Jaz ce se vozimo po densem voznem pasu smatram, da ne prehitevam. Ce nekdo ne levem prehitevalnem spi, to ni moj problem... Po crki zakona se torej ne smem peljati mimo po desni???
Kako pa gres na voznega, ce si ze na voznem?
Malo sem se nejasno izrazil; torej vozim se 130kmh po prehitevalnem ali voznem pasu (ni va?no kje) in dohitim majstra ,ki se ob praznem voznem pasu vozi 110kmh (ali pa s katerokoli drugo hitrostjo ,ni?jo od moje) na prehitevalnem...
V 10% primerov se postavim za njega, ohranim varnostno razdaljo 100m , vklopim Lev smerokaz, mogo?e na kratko poblendam in ?e se odmakne super, ?e pa ne, se pa postavim na vozni pas in si Mislim svoje... In ga ne prehitim.
V ostalih 90% pa se ne postavim za njega in preprosto z njegovim tempom nadaljujem vo?njo po voznem pasu...
Nevem no... Jaz po desni na AC ne prehitevam.
In upam ,da je jasno ,da je to prepovedano in napaka nekoga drugega,?e ni opravi?ilo ,da tudi mi storimo napako
Zame je prehitevanje, da grem na levi/prehitevalni pas in prehitim vozilo na desnem. Zato vo?njo po desnem/voznem pasu 120 km/h pri omejitvi 130 km/h tretiram kot vo?njo mimo, seveda sem tako kot Jest ultra previden in si hkrati mislim svoje, tako kot Nejc1986.
No,ampak vedi,da si s tem manevrom ,ki ga ti imenujes "vo?nja mimo" na AC v prekr?ku....
Saj "voznja mimo" na meji je se drug problem... To ni vec samo "voznja mimo" ampak je se "vrivanje v vrsti" oz. "preskakovanje vrste" ... ker bodo zaradi tega tisti, ki ne morejo "mimo" morali dlje cakati ...
Tisti,ki ga to moti ni nikoli stal v koloni na motorju ali kolesu pod zgocim Soncem...
Ampak polna crta ni zid ... Resda po CPPju oz. ZPrCPju ne smes prevoziti polne crta... ampak vcasih je treba vklopiti tudi razum ... Recimo ce se na AC ne mores vkljuciti do konca pospesevalnega pasu, ne bos zato na koncu zaviral, ker je pac polna crta ... Podobno je tudi pri prehitevanju traktorja, kolesarja,... Ce to lahko varno naredis, brez da bi oviral nasprotni promet ali ogrozal prehitevanega... jaz ne vidim razloga, da to ne bi naredil... Seveda pa je proti zakonu ... in res lahko naletis na kaksnega moza v modrem, ki ima slab dan ali pa je ultra zajeban tip in na vsak nacin hoce pokasirat oz. izstavit placilni nalog ... Prav za take primere je fino, ce imas kamero, ki belezi situacijo... in potem bi jaz pac napisal pritozbo, ce bi se mi kaj podobnega zgodilo ... Na sreco se nisem naletel na kaksnega takega nadebudnega varuha zakona ...
Se ?isto strinjam. Problem je da marsikdo ne more vklopiti razuma,ker ga pa? nima...
In pravila pa? morajo biti jasna. Saj zato hvala Bogu da pretirano doslednih policistov ni preve? in da z neko normalno vo?njo,ki ni vedno po pravilih , nismo magnet za pisanje kazni.
Sicer pa tudi cpp dovoljuje vo?njo po odstavnem pasu, vkolikor se nisi uspel pravo?asno vklju?iti in pospesevalnega pasu na vozni pas...
ampak iskreno... jaz prehitim obcutno pocasnejsega udelezenca (traktor, kolo, skuter, premikajoce se vozilo v okvari...) ne glede na crto...
Pa? z 100% pozornostjo in na zadostni bocni razdalji. Ni teorije, da bi me polna crta pripravila do tega, da bom kolesarja prehitel na bocni razdalji 30cm, zgolj zato, da ne bom prevozil polne crte.
Pa ne zato, ker sem kolesar... tudi mopedist nisem, pa njih ravno tako lepo prehitim.
Je pa zanimivo; ce se traktor pelje 30kmh to naceloma ne zmoti tipicnega avtomobilista in bo pac pocakal s prehitevanjem. Ce pa se z isto hitrostjo pelje kolesar, se mu pa v glavi takoj vklopi "killer instinct" in bognedaj se peljati za njim 20sekund...
Kar se tice prehitevanja enoslednih vozil (torej; dvosledno vozilo, ki prehiteva enosledno); sme prehiteti na zelezniskem prehodu in v kriziscu. Seveda, ce ob tem ne krsi ostalih pravil; bocna oddaljenost, polna crta...
Neki ve?ni ?tudenti, ki niso ?e delali en dan in nasilno vsiljujejo svojo sekta?ko ideologijo.
Ja.... Sicer sem vsejed,obozujem meso ,ampak se strinjam,vsaj jaz osebno ga res preve? pojem.... In se sam sebi na trenutke zdim hinavec,ko re?em da imam rad ?ivali,ubiti je nebi mogel, spet po drugi strani pa z veseljem ts dirty Job prepustim drugim ker pa?... Imam rad meso...
Ampak,kaj me tu zmoti; agresivni so za znoret. Verjetno bi njihov namen padel na plodnejds tla,ce bi pristopili na normalen na?in...
In pa predvsem; kaj za qrca imajo otroke vlacit s sabo? Ko bo otrok dovolj star,da se bo sam odlo?il,kaj bo jedel in kaj si bo skuhal , bo zaradi mene lahko 15x vegan. Dokler pa ne,mu pa naj star? (vegan ali ne vegan) nudi raznoliko hrano,vklju?no z mesom ter ostalimi izdelki ?ivalskega izvora.
Tudi moja mt je vegetarijanka in tega NIKOLI nisem ob?util , ko mi je pripravljala obroke ?e kot otroku....
Sej vem, da ni lepo zdajle pametovat, ampak mene vsaki? zmrazi, ko vidim, kako otroke vozijo v takih prikolicah pripetih za kolesom in to po prometnicah brez kolesarske poti.
Pismo, v avtu imamo cel kup pravil, kako varno peljat otroka, od tak?nih do druga?nih sede?ev, zadr?evalnikov, lupinic pa kaj ?e vem vsega. pa gledamo kolk ima avto zvezdic, pa kolk jih je dobil za varnost otrok in ?e in ?e.
Tukaj pa gre, pripne platneno prikolico, naba?e otroke in ?ivave ter hojla na prometno cesto, sej se ne bo ni? zgodilo, ker morajo itak drugi pazit na njih. ?alostno res.
To ni point. Point je kako so prisli v f1, kdo je talent, kdo ne je pa drugo. Samo danes ce ne prides v ekipo z dobrim avtom si takoj podpovprecen.
Ja , to je res.... Pa? marketing,tako kot povsod... Lewis je bil zanimiv tudi zato ker je prvi temnopolti dirka?, Rosberg je tudi sin prvaka, o raznih Strollih nebi...
Verjetno (tako si pa? predstavljam ) je to pa? zelo odvisno od tega, kakega mened?erja imajo, v kateri dirka?ki akademiji so... Talent je pa? samo eden izmed pogojev...
Maldonado je npr.imel podporo predsednika...
Ko je on zaprl pipco, je tudi on zelo hitro ?el pa-pa...
Meni je npr.skoda hulkenberga; veljal je za talenta, meni deluje ok in evo ga... V jeseni kariere, dosegel ni pa ni?...
Ok,ampak Max je ?e zdavnaj presegel anipatika fotra in ?eprav mi gre mulc na ?ivce, moram priznati, da letos veliko bolj skulirano vozi in to ne na ra?un ostrine...
ja, ravno zadnjic je bla na tvju neka dirka F2 se mi zdi, pa sta bla alesi pa schumacher...pa gledam tko
V?eraj je Mick Schumacher prvi? zmagal v f2. ?eprav... Verjamem da je veliko breme tak priimek in dostikrat dobijo mo?nost v f1 zgolj zaradi njega; npr Bruno Senna ali pa Carlos sainz jr
Ja, Mercedes je pred te?ko odlo?itvijo. Ali grejo na ziher, pa pustijo da ''ve?no drugi'' Bottas ?e naprej garantira prvo mesto Mercedesu med konstruktorji, ali pa reskirajo, ponudijo nam zabavo in pustijo, da si Ocon in Hamilton od?irata to?ke, sebi in ekipi. Letos bi bilo vseeno, ker niti Ferrari niti Redbull nista neke hude gro?nje, slednji z Gaslyjem sploh ne. Drugo leto pa nih?e ne ve...
?e bi bili pa res carji, bi pa Verstappna povabili v ekipo Za klavzulo v pogodbi se ?e itak ve, Hamilton je rekel da ga ne moti...
A dejansko verjame?,da bi bil Ocon na ravni Lewisa..?
Jaz Mislim,da se Mercedes, s tem superiornim dirkalnikom, ne rabi sekirati za prihodnost oziroma za vpeljevanje podmladka , ki bo prevzel krmilo ekipe ?ez par let,ko bo Lewis ?el ven..
Oni rabijo ve?no drugega botasa... Tudi Lewis to rabi...
Bottasa naj bi v 2020 menjal Ocon ali celo nekdo tretji, ki bo verjetno serijskega prvaka 44 nasledil v prihodnjih letih. Vceraj se je Bottas kar blamiral.
Ma,ne vem ce se je blamiral... pac probal je... ve, da nima kaj zgubiti...
Brez agresivnosti pac nebi mogel biti pred Lewisom.
Ce pa bi defenzivno startal, bi ga pa qrcali, da nima jajc..
Ni bila dolgo?asna, ampak z izzidom nisem zadovoljen
Si nisem predstavljal, da bom kdaj navijal za Maxa, ?eprav... Navijanje za nekoga , zgolj zato , da njegov tekmec ne zmaga, tudi ni navijanje...
Ferrari pa z minuto zaostanka.... ?e bi bil gasly vsaj pribli?no na nivoju dirkalnika , ki ga vozi in ?e bi Botas sestavil dirko , kot se zagre, bi Ferrari lahko samo sanjal stopni?ke...
Kot v Nem?iji; kako so hvalili Seba... Kje bi bil,ce nebi 3/4 glavnih tekmecev se parkiralo v ograjo...
Kolesarski del dopusta je za mano; 6dni, skoraj 600km (in dodatnih 1400 z avtom), skoraj 15t visincev.
Spanje v Cortini in bormiu.
Kon?no odpeljal Stelvio iz prata in Giau iz caprille (torej iz "pravih" smeri").
Vreme super;le dve no?i je de?evalo in naliv na Passo Giau, ter rahel de? peti dan ,ko sem ?el zgolj krog okoli jezera cancano z MTB (off Day).
Zadnji dan je bila dilema Mortirola ali kaj drugega; hvala bogu sem se odlo?il za ?vico,ki me je navdu?ila... Z avtom do Sankt Moritza (preko bernina pass-a) in s kolesom preko Julier pass-a in Albula pass-a nazaj v Sankt Moritz...
Ampak.... Gavia.... Gavia ostaja najlep?a...
Me je pa presenetil tre cime di lavaredo; sem mislil da je manj strm; ?koda le da je malo bolj odmaknjen od ostalih prelazov.
Skratka; fenomenalno...
Zdaj pa izlezavanje na pla?i s pivom v roki... Ne, sj ne....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Malo sem se nejasno izrazil; torej vozim se 130kmh po prehitevalnem ali voznem pasu (ni va?no kje) in dohitim majstra ,ki se ob praznem voznem pasu vozi 110kmh (ali pa s katerokoli drugo hitrostjo ,ni?jo od moje) na prehitevalnem...
V 10% primerov se postavim za njega, ohranim varnostno razdaljo 100m , vklopim Lev smerokaz, mogo?e na kratko poblendam in ?e se odmakne super, ?e pa ne, se pa postavim na vozni pas in si Mislim svoje... In ga ne prehitim.
V ostalih 90% pa se ne postavim za njega in preprosto z njegovim tempom nadaljujem vo?njo po voznem pasu...
Nevem no... Jaz po desni na AC ne prehitevam.
In upam ,da je jasno ,da je to prepovedano in napaka nekoga drugega,?e ni opravi?ilo ,da tudi mi storimo napako
No,ampak vedi,da si s tem manevrom ,ki ga ti imenujes "vo?nja mimo" na AC v prekr?ku....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani