Skoči na vsebino
NLB (in ostale banke)-vračilo preplačanih kreditov
Napisano (urejeno)
dne 21. 4. 2023 ob 14:59 je skritikrt napisal:

Pa sporoči kaj,kako je bilo🙄...ne da bi se na pivo vabil...gre mi za to,da čim več folka uveljavi pravico do povrnjenega cvenka...k če bodo brali,da sem samo jaz dobil,bo kdo mislil,ah saj to se mene ne tiče...

Meni je rekla,da za pet let nazaj...tako,da ne vem🙄🤔....možno tudi,da je od banke do banke drugače...po moje zna biti tudi razlika,od kdaj so začeli delati kot je treba,oz. tako,da se upošteva čas odplačila in sorazmernost v stroških...

Ma za vsak slučaj...k 100€ je 100€...pojdite se pozanimati-izgubiti nimate kaj...

Zrihtal, dobil nazaj nekaj € (nekaj 100 €). Če ne bi bilo v medijih, pa da tle ne bi stekla debata, ne bi nič vedel o tem. Bog ne daj, da bi mi sami od sebe nakazali kaj nazaj. Lopovi. Pa kolk je kej folka, k sploh še ni uveljavljalo pravico do povrnjenega denarja.

Popravljeno od MazdaBoy

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
dne 2. 5. 2023 ob 0:04 je Tilen5 napisal:

kava pir pa cukr ?

Smrtna kombinacija 😆

pred 57 minutami je Bini napisal:

Je bla odlična tudi tam, prava kubanska v Miamiju 😊, tista ameriška je pa res en drek od kofeta.... 🤮

Zdaj pa v Celju še zadnjo danes... 😉

1683113052120237775233618267897.jpg

O Bini is back 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 22 minutami je TBA napisal:

Zgleda kot, da bi kave zmankal ko neben nic ne objavi

20230426_094704.jpg

Pije se, pije, sam na skrivaj 😆

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 urami je skritikrt napisal:

Da ne bo kdo rekel..."skritikrt pa ima denarja k dreka,da skoz en drag orodje kupuje itd....pa HiFi in vse ostalo....."

Bi rekel,da je lih kontra-za vsako stvar moram načrtno varčevati in zelo premišljeno in načrtno rokovati z financami.

Bi pa rad opozoril na dogodek,ki se mi je pripetil,in kateri me je praktično "sezul iz čevljev" oz. pozitivno (oz. negativno) presenetil.

Gre za preplačila kreditov bankam....če še nihče ni zasledil v medijih...

Sem dober teden nazaj imel na šihtu kolega,k je "vežbal" novo serijo vlakov...in se pogovarjava...in pravi,da mu je kolega rekel,da naj preveri na banki,če so mu dolžni preplačilo kredita...

In se je pri kolegici k dela na NLBju pozanimal...in je rekla,da so mu dolžni "par jurjev"😲

Gre za to,da banke ob predčasnem poplačilu kredita (nima veze al ob jemanju novega kredita ali samo predčasno poplačilo starega) niso vračale sorazmerni delež odobritve in zavarovanja kredita....ampak so le tega celega obdržale.

Nekdo,k se na to malce bolj spozna je zadevo očitno raziskal...in stvar je prišla tako daleč,da so dali ven zakon,da banke morajo vrniti preplačila stroškov kreditov za 5 let nazaj.

In sem napisal email svoji bančnici za termin glede te zadeve...in prejšnji teden-v petek pri njej...pravi:..."kaj mislita (oba z ženo)...koliko vama pripada?"

In ji odgovorim:..."mogoče 150-250€ vsak...da pa je tistemu kolegu bilo rečeno celo par jurjev..."

In odbovori:...."zelo neverjetno,k je odvisno od obrokov,preostale dobe,vrste zavarovanja itd.,itd..."

In k gremo počasi čez kredite k sem jih prej poplačal (trije...k sem jemal enega večjega stanovanjskega...in je en stari bil še za cca. 1/3 novega...pač sem "reprogramiral" v ugodnejšega z 1,6%obr.mero)....in je bilo že pri prvem kreditu slabega "jurja"😲😲😲😡

Pa da ne omenim žene-je v službi (isto SŽ)  na obračunu plač!!!

Je "njena zadeva" v sodni obdelavi...ne bom omenjal podrobnosti,k so zaupni podatki...žalostno,ko moraš lastnega delodajalca tožiti samo za to,ker vodstvo skrbi le zase in svoje plače..."tiste spodaj" pa "gulijo",da lahko sebi bašejo...

