dobri 2 leti nazaj sem menjal 11 let star I7 2600K. za moje pojme en izmed najboljših CPUjev. Se je sicer že poznal emšo ampak je bil še vedno sposobn gnat tisti čas vse AAA igre na še kar spodobnih FPSjih. Je bil pa tud ''malček'' navit
Jaz nikoli nisem maral preveč ventilatorjev, naj je kuhajo zadeve. Imel sem Radeona pred leti, ki je imel idle na 78°C, workload pa 88°C. Delal gladko 5 let.
Žal imam zelo rad tišino.
Ne glede na kaj:
- CPU TDP 125W
- CoolerMaster MasterAir 612 Stealth Black
- Be Quiet! ohišje, brez plexija, da ima zvočno izolacijo na stranici (ventilator spredaj in zadaj => setting fan 1/3)
- Sapphire Vapor-X R9 280X Tri-X OC (TDP 250W)
- Corsair HX850
Nekak so to glavni grelci in hladilci.
Idle mašina:
Verjetno bi še bila nižja če bi ojačal krivuljo ventilatorja CPU ali ventilatorja ohišja.
CPU krivulja:
Verjetno bi še bilo hladnjeje, če bi lahko napajalnik obrnil navzdol. Žal ne gre, ker na gitrih od ventilatorja nasede.
Lučke (aurora) na plati in zvočni so vgasnjene, ker se na zaprti kišti tak ne vidijo.
maš lahka manj ventilatorjev pa se vrtijo z večjo frekvenco in ustvarijo več hrupa.
moja grafa ma max 450 TDP proc pa 105. Na idle se compa skor ne čuje. ventilatorji se vrtijo na ~490rpm. venti na grafi so na 0
glasnost na idle je 25.4 db. če laufam cinebench C23 gre glasnost na 32db in je cpu 100% obremenjen. med igranjem COD MW2 je pa glasnost okrog 33-34db. Temperature so pa CPU 55-56 GPU 72-74
meritve so narejene s telefonom odaljenost 30cm od ohišja
Zakaj pa zgornje ventilatorje od vodnega hlajenja nimas pravilno obrnjene in da piha skozi hladilnik na prosto? Lian li nima reze oz. "resetke" na zgornjem delu?
seveda ima reže, drugač neb imel smisla met sploh ventialtorje. pač experiment sem naredu, da svež zrak pride skoz hladilnik za glajenje CPU v računalnik. mam 6 ventilatorjev ki dovaja zrak in 4 ki odvajajo.
če bi imel grafo z vodnim hlajenjem bi bila postavitev malo obrnjena. potem bi mel spodaj in na strani intake, zadaj in na vrhu pa exaust
Tole gledam mal, od Noctue vente. A so zakej? Niso glih pocen ampak baje so fejst vzdržljivi.
Rabim pa za zadaj 12cm, zgoraj pa 12 ali 14 ampak po moje bosta kr dva 12cm. Ne vem, če bi rabil več, ker spet ne bi rad naredil fabrko kar se tiče glasnosti.
Noctue so med najboljšimi. Kar se postavitve tiče bi daj js zgoraj samo 1 vent. Če bi mel dva se zna zgodit da ti bo en ''hladn'' zrak ven zauhu namest vročga.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani