Skoči na vsebino

Sej ne vem a naj napišem v jamralnik al sem.

Na barju sem se izgubil in nekje zalutal, ter se nato cca 200m prebijal skozi koruzu, ker je frajer od kmeta koruzo po poti zasadu. V glavnem 200m, kot v džungli (sam mačeto bi še rabil) in za vraga kolk je teh 200m neskončno dolgih. In vse to se je dogajalo mal pred pol deveto uro, ko je bilo že kar lepo temno.

Bilo je rahlo neprijetno, pol sem po naključju nekje sred ničesar našel nov kolesarski most čez Ljubljanico, ki povezuje Črno Vas z Vičom, ampak cesto do tja so nadebudni lastniki omejili z rampami in prepovedali promet vsem. Ma da ti pamet stane.

null

Tko, da ja, bilo je zabavno in domov sem uspel priti malo pred 22 uro. Bi ponovil? V taki obliki s koruzo, ne. 🤣

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 13 urami je g.Wankel napisal:

LPP ma skor isto shemo kot 50 let nazaj, postaje so pa na 100m.

Iz Viča v Nove Jarše cca 7,5km z LPP in enim prestopanjem imam do službe od 40-50min. Z avtom po obvoznici 15km pa 15minut. Torej kdo mi bo pri takem super javnem prevozu plačal tisto uro več izgubljenega časa dnevno? Nihče, torej če kolikor toliko cenim svoj čas pač ni druge kot z avtom.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Alenki komisarki se pa res kisa, da se tekole hlapčevsko obnaša. Vse smo mi krivi za zastoje ne pa tranzit čez Slovenijo? Samo v soboto sva s tamalo šla na Roglo in sva za štos po AC-ju štela razmerje tujih in naših vozil. Bilo je 22% domačih in 78% tujih. In kdor gre na AC danes lahko to sam preveri, kokoška pa razlaga, kako je problem, ker mi ne hodimo peš in ne uporabljamo javnega prevoza al pa se igramo Uber. Pa jebem ji bečkog konjušara resno - cene naj dvigne tranzitu pa bo hitro bolje, ko bodo ugotovili, da je iz Poljske in zaledja ceneje it čez Nemčijo in ne Slovenijo. Si upam trdit, da bo vsaj 1000kamionov manj na SLO AC-jih.

In to je glavni problem. Slovencem je DARS celoletne vinjete že prodal, zdaj pa ne služi na njih in zato s pomočjo Alenke poskuša sterat Slovence z AC-jev. Služil bo pa s kratkotrajnimi vinjetami za tujci in predvsem s cestninami za tranzitne tovornjakarje. Prozorno za popizdit.

WWW.ZURNAL24.SI

Tudi letošnje poletje se vozniki na slovenskih avtocestah praktično dnevno srečujejo z območji daljših zastojev. Sporočilo ministrice pa...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Enako, samo po cesti čez Črnivec sem šel pa je eno samo gradbišče, tako da je bi avto opran zjutraj, pa še enkrat stuširan popoldne. Mislim, da sem prvič v življenju 2x pral isti avto v istem dnevu.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Ma točno to... v trenutkih je bilo celo men kot gledalcu nerodno kake so trapali. Tista novinarka ob parketu je bila z vsemi brezveznimi intervjuji že strašno nadležna. Ko pa bi bil čas za intervjuje so pa reklame vrteli. V glavnem za pozabit pa ne zaradi Gogija, ampak zaradi same produkcije, ki je bila pač dejansko zanič.

Ampak Smodiš se je pa zredil v teh 12 letih, ko je nehal s košarko - se vidi, da je ratal gostinec in gurman.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Upam, da je bilo v živo boljše, ker tisto po TV je bila katastrofa. Niserm zdržal do konca pa sem strašen fan košarke. :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Zdaj moraš pa še napisat za katero generacijo Miate gre. Mislim, da v NC se spravi marsikdo (celo jaz), sploh če je že opremljena z nastavljivimi sedeži po višini.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Tisto je BS. 5m od bajte bodo imeli začasno služnostno pot tekom izgradnje potem pa ne več. Pa po zakonu se takih cest ne sme graditi 5m od hiš, ker če bi prišlo do take situacije bi bil potreben odkup tudi hiše in rušitev le te.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 urama je sportman333 napisal:

Itak guzva bo se vedno od ac do tega kroznega.....mogoče bo bolje za domov za tiste ki bodo sli iz smeri bohinja nazaj....

Gneča nastane, ker cesta skoz Bled in naslednje krožišče ne požirata tolk avtomobilov. Ne požira tudi zaradi vključevanja in izključevanja vozil iz vseh stranskih cestic. O kurah brez glave v obliki turistov, ki skačejo čez cesto al je prehod al ga pa ni, raje sploh ne bom govoril.

Tale obvoznica se bo izognila točno tem dogodkom v obe smeri in bo dovolj, da se gneča na Bledu neha.

Problem je edino to, da se o tej obvoznici govori že ko sem bil najstnik in ko je končno blizu rešitve se vedno najde pajac, ki bi za 400 kvadratov kmetijske zemlje radi iztržili 100.000€. Dobesedno drži desettisoče ljudi kot talce, ker ga boli kurac - njega trenutne gneče in trpljenje vseh ostalih 99.99% ljudi ne ganejo. On ja pač tist taprav Blejc, ki se ne bo vdal za svojo korist.

Odvetnik ga je napumpal da lahko bajno zasluži in zdaj se grejo, kdo bo potegnil več. 400m2 njive je kurčevih 20mx20m. In za to hoče 250€ po m2, medtem, ko je m2 na gorenjskem okoil 6€. Pa če mu dajo velikodušnih 25€ na m2 je to še vedno desetina cene kot jo zdaj zahteva požrešneš.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Sem šel tud mimo njih - sej to so tam nekje v Vikrčah v bljižini policijske akademije (Mahoney, Tackelberry, Hightower, Callahan, Harris, Lassard 🤪)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Meni je zanimivo to, da kadarkoli pride do kakšnega takega dogodka sploh ne rabijo napisat, da so bili brazilci. Dejansko v 99% točno veš o kom je govora.

Po drugi strani pa kot navaden občan probaj policista grdo pogledat in zraven kakšno cinično rečt (brez žalitev) pa imaš takoj obisk policijske postaje ali še kaj bolj neprijetnega.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sem danes mal preizkušal kako se počutijo vozniki EV-jev, ko gre baterija proti nuli. Po domače povedano sem se mal zakalkuliral tako, da je e-bike ostal brez džusa cca 5km pred domom. Sicer sta bila samo dva manjša klanca, ampak, kako zajeban rata e-bike, ko je brez pomoči. Sem končno ugotovil čemu služita tista dva največja zobnika. 😆

Je pa zanimivo in sem pričakoval vsaj nekoliko rezerve, ko zgine zadnji kvadratek, ki označuje polnost. Nič sam zgine in motor prekine delovanje pol si pa sam še na šunke. Po ravnem ni problema, ampak vsak klanček pa se oreng pozna.

image.png

Drugač pa sem z enim polnjenjem naredil tri turce v skupni dolžini 140km, kar se mi zdi za 700Wh baterijo res dober podatek. Je pa seveda res tudi to, da kljub temu, da je e-bike, poganjam kar pošteno in se dostikrat vozim z višjo hitrostjo od 25km/h, kjer motor ne pomaga več in seveda ne troši takrat nič.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Vročina? Resno? Jaz pa na biciklu. Prav prijetno je bilo - ok je ob pol enih sem zaključil in takrat verjetno kej več kot 31 ni bilo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.