Skoči na vsebino
pred 52 minutami je Boss napisal:

Kaj je narobe s tem sedežnim vzmetenjem... sam ga sicer nimam zato ne morem komentirat.

Narobe ni nič , ni pa tud neke ful koristi od njega zdaj če bo to res samo nedeljsko kolesarjenje in nic resnejšega pol je OK. drugače pa ta opora z vzmetjo stane 19.90 EUR tak da če jo res hoče jo pač kupi. Drugače pa za kakšno resno kolesarjenje z tem NO GO....že sama pravilna nastavitev sedeža je težja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 32 minutami je NevLado napisal:

Kakšni predlogi?

WWW.MOJEKOLO.SI

Ponudba koles CUBE je na kolesarskem trgu poznana kot ena najbolj ugodnih. Kljub odlični kvaliteti in vrhunskemu dizajnu, lahko kolesa CUBE v trgovinah najdete po izjemno ugodnih cenah, kar jih dela drugačne od...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Symon……. Ampak ja, ker je to od SDSa darilo , hmmmm kolko jaz gledam je to darilo nas samih davkoplačevalcev ker na koncu bomo mi to plačali. Če pa bo to slučajno pokrila SDS pa mi javi ker potem jih še jaz volim na naslednjih volitvah. Tak da dale kretenko ( se opravičujem izrazu) Janez se kr nekaj tja v  3 dni po prsih tolče.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 9 minutami je Nejc1986 napisal:

Točno tako. In za moje pojme je nek privatnik bolj nujno rabil kaj iz Bauhausa (sploh zato ker je že prej smel opravljati nek posel, ampak ne vem s čim), kot pa 3/4 kupcev ki zdaj hodijo po neke bedarije,ker ni oni pač malo prenovili okolico... Saj jih razumem, imajo čas. Bolje to ,kot da so za 4imi stenami in se jim dokončno sfuzla.

Ampak mogoce nebi bilo napak sprva odpreti za par dni zgolj za ljudi, ki nekaj nujno rabijo in potem za rajo...

Kaj pa je za tebe nujno?? A si predstavljaš zdaj nekoga ,ki je bog ne daj začel kaj renovirat doma tam nekje začetek marca in so mu potem vse zaprli, kaj on je potem po tvoje upravičen da med prvimi leti v Bauhaus???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Meni osebno je najbolj hecno to ko govorijo o ful obremenjen zdravstvenem siatemu a zdravi se jih kolko tam nekje 150??? Odpovedani so vsi oatali posegi,pregledi ,zdravljenja ok nekaj je pacientov ki so tud drugače hospitalizirani ampak cifra vseeno bi tak huda da pa te nonstop delajo????

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 22 minutami je NevLado napisal:

To da imajo penzionisti premalo penzijo vemo vsi ampak tudi meni nima smisla zakaj bi v teh časih dal glih njim dodatek, ker za njih praktično ni sprememb. Prosim naj me kdo popravi če se motim. In enako velja za študente, nekdo, ki ni naredil niti 10 ur študentskega dela v lajfu bo dobil istih 150 eur in isto kot ena revica, ki je za 300 eur kelnarla cel mesec, da si je lahko plačala stanovanje.

Se popolnoma strinjam najbolj me pa moti da bodo dobili še oni na sociali mi ko pa delamo pa prst u šu....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Evo Alex je okaz ,da je čisto enostavno,če je volja in zdrava pamet ne pa neke špekulacije s nekimi nagradami in trinajtimi plačami itd na koncu leta.:bravo::bravo:

Ni ravnontak enostavno kot predstavljaš. Alex ima zgleda odlicnega delidajalca da mu je dal pač to kar si zasluži, ker če znaš kaj izračunat potem veš da dodatek za ta mesec ni 200€ ampak 118€ in nekaj malega. Je pa žalostno da se ti zgodi tak kot je napisal Boss delš in zato nisi plačan. Dejansko je delal z ljudmi imel stike z njimi in kot pravi samhe dobil prst v .... po drugi strani bodo pa študentje, penzionisti in tisti ki so na sociali dobili dodatek . Za kaj si ga pa oni zaslužijo??? Potem pa še ta Mesec butasti razlaga kak je vlada naredila napačno ker vse študente da v isti koš tiste ,ki zivijo doma in tiste ki imajo 500€ najemnine. Halo če živi doma pri starših zakaj pol rabi dodatek??? 

Screenshot_20200411-105807_Facebook.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
On 5. 4. 2020 at 23:15 je Bini napisal:

Da ne bo preve? ?tudirala ji povej,da delodajalec dobi refundirano oba pokojninska in to je cirka 25%

zato vas naj ne skrbi,da delodajalec nebi izpla?al teh 200 saj tudi on nekaj profitira. Sami si lahko izra?unate koliko je od va?ega bruto 25% in to profitira ?ef,da potem izpla?a vam 200e. Vi?jo kot imate bruto pla?o ve? ostane firmi.

Bini če bi bilo tak enostavno kot si zapisal te jutri zaposli, prvo dodobra prečitaj vse akte , člene, popravke in potem piši. Kot ti je že mazdaman napisal da potem ne sme izplačat poslovne uspešnosti ker drugače bo vse vračal z obrestmi (99.člen). Plus tega da samo delodajalec , ki bo oddal vlogo za povračilo prispevkov je dolžan izplačat ostali pa ne .Se pa nekaj šušlja da bo v drugem svežnju popravek in bi se naj ta 33.člen ki govori o kriznem dodatku izvzel iz 99. člena. Tak to naša vlada lepo mahinira.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

200eur tu pripada, tvoj ?ef pa dobi pla?ane pokojninske prispevke zate.

Ravno v?eraj dobil odgovor iz ministerstva za delo glede teh 200 eur, zadeva je taka da jih bo dol?an izpla?at delodajalec , ki bo zaprosil za refund prispevkov. Zdaj pa bo od vsakega posameznika odvisno kaj mu bo ugodneje ali tebi dat 200 ali prispevki. Ampak glede na izra?une nam slabo ka?e, recimo ?e ima? 1500eur pla?e je njegovih prispevkov samo 8% kar znese nekje 120 eur, ker vrnjeno dobi samo tisto kar mora on pla?at ne vseh prispevkov. Tak da ra?unica ka?e da se bolj spla?a pozabit na prispevke in delavcu ne dat teh 200 eur. :vskalo:  :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Emmm, saj ne vem kaj naj odgovorim... tole tukaj si napisal, kot da zagovarjam nelegalne prehode meje in vabim migrante. Sploh mi ni jasno kaj ima vse to zveze s tem, da sem proti uvajanju izrednih razmer v Sloveniji.

Daj ti meni odgovori - a od leta 2015 na meji ni vojakov? Sodelujejo s policijo oziroma so razporejeni v me?ane patrulje, ?eprav policija pravi, da ima z njimi ve? dela kot z migranti ampak pustmo zdaj to.

Ne vem ampak tukaj ima? pome?ane pojme kaj je policija in kaj je vojska in me?anje pooblastil nikoli ni bila dobra re?itev.

Kar se pa ti?e migrantov... ?e enkrat, popolnoma jasno mi je, da so med njimi tak?ni in druga?ni in da nekateri tudi prihajajo zaradi ne?ednih rabot, ampak naloga policije je, da ohranja red in da polovi nelegalne sprehajalce preko meje. Kako se obna?ajo in kako so obuti, kolk denarja imajo verjetno glih ni zdaj moja naloga, da bi to objasneval. Si pa verjetno na napa?nega naslovil tvoje pisanje, ker tista, ki jih je vabila se danes verjetno skriva nekje pred korono in upa, da bo vse skupaj ?imprej minilo.

?e enkrat... ?e bo? predelal malo ve? zgodovine, kot je v ?oli obvezno... ja takrat te hitro lahko strah rata takega dogajanja pa nimam v mislih korono. Pa? neko? so bili namesto migrantov ?idi, folk pa je tudi takole zahteval drasti?ne ukrepe in jih dobil... na koncu fejst po pi?ki.

Goebels: "was wollt ihr, butter oder kanonen"

Raja: "wir wollen kanonen"

Boss se ti iskreno opravi?ujem za mojo nevednost , kot opa?am si ne samo strokovnjak za avtomobilizem ampak tudi za zdravstvo, politiko , obramboslovje pa ?e zgodovinar si kot lahko razberem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

?e vedno nisi razlo?il zakaj Hojs razlaga, da na meji ni problemov in da sodelovanje s Hrvati deluje. Torej kje je zdej fora, da je uvedba teh pooblastil tako nujno potrebna. In zakaj v finan?ne ukrepe vtikajo ?lene o nadzoru ljudi preko mobilnih aparatov? Zelo hitro ste se nekateri pripravljeni odre?i demokraciji in z ustavo predpisani svobodi. Kaj je pa naslednji korak? uvedba izrednih razmer, razpustitev parlamenta ali pa ukinitev pooblastil parlamenta? In Jano? bo isto kot je zdaj Orban. Ne vem, a nikogar ni vsaj malo strah, da se v Sloveniji zgodi Orbanizacija. Ne vsi zdaj pani?arite zaradi coronavirusa, jajo and Co. vam demontirajo pravno dr?avo pred o?mi.

Kaj ima zdaj tukaj sodelovanje z Hrvati, enostavno se gre za to da ko je ta drhal ?e pri nas je vojak nima pravice ustavit, legitimirat kaj ?ele zadr?at. Ti kvazi begunci se ti samo smejijo in lepo naprej ker ustavlja jih lahko samo policaj. 

Pa da ti malo ori?em kaki so ti begunci bili 2015 in so ?e sedaj isti:

- vsi so brez dokumentov ( pojdi ti v drugo dr?avo brez ?e lahko) , vsi rojeni 1.1.2000

- nekateri imajo pri sebi velike vsote gotovine ( najve?ji znesek m ki smo ga videli na ?entilju je bil 155.000 Eur) 

- v papu?ah ali celo bosi so prehodili od Srbije a noge lep?e urejene kot marsikeri

- z hrano, ki smo jo mimogrede pla?ali davkopla?evalci se igrajo in obmetavajo , v SLO pa la?ne dru?ine 

pa da ne na?tevam ve? kaj vse sem videl na ?entilju. In temu se potem re?e begunec , ki be?i pred vojno in bi naj bil vesel ko pride nekam kjer je mir in dobi obleko, hrano....

A tega pa te ni strah, NE bolj te je strah vojaka lastne dr?ave.

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Naceloma se v take teme ne mesem, toda .... "borit za svojo drzavo ne pa bezat" ... tole je pa preprosto smesno.

Vzemimo primer naslo ljubo Slovenijo. Da pride (upam da nikoli) nekaj takega kot sirija ali kjerkoli, ko se koljejo vlada, neke verske sekte, neke X stranke, potem se vmesa se XX drzav, .... in ti se bos boril prot kom?

Jaz osebno (in skoraj vsi ki jih poznam so taki) niso nit priblizno opredeljeni in se ne bi posavili v nobeno vlogo. Ne bi se borili na strani desnice, ne na strain levice, ne na strani cerkve, ne na strani muslimanov, ne na strani XXX (vstavi po zelji). Torej za koga se naj zdaj borim?

Ne vem no, jaz v primeru da bi bil na njihovem vem da bi naredil isto. Pac pobral vse in sel (oz. probal it) nekam na boljse.

Prav tako malo poglej ... folk se kurci cez Janso (vstavi poljubnega vodjo) ... a se kdo bori? Gre kdo v politko, da se bo boril in bo bolse? Ali pac grejo v tujino in razlaga kako je tam lepo v Sloveniji je pa vse zanic?

Moje mnenje je, da vsekakor se folk ne sme kar prosto sprehajat cez meje in vojska na meji res ni problem. Samo nekako jih pa stekam zakaj gredo.

O?itno ne razume? , ?e za druga ne se bori? za svojo dr?avo , dru?ino in ostalo ne za desnice, levice ?..

Kaj bi bilo ?e bi leta 91 vsi tak razmi?ljali kot ti ??? Ali pa ?e prej v 2. svetovni vojni za koga so se pa oni borili??? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

ua si pa nestrpen...si moras predstavljat kako bi blo, ce bi bil v situaciji da bi bil ti begunec...

(sej je logicno, da bo tudi med njimi kaksen procent, ki imajo slabe namene, ampak naceloma je to folk, ki bezi

Daj povej koliko teh beguncev si videl od blizu???? A ti povem kaki begunci so to bili??? ?e te zanima ti lahko o njih razlagam ure in ure da dobi? pravo sliko o njih, videl sem jih re?ima skromnih 10,000 in med njimi mogo?e 1% otrok in ?ensk skupaj ostalo pa sami zdravi mo?ki , ki ?e se mene vpra?a bi se morali borit za svojo dr?avo ne pa be?at.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Sej si prebral razlago, a ne? Vojska pa ?e vsaj 5 let pomaga pri varovanju meje ampak brez policijskih pooblastil. OK?

Sicer za ostale ne vem ampak men res ni ne do policijske dr?ave, ?e manj pa da bo vojska po ulicah paradirala in se ?la policijo. Ne vem zakaj tak pritisk za uveljavitev tega ?lena, ?e pa v isti sapi pravijo, da vra?anje tujcev na Hrva?ko poteka brez zapletov.

Boss verjami da vem kaj pomeni razlaga tega ?lena, res je vojska pomga na meji. Ampak ko vojak nekomu re?e stoj ali poka?ite dokumente se mu le ta lahko smeji n ga po doma?e ne jebe ker vojak nima za to pooblastil. Leta 2015/16 pa ?e ?e ho?e? smo jih za nekaj ?asa dobili tako da se je lahko to bagro tud ustavljalo in legitimiralo , samo za to se gre pri tem. Da pa bo vojska paradirala po ulicah pa ?e malo blzui?, pomoje si razgledan ?lovek ampak v tej zadevi se pa globoko potaplaj? in to brez opreme. Aja pa ?e to , sem iz kraja ki je blizu avstrijski meji in kar dosti hodimo po nakupih gor in glej ga zlomka od leta 2016 me lepo na meji legitimirata 2 avstrijska VOJAKA ja res je Vojaka in se ti zdi da je avstrija policijska dr?ava , vojska paradira kje po mestih??? Ne samo varujejo svoje meje pri nas  pa tega ne dovolijo, no ko ti bodo ti begumci potrkali na vrata potem pokli?i gasilce.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Predno nas za?ne? zmerjati z la?nivci in ?pekulanti si najprej ?e enkrat preberi podrobno ta ?len in se ustavi ob besedni zvezi ?IR?E VAROVANJE MEJE. To je nedolo?en pojem, ki nima nikjer nobene podlage o omejitvi oziroma prakti?no nima omejitve le toliko, da se izvaja na ozemlju RS.

Da bo mogo?e bolj jasno kaj to pomeni ti prilagam razlago v politi?nem mediju. In da se ne bo? obe?al, da gre za levi?arsko propagando ti podajam ?lanek iz Reporterja.

Ne...

Boss a leta 2015 /16 si tudi bil tako proti 37a ?lenu, samo vpra?am??? Kolko teh "migrantov" si ?e imel priliko videt od blizu ali bolje vpra?anje jih obravnavat???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Tole z maskami je tudi meni Kr neki.

Nikjer ne pi?e da mora? znati rokovati z masko. Torej naj nekdo nau?i ljudi kako in kdaj (predvsem ) snemati masko. Naj bo na eno uro demonstracijski filmcek na tvju....

Rokavice?zakaj ?e? Virus dlje ?asa pre?ivi na gumi ,kot na ko?i. A se virus ?iri preko ko?e?

Na koncu bo malo morje ljudi , ki se bodo zaradi usranih rokavic in 5dni stare usrane maske (vla?na itak ne deluje) po?utili ?e bolj nedotakljive .

In ja... Kje jo bo? kupil?

Jeboga... Maska je OB PRAVILNEM ROKOVANJU uporabna max 3h. In ko gre 1x iz obraza, mora iti v smeti. In,ne na bradi nima maska kaj iskati.... Na bradi je svinjarija in potem to svinjarijo damo na nos in usta....

Kako naj to laik ve?

Nejc maske....

https://www.ebay.com/itm/50-x-Einweg-Atem-Mundschutz-3lagig-OP-Schutzmaske-Gesichtsmaske-Gummiband-Filter/124117663193?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=424952420401&_trksid=p2060353.m2749.l2649

Mene pa zanima, a je kdo sploh prebral ?len 37a? Vsi brihtni, da bo to zato, da se bo po dr?avi preganjalo ljudi ste namre? ali ?pekulanti ali pa la?nivci, saj ta ?len IZRECNO dolo?a, da vojska pomaga policiji NA MEJI. 

https://zakonodaja.com/zakon/zobr/37a-clen-izjemna-pooblastila-vojske

Bravo vsaj nekdo m ki nekaj prebere tako kot se spodobi. ?e zdaj ne potrebujemo vojske na meji pol je ne bomo nikoli. Za vse tiste , ki ste mi?lenja da je ne rabimo pa potem ko bodo " begunci" tukaj jih vsak po 5 vzamite domov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.