A pa to je tebi normalno, da nam bodo pogojeval potovanja s cepilnimi potnimi listi ... ker men to ni normalno ... pandemijo so naredil na teoriji nekega virusa in zdej napolno propagirajo ceplenje in zmeraj postavljajo pogoj "če se neboš cepil, ne boš smel v službo, v lokal/restavracijo, potovat ...."
pač kokr je tudi meni jasno je pandemija razglašena takrat, ko je smrtnost visoka med 50 in 99 % prebivalstva ki se ukuži .... uradne statistike pa do zdej kažejo, da je smrtnost 0,12 % na svetovni ravni, oziroma po uradnih podatkih NIJZja v Sloveniji 2,1% na 100.000 prebivalcev .... pa jest ne razumem zakaj pišejo procentualno na 100.000 ... aja mogoče zato ker je lažje višje procente napisat ... ok lahko pa matematiko drugače vzamemo ...v Sloveniji nas je po trenutnem številu 2.108.977 prebivalcev, v celem času od začetka razglašene "pandemije" je v Sloveniji umrlo 4673 prebivalcev .... in če to zračunamo pridemo do rezultata, da je umrlivost zaradi COVIDa 0.22%, pa ker vem da boste eni zapeli zato da nemormo koplet prebivalstva računat bom dou še izračun za use k so bli dozdej pozitivni na testiranju ... v Sloveniji je bilo od začetka pa do sedaj "okuženih" 251.142 ljudi, umrlo jih je 4673, to pomeni na je umrlivost 1,86% ....
pa ne mi nabijat, da če pa nebi mel ukrepov bi blo pa velik hujš, ker folk se je lih tko družu sam pač ne javno, ogromn folka je pa lih tko mogl hodt na šiht kokr pa vsa prejšna leta ....
ampak zdej pa ti men to razjasni, kako lahko razglasijo epidemijo, če mamo umrlivost 1,86% .... epidemija bi mogl razglasit šele, ko se zazna, da umre med 50% do 99% okuženih ljudi, je pa res da so v zadnjem letu prov na hitr spremenil nekaj zakonov, ki je te procente obšli in zdej nas bojo lahko jebal usak let ob navadni gripi, da imamo epidemijo .... še večji štos je pa to, da jo bo razglaševala vlada, kar sama, ko se ji kurac dvigne za folk jebat ....
lohk tud jest za vas rečem, da niste razgledani in ne znate sami uporabljat glave in zmer čakate na neke izjave nekoga oz. nekih politikov in nekih uradnih kvazi "strokovnjakov", ki jih je nastavila politika ... pa če so edino "resnični" samo podatki, ki jih objavi nora24 z Jajotom na čelu .... pol nam pa res ni več pomoči ....
Do sedaj nam tud oni samo servirajo neke podatke in razlagajo o nekem strasnem virusu,k ga nočejo ali nemorjo dokazat .... use sam neki govorijo in strašijo, da bi pa dejansko nekdo pršu z vsaj eno konkretno uradno študijo in dokumentacijo, tega pa nikjer ni ... pa sej tud teli samoklicani "strokovnjaki" ki so nastavljeni od politike, tud neznajo nč druzga sam kolk jih je umrl, kolk je ukuženih, da se virus hitr širi pa, da so novi sevi na pohodu k so še hujši pa bolj nalezljivi ampak dejanskega dokaza pa ni nikjer, če pa je pa naj prosim en objavi
ker tud vi ko zagovarjate vse to, bazirate izključno na rekla in kazala od trenutno vladajočih ....
prov vid se ti, da si ti eden izmet unih bolj zagretih "desničarjev" .... use kar vam ni ušeč in negre v vašo korist boste spluval do konca in ponižval kogarkoli k ma drugačno mnenje od vas ....
men je že top bolno da se ljude delite na neke leve in desne .... marsikdaj se vprašam kko ljudje ne vidte, da nas jebejo in levi in desni in da je itak čist useen, ker kurac je na oblasti ....
ampak ja to bi lahko pripisu samo NE razgledanosti in da NE znate razmišlat z svojo glavo, ampak samo ponavlate, kar napišejo v cajtngu al pa kar slište na radiu/TV, pa še to sam tistem k je vam ušeč .... pa nč ne zagovarjam POP TV al pa katerkoli drug medij, ker so itak usi isti sam informacije mal okol zasučejo, da se ljudje jebete med sabo, a noben pa ne porajta, da nas kradejo iz useh strani, da nam kratijo človekove pravice in da se dobesedno igrajo bogove ... dejstvo je pa, da ko je narod skregan med sabo, je z njim najlažje manipulerat in ga vodit ko ovčke in to oni hočejo .... kdor tega še ni pogruntu jest pravm, da mu pač ni pomoči, sam je pa tle pol še večji problem, ker taki nas vse ostale vlečete v drek nazaj namest, da bi sami splezal iz dreka vn
Enim je lepo enkrat, drugim drugič. Nikoli ne more bit vsem naenkrat. Prej je tekel zajec, sedaj lisica. V jeseni pa nas(vas) čaka nadaljevanje. 🤗
2bara je za mtb čisto ok... Ok, za po asfaltu je fajn imet malo več, ampak ni pa premalo. Jaz imam na globokem šodru in blatu tudi pod 1bar. Na asfaltu pa 2,5bara. Govorim za 29colarja širine 2,2.
Skratka... 2bara ti bo napumpala vsaka pumpa. Vprašanje samo kako hitro. Fajn je da pumpa v obe smeri in ne samo ko pritisneš. Jaz sem jo kupil za 20eur v kolesarski stacuni in je čisto ok.
Saj v bistvu imam res 2,5 bara. Sem videl na uricib pumpe, ki mi jo je posodil v trgovini. Za pumpanje mislim takšno pumpo, da jo lahko vzamem s seboj na pot. Doma imam nožno pumpo, ki je super, a je prevelika. Rabim majhno, efikasno pumpo. Sedaj imam neko res majhno na biciklumontirano, a si nisem mogel nič pomagati z njo.
Pa kake teorije zarote so bili cepili potni listi? To je bilo že nekaj časa jasno, da bo to realnost in nujnost za lažje potovanje po svetu cepljenim.🤗
Teorije zarote so bile in so, da nas hoče Bill Gates iztrebiti, da je to navaden prehlad, da nam bodo vbrizgali čipe, najbrž 5 G in podobne neumnosti. Za bolj točne teorije zarote si lahko ogledate na FB eno skupino gorečnežev, kjer si okoli 1000 slovenceljnov daje korajžo, kako imajo oni prav ostali pa so ovce. Najbrž so vsi presrani. 😉
Pa tudi po pisanju sodeč niso prav dosti razgledani. Pa proti vladi so vsi, seveda. 😊To je ponavadi kar povezano.
Dokazano je, da se ljudje zatekajo k raznim teorijam zarot takrat, ko so prestrašeni in si ne znajo razložiti stvari. Šli nočejo. Ali pa, drugače povedano, se združijo v skupine somišljenikov in si "delijo" ponavadi izmišljene izkušnje ( svoje in kao znancev).
Ponavadi jih podkrepijo s trditvijo kakega znanstvenika, ki to da je znanstvenik, niti sam ne ve.
Pa veliko je vključenih stavkov med njimi kot recimo : "sem slišal... baje... pravijo..."
Zatorej pamet v glavo in malo več hodit v naravo in manj filozofirati. 😉
pred 7 minutami je Boss napisal:
Nekaj ne razumem, a partnerka tega diplomata torej ni umrla in ni bila mlajša od 40 let in ni bila slaba dva tedna nazaj cepljena z J&J? Seveda je možno ampak skrajno zanemarljivo, da nekdo kar takole umre, ampak se lovit na bilkice in iskat razlage za vsako ceno, da cepivo apriori ni krivo je pač tiščanje glave v pesek in zanikat, da je to najbolj verjetna možnost.
Kako bi bilo, če bi vsak dan, ko umre pri nas 5,6,7, ljudi od kovida na pop tv in levi tv strašili gledalce pol dnevnika?
Izgleda, da je možno, da je krivo pri njej napačno zdravljenje zdravnikov. Nič še ni dokazano in ugotovljeno, pop tv pa že nabija.
Alora, danes sem se po par letih spravil zopet na kolo. Vse je potekalo super, dokler se nisem vračal proti domu iz Strunjana proti Izoli. Nekje v predoru mi je izgleda nekaj predrlo sprednjo zračnico.
Fak, jaz pa nisem imel rezervne s sabo. Nekako sem z prazno prišel do Izole, kjer sem se ustavil pri ritoši,ki prodaja kolesa in ima tudi servis. Tam sem kupil plastično orodje (za 3€) za sneti zračnico in novo zračnico. Vse skupaj sem zamenjal v 10 min., čeprav se mi je to prvič zgodilo, odkar imam ta mtb (od nekje leta 2000).Tudi pumpo mi je posodil.
Takoj sem se spomnil na Boss-a, ki ima takšne dogodivščine skoraj vsakokrat, ko gre kolesarit. 😊
Eno vprašanje za kolesarske mačke. Kakšno pumpo je dobro imeti s sabo, če se ti to zgodi? Rezervno zračnico sem si že omislil, orodje imam, samo eno pravo pumpo bi še rabil za na kolo.🤔
Nič nisem podpisal, tako da ne vem kje podpisujejo...?
Pri nas v Kp smo se podpisali, a le v knjigo prisotnosti, ne pa, da se s čim strinjamo ali kaj prevzamemo. Ponavadi o vsem vedo največ tisti, ki sploh niso bili prisotni. In potem te neumnosti lepo širijo naprej. 🤔
He, He. Te debate so mi iste kot benzin vs dizel. 🤣 Itak, da ne bomo nikamor prišli. Vsak zagovarja svoje. Nekateri zagovarjamo pravo stvar drugi ne. Tako pač je. 😊
Sedaj mora uletet samo še gregc in Marko in še kak FB strokovnjak. 🤗
Potem sem jaz dobro šel skozi z johnsonom. Samo enkrat se cepiš pa še nič stranskih učinkov. Je pa zanimivo, da se je ful ljudi premislilo(tudi zagrizenih anti vaksarjev, celo par ravnozemljašev je vmes).
Gretka je nekam sumljivo tiho... sem pa že slišal nebuloze, da imamo zaradi Korone manj porabe goriv sploh pri avionih in križarkah ter da je to pozitivna posledica. Hmmm, torej vemo kaj je treba naredit - omejit zračni in ladijski promet, nas z Mazdami pa takoj nehat drkat z nekimi CO2 taksami.
Mazda bi komot lahko tudi v Evropi uvedla šest cilindrske motorje. Po naših porabah sodeč več kot sedem litrov ne bi smeli piti. 🤔
To je 20kmh.... Jaz ne zdržim 1minute tega tempa na tekalni stezi se dejansko vidi kolikšna je razlika med zmernim tempom 10knh, poskočnim tempom pri 11kmh in "dajmo malo švicat" pri 12kmh.
Se pa načeloma začne "resen" tek pri 5'/km na razdalji 10km, dober športnik se lahko spravi nekje do dobrih 4ih minut /km na razdalji 10km.
Moj fotr kot nekdanji atlet je laufal 34'34sekund na 10km... 35let nazaj je bil to super rezultat, meni pa še zdaj nepredstavljiv.
Bravo za tvojega očeta. 👍Tudi sam sem se bavil z atletiko, a sem bil šprinter. Nikoli nisem bil pretirano dober na 600 m in več, no, še vedno sem bil najhitrejši tudi v tej disciplini v razredu a širše nič kaj posebnega. Šele pozneje sem se lotil vzdržljivostih tekov. In to predvsem zaradi smučanja in kondicije. Sicer pa je moj prvi šport še vedno plavanje, katerega sem tudi tri leta treniral. Potem sem prenehal, ker sem opazil, da mi je začela poganjati kožica med prsti.
Je pa pomemben še en podatek in sicer koliko časa lahko držiš tak tempo če si pretekel 4km v 20' ni rečeno, da bi pretekel 12km v 1h načeloma je to že kar zelo soliden (zame kar nadpovprečen) tempo.
Jaz hitrost še najlažje spremljam na teku na tekalni stezi in pri 12kmh se mi mora že kar dati. S tem, da je tek na stezi lažji kot v naravi.
V bistvu je kar dober podatek 5 min. za kilometer. Še posebej za nekoga, ki ni dolgo časa tekel. Ja, znati si moraš razporediti moči in tempo za daljše proge. Jaz bi tudi, če bi tekel samo 1 kilometer pretekel v 3".🤗
Jaz se nikoli nisem štopal pri teku. In to zgolj zato, ker mi je tek zgolj sredstvo za ohranjanje kondicije pozimi.
Ko začnem teči oktobra mi je cilj oziroma plan, da sem spodoben teči 1h - 1,5h brez da sem zadihan. A je to 13km ali pa 19km,mi je čisto vseeno.
Pri teku res ne grem nikoli izven cone udobja, ker se mi ne da. Pa tudi neumno bi bilo laufat na skrge pri temperaturah okoli ledisca (ko je topleje je v igri bajk).
No.... Ko sem prvo leto malo bolj resno zagrabil kolo, sem potem pozimi začel laufat in ker je seveda napredek na začetku očiten, sem si zadal da bi konec tiste zime odlaufal svoj prvi polmaraton. Alex, ti boš verjetno poznal Mali kraški maraton?
Prvič v življenju (in do sedaj edinič) sem pretekel 21km v kosu in začel sem seveda zelo defenzivno (prvih 10km v 1h), naslednjih 11 precej hribovitih in vetrovnih kilometrov pa odtekel v 51 minutah in še je bilo konkretno rezerve. Tako da si upam trditi, da bi bil sposoben v roku 6ih tednov se pripraviti na 50' za 10km...
Meni je predvsem fajn da sem sposoben teči 1h v kosu po gozdu gor in dol in potem takoj narediti še 100km klancev z bajkom. Fučka se meni za tempo
Poznam mali kraški maraton. 😊
Sicer nisem bil sam kot tekmovalec še nikoli na njem. Jaz tudi tečem predvsem zato, da ohranjam kondicijo. Pri mojih letih je to zelo pomembno. 🤗
Čas si pa štopam bolj zato, da imam neko informacijo, kako fit sem trenutno. Niti se ne obremenjujem dosti s tem.
Boljj za hec.
Me pa vabi sin v petek zopet na kolo (po kar precej letih).
Probal bom, da vidimo, ali je kaj boljše z mojo vratno hrbtenico. 🤔
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Enim je lepo enkrat, drugim drugič. Nikoli ne more bit vsem naenkrat. Prej je tekel zajec, sedaj lisica. V jeseni pa nas(vas) čaka nadaljevanje. 🤗
Povezava za deljenje
Deli na druge strani