Ja fantje, takole to gre. poklici, ki smo mislili, da bodo večni so zdajle na prepihu zaradi UI. Tale ChatGPT že zna programirat, ve več od povprečnega zdravnika splošne medicine, ućitelja in še marsikoga z družboslovnimi znanji. Tako da tole je res že rahlo strašljivo.
Na sreco pri programiranju se dela mal napak. Kar sem jest opazu ima problem pri dolocenih klicih
Veš kako je to... plača je vedno premajhna pa ne glede kakšna je.
Zanimiv je to, da na razpisih navadno plača ni objavljena ampak folku se ne da prijavit pa čeprav bi iz razpisa lahko videl, da se zahteva nekaj več in da plača sigurno ne bo minimalc. Ampak tud prijavijo se ne. Še več, pride vseeno model na razgovor pa pravi, da pod dva jurja in pol ne bo delat. Pa so se probal z njim še vseeno nekaj pogajat čez par dni pa pravi, da se je motil glede plače. Ok torej se bo dalo nekaj zmenit... model prav, da se je pozanimal in da je rekel premalo, da pod tri jurje in pol do štiri ne pride... dafak ... tud najbolj gobčni ob taki samozavesti obnemijo. Aja pa to bi bila njegova prva služba pri 25 letih starosti.
Če taki okrog hodijo s takimi nerealnimi pričakovanji mi je pol kristalno jasno, da je ves javni sektor v luftu, k dela za pol al pa celo tretjino želenih plač teh nadebudnih mladcev.
Tole te pa čist razumem. Ponavad iz faksa pridejo in misljo da bojo imeli po par jurjov, ker je bral da v grejo plače v tem fohu do tolk, al pa še več.
Jest osebno se ne prijavljam več na razpise, samo še rekruterjem odgovarjam, pa še to pod pogojem da vidim da se je potrudil pogledat moj profil, pa pol kar direktno vprašam za razpon, da vem kje sva, pa če se nama splača sploh pogovarjat. Če je pa neko template sporočilo pa ignoriram. Ampak ja, to verjetno lahko delaš ko imaš nekej izkušenj in znanja, ne pa direktno iz faksa.
Bravo izpod prstov si mi vzel. Točno tole smo se pogovarjalikak teden nazaj pri nas, ker ne dobimo kadra.
Kaj pa plača? Mogoče so plače mal zadej, pa noben noče pridt. Pri meni je podobno, firma mal zaspala na plačah, in zj ko menjam niti nimajo budgeta da bi se vsaj približal temu kar mi je bilo ponujeno, ker je v firmi taka sistemizacija plač, da če men dvignejo morjo še komu, in pol kar naenkrat preveč rata
Pa še smetarina. Pri nas računajo, da vsaka oseba na mesec pridela:
- 20,90 kg mešanih odpadkov
- 3,51 kg bioloških odpadkov
Torej vsaka oseba na mesec pridela 24,41 kg odpadkov. Po tej logiki naša družina na en mesec pridela 195,28 kg odpadkov. Zdaj si pa predstavljajte, da greste v trgovino in kupite za 195,28 kg hrane. Kolikšna količina je to? In kolikšna vrednost? Pa je to šele bruto teža. Zdaj je treba hrano (neto teža) porabit in stehtat smeti (tara). In zdaj si zamislite, koliko robe bi moral vsak mesec pripeljati iz trgovine, da bi pridelali 195,28 kg smeti? In, seveda, zdaj si zamislite položnico za 195,28 kg smeti. Ki jih seveda ne "pridelamo". Ampak njihov odvoz pa moramo plačati. Drugače pride že prej omenjeni rubežnik...
Zato pa imas BTjko, da vse te smeti domov pripeljes
Niso vsi enaki. Če nisi šleparja vozil, ne pametuj. Lahko je zaradi osebnega avta v jarku... Osebni avto je pa odpeljal naprej...
Tistih par ki so v jarku zaradi avta, ok... Ampak, mislim da pri sleparju ni nic drugace kot pri avtu, da ce nimas opreme za na cesto ne gres na cesto.
Šleperjem bi blo treba za tole kazni nabit. Ne samo da dela gužvo, tud ostale v prometu ogroža z neprimerno opremo ... Zjutraj na poti v službo so bli trije v jarku, na razdalji 4km
Meni ni jasno, zakaj bi zaracunov cloveku zdravljenje? Sj vsak mesec vsi placujemo zavarovanje, eni ga placajo ful vec za solidarnost s tistimi ki imajo manj.
Ma ne zadeva je cist preprosta. Vsi tvji in pcji imajo utp kabel in 600mbs prenosa. Wifi potrebujem samo zato, da se lahko gostje povezejo in uporabljajo internet, ter obacasno se gor kaksen priklopi laptop, tablica ipd. Modem od telemacha je najnovejsi in v 1. nadstropju kjer je postavlje lovi odlicno. Problem nastane v prtljicju, saj ne pokriva vseh prostorov oz. je v dolocenih prostorih samo ena crtica. Problem sem mislil resiti tako, da v prtljicji v dnevni sobi kjer imam utp za tv priklopom se drug ruter in bi na ta nacin razsiril wifi signal se po celotnemu prtljicju. Glede na to da mi od telemacha ruter in modem v enem pokrije celotni prvi stuk more tudi ta od asusa pokriti. Vrjetno je ta telemachov modem bolj kot ne osnovni in bp pokriva celotn stuk.
Kar se pa dveh wifijev tice pa sploh ni problem, saj naprave avtomaticno preklapljajo med omrezji. Ce pa slucajno nebi pa itq lahko rocno priklopis. Bistvo je, da je wifi signal stabilen in mocen. To je ro kar rabim
Jest sem imel isti problem, pa sm to naredu kar ti hoces. Jest provzaprov hocem da sta v pritlicju in v prvem stuku dva razlicna WiFi, in sem v en stuk enostavno dal dodatni ruter, pol je pa TV tud prkloplen na ta ruter, pa mi dela vse BP. Od telemacha ruter mi pa skoraj ne lovi v prvi stuk, tud ce sem v sobi direktno nad ruterjem mi da max 2 crtice, pa se to je bl nestabilno
noben zračno hlajen server ne more biti vodotesen. To je osnova. Že samo vlaga v zraku je pomembna za delovanje telih naprav. Tako da ni se za igrati, naj naredi oceno ali pa izkoristi zavarovanje, če je to pravi server room mora imeti tudi to. Sami datacentri nikoli ne gasijo z vodo ampak plinom, na način da se 'posrka oz uniči' zrak v sobi, s tem tudi ogenj, nikoli voda pena itd....
Od spodaj praviloma dvignjen podenj in senzorji za poplavo ščitijo proti temu, od zgoraj pa ni rešitve, razen če ni slučajno kdo naredil ločitev hladne in tople zone na način da tudi pokriva omare (streha po domače).
Za gasit ko sem se delov kot admin v DC, smo imeli fm-200, so rekli da tud ce je pozar smo lahko notri, samo noben pa ni smel lec nosit, samo ocala
A se to se uporablja, al je ze kj boljsega, ker ze 5 let nazaj je bla to relativno stara zadeva
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ja to je pa res. Jest kar sem se igrov, je slo iz parih ur branja dokumentacije v 15min popravljanja.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani