Skoči na vsebino
Zival na podstreho
Napisano

Nadaljevanje zgodbe :)

Ker je ta lustna zivalca (velja za eno bolj cute zverin) ignorirala kletko, sem se odlocil, da ji pac preprecim vhod :)

Kupil sem OSB plate in zacev zabijat okoli strehe vse luknje. Pustil pa sem odprto tam kjer je imela vhod. Ugotovil pa sem da je hodila po zgornji legi in imela 2 vhoda/izhoda. Zato sem zunanji vhod/izhod zaprl pustil pa notranji/vhod izhod.

Torej stanje

Dne 30.3. malo cez polnoc je sla skozi notranji izhod ven:

https://www.youtube.com/watch?v=fbtegjMzrNU

Nato pa je cez dobre 3 ure prisla nazaj:

https://www.youtube.com/watch?v=WDYe2vMWGN0

No tukaj pa je bil problem ker ni bilo vec vhoda. Moram priznat da izgleda prov posreceno ko ji ni nic jasno :)

Po tem sem zaprl se drugi vhod in od takrat dalje jo nisem vec zaznal  :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zival na podstreho
Napisano

Sem bolj kot ne obupal, da bi jo ujel (past bom sicer pustil, ce mogoce pa vseeno gre not). Sem se pa ze lotil zapret komplet vseh luken okoli hise.

Nabavil sem si video sistem za nadzor (to sem tko ali tako mislil), s katero bom malo bolj podrobno gledal kje prihaja in predvsem kdaj odhaja.

Prvo bom zaprl vse luknne razen tiste kjer sedaj pride, nato pa cakal da gre ven in zaprl se tisto (tudi ce je to ob 3:00 zjutraj). Upam, da ne bo nasla nekje potem novo lukne in prisla noter.

Je pa tako, da se je cca. 3 leta nazaj menjala streha in spremenil naklon. Takrat se je potem naredilo samo stanovanje, od zun se pa se ni uredilo in je precej lukenj. Sedaj bom sel okrog in okrog ter zaprl z OSB ploscami.

Je pa tako, da ima soseda kar precej (cca 4) macke, mi imamo psa, poleti so bile vedno 4 kanje v zraku (letos jih se ni). Ocitno to zivalco to 0 ne moti.

Glede na to kolikor sem bral (in tega ni malo), je to dalec najboljsi nacin da se jo znebis. Zapret VSE vhode in potem gre sama drugam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zival na podstreho
Napisano

Ni kot tekanje, ampak normalna hoja zivali. V zacetku je bilo se praskanje, tega pa sedaj ni nekaj.

Mis/podgana mocno dvomim, da je saj je zleb ob steni mocno opraskan na levi in desni strani, pomoje pleza po tem gor.

No lovec mi bo posodil tudi kamero ki jo imajo za v gozd + kletko za kuno. To nastimam pa upam da se kaj ujame. V kolikor bo lov uspesen (kar mocno upam da bo), dam gor sliko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zival na podstreho
Napisano

Torej zadnje case imam obiskovalca, ki mi skace po glavi (skoraj dobesedno). Na podstrehi oz. po knaufu mi skace ena zival. Predvidevam da kuna / polh / podlasica.

100 % katera zival je ne vem, ker ne pridem nikjer blizu in jo ne morem videt. Gre se za mansardo tako da je sestava knauf + parna zapora + izolacija + deske + sekundarna kritina + zracni kanal + stresniki. Torej je vse zaprto in ni dostopa. Zival se je vselila v izolacijo.

Je pa tako, da ob cca. 3h zjutraj se slisi ropot in potem ob 5h zopet.

Pride pa zivalca gor po zlebu in potem skozi lukne notr (fasade se ni, cisto zaprto pa tudi ne).

Sedaj pa rabim nasvet. Kletko za kuno bom dobil, nastavil jo na pol pol poti pri zlebu. Toda kaj dat notri, da imajo te zivali najraje in bo moznost ujema najvecja? Oz. ali ima kdo kak drug predlog kako se jo znebit.

P.S.:

* Zvocnik pa 1 teden musko na glas ne gre ker ne pridem zraven

* Psa imam in vse okrog bajte smrdi po psu pa ocitno ne odzene

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Financni trgi in investicije preko borze
Napisano

Ne vem no, se mi zdi da nimate neke realne predstave o tem.

Poznam jih nekaj, ki ima precej bitcoinov (so milijonarji) in vsi lepo normalno hodijo v sluzbo. Pac leta 2010 so imeli jajca dali 500 eur za graficno in zrudarili. 

Drugi so v zacetku letosnjega leta (2017) vlozili notri in ker je vse lepo raslo so pobrali ven in si kupili TV, novo ozvocenje, sli na potovanje in se vedno imajo notri.

Spet tretji so pa taki ki so se opekli in zgubili. Ker so nekako vsi sli na to, da dajo notri samo kar lahko izgubijo je samo malo slabo volje, zivljenje pa si nihce ni pokvaril.