No in k od nečesa moraš živeti ko od danes na jutri dobiš 400€ nižjo plačo (na nivo čistilke!!!)...si je morala 4 kredite reprogramirati.

Ne bom več "nakladal"...samo to bom še omenil-iz banke sva odšla z okroglimi tremi jurji!!!!!....toliko o "malo verjetno"....toliko sva preplačala odobritve in zavarovanja kreditov!!!!

Torej za to tukaj moj poziv vsem,ki so v roku petih let poplačevali kredite-čim prej na banko,ker zastaralni rok je 5 let!!! in vsak dan je dan več,ko je šansa,da boš protipravno ostal brez nadomestila.

In pazi to-cel čas so banke to vedele,in niso spremenile način poslovanja...kao "bančna skrivnost"...in so "grebli cvenk" in vsi bili lepo tiho....in za vrh predrznosti-banke ne nameravajo same vračati preplačil-sam se moraš "pomujati" in fizično na banki in zahtevati vračilo!!!!!

Nisem sebičen,in mi ni dalo,da tega nebi tukaj omenil...za to pa ta nova tema,ker ne vem,če je to bilo že kje omenjeno.

L.P.

Hvala za info, moram obsikati svojo bančnico. Sem poplaču audija, da sem naredil plac za novega 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 17 urami je Bini napisal:

Res zelo paše..... 😀😀😉

IMG_20230420_194654.jpg

Super, sta bila pol :cheers: Kje sta to K5? Včeri nisem mogu, lahko pa danes, lahka prideš danes še enkrat v Trbovlje 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 7 urami je Bini napisal:

Turobno nedeljsko jutro.... 😏

Idealo vreme za v savno.... 😊

16816243309431856318242542069494.jpg

Idealno vreme za na šiht bit 😉 Vmes pa čas za malico in kavico 🙂 🍔+

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Sem kr mal razočaran ko vse to berem glede Range Roverja 😞 Sem pa mislil, da je to top avto, premium, brez kakršnih koli težav. Za tak denar mislim, kolk je to 60, 70k....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 41 minutami je TBA napisal:

sam da mi nismo :D 

O smo smo 😆 Po pop. lepotilnem spancu pasala ena nespresso 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 13 urami je Jest napisal:

Jaz imam Mesh sistem ... 4 naprave, s katerimi imam pokrito celo hiso ... Najprej sem kupil komplet s tremi, potem pa dokupil se enega ... 

EERO.COM

eero is the world’s first home WiFi system. A set of three eeros covers the typical home. They work in perfect unison to deliver hyper-fast, super-stable WiFi to every square foot. It’s simple...

Imam pa doma se vedno prejsni sistem (Huawei WiFi Q2 Pro) in sicer imam 2 velika kompleta (1 glavni + 2 satelita) in enega malega (1 glavni + 1 satelit) ... Ce te zanima, dam vse skupaj za ene 150€ ... Lahko dobis za probat, ce ti ustreza ... 

Prednost tega sistema je, da se sateliti enostavno vtaknejo v elektricno vticnico in z bazno postajo komunicirajo brezzicno ali preko elektricne napeljave (PLC). Vsaka enota ima se ethernet izhod za priklop mreznih naprav povezanih preko ethernet (lahko tudi recimo navaden switch in se potem recimo na satelit prikljuci vec naprav preko etherneta. 

https://www.amazon.de/-/en/HUAWEI-satellites-Powerline-including-Gigabit/dp/B07YX54362/ref=sr_1_2?crid=FTJ3XU2M8CZ7&keywords=Huawei%2BWiFi%2BQ2%2BPro&qid=1681239106&sprefix=huawei%2Bwifi%2Bq2%2Bpro%2Caps%2C77&sr=8-2&th=1

image.jpeg

Pol maš ti cel NASA center doma 😉 😛

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 19 urami je Boss napisal:

Ja sej naši sončki in rožice itak nočejo delat pol pa najemajo vse kar pride naokoli sam da hoče vsaj približno delat. Slovensko znajo sam še starejše prodajalke in prodajalci, ki so največkrat tik pred penzijo.

Ja, kosovar, albanc in ostali ti bodo raje prijeli za delo, kot naši. Je boljš na socialni viset. Naši vladniki bi pa najraje še povečal razne take transferje socialne. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.