Jaz pa zadnje dva tedna delam en eksperiment. Ker imam dokaj fleksibilen prihod v slu?bo, si to recimo lahko privo??im, ker me noben ne bo gledal grdo, ?e pridem 20min kasnej v slu?bo.
Razlog tega je bil, da sem ?tudiral, kako se ?ez vikend vedno zbudim ob nekako pravi uri brez budilke, ter spo?it ter naspan. ?ez teden, pa ko me zbuja budilka pa mi je muka skoraj eno uro kasnej iz pojstle it.
Potem sem bral ?e en znastveni ?lanek o spanju in spalnih ciklih.
Tako da sem trenutno ukinil budilko (oz. nastavljena je na ?as, ko sem ?e na meji da sem malo zaspal). In zadnje dva tedna, ko se ne zbujam z budilko, se zbudim veliko bolj naspan in spo?it. Zadnji teden sem ?e celo malo potelovadil zjutraj.
In malo prejle sem o tem debatiral s kolegom in bojda obstaja app na telefonih, ki gleda kdaj si v tistem globokem spanju in ti takrat ne za?ene budilke, ampak ti jo zalaufa takrat, ko zazana, da si v bolj zbujenem stanju. Ker najve?ji hudi? je pomojem, ko te budilka vr?e ven iz cikla globoke spanja, cikla, ki ga je lahko konec ?ez 10min, a hkrati naredi ogromno razliko v spo?itosti.
Se nima jaz za pohvalit, a bom mojstre v BTC-ju. ?ipa zamenjana, zadeva re?ena prakti?no v enem dnevu. Tudi na zavarovalnici ni blo nobenih problemov, tko da tudi Tilio za pohvalt.
EDIT: Sem se bal, da bo na DARSU zaradi vinjete groza, pa je bilo tudi hitro urejeno. Pa ?e ena ?edna gospodin?na je rihtala.
Mi je blo pa hecno, je neki ruski kamjonar izpolnjeval neke papirje, ki so bile v cirilici, pa je mene spra?eval kaj more izpolnit. ?e bi se jaz z mojim znanjen ru??ine spravil tisto brat, bi bla to jutri tam. Sem mislil, da so mu dal obrazce v SLO/ANG pa da mu zato ne gre.
No u glavnem , zdej ko je vse zrihtano, pa lahko mirno pi?im na morje...ampak qrc ker bo delovno vse skupi.
Dans pa ni? ne gre po planih. Prvo pogruntam, da so mi razbili mojo ?alco za ?aj/kavo, tako da sem zjutraj ostal brez tega. Potem grem k stranki in ni blo glih tko kot sem pri?akoval. Se vsedem v avto da grem domov in vidim, da je po?ena ?ipa ?ez celo voznikovo stran. tako da bom zdaj sledil kri?evemu poti Katje s servisi in zavarovalnicami.
To so dr?ave, ki so se prej zmigale in kupile pravice. Vklju?it kanal ni rocket science, treba se je pa? spogajat za dnar.
Samo trenutno, kot je razbrati, Telekom nima niti interesa kupit pravice za ta kanal.
To da se menja oziroma da prihaja BBC Earth je ?e stara novica in ?e bi bila volja bi se lahko pogajali ?e zdavnej. Ampak to je pa? Slovenija, kjer capljamo ene dve leti za ostalim svetom.
Sva sodelavcem eno mesno plo??o potamanila. Na koncu ?e en sladoled. Se prav fino pu?utim. Pa ?e jutri ne bo treba delat, ker bom v Rimskih toplicah na enih predavanjih.
Ja, to da se BBC Knowledge preimenuje v BBC Earth sem vedel ?e kar nekaj ?asa. Telekom bi pa? lahko vzel naprej BBC Earth, ampak so se raje odlo?ili da ga ukinejo.
Vpra?anje kake finan?ne zahteva je postavil BBC, tako da tu res ne morem popolnoma kriviti Telekom. A za BBC Earth zamenjam vse Discovery kanale pa ?e en kup drugih bedastih programov.
Res mi je ?koda da ne bo tega kanala, ker je bil zame fenomenalen. In edina svetla to?ka v poplavi vseh drugih brezveznih kanalov in pa sploh onih Discovery kanalov, ki so ?alitev za znanost.
Kaj majo zaigrane vojne kontejnerjev kako vezo z znanostjo?
Ma u tri pi*de naj se goni Telekom. Ukinil so BBC Knowledge, edin kanal ki sem ga ?e gledal. Edina pameten kanal, ki so ga meli na celi shemi. Edin pamaten kanal z odli?nimi dokumentarci, In nazaj bojo dal en kanal, k bo drek in pocen filme predvajal, kot da jih ni ?e 60 takih.
Mah prav iz tira me je vrglo. Kot da ni dost 100 fuknjenih kanalov kjer se vrtijo vsi mo?ni bedasti reality show-i, drek filmi, poceni showi ipd. Je preve?, ?e bi meli en kanal, kjer se ?lovk lahko dejansko nau?i in zve kaj novega.
Za vse ljubitelje, Game of Thrones so nazaj. V?eraj prve epizoda. No prva epizoda, u bistvu 4. Ka?e je bila nekje luknja, in so u?le ven ?e dodatne 3. Se pravi skoraj pol sezone je ?e zuni.
Po eni strani ?koda. Ker bo HBO gledanost padla, posledi?no bo manj cekinov za naslednjo sezono. Ker ne morem imeti HBO-ja sem malo bol ravnodu?en do tega, ker bi itak na streamih gledal.
Vidim da ve?ina ?akate do lu?ke in potem vozite ?e malo. Jaz grev ve?ino tankat preden se lu?ka u?ge. Do zdaj sem imel zelo malokrat, da se mi je u?gala lu?ka.
Imam zmeraj rad vsaj ze ene 150km benza not. Nikol ne ve?, kaj se zgodi. mor? kdaj sred no?i kam letet, pa so vse benciske zaprte, ali obti?i? v kaki nori koloni. Sploh pozimi imam raje kar ve? rezerve, da ne bi kje sredi zime obti?al in ?akal na mrazu.
Jaz sem za?el njihovo aplikacijo uporabljat tudi zato, ker sem hotel imeti nekje katalog knjig. Tudi, ker so si pri meni sposojali knjige in je bilo vedno vpra?anje, kaj pa ima?? Pa sem jih poslal pogledat mojo "e-polico", so si izbrali knjige in potem sem rental in upal, da jih ?e kdaj dobim nazaj.
V?e? mi je tudi, da lahko brska? po priporo?ilih, ki jih apllkacija sestavi glede na tvoje prebrane knjige in lahko najde? kake prav zanimive knjige. In pa ?e Bralski izziv, kjer si v za?etku leta zastavi? koliko knjig bo? prebral. Lani sem prav pogorel in edino leto ko mi ni ratalo. Sem pa letos toliko bolj priden, sem ?e ve? kot 50% zadanega cilja izpolnil.
Pa kot sem omenil, mobilna aplikacija mi je zelo priro?na. Prvo, ker lahko simpl poskenira? kodo od knige, ?e ti kdo kdaj ka?e in predlaga kako dobro knjigo. Kot drugo, pa ima? vedno sabo "katalog knjig", ki jih ?eli? kupit in ko zavije? v knjigarno lahko na hitro preveri? ?e kaj od tega imajo.
Jaz sem vedno, tudi v ?tudentskih letih vedno tankal na polno. Ali zapravim 1x 4000 sit ali pa 4xpo jurja je itak vseeno. Na koncu si 4 jurje la?ji. Pa? sem vedno tako ?paral z denarjem,da je blo za benz. Ja pa blo tut la?je hendlat, glede na to da sem bolj srame?ljive/zadr?ane pasme pa? nisem letal na vsako pasjo procesijo ali pijanico (predvsem ker v?asih nisem pil alkohola... no tu je tudi razlog zakaj so bili cekini za benz )
Bolj sem kazni na obroke odpla?eval. Nakazal 5000sit namesto 20.000. Pol ko so ?ez eno leto pogruntali sem pa nakazal ?e tistih 15.000. Ker takra? pa? ni blo.
Pa ko sem glih ?e na relevanti temi, na TV-ju se meni prakti?no vrti samo ?e BBC Knowledge (oz. kamlu BBC Earth). Fantasti?en kanal, fenomenalni dokumentarci, vrtijo tudi Top Gear, pogre?am edino oddajo QI.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz pa zadnje dva tedna delam en eksperiment. Ker imam dokaj fleksibilen prihod v slu?bo, si to recimo lahko privo??im, ker me noben ne bo gledal grdo, ?e pridem 20min kasnej v slu?bo.
Razlog tega je bil, da sem ?tudiral, kako se ?ez vikend vedno zbudim ob nekako pravi uri brez budilke, ter spo?it ter naspan. ?ez teden, pa ko me zbuja budilka pa mi je muka skoraj eno uro kasnej iz pojstle it.
Potem sem bral ?e en znastveni ?lanek o spanju in spalnih ciklih.
Tako da sem trenutno ukinil budilko (oz. nastavljena je na ?as, ko sem ?e na meji da sem malo zaspal). In zadnje dva tedna, ko se ne zbujam z budilko, se zbudim veliko bolj naspan in spo?it. Zadnji teden sem ?e celo malo potelovadil zjutraj.
In malo prejle sem o tem debatiral s kolegom in bojda obstaja app na telefonih, ki gleda kdaj si v tistem globokem spanju in ti takrat ne za?ene budilke, ampak ti jo zalaufa takrat, ko zazana, da si v bolj zbujenem stanju. Ker najve?ji hudi? je pomojem, ko te budilka vr?e ven iz cikla globoke spanja, cikla, ki ga je lahko konec ?ez 10min, a hkrati naredi ogromno razliko v spo?itosti.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani