij je relativno velika in verjetno nekje v rangu milijarde civilizacij. Se pa drastično zmanjšuje ta številka, koliko so razvite civilizacije, ki so sposobne medzvezdnega potovanja a da se niso prej samouničile.

Če se ne da fizike prinest naokoli je možnost, da se te civilizacije sploh srečajo strašno majhna (to pač ni Star Trek). Veliko večja verjetnost je da smo mogoče celo mi nezemljani in smo se tukaj naselili oziroma so nas naselili kot del eksperimenta. Ampak to je pač špekulacija.

Verjetno pa tudi nismo dovolj zanimivi za civilizacije, da bi nas hodile gledat in preučevat, razen če se mogoče motimo in vesolje vrvi od življenja in visoko razvitih civilizacij, ki upam, da so raziskovalno naravnane in ne iščejo kolonij ter sužnjev.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nezemeljsko življenje
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Meni je ostalo nekaj živo v spominu, ko sem bil še majhen. 

Sicer ne vem, ali so bili vesoljci a je bilo čudno. Spomnim se, da se je naenkrat močno pooblačilo. Začelo je močno bliskati in  grmeti.  Naenkrat se je med nami mulci znašla svetleča krogla v velikosti med teniško žogico in rokometno  žogo. Kar žarela je. Nato je z veliko hitrostjo izginila. Vsi se še dan danes spomnimo na ta čuden dohodek. Ko je za ta dohodek kolega povedal očetu, ki je bil takrat udbovec, so nas naslednji dan obiskali miličniki v spremstvu nekega gospoda. Zatrjevali so nam, da je bil to le naravni pojav -namreč  strela v obliki ognjene krogle. 🤔

Niso nas niti popisali niti nič drugega. Nekateri so se nam smejali, drugi nam niso verjeli.

In ti še danes ne verjameš, da je to naraven pojav, čeprav zelo redek? Preveč si med udbovci živel. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.