Skoči na vsebino

Kupujem električarja in sicer gorsko kolo. 

Po raziskovanju na internetu in po nekaj  predlogih kolegov in prodajalcev v Extreme vital trgovini  sem na koncu pristal na tem kolesu:

https://www.extremevital.com/sl/kolesa/gorsko-elektricno-kolo-specialized-turbo-levo-fsr-p-38219.html

Ali voziže  kdo kaj podobnega in kako mnenje poznavalcev? 🤔

Kakšen okvir bi prišel zame  v poštev za višino 184 cm, C4 ali C5? 

Hvala za pomoč. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 31 minutami je Janez007 napisal:

Gledam 24ur, kako je na Lokovcu veter olupil streho hiše našega @Slivka😥

Poleti @Brane, danes @Slivka, kdo od nas bo naslednji? ☹️

Podnebne spremembe, imata Lučka, Greta vendarle prav? Sam sem že dolgo prepričan da. 😉

image.png

Uf, mi je res žal za našega Slivko.

Izgleda,da bo res vse slabše s tem vremenom. Tudi tukaj na obali so vse pogostejše poplave morja. Pa tudi jugo piha tako močno, da trga reklamne panoje na nakupovalnih centrih. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj poslušate?
Napisano (urejeno)

IMG_20231029_210656-01.jpeg

IMG_20231029_214109-01.jpeg

IMG_20231029_210649.jpg

IMG_20231029_210644-01.jpeg

IMG_20231029_214131-01.jpeg

IMG_20231029_223625-01.jpeg

IMG_20231029_214126-01.jpeg

IMG_20231029_223627-01.jpeg

IMG_20231029_223627-01.jpeg

Včerajšnji koncert Winery Dogs v kinu Šiška. Koncert je bil sold out, igrali so vesoljsko, sound je bil kot s cd-ja. Res dober koncert, eden boljših. 🤘🤘

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Danes so mi montirali novo Daikin klimo. 

Ker me med montažo ni bilo doma, so pozabili namontirati na zunanjo enoto bodeče  špice proti golobom. In Evo ti ga na, takoj se je en vsedel na zunanjo enoto. Kot da ni dovolj eden golobnjak po televiziji vsak dan, sedaj mi hodi še na dom. 🤔😕 Moram poklicati serviserja, da to čim prej montira. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bela tehnika
Napisano
pred 1 uro je skritikrt napisal:

LCD ne LED!...LED je samo osvetlitev ozadja LCDja,ker LCD sam od sebe ne sveti kot je to pri OLEDu

Drži se raje orodja. To ti gre bolje is rok. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj poslušate?
Napisano
pred 3 urami je skritikrt napisal:

No,pa povej,kaj si z tistim komentarjem mislil povedat.

Izraziti,da ti ni všeč...da spadaš med rockerje al kaj...pa se stisni k rockerjem...al kogar pač poslušaš...rabiš občutek,da nekam spadaš.

Nobody gives a shit🤣 ...kaj ti nisi nikoli poslušal.

Ne bom več okoli tega,k nima smisla...k v peskovniku z plenicami...

Ti imaš izgleda "tanke" živce.. 

😉.. Pa misliš, da vse obvladaš. V resnici ni tako, ampak naj ti bo, lahko se igraš v svojem peskovniku z ektričnim avtkom.😊. In poslušaš Kitića in Dušanko Šakić, če te je volja. 😉

😉.😊😉

.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bela tehnika
Napisano
pred 37 minutami je godlike napisal:

Ehhh.

Paranojiki so.

Če ima LG kanček pameti Panasonica, se to ne bo zgodilo ob normalni uporabi.

Ker ni vžgan 7 dni na PopTv brez da bi se vgasnil.

Sem že 1x kopiral:

Na 3 ure gledanja, se dela vzdrževanje matrike, ko ga vgasneš.

Na 1500 ur pa komplet kalibracija, ca. 1h.

Za dopust ga komot izklopiš iz doze. Tudi ko bliska.

Sem točno opisal delovanje lučk, po čem opaziš vzdrževanje, par postov višje.

Imaš maintenence?

Mene je Philips razočaral, za to sem iz treh šel na 3 Panasonice.

Eni tv-ji ga nimajo.

V 4-ih leti bi moral imet podaljšano vzdrževanje in to napiše, da ga ne diraj kako uro.

Evo, sem googlal:

To manually trigger the screen residual image recovery, press “Home” on the remote control of the TV and select:

[Settings] > [Advanced] > [OLED Screen settings] > [Clear residual image] > [Confirm] 

Pa prišlo je s posodobitvijo, ker tega Philipsi niso imeli.

Si kdaj to pognal peš, če že nima avtomatike?

Imam Philips. Sem pognal ta ročni program  in nekaj ščisti, ne pa vsega. Moramo pa ločiti ekrane QLED (samsung) in OLED (vsi ostali proizvajalci  majo ekran od LG. 

QLED je še vedno Led tehnologija. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bela tehnika
Napisano
pred 30 minutami je dvorjan napisal:

Ti novi OLED LG-ji že po minuti mirovanja vžgejo črn ohranjevalnik zaslona z barvnimi "eksplozijami", tako da do zapečene slike sploh ne pride.

Poleg tega jo ob ogledu tv kanalov z logotipom na istem mestu po izklopu tv v mirovanju tudi čisti kako minuto, pa tega sploh ne veš. Razen če si pozoren in slišiš, kdaj klikne trafo v televizorju, ko konča s tem opravilom. 😃

Podobno je pri vseh ostalih OLED-televizorjih. Smo vendarle že v letu 2023, tehnologija je šla naprej ...

Ne drži. Ko gledaš tv, se slika  spreminja, logotip je pa vedno na istem mestu. Naredi preizkus. Preklopi na Mtv, recimo rock, ki ima viola logotip in glej ta kanal par ur na dan. Pa da vidimo, kaj boš rekel po kakem mesecu dni. 😉

Imam Philipsov Oled, star kake štiri leta in je opaziti na zeleni podlagi že cel kup rdečih pack. Vse oled tv so po ržene temu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bela tehnika
Napisano
pred 24 minutami je Jaka32 napisal:

Eto, ponudila se je priložnost in ni bilo treba čakati na gospoda Božička.

Sem upošteval mnenje tvojega sina in kupil LG C9 55". Prvi vtisi so - kupil sem Ferrari in ne Mazde.

Zvok in slika kot dan in noč proti moji stari 2017 Sony LED TV, všeč mi je tudi miška na daljincu - kar z daljincem mahaš in pišeš po tipkovnici. Hitro, enostavno, učinkovito.

Sedaj moram še naštudirat aplikacije za programe, gor imam EON TV, pa Rakuten TV kjer je precej programov. Seveda tudi Netflix.
Me zanima če ima še kdo kaj druga, da je zastonj? Predvsem kakšna Premier liga bi prav prišla, NBA prenosi...

Dober nakup. 👍 Sedaj pa samo pazi, da se ti razni logotipi tv kanalov (še posebno rdeči, rumeni, rosa) ne zapečejo na ekran. Izogibaj se recimo, da ustaviš sliko za več časa. Če imaš T2 pa je problem tudi rumena črta, ki se pojavi vsakokrat on menjavi kanalal. Ne vem, kako je s temi novimi Oled/Qled tv, ampak pri moji Philips je že ogromno tega zapečenega. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj poslušate?
Napisano
pred 6 urami je skritikrt napisal:

Včasih si orng čuden.. pusti ostale,pa tud če jim je všeč,kar tebi ni...in prav je tako...kaj bi pa bilo,če bi vsi imeli tvoj okus😂

Nisem nikjer napisal, da ne smeš omenjenih  poslušati. Ali se motim? 

Zaradi mene lahko poslušaš tudi joker out, če želiš. 😉😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj poslušate?
Napisano

Sta dva benda, ki jih nisem nikoli poslušal, niti nimam nobenega njihovega cd-ja ne plošče. To sta rolling stones in pink floyd. In delno tudi doors. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 9 minutami je Janez007 napisal:

Ugibam, da nekaj 10% nad povprečno. 😁

Ha, ha... si zvit. 😄... in hiter. 😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 2 minutama je Janez007 napisal:

% še ne pove velko, lahko, da si imel in imaš zelo nizko. 😄

Odvisno, kaj je za koga visoko in kaj nizko. 🤗 Je kar v redu. 😊

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Meni so pa plačo v zadnjih petih letih dvakrat popravili. Kar sem imel pred petimi leti vsak mesec kot nagrado  (pisano pod uspešnost) , so mi to z novo pogodbo dali kar v redno plačo.😊 Nato lani še 15% gor.

Itak grem z februarjem v zasluženo penzijo.🤗

In to v najbjši letih. 😊

Ne mislim pa nič podaljševati kot nekateri... od takrat naprej  samo še  uživancija, potovanja, koncerti, band.... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
Pred eno uro je FuManchu napisal:

Bravo ničvredna holobja vlada. Niso vredni, da se jim pes poserje na glavo... 

https://www.24ur.com/novice/slovenija/boli-nas-jezni-smo-zalostni-smo-zivci-nam-popuscajo-res-nam-popuscajo.html

Kar sem napovedal. Ko se kamere ugasnejo, ni nikjer več nikogar. Še posebej teh kekcev, od holiba, ki se raje ukvarja sam s sabo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:
WWW.AVTOTEHNA-VIS.SI

Akcijske cene Mazde tokrat res ne želite zamuditi! Poglejte si ponudbo prav posebnih cen in odpeljite novo Mazdo še danes!

Mamljivo,dobre pogoje servisiranja in garancijo imajo.....👍😉

Panika je že tukaj,zaloge se kopičijo pri vseh AH....🥴

Ko sem sam kupoval avto, so ti komaj tepihe dali zastonj zdraven. Resda premium, a vseeno. 😊

Dobro, da so treščili na realna tla. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Je občutljiva tema, to se strinjam. Pokazati hočem problematičnost razmišljanja (ne soditi) na ekstremnih primerih. Podobno kot matematične modele najprej testiraš pri ekstremnih parametrih. 

Slabe volje smo, ko se naš denar zapravlja za razne zadeve, ki niso nujne. Vidimo pa ponavadi le druge, sebe pa ne. Velja tudi zame, da ne bo pomote. Ampak se tega zavedam in priznam.

Samo, a ni lepo, da si tudi sam kdaj česa deležen ne pa, da samo daješ v skupno kaso. 

In recimo financiraš malice in kosila otrok raznim obrtnikom, ki so "kao" na robu sociale. Takih je, verjemi, na tisoče po Sloveniji. 

Da ni nič pravično, sem se prepričal na lastne oči pred kratkimj, ko smo dali prošnjo za študentski dom. Kolega, težki privatnik, žena dela tudi pri njem, imajo pa dve bajturine, bmw... Ni da ni. 

In kaj se je zgodilo? Moja hčerka  je na 1123 mestu za sprejem v dom, njegov sin je dobil iz prve mesto v domu v Rožni dolini. Aja, pozabil sem omeniti, da je sin član stranke levica. 🤔

Mogoče je pa to kaj pripomoglo? 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

Morje še kar naprej vztraja pri 23°C.

Tako,da je še vedno super zaplavati v Strunjanu. Ljudi ni veliko, vreme odlično. Bo pa verjetno z jutrišnjim ddem konec saj prihaja ohladitev. 

PSX_20231014_105630.jpg

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Gre za enake principe, ki so bili v veljavi, so v veljavi in bodo v veljavi. Ampak ljudje jih v različnih obdobjih gledamo-vidimo drugače, ker smo v drugačni vlogi. Kadar smo sami deležni bonitet, ukrepe vidimo kot pozitivne, kadar jih dobijo drugi, se pritožujemo. :)

Res je. Enkrat volk lovi ovce, drugič je obratno. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.