A ve? kaj pa jaz ne razumem, Avstrijci jebejo s kontrolami na svoji strani Karavan?kega tunela, zato je taka kolona pa se nih?e ?ez njih ne pizdi. Da bi to na?i po?enjali bi internet explodiral od jeze.
Druga? pa Jures bodi vesel in ne preve? razlagat, kje se da okrog hitro pridet. Ko bodo drugi pogrunatali bo? mel kolono ?e na teh prehodih.
Pred Karavankami so bili zastoji tudi celo lansko leto, ko ni bilo kontrol.
In ne dr?i, da se nih?e ne jezi - Avstrijci in Nemci niso prav ni? zadovoljni. ?e slab?e je v Kiefersfeldnu (Kufstein), Walsbergu (Salzburg) in Etzhofnu (Linz-Passau) zaradi nem?ke kontrole. Ker je (?e vedno) najhitrej?a pot iz zahodne v vzhodno Avstrijo preko Nem?ije, so Avstrijci primerno besni.
Na karavankah ali na splosno? Ker na cestninski postaji pred karavanskim predorom sploh ne potrebujes vinjete... Ce se na AC vkljucis na zadnjem uvozu pred predorom in AC zapustis v Avstriji na prvem izvozu, imas cestnino placano ze s tem, ko placas predornino...
Kar si napisal dr?i, a tam vseeno pogosto kontrolirajo.
?e bi TMC v SLO delal tako kot je treba, je navigacija povsem OK. Za tujce so prometne informacije bolj ali manj samo na RadioSI, pa ?e tam dokaj poredko in nea?urne - slovensko ne razumejo. Veliko jih pa ni TA nima vklju?eno na radiu.
Ko sem se nazadnje peljal in Avstrije (predputinski petek) me je navigacija usmerila na Korensko sedlo. Vseeno sem ?el potem na Ljubelj.
Tudi ?e TMC ne deluje, se da na navigaciji nastaviti (vsaj TomTom), da se izogne dolo?enih odsekov; samo prometne informacije je treba spremljati.
Dokler "ne bodo" vsi pred zakonom enaki, bo pri nas ?tala. Pa ne mi zdej o pravni dr?avi, ker ne poslu?am ve? pravljic.
Pravi kandidat za pomembne funkcije naj bi bil po?ten, politi?no ?im bolj neopredeljen, delaven, da ima kaj pokazat v ?ivljenju in ne kot na?i razni me?alci megle, ki se prijavljajo na vse funkcije, samo da jim ni treba ni? delat in na lahko slu?it, nekaznovan in za vzgled vsem ostalim dr?avljanom.
Takega kandidata bi po mojem vsi podprli.Kdor bi bil proti tak?nemu kandidatu je navaden seronja.Nobenih levih, nobenih desnih.
Mar ni bil en tak kandidat pred dvema letoma ustoli?en za predsednika vlade? Po?ten, neopredeljen...
?aki, pa ne da bi ti svoje sorodnike za?pecal - imamo in?titucije, ki so pla?ane, da opravijo to delo. Torej naj ga opravijo.
In kaj recimo D. Turk ni od tega? Je mogo?e nepo?ten? V katerem primeru ?e? A mogo?e samo to, ker je karierni politik in v politiki pa? privzeto ni po?tenih? Politi?no je dokaj neopredeljen saj se recimo ni ma??eval politi?nim nasprotnikom in ni to?il JJ in companijo, ki je falsificirala ter lepila dokumente glede Velikovca.
In kaj nima za pokazat - bil je najprej v neki podkomisiji OZN, nato po osamosvojitvi Slo je bil predstavnik SLO na sede?u OZN, 2x predsedoval VS OZN kot veleposlanik.Nato je bil pet let Kofijev pomo?nik v zvezi skriznimi ?ari??i po svetu. V Slo je bil pa pet let predsednik Slo. Ne vem kaj bi ?e moral ?lovek pokazat, da bi bili nekateri zadovoljni. Verjetno ga ni Slovenca, ki ima toliko mednarodnih izku?enj na tako visokih funkcijah.
Aja nekaznovan je tudi, vzgled vsem Slo dr?avljanom pa ni noben Slovenec, ?e Tina Maze ne in Peter Prevc nista. Tako, da po tvojih ?eljah dejansko nima? niti enega kandidata v Slo za katerokoli mesto v katerikoli organizaciji. Najbolj?, da se v svoji majhnosti vsi raje poskrijemo v mi?je luknje, ker smo res en sorry excuse for a nation.
Hmmm, kdo pa bi bil po tvoje sploh mo?en kandidat - vsaj eno ime, ki ima reference in je vsaj pribli?no na ?elenem nivoju?
To?il ni, ker bi gladko izgubil (tako kot njegov svetovalec Per?i?). Dokumenta sta namre? pristna, samo SDS je tako salbo skomunicirala, da se je razumelo, da gre za en dokument, kar so seveda "resni" mediji pograbili, in napravili spin o ponarejanju.
Sicer pa: ?e je bil prej?nji sistem tako odli?en in akcije (umori) "sovra?ne emigracije" tako pravilne; zakaj so uni?ili skoraj ves arhiv? Zakaj se danes nih?e ponosno ne razkrije? Zakaj se zanika sodelovanje?
Kako to ve?? Glasovanje je tajno in izve se le izid glasovanja.
Verjetno nisi bil v Kninu, kjer je bilo precej veselo in fantje v ?rnem so strumno mar?irali po mestu in zraven so na ves glas donele usta?ke pesmi. Dokler pa? nekdo vzdiguje kolaboracijo (usta?i, ?etniki, domobranci in drugi kvizlingi) pa? ni za v moderen svet. Ostale zmagovalke vojne so s takimi opravili takoj po vojni in niti enemu tam ne pade recimo na pamet, da bi vzklikal ?ivela Vicyska Francija oziroma "Travail, Famille, Patrie". Tukaj pa "za dom spremni" veselo izrabljajo ?ustva za neteneje nadaljnih sovra?tev.
Hmmm, potem mi pa razlo?i zakaj so v anketi Hrvati raje za soseda izbrali Srbe kot Slovence? ?e bo? tukaj na?el logiko bo ta verjetno tudi v tvojem vpra?anju.
To mora? vpra?ati tiste, ki so v anketi odgovarjali.
Glede glasovanja: marsikatera stvar ni javno objavljena, pa se vseeno izve,
O kolaboraciji bi se dalo precej razpravljati (predvsem o ?etni?ki). Tudi o tisti, o kateri se ne sme govoriti; namre? kolaboraciji komunistov ?irom po Evropi do operacije Barbarossa. Je treba znati lo?iti med miti in zgodovinskimi dejstvi.
Kar se mene ti?e v moderen svet ne sodi predvsem mno?i?no pobijanje (kogarkoli) in zagovarjanje le-tega, a je za trenutnega kandidata to drugorazredna tema.
A sploh ve? zakaj sem tako napisal? Ker pi?e? v istem slogu kot tam komentirajo. ?etrti od treh kandidatov?!?!? Kandidatov je 12 oziroma 11 saj je Pusi?eva ?e odstopila.
Pa da ne bo? mislil, da sem neki njegov fan, ampak vseeno mi je blesavo kako se znamo slovenci med sabo poklat in samo iz nevo??ljivosti ne privo??imo nekomu, da zasede polo?aj, ki dviguje ugled Slovenije. Takole je bilo ?e z Bratov?kovo, pa nekateri zdaj jebejo ?eferina, ki sicer gre meni tudi na organ ampak, gre za predstavnika Slovenije in najbolj se mu pomaga tako, da se mu ne nagaja.
Ko je Peterle kandidiral za Generalnega sekretarja Sveta Evrope, ga vlada Alenke Bratu?ek ni podprla. Takrat iz medijev ni ni? donelo, da je treba Peterleta podpreti, ker je Slovenec in "dviguje ugled Slovenije".
Alenka Bratu?ek se je s svojim neznanjem angle??ine, predvsem pa s popolnim nepoznavanjem materije sama pokopala kot kandidatka za komisarko.
?e posebej sme?na je zadnja medijska evforija okrog T?rka - ga je treba podpreti, ker je Slovenec!? Isti mediji hkrati sesuvajo Trumpa oz. Melanijo - a nje pa ni treba podpreti, ker je Slovenka?
Najbolj sme?na je Mladina (bojda progresiven medij), ki moralizira in se zgra?a nad golimi slikami Melanije - slab?e od najbolj zahojenega far?kega lista.