Sedaj tuki nekaj posplosevat je totalno brezveze. Ja nekateri bodo zasluzili, da jim ne bo vec nikoli delat. Drugi (jaz upam da bom tukaj) bodo dobili toliko, da si bodo lahko nekaj vec privoscili (kako potovanje, fasado za hiso, mogoce nov avto, ...). In potem oni, ki bodo izgubili.

Imam obcutek, da to ni nic novega in drugacne kot skoraj povsod.

Glede rudarje pa ... najbolj bodo zasluzili tisti, ki prodajajo krampe in lopate (v tem primeru borze - bitstamp, coinbase, bittrex, binance, ...).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Se vecinoma vse strinjam ..... toda .... ce lahko nekaj od tega potegnem, zakaj ne bi?

V zadnjih mesecih si ZELO tezko sel v minus (naceloma je vse rastlo).

Se enkrat, ce ne mores pogresit tega denarja, ne it v to. Prav tako ne it "all in" v to. Nekateri dajejo hipoteko na hiso, jemljejo astronomske kredite, .... no tega NE pocet. V kolikor pa lahko nekaj EUR (recmo 500) vrzes skozi okno in nekako upas, da imas kaj od tega, se mi pa zdi da je ok nalozba.

Pomoje ce gres na bolj "ziher" opcijo in kupis nekaj kar je med top 10 bos v letu 2018 profitiral. Ce hoces vecji profit bo treba bolj na riziko it in poiskat kak drug coin in biti bolj pozoren (recimo zdajle je bil aktualen, ki se je pumpal Verge), se bolj rizika in vecji profit so pa ICO-ti. Toda pri ICO-tih pa ..... recmo, da neki tko kot loto :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

OK ni bilo misljeno da vlozis ves prisluzen denar in potem niti za pivo nimas. Vlozi tisto kar lahko jutri pogresis in ce vsej malo verjames v crypto valute.

Ce ni 0 od tega pol pac ne vlozis, vsak ima prosto izbiro.

Moje stanje je da sem trenutno na *2.5 vlozenega. Najvec mi je prinesel ICO, ki je imel 1500% (ko je bila max vrednost).

Tudi ce gre jutri vse na 0 ... ne bom ne jaz ne moja familija drasticno prizadeta zaradi tega, mi pa ne bo lih ql ker neki denarja je pa vseeno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

zanimivo, spremljat in govorit kako je to napihnjeno, pohlepno, ..... namesto nekaj izkoristit.

Primer .... vlozis 1000 eur. Pocakas da gre *2/3/4 (kar ni redkost pri temu), si 1000 eur izplacas ostalo pustis. Se pravi tvoj vlozek je 0 eur imas pa nekaj kar zna nekoc neki bit. Ce pa gre vse k hudicu pa tudi prav saj nisi 0 vlozil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Mam na zalogi.  :ouje:

?e se drug teden oglasim, lahko preveri? kaj pravzaprav je? Ker sedaj ta lu? kar magi?no dela? Je lahko ?arnica tko on/off ali to pomeni kaj drugega? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ma se ne morem verjet. Pofukan (se opro??am izrazu) mazdin TPMS.

Ker jutri vozim ?enina, sem danes po dolgem ?asu pral avto. In kaj opazim.....?e en po?en ventil?ek. Toj ?e 3!!!

Evo tkole zgleda: https://www.dropbox.com/s/a03kyqq8mppkcr5/2015-07-17%2020.18.45.jpg?dl=0

Preveril sem in pu?a ne in tudi ni ?isto preklan. Toda tole bo potrebno menjat. Upam da zdr?i do konca sezone letnih (?eprav je ?e dolga). Bom pa tokrat tole menjal s kitom za popravilo. Bom kar k Pelkotu pelal in upam da bo znal skup dat :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Parkiral v gara?o in ugotovil da desna ?arnica (xenon) ne sveti  :vskalo:

Kak?en nasvet komu peljat to zamenjat?

Se mi pa zdi, da nekaj na random deluje....enkrat dela enkrat ne dela.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Precenil malo velikost prtla?nika, tako da je bilo potrebno gurtne kupt in na streho dat :)

Pripeljal pa sem vseeno ?eprav je bila ?ena malo te?na, ker sem pa? malo narobe ocenil velikost :)

P.S. Je pa to kav? iz ikee :)

post-5539-0-79212100-1432416963_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

?eprav vedno za zategovanje uporabljam momentklju?, mi hoferjev pnevmatski ?raufar ni uspel vedno odtegit vseh matic. Pa preden ga najdem in pripravim, imam na roke ?e kar nekaj odvitega. 

?e kdo kupi tisto hoferjevo ?udo, prodam u pola cjene :prstgor:

Za zategovanje mam tudi sam momentklju? (autodata pi?e da je traba zategnit 105 Nm). Za odtegnit sem pa imel to hoferjevo ?udo in je vse odtegnil. ?e eno pametno dvigalko rabm.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.