No pa mi bo mogoce ratal...vceri je bil nor dan v sluzbi, danes pa cist obratno.
3 oktober je v Nemciji praznik. Tag der Deutschen Einheit, leta 1990 sta se Nemciji zdruzili in tako se ne dela. Pohvalno, vec takih dnevov rabimo. Ne razumem zakaj smo mogli delat za Bajram, ker je toliko Turkov tukaj? To ni lepo
skratka, odlocil sem se, da bom za ta daljsi vikend najel avto in sel na roadtrip po Nemciji.
1. Avto: mini cooper, kateri je ob prevzemu imel 1600km. Stal je 100 pri Sixtu (od cet. po pon.)
Ima 1.6motor in 120 konjev in veliko veliko opreme. Pelje se kot go kart, je totalno neadekvaten za avtoceste (majhna medosna razdalja+trdo podvozje), ima slabe sedeze ima pa tudi dober image...vsi ga (se vedno) cekirajo.
2. Prvi dan (petek) sem se odlocil obiskat Oktoberfest v Minhnu. To je 616km dalec od tam kjer sem jaz. Ampak first things first (vsakic, ko sem bil v Minhnu mi ni ratalo pridet do muzeja, zdaj je pa slo, koncno)
3. Tale muzej mi je bistveno bolj vsec kot mercedesov v stuttgartu...in zdaj bo treba naredit selekcijo, ker imam milijon slik
No gremo takoj hardcore
4. motorji
5. racing varianta pa se en majhen turbo zraven
6. moj zvrst avta...
7. Olympiastadion in olympiapark, tukaj je bla leta 1976 olimpijda...tole je pa pogled iz...uganite kako je ime stolpu
8. M?nchen..predvidevam, da vecina ste ze bli tako da mi ni treba dat velik slik z mesta...
Marienplatz
9. Hir vi go...
10. Oktoberfest je totalni kaos...vsi so pijani ze zgodaj, Helge v nardonih nosah, tudi Gottfriedi. Pa lunaparki in to...vecinoma so to najstniki, ki se ga hocejo napit
Na sliki J?rgen in Gottfried pa Helga in Gertrude wannabe
Dost sem vidu ni to zame...potem sem se dobil s kolegico iz sluzbe, ki zivi v Minhnu in me je peljala okol pa se jest pa to...
Potem zvecer sem sel proti hotelu kakih 130km jugozahodno iz Minhna. Tam sem bil ob cca. 23.00 (prej sem jih poklical pa povedal, da bom pozno prisel in so rekl da ni problema za check-in ker me bo kljuc cakal v kaseljcu. In tako tudi je blo..nemska preciznost: kljuc s sprintanim imenon in navodila kje je zajtrk, ure itd itd me je cakal. Hotel sem vzel najcenejsega (sam tok za spat) je bil p lusten in cist in poleg jezerca (cena: 29eur)
11. Hotel
12. Drugi dan: sobota. Sem se odlocil voziti se po "romantische strasse". To je stara trgovska pot tudi iz rimskih casov...in je zdaj skomercializirana. Je dolga cca. 400km zacne se pri astrijski meji in konca v W?rzburgu
13. Bom dal slike samo tistih krajev, ki so mi bli bolj posebni. F?ssen. To je cist juzno pri Avstrijski meji in lezi na 1000m nadmorske visine...
14. Schwangau...slabe slike, ampak je trdnjava sred gore in je kar impresivno. Ala Bled varianta.
15. Ful visok most pri kraju Halblech
16. Mini cooper, tabla za romantische strasse in moj najljubsi prometni znak...
17. Augsburg..je lepo mesto. Sem pa tukaj dobil kazen za parking (5 eur)..boljs to kot hodit 100km...
18. Donauw?rth (blizu je izvir reke Donave)
19. N?rdlingen
20. Dinkelsb?hl
21. Feuchtwangen (pa se nek karneval sem ujel)
22. W?rzburg (tko kot Augsburg, vecje mesto in je kar lepo)
23. D?sseldorf
24. No in zdaj zadnji dan, nedelja. Od vse mozne opreme, kar jo je mel mini mi je bla dalec najbolj vsec velika pomicna soncna streha...in sem sel strehi primerno se na severno morje. Destination: otok Norderney.
25. Ocitno bom testiral, ce streha tesni. Vreme ni blo na moji strani. Je pa otok zelo zaminiv...mas res feeling, da si dalec od vsega. Tole je zahodna plaza...ob lepem vremenu je morje modre barve (kar je za severno morje rekord)
26. Tipicne ulice in hise
27. Podatki (sem pozabil kako je peljati bencinski avto, predvsem ker moras skoz tankat, je pa res, da ima mini tudi mini tank (40l) in zato sem tankal 6 krat, skupaj 182litrov, povrepcna poraba torej 8.4, liter stane od 1.4 do 1.5 odvisno kje tankas...se mi pa zdi poraba precej nizka)
28. Karta, crno petek, rdece sobota in modro nedelja
No in to je bil moj roadtrip tokrat...
It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
Ko sem kupil 3ko sem v knjigi z naovdili zasledil da naj bi avto imel opozorinlo lu?ko ko zmanjka teko?ine za ?ipo. Pa skor nism verjeu in sm reku da bom probu ?e bo kej posvetil. No in zjutri se vsedem v avto,?ipe svinske od v?eri, pol listov po ?ipi in ho?em oprat in itak da teko?ine ni ve?, lu?ke tud ni, ?ipa pa cela razmazana men se pa me?a k sm alergi?en ?e vse monto ?ez vidm :ne vem:
pri 6-ki je isto, s tem da lucka pri bencinarjih je, pri dizlih pa ne (vsaj pri meni ni)
to so te japonske finte, katere razumejo samo oni najbrz
It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
vse najboljse
Povezava za deljenje
Deli na druge strani