A sploh ve? zakaj sem tako napisal? Ker pi?e? v istem slogu kot tam komentirajo. ?etrti od treh kandidatov?!?!? Kandidatov je 12 oziroma 11 saj je Pusi?eva ?e odstopila.
Pa da ne bo? mislil, da sem neki njegov fan, ampak vseeno mi je blesavo kako se znamo slovenci med sabo poklat in samo iz nevo??ljivosti ne privo??imo nekomu, da zasede polo?aj, ki dviguje ugled Slovenije. Takole je bilo ?e z Bratov?kovo, pa nekateri zdaj jebejo ?eferina, ki sicer gre meni tudi na organ ampak, gre za predstavnika Slovenije in najbolj se mu pomaga tako, da se mu ne nagaja.
Morda ne ve?,da je proti Tuerku glasovalo 5 stalnih ?lanic varnostnega sveta in je s tem vsaka sekunda in vsak cent ki ga porabi v NY samo filanje njegovega bolestnega ega. Zanimivo,koliko imajo nekateri povedati ?ez usta?e,o tem,da je Srbija popolnoma rehabilitirala Dra?o Mihajlovi?a in celotno ?etni?ko gibanje pa se bolj malo sli?i.V zagrebu tudi nisem videl usta?kih simbolov na ?tantih, v Srbiji in RS pa ia? ?etni?ke na vsakem vogalu.
Sam se vedno ?udim tak?nemu in druga?nemu "ogor?enju" Slovencev nad Hrvati in hkratnemu navdu?enju nad Srbi - pa so bili Srbi tisti, ki so nazadnje streljali po Slovencih.
Kak?no histerijo spet izvajajo, predvsem proameri?ki, mediji glede Putinovega obiska.
Cestni kolaps - napovedano bo zaprta dejansko samo ena relacija in ?e to ne ves ?as
Ubogi tuji turisti - tale ?lanek ?ist zmaga. Pa jebemu boga a zdaj nam naj bo pa hudo za tujim migranti, ki bodo porabili 10? ve? za obvoz ?ez Slo. Pa to ni res kak?ni hlap?ki smo in namesto, da bi nas zanimale te?ave dr?avljanov Slo nas zanimajo kaj si bodo mislili tujci ... ma ko jih jebe, resno, tko kot oni mene ne jebejo v tujini, ?e kje obti?im v zastoju in se tudi ne sekirajo zaradi tega.
Putin bo pri?el in nato ?el, ?akalo se bo manj kot ob kaki nesre?i, ki jih imamo ?ez poletne mesece ogromno, ravno zaradi gne?e in predvsem tujih migrantov. ?ez 24 ur bo to ?e na pol pozabljen dogodek, v ponedeljek se pa sploh ne bo nih?e spomnil, da je bilo kaj zaprto, mediji bodo pa spet morali iskati novice, da zapolnijo ?as kislih kumaric.
?e te prav razumem, smejo mediji pisati samo tako, kot ustreza tebi.
PS: Sam sebi zastavi vpra?anje: ali bi blokado Slovenije zagovarjal tudi, ?e bi predor Karavanke zaprli zaradi obiska ameri?kega predsednika?
Ve? nesre? in smrtnih ?rtev povzro?i alkohol, vendar na forumu nisem nikjer zasledil, da bi kdorkoli pitje alkohola imenoval debilizem, alkoholike pa paciente.
Vidim, da imava fuuuul podoben pogled na debilizem, ki se z leta v leto v tej "napredni" dru?bi ?edalje bolj razvija.
....
Sam osebno ne vidim kak?ne hude razlike med hojo zaradi iskanja Pokemonov, hribolazenjem zaradi razgleda in skakanjem za eno usnjeno ?ogo z namenom, da se spravi skozi obro? 3,05 m nad tlemi.
Hkrati nimam niti potrebe katerokoli od omenjenih dejavnosti imenovati debilizem, niti oseb, ki delajo, kar verjamejo, da je prav in pri tem ne ?kodijo drugim, oklicati za paciente.
Zani?evanje drugih va?e veljave v dru?bi ne bo dvignilo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pri tem se ?lovek lahko samo ?e enkrat spomni na bullmastife.
Takrat so za ?asa sodnih po?itnic(!) dvakrat odlo?ali o vrnitvi psov in odlo?ili po zakonu, ki ni ve? veljal.
Ena dr?ava - dvojna merila.
Slovenec sem. Ne jamram. Vozim Mazdo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani