Ja sej to se teb čudim, ker skačeš poklonc kot kak SJW - jevec, ki že recimo v besedi blackboard najde rasizem. In točno na takih zadevah se lomijo kopja in pol maš zakrknjene feministke, BLM gibanja, ki iščejo težavo vedno drugod in nikoli pri sebi ter vse po spisku zmerjajo z rasisti, pa multikulturneži, glbt-ji in drugi, kjer jim je v veliki večini to le samopromocija.
In please ne mešat levo usmerjeni način razmišljanja z SJW-ji. To je glih tko kot, če bi rekel, da so vsi desno usmerjeni neonaciji. Nekaj jih imaš ampak to je to.
Ok. Samo ne smemo it v to smer, da nas barva kože ali pa različna vera moti. Ljudje so ali dobri ali slabi. Jaz imam prijatelje več ras, barv in veroizpovedi in z vsemi se res super razumem. Zato, Boss, sprejmi drugačnost in bo lažje tudi tebi in podobno mislečim. 😉
Ah, dej no dej, ti nimaš pojma kaj je to rasizem. Govorim o tem, da tip glasbe pač ni evrovizijski, tako kot ni country, pa gospel od une naše. Niti ne reggae pa čeprav sem ga pred leti oboževal, al pa k-pop in podobno.
Se je pa letos to lepo videlo in edina od teh netipičnih izvajalcev je bila ta iz Malte na 7. mestu, čeprav so ji napovedovali vsaj prva tri mesta, če ne celo zmago, ki jo je sicer odnesla v prvem polfinalu.
Vsi ostali, ki so poskušali podobno pa so obstali v zadnji tretjini finalistov.
Ja, to so začetki rasizma. Začne se pri glasbi, konča pa.... 🤔
Pri prevzemu avto testerjev na kovid doma, so zanimivi podatki, na kateri šoli so vzeli koliko testerjev. Na gimnazijah po Ljubljani je prevzelo testerje nekaj več kot 50% dijakov. In sedaj pazi to. Na vseh poklicnih, tehničnih, frizerskih, hkuharskih in drugih podobnih šolah vsega skupaj 19 dijakov. Ja, 19 dijakov, ne procentov.🙄
Verjetno ni potrebno dvakrat ugibati, kje preživijo njihovi starši večino časa. (ja verjetno FB). In ni potrebno dvakrat ugibati, kdo jih je napumpal, da ne prevzamejo testov. 🤣
Mene barva kože ne moti je pa res malo smešno to, da poslušamo afriško naravnane skladbe, kjer si se pri 3-4 najprej vprašal ali je to res evrovizija al je kako afriško glasbeno tekmovanje. Ne vem enako butasto bi bilo, da v afriki tekmujejo izvajalci evropske zvrsti glasbe. Po drugi strani pa ne vem, če sem že kdaj slišal kakšen kitajski, indijski tip glasbe na evrosongu. Mogoče bi pa to palilo? 😆
No, no, brez rasizma prosim. Glasba ne pozna barve, ne narodnosti ne kontinenta. Kaj bi potem dejali na glasbo Jimija Hendrixa?
Žal je res tako, da imaš skos občutek, da si več ali manj že vse slišal. Ampak dobre ritke in stegnca pa balkončke je pa tud fajn pogledat. Tko, da zato marsikatera izvajalka stavi prav na to in tokrat jih res ni manjkalo.
To je najmanjši problem kje bodo špilali ampak verjermi, da ni skrbi. Nimamo niti najmanjše šanse za zmago pa če naredimo najboljši komad vseh časov na svetu. Naš skrajni domet je mogoče uvrstitev v peterico pa še to če sem čisto nekritično optimističen.
Zelo lepo napisano in predvsem točno. Mi nikoli ne moremo zmagati, ker smo premajhni.
Dokazano je, da dan danes ne moreš več narediti nič novega, ne da bi bilo že čemu podobno. Napisano in posneto je bilo že toliko pesmi, da enostavno ni več veliko variant, ki bi zvenele v redu, a ne bi bi neke vrste plagiat. Imaš na voljo omejeno število not, ritmov in zvrsti glasbe.
Veliko sodobne glasbe, pa naj bo to rock, pop, tehno, jazz, narodnozabavna muzika, pobira ideje in celo cele dele skladb iz klasične glasbe. Še posebej je zaželjen Bach. In seveda tudi ostali klasični skladatelji. To so temelji za vse zvrsti glasbe.
Pa težko ti rečem... nekateri grejo v tak ekstrem, da kot celota potem nima ne repa ne glave. Večina pa se jih drži ''zazihranih'' smernic, po načelu ''kako narediti hit'' in potem komad nima nobene duše. Lep primer tega se mi zdi Ciper. Če gledam finalne komade bi pri parih reku, da je nek potecial v glasbi (koreografija je živa groza), ampak vedno nekaj zmanjka. Vidim, da se je letos tudi na veliko stavilo na neke arabske pentatonike/riffe 😄 Verjetno bo drugo leto TRAP. Če bi že moral zbrat, bi dal Združenem Kraljestvu. Potencial vidim še pri Portugalski, Islandiji in Nemčiji. Sam ta švab je res zajebu komad s to svojo over-enthusiastic interpretacijo.
A veš kako delajo didžeji in novodobni pisci glasbe komade? Vzamejo do pet uspešnic, jih naložijo random v računalnik in poseben program to prežveči, prerasporedi, naredi toliko znanega, kolikor je lahko, da ni plagiat in ta zvarek pride ven kot "nova pesem". Nato še malo spremenijo ritem, ga atanžmajsko spremenijo in voila-uspešnica je tu. 🤗
Resnici na ljubu tudi tale komad ni nikakršen presežek v svojem žanru. Nič kar nebi že neštetokrat slišali v vseh drugih primerljivih rock bandih. Pa zato ni zmazek ali slaba kopija. Za tovrsten žanr je zelo ''po pravilih'' in vredu narejen, nimam kaj rečt. Vem, da dans ne morš odkrivat neke tople vode v muski več, ampak tole je meni osebno vseeno premal za zmago.
Ampak, kateri komad je bil po tvoje boljši in da kaj podobnega še nisi slišal. No, da slišimo., 🤗
Če si strokovnjak, jim nebi dal toliko točk, ker večinoma jih je dala publika.
Kaj pol podpiraš, strokovno žirijo ali publiko?
Je pa zanimivo, da so edino makaronarji sposobni dober in kvaliteten komad naredit...
Mah... V bistvu se je pokazalo, da je tokrat naša žirija prepoznala dobro, zmagovalno skladbo. Publika pa ima itak, hvala bogu, še vedno dober okus za glasbo ne glede na to, kakšno zmazke in kopije starih komadov jim radiji in ostali mediji hočejo na vsako silo vsiliti. Dobra glasba vedno zmaga ne glede na to, od kod so glasbeniki.
Makaronarji so izgleda svetinja za tebe...pa rokerji tud...
Hvala bogu, da obstaja radio, da ni teba gledat takih... Če so pa že, je pa tipka na radiu...
Zate bi morala bit rockovizija...
Zmagala je tokrat kvaliteta. Enkrat toliko. Ne pa kot ponavadi kaki klovni. Poslušam pa tudi druge zvrsti glasbe. Recimo hard rock, metal, glem rock... 😉
He, He, ne, so še mularija, so namreč letnik 2000. Letnik mojega sina. Je pa mlajša hči zelo navdušena nad njimi. 😊So pa morali izrezati za evrovizijo ven iz originalnega besedila nekaj stavkov, ki se nanašajo na moško mednožje " ne isplača se vas držati za j***a") in pa "oni ne vedo, koji k***c govorijo" Te besede baje niso primerna za vesoljno čistunsko Evropo. 🤐
Na evroviziji je včeraj zasluženo zmagala italijanska rock skupina Maneskin. Ljudje, ki so glasovali in žirije so tokrat prepoznale dobro glasbo in besedilo. Tudi naša komisija je bila med njimi, saj so jim dodelili vseh možnih 12 točk. Pohvalno. 😉
na to odgovarjat se mi zdi nesmiselno .... kakšna primerjava .... aleluja za vas vernike v to vlado in nastavljene "strokovnjake" ...
ok bom priznov spremljam par FB skupin ki objavljajo javne podatke ki jih daje EMA in WHO in pol si sami razglagamo stvari kokr hočemo, še zmeraj sem prepričan da je internet zakladnica znanja čeprov ma ogroma sranja in propagande vmes, moraš se sam o naučiti to prepoznati .... prevečkrat v življenju sem padu na neke kvazi strokovnjake, ko so nekaj informacije prodajali ....
mislm da do zdej znam malipulatorje na 10 kilometrov zavohat preden sploh usta odprejo ...
a res .... a gremo uradno statiskitko pogledat pa preračunat ?? pa še to mislm da je prenapihnjena, da ne govorim o tem, da drugie bolezni praktično več ne obstatjajo .... zgčeda da je kovif tolk močan da use premaga ...
kako lahko ti govoriš da razmišljaš z svojo glavo če trobiš eno in isto ko na televiziji nore24 ... pač ja vidi se ti, da si zagrizen desničar .... pa sej levičarji niso nč bolši sam ti si z somišljeniki opredeliu v desne .... mislm že to mi je butast da morm pisat kdo so levi kdo so desni .... k nakoncu črto potegneš vidš da so usi isti .... aja sam iz svojo glavo morš začet razmnšljat da to vidiš .... aja, eni zgleda tega niste sposobni k gledate JaJova trobila ... sorry sam mogu sm to dat vn iz sebe (disclamer: this is just my opinion)
ša đe 1x napišem nisem NE za LEVE in NE za desne .... zame so use iste barabe ko nas jebejo v glavo
to se bo pa 100.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000% strinjal s tabo ...
sam nisem srečen ker nas kradejo ko norce in mi tud ni ušeč kako manipulerajo z nami in služijo na ta račun
@Boss se totslno strinjam s tabo, pa tud vprasanjam mas na mestu ... najbolj zanimiv je to ko damo dokaze se NE tnajo odzvat na njih, jih ignorerajo in takoj zacnejo z neko novo zaljivko ... pac cisto po vzoru Marshala Twita aka. JJa oz. ljubkovalno JaJota ...
se totalnon strinjam da je vsak sam odgovoren zase in nimam nic proti ce se cepote tisti, ko mislote da vam bo to pomagalo, sam prosm vas se 1x da tisti ko se nocemo cepit prosim pustite ja miru, sej ce vi vrjamete temu da vas cepivo zasciti, kaj se potlej sploh bunite in zmerjate da smo "neverniki" v cepiva .... vi ste zasciteni po pricevanju "stroke" ce se ne motim ...
Zdaj, ko si se spovedal, upam, da ti je lažje. 🤗 Vidim, da si nesrečen, JJ ti gre na živce, cepljeni te nervirajo, lepo en čik si prižgi, pa popij eno pivce za živce. 😉
To kar zdajle počenjata je tipičen način diskreditacije drugače mislečih in jih prikazat kot idiote. Obtožiš jih neke banalnosti, ki nima veze s samo temo in debato in sploh ni v koreleaciji. Da povezuješ verovalce v ravno zemljo s tistimi, ki izražajo skepticizem do cepljenja proti Covidu, je pač milo rečeno butasto.
Ne, samo hočemo prikazati, kam lahko verujoče pripelje slepo sledenje raznim neumnim teorijam zarote. Jaz osebno itak ne gledam levih trobil, tv in samovšečnih novih mesij na raznih FB in podobnih greznicah spleta. Na srečo lahko sam sestavim sliko situacije z kovidom sam. In na veliko srečo imam v večini primerov dokaj razgledane kolege in kolegice, ki razmišljajo trezno in s svojo glavo.
Ne rabim nobenih "prepričevalcev", "" novih mesij" tako zvanih "influencerjev" "izbranih posvečencev" in razno raznih zagrenjencev in razočaranih v življenju. Dovolj mi je, da vidim kakega zagrizenega antikovidarja , ki se "spreobrne", ko mu trda prede, samemu, zapuščenemu na postelji z cevkami v ustih.
Eden izmed takih je tudi moj bratranec. On je tiste vrste ljudi, ki ne verjamejo fiziku, ki ti razloži, da če skočiš iz letala brez padala se boš raztreščil na tleh. Ali pa, v najboljšem primeru, da pristaneš na kakih drevesih in se samo dobro polomiš. Bratranec, zagrizeni antikovidar in antivaksar je moral skočiti iz letala, da to preveri, seveda brez padala in na njegovo srečo je pristal na drevesu. Koliko mu bo ta izkušnja pustila posledic v bodoče, ne ve nihče. Najmanj, kar je sigurno je to, da nikoli več ne bo mogel hoditi kot prej v planine, kar je bila njegova velika strast. Če bo to vse , bo še najmanj. Pa je imel priložnost se cepiti, ker dela v domu upokojencev.
Nihče nikogar nič ne sili a račun lahko pride kasneje.
Mi je pa zanimivo, kako je vsa ta situacija nekako povezana s politiko.... 😉
Ne vem kje živiš, pri nas v Celju pa tudi po drugih bolnicah ambulante polne bolnih in delajo na polno! Ampak, če je bila prej čakalna doba 300 dni je sedaj 400dni! Kriva je pa vsesplošna zmeda in oni skeptiki,ki še vedno trdijo, da sploh virus ne obstaja itd, itd. V dejavnosti kjer delam je od lanskega februarja do letošnjega aprila od cc 150 bolnikov umrlo 45! Pa sploh ni važno od česa, vem pa da od kovida. Druga leta pa od 5 do 10 in to je realna slika. Kaj tu ni jasno, gre pa predvsem za starejše bolnike, katere virus najbolj prizadane. Od februarja letos, ko so neoboleli bili cepljeni pa nihče več!
Bini, nima smisla nobenega pregovarjati. To je isto, kot ko je galileo galilei leta gospodovega 1616 prepričeval kmečko ljudstvo, da se zemlja vrti okoli sonca. Seveda so se ga hoteli rešiti na lep ali grd način." Ne bo nam nek učenjak nekaj utrpel v glavo. Saj še čitat in pisat ne znamo, ne pa, da mu bomo verjeli." Drugo naprej je zgodovina. 😉
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Ja in potem bodo vsi mehaniki, avtoličarji, frizerji.
Informatikov, zdravnikov, inženirjev,fozikov in ostalega visoko izobraženega kadra pa ne rabimo. 😊
Uff, a si ti marko? A, si spremenil Nick? 🤣🤣 Ponavadi tisti, ki nimajo argumentov, vsaj pametnih ne, grozijo z nekim fizičnim nasiljem.
Že videno tu gor. 🤣🤣
Popravljeno od AlexPovezava za deljenje
Deli na druge strani