spet problem. Sem na T2. V?er mi no?e povezat z internetom. Kli?em support in mi nalo?ijo naslednje:
Imate dinami?ne IP naslove. Na?eloma vam pripadata 2. Ker imam 2 compa in ?e wireless so to trije IP naslovi. ?udno, da vam je sploh do zdaj delalo. S tem da wirelessa skorajda ne uporabljamo, v?asih obesim telefon gor.
Re?itev: Izklopite en IP naslov (vsaka naprava vam vzame en IP naslov) in po?akajte 24 ur (WTF tko dolgo!!!!) da ra?unalnik pridobi nov IP naslov.
Drugo: poresetirajte vsako napravo posebej - ne vseh naenkrat, torej WLAN router, T2 router in ?e oni T2 vmesnik. (ta re?itev ne deluje)
Tretje: zaprosite za stati?en IP naslov. (to traja par dni ker operirajo izklju?no prek navaden po?te ali poslovalnice, ker je stat ip kao zaupna zadeva)
Hmm moje kme?ko razmi?ljanje je, da mi gre mo?no na organ, da nekaj crkne ?e ni? ne naredim. Razumel bi, da bi kaj brkljal po nastavitvah a nisem popolnoma ni?. Pride?, pri?ge? in iz ljubega miru ne dela.
Hja no bom pa jaz povedal svoje izku?nje. Ko sem kupoval so bli vsi brihtni, ja kupi mazdo, to je ko "mercedez", ceno dr?i k klop, proda? kadarkol in podobna jajca.
Ko sem res potem kupil sem ugotovil, da mi je vzdr?evanje predrago in poraba previsoka zaradi DPF in EGR. Stari foruma?i se ?e kaj spomnijo. Dal sem jo na avtonet po realni ceni, ni bila najdra?ja niti najcenej?a na avtonetu. Klicala sta 2 ali trije, do ogleda ni pri?lo. To je bilo leta 2009.
Lani ponovno oglas ker sem se hotel ogniti velikega servisa. Spet isto, avto je bil nastavljan na zlato sredino, kljub temu, da je imel v danem izboru najve? opreme in najmanj km. Bil je en klic.
Seveda, ko avtu pade cena pod 5 k, je s prodajo la?je. Ko se pa govori o 10 k ali ve? je pa druga zgodba. Zato je tudi Labi svojo z lahkoto prodal. Seveda bi jo tudi jaz lahko, ?e bi ?el za jur?ka ali 2 pod realno tr?no vrednost, ki bi bila primerljiva za naborom na avtonetu. ?eprav ima spet najmanj prevo?enga glede na letnik.
Se pravi da je treba po?akat da je dovolj stara, potem pa se jo da prodat. O?itno. Res pa je model ravno najbolj nehvale?en, star model tik pred menjavo.
Najve?ja ?alost pa je to, da je ena grdoba od octavie, primerjalno po letniku ve? vredna od mazdice.
Gustav, pa s tem postom ne mislim nate osebno, da ne bo? preve? zameru.
N? naum zameru. Se sploh ne po?utim ogovorjenega, ker ne hodim na Autobahn dirjat. Mi je pa dala misliti pripomba o lobijih v nem?iji in ni hudi?, da ni kaj mesa v tem.
res bi vas vpra?al kako gledate na to dolo?bo, ki je bila ?e omenjena: 130 km/h je pri nas najve?, v Nem?iji pa omejitve ni. Torej potemtakem v Nem?iji ni nih?e divjak, medtem, ko tisti ki po slo vozi 140 km/h ?e vsaj kriminalec, ?e ne zlo?inec. Da prekr?kar ne omenim.
Gustav zdej pa ma? pa tolk si hotu bit uvideven - prosto po Lojzu si zdaj okarakteriziran za divjaka in zdej bo? "milom ili silom" moral priznati, kje se taki zbirate.
Hja no ?e je upanje. Se bom probu nekak ofnat. Pa tok pobam zmr dobri?ina bit.
Pjebi ne se pstit sprovocirat. G. Lojz bi pa? rad da se mu zadeve razjasnejo. Saj ma dober pogled na situacijo. Ne ga spet spla?itda ga potem ne bo. Men je blo cel ?as njegove odsotnosti malo dolg?as po njemu.
In G. Lojz: Evo, kot sami pravte se popolnoma, da je dober tisti ki je pazljiv in ki predvideva, in hkrati ?e vozi po omejitvah. ?al jaz spadam v kategorijo tistih, ki radi vozijo kak km preko teh od cenjene oblasti predpisanih vrednosti, predvsem zato, ker se ?elim kam premakniti (ves ?as mi cajta zmanjkuje, pa vstajam ob 5.00).
Ker pa sva si precej podobna (tudi sam rad ugriznem v doma?o salamo, bunko in podobne specialitete priznanih doma?ih mojstrov), bi lahko kak?no ve? rekla.
Dobra, hehe . Ne nisem bil, ?eprav je blizu moje rodne vas tale Hrasnk.
Hja, nikakor ne podpiram takega na?ina a bojim se, da je eden redkih (?e ne edini), katerega ?e razumejo na?i vrli politiki. Vsekakor gre za hud extrem a stanje v dr?avi si zaslu?i ve? tak?nih pohodov tudi po drugih naslovih okoli centra LJ na primer, treba je pa izbrati prave naslovnike, ne neke ni? krive ljudi, ki so pri?li v slu?bo.
Jebatga tko je, nisem jz zakuhal vseh teh pizdarij.
Skozi okno priletel izstrelek in oplazil uslu?benko
V Hrastniku je skozi okno dav?nega urada priletel izstrelek in oplazil eno od uslu?benk. Kot je sporo?ila policija, uslu?benka ni v smrtni nevarnosti. Osebo, ki je streljala, so ?e identificirali.
Nekaj minut ?ez 11. uro je skozi stre?no okno v prostorih dr?avnega organa v Hrastniku v ulici Log priletel izstrelek in oplazil eno od uslu?benk, je potrdil tiskovni predstavnik PU Ljubljana Vinko Stojn?ek.
Uslu?benka ni v smrtni nevarnosti. Ogled kraja dogodka in zbiranje obvestil se nadaljujeta. Policija je osebo, ki je streljala, ?e identificirala.
Kdo je POP TV in kdo mu daje pravico, da ?e 2 meseca trobi o drasti?nih podra?itvah hrane jeseni? Zadnji? se je neka gospa iz trgovinske zbornice ?isto razpizdila kaj trobijo, ?e nimajo enega uradnega indica niti enega cenika, da se bo res kaj podra?ilo.
Najla?e je trobiti nekaj, saj TV pa? vsi gledajo (tudi trgovci, ja) in potem je najla?e pa? enostavno podra?iti ker itak je blo na TV in imajo torej vso pravico.
o?no upam, da bo tudi tole tretjerazredno trobilo POP Tv enkrat na nek na?in dobilo po pi*ki.
spet jaz. Crknil mi je Internet explorer. ?e preden se dodobra za?ene, mi napi?e IE has stopped Working potem pa win is checking for a solution blabla bla. Trenutno laufam google chrome....
Ima kdo kako idejo kaj sem u?pi?il? jaz bom sicer na smrt trdil da ni?. Aja sistem je win 7 ultimate.
zgleda zanimivo - sploh ?e dr?i stro?ek 400? na sezono. Je pa en ke? in sicer po na?i zakonodaji se ne sme? ogrevat na elektriko
Boss, tole ima? sicer prav, vendar gre za direktno ogrevanje na elektriko. T? ni direktno ogrevanje na elektriko, ampak gre za pogon kompresorja. Seveda je T? dovoljena. Je pa vsaj meni osebno tako: ?e imam pe? na drva grem lahko v gozd ?e "zagusti" in podrem drevo. ?e pa imam T?, kam naj grem po kilovate?
Sme?no je ko so nas v ?oli u?ili kako so ubogi ljudje dajali desetino (10%), zdaj je pa DDV 20% je pa to OK. In v?asih so se ljudje hitro uprli, danes so nas tako zamorili, da si nih?e ni? ne upa.
Pa dajmo: ?e dobi? jurja pla?e, si zaslu?il oziroma delodajalca ko?tal 1.770? tvoja bruto pla?a je pa 1550? (vir:http://www.racunovodja.com/izracuni/place2010/)
torej si tukaj obdav?en ?e za 56% ?e sem prav zra?unal. S tem tvojim jurjem gre? potem v trgovino in ti poberejo ?e 20%. Res da linearno se?tevanje ni ravno pravilno, je pa pribli?no. Torej od 1770?, kolikor ko?ta? delodajalca, ti dejansko ostane 800?. Pa ?e tukaj je samo vpra?ane, kako se ti na koncu leta izte?e z dohodnino. Mirno lahko zapi?emo takle izra?un:
1770? zaslu?ek
od tega 970? dr?avi
800? tebi.
S predpostavko, da si za vso pla?o kupil blago, ki je ovrednoten z 20% DDV. Cigareti in gorivo ima bistveno vi?je dajatve, hrana pa nekoliko ni?je.
Preprosto vpra?anje na?i dr?avi: ve? kot polovico nam ukradete, pa nimate dovolj oziroma nam tumbate o krizi? WTF?
Drugo: Kmetje so se puntali zaradi desetine, celo roke so jim sekali, mi pa mirno prena?amo ve? kot 60% ropanje. Mislim, da moj podpis spodaj vse pove.
Seveda bodo nekateri sko?ili v luft da imamo pa asfaltirane ceste in internet in?ole zastonj in podobne kozlarije. My ass. vse to pla?amo posebej.
Pomislimo malo tudi na vse marmornate pala?e ala mercator spar petrol itd Kdo to pla?a? Kupci. Takoj je jasno, koliko nas lupijo vsi ti trgovci in koliko se prepla?ujejo zadeve.
Tole pi?e upokojeni novinar Matja? Kranjec, eni se ga ?e spomnimo.
Obto?ujem!
Pozdravljeni,
preprosto sem moral te svoje misli pri svojih sedeminpetdesetih letih zliti na papir. Rad imam to de?elo ? Slovenijo, rad imam to domovino, pokrajino ? Slovenijo, ne maram pa de dr?ave v njenem institucionalnem ali oblastnem smislu. Tega me je sram, tega me je groza in strah. Sram me je!
... Moj o?e je bil znani slovenski pisatelj, ljubil je to de?elo, ljubil je svoje ljudi, ljubil je to, da smo neko? na svoji zemlji. Tudi jaz imam rad to de?elo. Kot novinar, terenski, sem imel mo?nost, da sem jo kot eden redkih Slovencev spoznal po dolgem in po?ez. In je res lepa, enkratna, neponovljiva. In vedno sem bil vesel in ponosen, da ?ivim na tako lepi zemlji, v tako lepi de?eli. A...
A za tak sistem se jaz nisem trudil, ne boril. Bil sem sre?en, ko smo dobili svojo dr?avo, ko smo pri?li na svoje, kot se re?e. Jaz to lahko re?em, ker so bili moji stari star?i tla?ani na zemlji mad?arske grofice. Ki sploh ni bila slaba. Bil sem sre?en, ko sem odra??al, od leta 1955 naprej, v neki dr?avi, ki se ji je takrat reklo Jugoslavija, kjer je bilo na za?etku te?ko, zelo te?ko. Meni in mami je v podstre?nem stanovanju voda zmrznila v umivalniku. A ? vsak naslednji dan je bil te?ak, a vendarle bolj?i. Bil sem sre?en, da sem lahko hodil v ?olo, da sem lahko ?tudiral, da sem lahko dobil slu?bo, si ustvaril dru?ino in v vsem tem u?ival. Za bolj?i jutri. Pa so bili boni za bencin, pa je bil sistem par ? nepar za avtomobile, pa je bila inflacija.
Ampak, dragi moji, bila je tudi sociala, bili so po?itni?ki domovi, bile so ?ole, bili so vrtci, bili so ?portni amaterski klubi, amaterska gledali??a, bilo je ?ivljenje. Bila so potovanja po svetu, bil je nakupovalni Trst, Celovec, Graz, pa ?e kaj. Vsak dan je bilo bolje. A potem je pri?la osamosvojitev, samostojnost, z novimi junaki ? vsi iz istega gnezda! In so nam prinesli nove resnice, novo dr?avo. In sem upal vanjo, ponosen sem bil, da jo imam. Kako ponosno sem tista leta v Franciji, Belgiji, Italiji, pa ?e kje drugje potrpe?ljivo razlagal, od kod prihajam, da sem iz Slovenije, da to ni ve? Jugoslavija. Bil je en sam ponos.
Potem pa minejo leta... Potem pride privatizacija, pride tranzicija, pridejo pidi in sodi, pride Kor?etov sklad za dr?avna podjetja. In potem pridejo razni Bav?arji, Korde?i, Valanti, Duhovnikove, Volki, ?roti, da Hildice ne pozabim, in cela plejada z njimi zlizanih novih povzpetnikov. In z njimi povezanih novih mened?erjev z mojim nekdanjim kolegom Samom Mili?em Hribarjem na ?elu. Kdo bi jih vse na?teval. ?koda ?asa in prostora. In potem nam ukradejo dr?avo. In naredijo dva sistema, enega za „elito“ in enega za navadne ljudi, za sodobne su?nje. Mar je treba na?tevati primere... Mislim da ne. In potem jemljejo, kradejo.
In ko skorajda vse „privatizirajo“, si za ubogega ?love?ka izmislijo ?e recesijo.
Odpu??anja, cesta, brez pla?, ki so jih ljudje zaslu?ili, brez zavarovanja, ki so ga ?e pla?ali. Brez upanja in brez prihodnosti. In brez pravne dr?ave. Potem ga do konca oropajo. Do tega, da ljudje ne morejo ve? ?iveti, da se po kleteh blokov vla?ijo kot podgane, da si pozimi najdejo topel koti?ek, da bi do?akali jutri. Brez slu?b, brez prihodnosti. Kje so Litostroji, Mure, Tami, Labodi, Lisce, Mipi, Jutranjke, kje je SCT, kje je Vegrad, kje je Prevent. In kje so ti ljudje. In kje je denar, ki je bil tam. Kdo ga je vzel, kdo ga je privatiziral. Kdo je pokradel NLB. Za zasluge so direktorji dobivali nagrade, saj se ?e spomnite imen. Upam da.
Pa ?e ni dovolj. Potem se vsi ti „mojstri“, ne bi rad uporabil huj?ega izraza, potem se lotijo ?e generacije upokojencev. Tistih, ki so jim s svojim delom dali sploh mo?nost, da so svoje riti prinesli do ?ol in fakultet, da so postali to, kar so. No, prepri?an sem, da tega njihovi star?i tega niso ?eleli. In na to niso ponosni. Zdaj ropajo ?e njih. Sramota.
In kaj so dali mladim? Povejte mi, kaj in kak?na je va?a prihodnost. ?e mi boste dali optimizem, bom sre?en. Pa se bojim, da ne bo nikakr?nega optimizma v va?ih odgovorih, ?e bodo po?teni. Na ?alost. Mi bomo na star leta delali do smrti, kje pa boste vi dobili slu?bo, kako si boste ustvarjali bolj?i jutri, lep?o prihodnost. Kako boste v ?ivljenje spravili va?e otroke, ki so nekaj najlep?ega, kar se vam lahko zgodi. Povejte mi, kako!
Ovsem tem tudi pi?em, vsak teden, vsak dan o tem razmi?ljam. Pa ne pomaga. Treba je nekaj narediti. To, kar je pred nami, verjemite, ni dobro. Ne pelje nikamor. To je preprosto kraja v imenu ? koga ?e?? - morda ljudstva. Dajte no, to je svinjarija.
Pa ?e vedno bom zapisal: imam najlep?o domovino, najlep?o de?elo, rad imam Slovenijo. A ?as je, da se nekateri, mnogi umaknejo. Dovolje je bilo. Dajte nam, da zadihamo.
Matja? Kranjec
(moja h?i samo razpo?ilja moj tekst, ker jaz sem iz ?asa navadne tehnike, saj razumete. Ampak znam pa razmi?ljati....)
Torej ko dohitim s 120 na ur tole, moram ?lajfat za prazen ni? in se postaviti v kolono?
P.S. Kamion je vozil naprej hitreje od levih, jaz pa za njim.....
Mah jures za tole se ne spla?a ve? razburjat. tole je ama ?isto vsak dan na moji relaciji in to ne enkrt. Dokler ne bo stalne provide na cestah na vsaki relaciji, bo pa? takole. Pa ?e potem bodo providarji raj?i jahali one k se bodo vozili 135km/h.....
Evo danes smo bli obve??eni, da so nam veselo zmanj?ali kilomerine iz 0,37 na 0,25? po km
dnevnice pa iz 55 na 44?.
S kako argumentacijo, lepo prosim? Bencin gre gor za popizdit, vsi spremljani stro?ki avta tudi a zdaj naj se s svojim avtom vozim za ?e manj ? okoli strank, ker je slu?ben avto "predrag"
Prav tako ?e 5 let ne pustijo dvignit cen javnega prevoza..
ve? kaj draga vlada...
naredi uslugo slovenskemu narodu in se stegni v najve?jih mukah.
Jaz sem izbiral med ST2 in Kawo ZR-7. Sej sem mencal pa nisem vedel katerega bi. Vzel sem Kawo in sedaj me je Gustav potola?il No, sej tudi Kawa je ?e ?la od bajte...
Lej vsak po svoje navedel sem zgolj dejstva. Men sicer 2 cilinderski bombnik zelo ustreza, a mam raj?i japonsko manufakturo, k vsaj vem, da dela.
O?itno du?a, kot nekateri pravjo da jo du?e ima, pomeni, da mora? skoz neki ?raufat
Nekje sem celo sli?al, da pri monstru dobi? kad za pod motor, da ti gara?e z oljem ne posvinja. Upam da je bil to joke.
so ljudje ki prisegajo na Ducati, jaz ne, pa sem pol italjana
Njemu dela bp, je bil po Evropi (tudi ?e pri meni), samo na za?etku se mu je raztegovala ketna, z novo je vse ok (navor trga ))
Pri Ducatiju gre bolj za znamko samo in njihove inovativnosti, ki jih dela druga?ne
Mene je motilo slede?e: ko si se skomol?il do prvega mesta na semaforju, je v 4 od petih primerov crknil. Nikjer ni blo mo?n "?tandgasa" nastavit ker je bil ultramoderen "ajn?pric". potem se mi je odvijalo vse vprek enih vijakov: posodica olja zavor je spustila in mi pobrizgala in uni?ila eno rokavico. Potem se je odvijal ves ?as izpu?ni lonec in nosilec prednje maske.
Huda konstrukcijska napaka za moje pojme je tudi tem, da sem prej podrsal po tleh z izpuhom kot s ta?ko in predno sem se zavedel, skoraj predrgnil lonec. Enako je bilo s centralnim stojalom a to ?e nekako sprejmem. Pa ?e ena italjanska: neke okrasne mre?ice v maski so ble pritrjene s 4 to?kami silikona. Jasno ,da sem v ?asu testa od 4 eno izgubil.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
pozdravljeni,
spet problem. Sem na T2. V?er mi no?e povezat z internetom. Kli?em support in mi nalo?ijo naslednje:
Imate dinami?ne IP naslove. Na?eloma vam pripadata 2. Ker imam 2 compa in ?e wireless so to trije IP naslovi. ?udno, da vam je sploh do zdaj delalo. S tem da wirelessa skorajda ne uporabljamo, v?asih obesim telefon gor.
Re?itev: Izklopite en IP naslov (vsaka naprava vam vzame en IP naslov) in po?akajte 24 ur (WTF tko dolgo!!!!) da ra?unalnik pridobi nov IP naslov.
Drugo: poresetirajte vsako napravo posebej - ne vseh naenkrat, torej WLAN router, T2 router in ?e oni T2 vmesnik. (ta re?itev ne deluje)
Tretje: zaprosite za stati?en IP naslov. (to traja par dni ker operirajo izklju?no prek navaden po?te ali poslovalnice, ker je stat ip kao zaupna zadeva)
Hmm moje kme?ko razmi?ljanje je, da mi gre mo?no na organ, da nekaj crkne ?e ni? ne naredim. Razumel bi, da bi kaj brkljal po nastavitvah a nisem popolnoma ni?. Pride?, pri?ge? in iz ljubega miru ne dela.
A so ?e ka?ne druge re?itve?
Have a nice and productive day!
Your future depends on it.
Your LIFE… depends on it.
A Klokateer...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani