Glede na norenje 24ur in Arsa (rumeni alarm za jutri) pri?akujem v ?etrtek zjutraj v Lj ni? snega ali mogo?e kak?en centimeter ali dva maksimalno.
Pre?ivel pot iz Beograda, tam do pol poti je sijalo ?e zelo nevarno sonce, ki je spu??alo UV ?arke nevarne voznikom s stekleno streho, potrebna je bila previdnost, kajti smrt je bila blizu. Bunda me je re?ila na pumpi pri Zagrebu, saj je prepre?ila vetru s hitrostjo 30km/h da me pohladi in s tem sem lahko izstopil iz avta za nekaj minut. Aplikacija 24 kur mi je bila v pomo? stalnemu obve??anju o izrednih razmrah v moji de?eli, ki ji nobena zima ne prizanese ve?.
V nadaljevanju poti pa je kislinski de? prehajal v nekaj izjemno debelih in nevarnih sne?ink, razmi?ljal sem ?e bi se ustavil in prezimil kje, saj je bil tank poln in bi se worst case scenario lahko pre?ivel.
V prtlja?niku pa so bil ?e ketne, ?e bi se slu?ajno prelaz Medvedjek spreminil v polarno belo barvo. Na meji sem tudi opazil pripravljenost vojske, ki bi lahko prisko?ila v pomo? z oddejo in vodo.
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Jaz imam Auto Route. Sicer zemljevidi iz leta 2001, tako da ni ve? kaj prida uporaben, dela pa to?no tako, kot si zapisal. Ima celo to mo?nost, da napi?e? vse postanke, pa ti optimatizira vrstni red. Pa mu napi?e?, kolik?na je poraba in koliko stane liter, pa ti ?e stro?ke vr?e ven. In dolo?i? hitrosti, s kak?nimi se bo? vozil, tako da je potovalni ?as dokaj realen vse do prvega zastoja...
Slivka brez komplikacij gre za moto trip, poraba in stroski nimajo veze, marca na 2500-2700m pa guzva tud ne
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Ali pozna kdo kak route planer, kjer tako kot v googlu dela? point to point pot, vendar da ne uporablja google zemljevide za osnovo.
Namre? se ne da narediti ruto, ker avtomatsko upo?teva zaprte prelaze pozimi in te pelje okoli....butasto. Rad pa bi naredil rute, da se organiziramo, rezerviramo ker se gre ?e 7. maja...
Tom Tom, Via Michelin imata samo osnovno od A do B.....rabim pa custom od a-b-c-d-e-f-g....
thanks
V reklamnih film?ih za pove?anje varnosti v prometu je vse tako lepo: v primeru nesre?e je potrebno zapustit avto in se umakniti s cesti??a na varno za varovalno ograjo. V tem videu ni videt ograje, samo mal snega na zmrznjeni podlagi bi bilo pa tud v breg nebi nih?e splezal.
Sam tukaj ne bi pustil nikogar iz avta, mas vec sans da prezivis (res da velikem) avtu kot pa da si pasteta med plehom
Sodec po tem posnetku je jasno, da je bil vzrok veriznemu neprilagojena hitrost ( se sam ne verjamem da sem to napisal). Doloceni vozniki so sli pocasi in imeli cas da reagirajo se umaknejo. Medtem ko so nekateri samo gas in .....
Eto vidi?, pri gas auto se da vse, priredit izpuste, vklopit zadnje pozicijske podnevi.
Zadnja meglenka povzro?i, da se slab?e vidijo (pozneje opazijo) ?toplampe. To meglenkarjem ni jasno. In ?e v tem veri?nem tr?enju folk ni opazil ?toplamp, potem tudi zadnje meglenke zagotovo nebi.
Ena od udele?enk je razlagala, da je nekdo tekel nazaj z ro?no svetilko in tako prepre?il ?e ve?ji nalet (nevem, verjetno se je bal za svoj avto ).
Kje so bili takrat nogometni navija?i ki na fuzbal tekmah tako radi pri?igajo bakle? V taki situaciji bi zagotovo delovalo, ?e bi tak?no baklo zalu?al vsaj ene 10m za avto, seveda ?e bi imel ?as.
Jep da se, ampak upam da se da tudi na das autu izklopiti ta frdamani dodatni bris brisalca, ko spuca? ?ajbo, spuca pol pa po?aka da se vse posu?i in po 10 sekundah ?e enkrat upali da ti na novo zma?e vse.... :ne vem:
Nisem vedel v katero temo naj nalepim, pa sem kar v tole!
?elim vas OPOZORIT; da je danes ZADNJI DAN vo?nje po AC-jih z vinjeto 2015, torej ?imprej kupite oz. NALEPITE tisto z 2016, da ne bo slabe volje zaradi kak?ne globe.
ti si pa huj? ko 24 ur
Me zanima, ali bi VI, ki zagovarjate DARS govorili enako, ?e bi bili v?eraj udele?eni v tem naletu....
...se mi zdi da pozabljate, da cestnine in vinjete pla?ujemo SAMO zato, da ustrezno poskrbijo za vozne
razmere in varnost na cestah, kakor tudi za ustreznost samih cest....
...V?ERAJ NAMRE? TEGA NI BILO....
....sem mi zdi tudi otro?je govoriti v stilu...so bile izredne razmere, vi?ja sila....in take bedarije....
...?e stvari ustrezno zastavi? in prilagodi? uporabniku (praviloma najmanj sposobnemu) VSE tako prepre?i?, ali vsaj omili?.
Dars tukaj nima NI? ?ez! Tu gre za odgovornost in reakcijo vsakega voznika.
Poglej italijo, ob robu ima? krogce - kolikor jih vidi? taka je omejitev.
Sedaj pa a je Italijanski dars odgovoren da vsi vozijo 50 takrat?
Mislim, kake ima?. ?e bi se jaz zna?el v tem, bi bil soodgovoren, tako kot ostali. Prostora za kakr?nokoli reakcijo in ?asa pa ni bilo.
Torej je DARS odgovoren za vozne razmere, se pravi za vreme? Mora DARS avtocestah zagotavljati stalno sonce, ker ima? vinjeto? Sva?ta
V?asih je nesre?a pa? samo nesre?a. Splet okoli??in in razli?nih reakcij voznikov. Dobro se spomnim izjave ene od udele?enk v grospupeljskem veri?nem tr?enju, ki je izjavi: "naenkrat je bila megla, tema, ni? se ni videlo. ustavili smo se in potem je za?elo pokat..."
Ne vem zakaj so se ustavili, niti kje. ?e so se ustavili, ker so stali ?e pred njimi, prav - ?e pa so se ustavili (na voznem pasu), ker se ni ni? videlo, potem pa...
Ko naletim na pas megle nikoli ne vem kaj naj naredim. Je pred menoj nedeljski voznik, ki bo v paniki ustavil na voznem pasu, je za menoj kamikaza, ki me bo nabil, ?e bom zmanj?al na 40km/h...
Iz slik mi je jasna ena stvar: takoj, ampak res takoj, bi morali predpisati, da morajo imeti tovornjaki in prikolice zadnji odbija? spu??en na vi?ino odbija?a osebnega avtomobila. Upam si staviti, da je do smrtnih ?rtev pri?lo v osebnih avtomobilih, ki so se zaletela v tovornjake oz. priklopnike in je bil nalet neposredno na kabino...
Popolnoma - ampak res popolnoma enako je ko je to?a, in se gre folk ustavljati. Takrat je tudi DARS kriv da ne opozori na to?o in poskrbi za varnost.
Jaz bi pa tukaj nekaj izpostavil - na sliki so sami novi avti, grem staviti da so imeli ve?ina prednje dnevne brlivke
Vprasaj pilote sportnih avionov zakaj se ne upajo iti v oblak. Ker ne vedo vec ali letijo ravno ali pa navzdol....gre za totalno izgubo okolice in orientacije
To ni sala, zato je tudi avstrijec v sloveniji diol padel, mislil je da leti ravno pa je pikiral dol da so se krila polomila.
Pas nenadne megle je kot stena.....dalec od tega da samo bremzas, kaj ti tista lucka pomaga ce ne ves vec na katerem pasu si, ne vidis bande, ne vidis nic.
Ja ti lahko prizges luc pa upocasnis, pa si preprican da so VSI upocasnili na isti tempo, da so vsi se na svojem voznem pasu.....itd
Tle nima dars nic, so le izredne razmere, in jaz apeliram da k vsem temu ni niti prostora za kakrsenkoli manever, ker so nase ceste prenatrpane
Film na pop.....10 min, reklame 7 min....film 10, reklame 6.....
Med skoki na Lj pa niti cajta za rezultate nimajo....takoj v reklame.
A se res ne da ve? ni?esar brez sponzorjev narest. Rtv nazadnje pla?ujemo. Motogp na A kanalu se pa itak ne da gledat, mam pla?ano motogptv, z veseljem pla?am da v miru gledam, reklame pri nas imajo pa negativen u?inek...
Vse lepo in prav, res je to o bundi, ampak preden uno lutko katapultira< iz sede?a se lepo vidi da bi tako pripetega enako ven vrglo tudi brez bunde... verjamem, ?e bi dali lutko z bundo v enak stol?ek z varnostno sponko bi bilo vse ok...najprej se primerja 1:1 potem pa naprej.
To sem se tudi jaz spraseval... da tisti, ki stojijo tik ob cesti na zunanji strani ovinka... imajo jajca... ali pa se jim jebe za lastno varnost ... ...
swift je ?el na cmje
Hvala za tele povezave! Sej vse ?tima, sam a se samo meni zdi, da mora? za vse te ?rpalke zapustit avtocesto? :/
Avstrija ima samo na agipih na ac, na pamet ne vem a so do salzburga, v nemciji pa ni problem....sicer pa nimas cestnine oz vinjeto ni problem dol zavit.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pre?ivel pot iz Beograda, tam do pol poti je sijalo ?e zelo nevarno sonce, ki je spu??alo UV ?arke nevarne voznikom s stekleno streho, potrebna je bila previdnost, kajti smrt je bila blizu. Bunda me je re?ila na pumpi pri Zagrebu, saj je prepre?ila vetru s hitrostjo 30km/h da me pohladi in s tem sem lahko izstopil iz avta za nekaj minut. Aplikacija 24 kur mi je bila v pomo? stalnemu obve??anju o izrednih razmrah v moji de?eli, ki ji nobena zima ne prizanese ve?.
V nadaljevanju poti pa je kislinski de? prehajal v nekaj izjemno debelih in nevarnih sne?ink, razmi?ljal sem ?e bi se ustavil in prezimil kje, saj je bil tank poln in bi se worst case scenario lahko pre?ivel.
V prtlja?niku pa so bil ?e ketne, ?e bi se slu?ajno prelaz Medvedjek spreminil v polarno belo barvo. Na meji sem tudi opazil pripravljenost vojske, ki bi lahko prisko?ila v pomo? z oddejo in vodo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani