Skoči na vsebino
Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

Teza zadaj je osnova fizike za handlanje kolesa ali motorja....

Se vsi smejijo adventure potovalnim ekipam da imajo zadaj privezano grdo vreco in ne kufra....oni ze vedo (vemo) zakaj. Torba na sovoznikovem zicu ali kovcek ZA sovoznikovem zicem je kot dan ali noc

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Jaz grem z zeno jutri na Belopeska jezera. Ziher bo to?a.

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

Posamezno vozilo na voznem pasu se mora prilagoditi koloni na prehitevalnem pasu

Kot je rekel Slivka rabis se dva.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz ce dohitim takega "idiota", se peljem mimo po desnem pasu... To zame ni prehitevanje po desni... Prehitevanje po desni bi bilo, ce bi bil tudi sam tak "idiot" na prehitevalnem pasu (ob praznem voznem) in bi dohitel drugega "idiota"... pa bi sel potem na desni pas in mimo ... Tako pa pac jaz vozim po svojem pasu z dovoljeno hitrostjo... edino oci imam bolj na pecljiv, da ne bi tak "idiot" potem kar naenkrat zavil na desni vozni pas... pomoznosti se brez smernika ... :P

Zate ni, so ostali idioti, si pa dejansko ti idiot na koncu (v oceh policaja)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lahko ?e jaz eno vpra?anje, a je vo?nja mimo tudi ?e si na avtocesti in (vedno) en idiot vozi po levem pasu 100 km/h, ti pa normalno gre? mimo po desnem voznem pasu 120 km/h?

Vecen problem, prehitevanje po desni je izrecno prepovedano na AC. Ampak tudi jaz se samo VOZIM po desnem pa padem v to situacijo.

Spet po liniji zakona sta oba v prekrsku - voznja po PREHITEVALNEM in prehitevanje po VOZNEM

Ceprav si na desnem bolj posledica kot vzrok

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Lahko je tudi spuscen pes

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tisti,ki ga to moti ni nikoli stal v koloni na motorju ali kolesu pod zgocim Soncem...

Zgodba ima dve strani ce smo posteni, nekaj vpliva na cakanje, a se nisem videl (razen za Bosno) da ne bi motoristu samo pomahali, skratka res minimalen vpliv.

Drugo pa je res cakanje, a ce si v crni usnjeni jakni potem si sam kriv. Definitivno pa ni enako kot v avtu.

Je pa zelo oomembno za zracno hlajene motorje (bmw, guzzi izd)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voznja mimo je nekaj drugega. Off topic ampak ne vem ce mamo CPP temo. Ko se vsi pritozujejo sa se motorji vrivajo na meji. To ni prekrsek...to je voznja mimo - bom probal najti se uradni odgovor policije (je bil objavljen)

:: Vo?nja mimo

Vo?nja mimo je vo?nja mimo drugega udele?enca cestnega prometa, ki se ne premika, objekta ali ovire na vozi??u.

Voznik, ki ho?e peljati mimo, sme to storiti po levi ali desni strani, ?e ima dovolj prostora, pri ?emer ne sme ovirati udele?encev cestnega prometa, ki vozijo oziroma prihajajo z nasprotne smeri. ?e mora pri tem spremeniti smer vo?nje, mora paziti na promet za seboj in spremembo smeri nakazati.

?e voznik svojo namero, da bo zavil levo, naka?e in se postavi v tak?en polo?aj, iz katerega se da nedvoumno sklepati, da bo zavil na levo, smejo drugi vozniki voziti mimo le po njegovi desni, ?e je na cesti dovolj prostora.

Vo?nja mimo kolone vozil, ustavljene na smernem vozi??u, je prepovedana, ?e se voznik po vo?nji mimo ne bi mogel varno in brez oviranja vrniti na smerno vozi??e za vo?njo v smeri, v kateri vozi.

?e je dovolj prostora, lahko voznik enoslednega vozila s primerno hitrostjo in pazljivostjo vozi mimo ustavljenega vozila ali kolone vozil po desni strani, razen, kadar so se vozila v koloni ustavila pred kri?i??em.

Vo?nja mimo vozila, ustavljenega pred prehodom za pe?ce, na katerem je ali na katerega stopa pe?ec, je prepovedana.

Ekola:

https://www.e-utrip.si/sprasujete-nas-prehitevanje-motoristov-na-mejnem-prehodu/

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Drugi kolega policist je dodal:

Zakon pravi da preko neprekinjene ?rte ne sme?, niti ni dovoljeno po njej vozit. Za ta prekr?ek je celo predpisana kazen. Vendar znamo oceniti kdaj gre za varno prehitevanje.

V naselju se ne sme, izven naselja pa pogojno lahko...?e se vozilo pelje z polovicno hitrostjo od dovoljene ali po?asneje in ima pri?gane vse ?tiri utripalke...kar tako vozilo mora imeti, traktor in delovni stroj pa rotacijsko lu?...

In ?e lahko prehitis varno...se pravi, da se vidi naprej...

Ni res, pravilo za polno crto nima omejitev naselje / nenaselje. Velja povsod - se enkrat po liniji zakona. Drugo je razum.

Primer, ce je traktor na cesti z omejitvijo 60 s hitrostjo 10 pa je polna crta naslednjih 5km, in ti ne mores mimo ne da bi se dotaknil crte, ne smes mimo (se enkrat po striktni liniji zakona!)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Igorja V.? A on je ?e tam ?

Ne ni vec, je pa Igor M. Ta ki ima motoriste cez in naso grupo stromarjev.

Odgovor po liniji zakona je NE!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voznik v tem primeru ne ne uposteva CPP in zakonodajo, ker prehiteva na premajhni bocni razdalji. Pocakati mora do prekinjene oz dontam kjer je cesta sirsa.

Kje pose da MORAS mimo, da se tudi pocakati

Po drugi strani pa je tu tudi dvoumnost - polna crta je skorajda vednonopremljena z znakom prepovedano prehitevati DVOSLEDNA vozila - crn in rdec avto v rdecem krogu.

Torej ni prepovedano prehitevati enosledna, a spet si onejen s crto....

Bom pa vprasal kolega z AVP glede tega

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO KOTIČEK
Napisano

Tiger registriran. 14 dni po tem ko sem ga pripeljal. Zadeva res enostavna, svtem da sem se vmes vozil...legalno.

Cca 2.500? ceneje kot bi sel preko posrednika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti pametno ali neumno uro?
Napisano

Jaz sem jo kupil ker jo rabim za verjwni ali ne da mi kaze ?as, pa ob?asno kdo kli?e da ni treba imeti telefona stalno pri sebi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Moj Xaomi amazfit pa me v?asih na kolesu zaradi makadama in rukanja da bom dobil heart attack (puls 180+)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ok, bom narisal, o ?em razlagam, ko bom imel ?as... B)

... aja ?ak mal, pa sej ona pa res ni glih ?epna izdaja... :ne vem:

Se strinjam :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

????

eeeee. mmmm, kako naj ?e bolj simpl povem. Vsedi se v avto in posku?aj simulirati, da si velik samo 160cm. Zdrsni po sede?u tako, da ima? glavo 15cm ni?je kot zdaj. Nato primerjaj obe situaciji in povej v katerem primeru je bolj?i pregled iz avtomobila? S predmeti na cesti v daljavi na?eloma ni toliko te?av, kaj pa s predmeti bli?je? In ?e je avto vi?ji dejansko v takem slu?aju zakriva v mrtvem kotu okoli avta ve?jo povr?ino, kot ?e je avto ni?ji. ?e ti je la?je si lahko vse skupaj tudi nari?e?. Sej za vidni kot si ?e sli?al?

Moja ?ena lahko napumpa zic tako visoko da skrivi vrat, torej lahko na?tima enake pogoje ne glede na vi?ino, zato ne vem kaj je point?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

No sej to je to... recimo moj fotr, ki je imel na zadnjem zdravni?kem pregledu 169cm vi?ine mora imeti sede? v Mazdi 6 v najvi?jem polo?aju, da sploh normalno vidi izza volana. Recimo biv?i foruma? Boj? (tisti, ki si mu prodal CX-7) je ?e bolj nizke sorte in ?e se ne motim ima 162cm in zato obvezno sede? v najvi?jem polo?aju in ?e blazino za pod rit, da je sploh videl ?ez volan.

Za tiste, ki imajo recimo 180cm ali pa celo imamo recimo 190cm ali ve? je vse skupaj mogo?e res malo sme?no in te?ko se postavimo v vlogo ni?jih ljudi, ker na?i problemi s sedenjem se za?nejo tam, kjer se recimo kon?a spodnji rob stropa.

Res ne vem kaj hoces povedat....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Seveda, ker se bojijo, da te bodo samo pogledali pa bo? padel in bodo potem oni krivi za nesre?o, ker motorist je pa? ?ibkej?i udle?enec v prometu. :jezicek: :jezicek:

Mal te jezim, zanala??.

Po kolesarski da, na cesto pa pa? jaz svojega froca tudi pod razno ne bi vozil tako. Oziroma s kolesom pa? sploh ne. Ker kaj misli?, kdo se bo zdaj najbolj sekiral - a tisti 60 letni ?oro al nesre?na mamica?

?e ma? meter ?esdeset ga ni zica, da ti ne bi bil prenizek. Poleg tega pa si ga vsaj polovica ljudi sploh ne zna nastaviti.

sam Jure, ti si kar visok... a ima? zic v spodnjem polo?aju al vsaj delno dvignjen?

Najnizjem mozno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tole spada ?e v oddajo na Discoveryju - How do they do it...sem si ?e en polnilec za na pot vzel

https://www.ebay.de/itm/Charger-Charging-Dock-Amazfit-Xiaomi-Stratos-For-Smart-Watch/264412715700?hash=item3d9039dab4:g:XPAAAOSwok1dP121

3? free shipping...... :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.