Res je. Jaz sem imel lani že plačana dva koncerta v tujini, gunsi in alter bridge.
Kako je samo težko dobiti povrnjen že vplačan denar. Šele po štirih mesecih od odpovednega koncerta so mi nakazali denar na račun. In to z izdanim posredovanjem kolega Italijana.
Jap zato pa jaz najraje kupujem karte kar pri naših koncertnih organizatorjih , mogoče je malo dražje ampak v takem primeru so pa še vedno hitro rešli zadevo. Si pa mogoče kaj pogooglal gunse pred nakupom karte. Sma tudi midva hoteal it pa sma se po parih posnetkih iz neta premislila ker žal Axla so povozla leta ravno tako kot Bon Jovija žal.
Jaz sem jih imel ; zelo dober oprijem in temu primerno visoka obraba. Ni zame; meni so zdržale 3500km , medtem ko mi Michelin skoraj 6000km s komaj kaj slabšim oprijemom .
kar se tiče obrabe bom lahko kaj več povedal spomladi ko se začnejo spet nabirat km, pred jesenjo so bile montirane in imajo kakih 1000km tak da bomo vidli
Imaš prav. Je pa velikanska razlika, ker prej brez e+ niti nebi pomislil splezati v tako reber. Nekateri cilji so zdaj veliko lažje dostopni, ker prej se ni dalo doseči.
No vsekakor moraš vrteti in 1. oz. 2. stopnja pomoči je čisto dovolj. Lahko pa tudi izklopiš in višaš pulz do 180.
No po prvi vožnji sem prišel domov čisto prešvican.... Razlog hitrost po terenu več kot 30 km/h (sam pedaliral).
Hmmmm če si pa ti z e bikeom , ki ima 25kg pedaliral brez pomoči po terenu 30km/h potem si pa na stopnji Rogliča. Glede na to da elektrika dela samo do 25 km/ h si moral sam dodat še 5 km/h, v klanec 25 kg ?????
Nameravam prešaltati na elektriko… Nisem lenuh, samo časa pri treh otrocih nimam več za kolesariti. Zato bi rad v najkrajšem času in bolj spočit prišel do moje tradicionalne točke (cca 20 km, 600m višincev ).
Sem pa v dilemi.
Doma imam 20 let starega odličnega 26´prednje vzmetenjenega Wilier-ja (deore, brez diskov) in razmišljam, da bi ga nadgradil z elektriko. Npr.: klik
Ali boljše wilierja pustiti 6,5 letnemu sinu, ki ga bo čez par let lahko uporabil in jaz raje kupim neki novega ele. za cca. 2500€ klik
Kaj zdaj?
Nasvet....če želiš kolesarit pol pozabi na elektriko. Kot kolesar z kar nekaj km v nogah in kar nekaj prevoženih vzponih sem ravno včeraj poizkusil e bike. Zadeva je taka če želiš z nekom tekmovat in bit hitrejši kot je on potem ja drugače pa moram rečt da je to res samo za lenuhe. Vsi nekaj razlagajo da kljub temu moraš gonit , res je ampak pri polni moči elektrike je potrebno samo obračat pedala za vse ostalo poskrbi elektrika. In sedaj bo nekdo rekel ja pa si daš na majn pomoči ...res je ampak je potem smiselno devat za kolo 2500 eur in ali je smiselno v klanec vlečt 23kg če lahko to narediš itak z 10kg lažjim kolesom. Moja odločitev dokler so noge zdrave in pljuča nikoli elektrike.
Pol je tud oni iz Hervisa čisto OK , drugače pa ženski mora bit lep ker dugače se nebo vozila z njim. Tak da tistega ki si ga bo izbrala bo pravi , če se pa le da jo probaj odvrnit od vzmetenega sedeža in tiste smešne nastavljive fajfe ( višine za balanco).
Na kravo od električnega polnovzmetenca za 3,5 jurjev so bile namontirane shiti zavore, neprimerne za e-bike. Tako sem bil prisiljen že takoj na začetku uporabe kupit nove zavore in diske.
Pred nakupom sem se pozanimal pri prodajalcu, ali vile Suntour s katerimi nisem imel izkušenj, delujejo kolikortoliko. Prodajalec mi je zatrdil da seveda delujejo. To se je pokazalo da ni bilo res. Na pooblaščencu za suntour so mi nekajkrat poizkusili rešiti problem, vendar so zanič vile morale romati dol in sedaj so gor rock shock ki so malo manj shity.
Pa še bi se dalo kaj najti na bicilku kar ni dobro narejeno.
Cube kot ugoden nakup se je, vsaj pri meni ni izkazal za ugodnega.
Pri nas je eno sr... ker ni testnih koles, ker moraš naročit že jeseni, če se hočeš spomladi voziti.
Ok ampak on išče kolo za prosti čas , žensko ne polnovzmetenega e bika, tak da to se ne da primerjat
Lahko še pogledaš v Harvisu kolo X Fackt cross pro,ima zelo vredu opremo za teh 550e,okvirje pa tako ali tako delajo skoraj za vse proizvajalce Kitajci! Najpogosteje Merida.
Sem ga tudi mislil predlagat ampak sem ga izpustil ker je pač Hervis, drugače pa za ceno zelo dobro kolo je žena vrgla oko na njega🙂
No,ja... Sam imam spredaj 22-36, zadaj 11-36 (10p), pa me po ravnem bolj bremzajo široke gume,kot pa prelahke prestave. Se da tudi z 29col MTB kar lepo peljati po ravnem , sploh če si daš slick gume. Seveda pa temu ni namenjen. Meni je šlo vedno na živce imeti triplo spredaj; nonstop neko šaltanje in ketna vedno postrani.
Tole je pa kar precej star Deore,da je zadaj 9p. Jaz sem leta 2014 kupil prejšnjega MTB pa je že imel 10p deore zadaj.
Ampak še vedno imaš 2 zobnika spredaj......pa tako kot si napisal zakaj bi dajal slick na mtb pol kupiš treking🙂
Možno da je Deore starejšega letnika ampak kolo je 2019 in rabila ga bo za nedeljske vožnje zakaj pol rabi 10......
Brez veze že bluzimo kolesarski navdušenci @NevLado ni imel tega v mislih ko je vprašal za nasvet
Nejc 1986 Saj zato se pa imenuje treking , da se z njim zapelješ tudi normalno po ravnini ker z tem kar imajo novejši mtb po cesti nikamor ne prideš .....spredaj 34 zadaj 50-11
Pojma nimam zakaj bi bila dobra,ker meni ni pomagala pri ničemer samo sedež ni bil popolnoma fiksen kar me je motilo. Sedaj pri novem je nimam in je bolje!(vsi boljši kolesi je nimajo,to dosti pove.)
Kaj je narobe s tem sedežnim vzmetenjem... sam ga sicer nimam zato ne morem komentirat.
Narobe ni nič , ni pa tud neke ful koristi od njega zdaj če bo to res samo nedeljsko kolesarjenje in nic resnejšega pol je OK. drugače pa ta opora z vzmetjo stane 19.90 EUR tak da če jo res hoče jo pač kupi. Drugače pa za kakšno resno kolesarjenje z tem NO GO....že sama pravilna nastavitev sedeža je težja.
Ponudba koles CUBE je na kolesarskem trgu poznana kot ena najbolj ugodnih. Kljub odlični kvaliteti in vrhunskemu dizajnu, lahko kolesa CUBE v trgovinah najdete po izjemno ugodnih cenah, kar jih dela drugačne od...
Symon……. Ampak ja, ker je to od SDSa darilo , hmmmm kolko jaz gledam je to darilo nas samih davkoplačevalcev ker na koncu bomo mi to plačali. Če pa bo to slučajno pokrila SDS pa mi javi ker potem jih še jaz volim na naslednjih volitvah. Tak da dale kretenko ( se opravičujem izrazu) Janez se kr nekaj tja v 3 dni po prsih tolče.
Točno tako. In za moje pojme je nek privatnik bolj nujno rabil kaj iz Bauhausa (sploh zato ker je že prej smel opravljati nek posel, ampak ne vem s čim), kot pa 3/4 kupcev ki zdaj hodijo po neke bedarije,ker ni oni pač malo prenovili okolico... Saj jih razumem, imajo čas. Bolje to ,kot da so za 4imi stenami in se jim dokončno sfuzla.
Ampak mogoce nebi bilo napak sprva odpreti za par dni zgolj za ljudi, ki nekaj nujno rabijo in potem za rajo...
Kaj pa je za tebe nujno?? A si predstavljaš zdaj nekoga ,ki je bog ne daj začel kaj renovirat doma tam nekje začetek marca in so mu potem vse zaprli, kaj on je potem po tvoje upravičen da med prvimi leti v Bauhaus???
Meni osebno je najbolj hecno to ko govorijo o ful obremenjen zdravstvenem siatemu a zdravi se jih kolko tam nekje 150??? Odpovedani so vsi oatali posegi,pregledi ,zdravljenja ok nekaj je pacientov ki so tud drugače hospitalizirani ampak cifra vseeno bi tak huda da pa te nonstop delajo????
To da imajo penzionisti premalo penzijo vemo vsi ampak tudi meni nima smisla zakaj bi v teh časih dal glih njim dodatek, ker za njih praktično ni sprememb. Prosim naj me kdo popravi če se motim. In enako velja za študente, nekdo, ki ni naredil niti 10 ur študentskega dela v lajfu bo dobil istih 150 eur in isto kot ena revica, ki je za 300 eur kelnarla cel mesec, da si je lahko plačala stanovanje.
Se popolnoma strinjam najbolj me pa moti da bodo dobili še oni na sociali mi ko pa delamo pa prst u šu....
Evo Alex je okaz ,da je čisto enostavno,če je volja in zdrava pamet ne pa neke špekulacije s nekimi nagradami in trinajtimi plačami itd na koncu leta.
Ni ravnontak enostavno kot predstavljaš. Alex ima zgleda odlicnega delidajalca da mu je dal pač to kar si zasluži, ker če znaš kaj izračunat potem veš da dodatek za ta mesec ni 200€ ampak 118€ in nekaj malega. Je pa žalostno da se ti zgodi tak kot je napisal Boss delš in zato nisi plačan. Dejansko je delal z ljudmi imel stike z njimi in kot pravi samhe dobil prst v .... po drugi strani bodo pa študentje, penzionisti in tisti ki so na sociali dobili dodatek . Za kaj si ga pa oni zaslužijo??? Potem pa še ta Mesec butasti razlaga kak je vlada naredila napačno ker vse študente da v isti koš tiste ,ki zivijo doma in tiste ki imajo 500€ najemnine. Halo če živi doma pri starših zakaj pol rabi dodatek???
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Jap zato pa jaz najraje kupujem karte kar pri naših koncertnih organizatorjih , mogoče je malo dražje ampak v takem primeru so pa še vedno hitro rešli zadevo. Si pa mogoče kaj pogooglal gunse pred nakupom karte. Sma tudi midva hoteal it pa sma se po parih posnetkih iz neta premislila ker žal Axla so povozla leta ravno tako kot Bon Jovija žal.
Popravljeno od robertk6Povezava za deljenje
Deli na druge strani