@AlexAh, dej no dej, ti nimaš pojma kaj je to rasizem. Govorim o tem, da tip glasbe pač ni evrovizijski, tako kot ni country, pa gospel od une naše. Niti ne reggae pa čeprav sem ga pred leti oboževal, al pa k-pop in podobno.
Se je pa letos to lepo videlo in edina od teh netipičnih izvajalcev je bila ta iz Malte na 7. mestu, čeprav so ji napovedovali vsaj prva tri mesta, če ne celo zmago, ki jo je sicer odnesla v prvem polfinalu.
Vsi ostali, ki so poskušali podobno pa so obstali v zadnji tretjini finalistov.
Zanimivo, da se da ocenit (v istem košu) različne vrste glasbenih žanrov (rock, etno, blues, disco, pop, klasiko, jazz) ... 🤪
Zanimiva je bila tudi povprečna barva/poreklo nastopajočih na evroviziji 🙃.
Sicer pa scena 👍
Mene barva kože ne moti je pa res malo smešno to, da poslušamo afriško naravnane skladbe, kjer si se pri 3-4 najprej vprašal ali je to res evrovizija al je kako afriško glasbeno tekmovanje. Ne vem enako butasto bi bilo, da v afriki tekmujejo izvajalci evropske zvrsti glasbe. Po drugi strani pa ne vem, če sem že kdaj slišal kakšen kitajski, indijski tip glasbe na evrosongu. Mogoče bi pa to palilo? 😆
Pa težko ti rečem... nekateri grejo v tak ekstrem, da kot celota potem nima ne repa ne glave. Večina pa se jih drži ''zazihranih'' smernic, po načelu ''kako narediti hit'' in potem komad nima nobene duše. Lep primer tega se mi zdi Ciper. Če gledam finalne komade bi pri parih reku, da je nek potecial v glasbi (koreografija je živa groza), ampak vedno nekaj zmanjka. Vidim, da se je letos tudi na veliko stavilo na neke arabske pentatonike/riffe 😄 Verjetno bo drugo leto TRAP. Če bi že moral zbrat, bi dal Združenem Kraljestvu. Potencial vidim še pri Portugalski, Islandiji in Nemčiji. Sam ta švab je res zajebu komad s to svojo over-enthusiastic interpretacijo.
Si pa našel ja... če se ne motim so UK bili edini v zgodovini, ki v finalu niso dobili niti ene samcate točke. Ne od žirije, ne od ljudi. To je precej sramotno za državo, ki se je v preteklosti imela za glasbeno velesilo.
Žal je res tako, da imaš skos občutek, da si več ali manj že vse slišal. Ampak dobre ritke in stegnca pa balkončke je pa tud fajn pogledat. Tko, da zato marsikatera izvajalka stavi prav na to in tokrat jih res ni manjkalo.
pred 7 urami je samSimon napisal:
A mislite, da ni neke ''kuhne'' tuki zadi? Pomoje obstajajo neki tihi dogovori. Sej je po svoje logično... zamislite si, da bi Slovenija zmagala...
Kje pa lahko sploh speljemo tak obsežen mednarodni festival/dogodek, ki naj bi bil na takem nivoju? A jih bomo dal v Cankarjev dom? 🤣
To je najmanjši problem kje bodo špilali ampak verjermi, da ni skrbi. Nimamo niti najmanjše šanse za zmago pa če naredimo najboljši komad vseh časov na svetu. Naš skrajni domet je mogoče uvrstitev v peterico pa še to če sem čisto nekritično optimističen.
Sam tole zdajle zgleda kot prosti pad... moram sodelavca poklicat, da vidim kolk časa, bo še treba čakat, da bo 1BTC-100.000$. Konec lanskega leta je namreć napovedal, da do maja bo toliko, je pa res, da ni povedal katerega leta naj bi se ta maj zgodil.
Seveda mi ni vseeno za necepljene,ker poznam oziroma sem poznal nekaj takih,ki bi se radi in se niso mogli ali pa hoteli,potem pa so zboleli in nekateri celo umrli! 😭 Mogoče se motim ampak mislim,da bomo slej ko prej po večini cepljeni in se bo videlo kako in kaj
No tukaj se strinjava... vsak bo zase odgovoren in za svoja dejanja. Kdor se ne bo in bo imel posledice zarad kovida si lahko sam pripiše sebi pa ali je premalo skrbel, da se ne okuži ali pa se ni cepil, če je mislil, da mu bo to pomagalo. Za ta njegova (ne)dejanja pač drugi ne morejo niti ne smejo biti odgovorni.
Predno bomo bli vsi cepljeni se bo še marsikaj razkrilo ampak pustmo, da čas opravi svoje.
Ne boš verjel ampak po novem je ZEMLJA baje spet ravna, če mi ne verjameš, poglej na Facebook tam vse vejo... 😀😆😂🤣
pred 2 urama je Alex napisal:
O, vem vem. Za nekatere je še kako ravna. Sam ne vem, kam teče morje čez rob? 🤔In kam gredo ladje, ki zaidejo na rob zemlje? 🤪
To kar zdajle počenjata je tipičen način diskreditacije drugače mislečih in jih prikazat kot idiote. Obtožiš jih neke banalnosti, ki nima veze s samo temo in debato in sploh ni v koreleaciji. Da povezuješ verovalce v ravno zemljo s tistimi, ki izražajo skepticizem do cepljenja proti Covidu, je pač milo rečeno butasto.
Bini, nima smisla nobenega pregovarjati. To je isto, kot ko je galileo galilei leta gospodovega 1616 prepričeval kmečko ljudstvo, da se zemlja vrti okoli sonca. Seveda so se ga hoteli rešiti na lep ali grd način." Ne bo nam nek učenjak nekaj utrpel v glavo. Saj še čitat in pisat ne znamo, ne pa, da mu bomo verjeli." Drugo naprej je zgodovina. 😉
Vidiš, kako zavajaš - Galileo ni prepričeval navadno ljudstvo ampak načeloma ni prepričeval nikogar le napisal je svoja opažanja in jih tudi iz znanstvenega stališča tudi razložil. In problem sploh ni bil v običajnih ljudeh ampak predvsem v cerkvenih znanstvenih krogih, ki so se imeli takrat za inteligenco tistega časa. Se pravi je oporekal splošni cerkveni dogmi in tudi vsem cerkvenim strokovnjakom oziroma tistim, ki so svoje storitve prodajali oblastem in cerkvi. Zato so ga obtožili heretništva in je moral zaradi zagovarjanja heliocentričnega sistema na stara leta, do svoje smrti v hišni zapor.
Če to prenesemo na trenutne dogodke so prej Galileji današnjega časa tisti, ki imajo svoje razlage in ne tulijo v isti rog kot strokovnjaki v službi oblasti. Se pa oblast do teh danes obnaša natanko tako z deskriditacijami kot so se oblasti v 17. stoletju do znanstvenikov tipa Galileo. Ni bistvene razlike.
Po napisanem bi jaz ocenil,da se svojih pravic zelo dobro zavedaš odgovornosti pa očitno ne!
Ne bom polemiziral s tabo o tem,ker so me v pravilno ravnanje prepričali dovolj veliki strokovnjaki in ne rabim upoštevat neke f.b maherje in Trampe,ki do sedaj niso dokazali nič,le škodili so nevednim ljudem,da so potem oboleli in nekateri celo umrli zaradi takih! Vas nič ne peče vest zaradi tega? Dajte se malo skulirat in verjemite,ni vse zarota kar vam ni ljubo in vam ne paše najbolj. No ja bomo videli kdo bo potegnil takratko.....🤔
Odgovornosti do koga? Do samega sebe in svojega telesa? Hmmm, sej zdaj ko je cepivo na voljo se lahko vsak sam zaščiti tako, da se gre cepit. Se prav je vsak odgovoren samo za samega sebe in tole manipuliranje s posameznikovimi čustvi je neprimerno. Rešitev je enostavna - kdor misli, da se bo s tem zaščitil ima vse možnosti, da se. Nihče tega ne osporava niti nikogar ne prepričuje, da naj se ne cepi. Po drugi strani pa ne razumem, da tisti, ki se cepite nabijate tistim, ki se ne, o neki družbeni solidarnosti in ne vem kaki skrbi za druge. Kje je tu logika mi ni jasno.
Tudi to da ljudje umirajo zaradi takih je pač nizkoten politikanski nivo, ki ga uporabljajo predvsem politiki oz. politikanti zato, da skrijejo lastne napake in da prenesejo odgovornost stran od sebe na druge. Zaščiti torej sebe in ne išči krivdo pri drugih, če boš zbolel. Čeprav mi je smešno, ker s tem kar si napisal imam občutek, da sploh ne verjameš v koristnost in učinkovitost cepljenja. Sploh, ker te najbolj skrbijo necepljeni ampak v bistvu bi ti moralo biti vseeno saj ti si cepljen in s tem torej varen, al to ne drži?
Sicer ne vem kateri so to veliki strokovnjaki, ki jim verjameš pri tem pa ne upoštevaš, da imaš ogromno strokovnjakov stroke, ki temu ne prikimavaju. Ampak taki ne dobijo oddaj in ur in ur nakladaanja po medijih, ker kakršenkoli dvom je takoj obsojen na diskreditacijo in kazanjem s prstom na tistega, ki dvomi, da je kriv za tisoče mrtvih. To vedo tudi mediji in se teh tem ne lotevajo - to je tudi cenzura, ki je sicer posredno izzvana.
Zato pa poslušamo samo ene in iste "strokovnjake", ki znajo v glavnem le to, da pač trobijo v isti rog tipa Krek, Beovič, Logar, Ihan, Trampuž, ki so napovedovali že marsikaj in te svoje izjave nato prirejali in popravljali dogajanju primerno. To zame pač niso kredibilni strokovnjaki, ki ne morejo stati za svojimi prvotnimi izjavami in z argumenti razložiti zakaj. Odgovor: zato, ker smo se tako odločili pač ni odgovor in takega tud svojemu otroku verjetno pameten starš ne bi privoščil.
2bara je za mtb čisto ok... Ok, za po asfaltu je fajn imet malo več, ampak ni pa premalo. Jaz imam na globokem šodru in blatu tudi pod 1bar. Na asfaltu pa 2,5bara. Govorim za 29colarja širine 2,2.
Skratka... 2bara ti bo napumpala vsaka pumpa. Vprašanje samo kako hitro. Fajn je da pumpa v obe smeri in ne samo ko pritisneš. Jaz sem jo kupil za 20eur v kolesarski stacuni in je čisto ok.
OK za gorca s širokimi gumami recimo, da je za silo, ampak po moje bi vsaj 3 bare bilo ok, ker pri premajhnem tlaku boš zapeljal na kak rob asfalta al pa v udarno jamo in bo udarilo po feltni.
Kaj pa za treking, jaz mislim, da pod 4 je premalo.
A pol tabularje pa kolk? 6? tabularje pa 8 barov?
pred 41 minutami je Alex napisal:
Saj v bistvu imam res 2,5 bara. Sem videl na uricib pumpe, ki mi jo je posodil v trgovini. Za pumpanje mislim takšno pumpo, da jo lahko vzamem s seboj na pot. Doma imam nožno pumpo, ki je super, a je prevelika. Rabim majhno, efikasno pumpo. Sedaj imam neko res majhno na biciklumontirano, a si nisem mogel nič pomagati z njo.
Jaz sem pumpo, ki jo imam na biciklu tudi že zamenjal, ker je bila stara prešvoh. Ta je OK, ampak nekje do 2,5 gre pol je pa matranje. Ampak bolj je to mišljeno za prvo silo, da pol poiščem bencinsko pumpo in napolnim na željeno vrednost.
Pa kake teorije zarote so bili cepili potni listi? To je bilo že nekaj časa jasno, da bo to realnost in nujnost za lažje potovanje po svetu cepljenim.🤗
Teorije zarote so bile in so, da nas hoče Bill Gates iztrebiti, da je to navaden prehlad, da nam bodo vbrizgali čipe, najbrž 5 G in podobne neumnosti. Za bolj točne teorije zarote si lahko ogledate na FB eno skupino gorečnežev, kjer si okoli 1000 slovenceljnov daje korajžo, kako imajo oni prav ostali pa so ovce. Najbrž so vsi presrani. 😉
Pa tudi po pisanju sodeč niso prav dosti razgledani. Pa proti vladi so vsi, seveda. 😊To je ponavadi kar povezano.
Dokazano je, da se ljudje zatekajo k raznim teorijam zarot takrat, ko so prestrašeni in si ne znajo razložiti stvari. Šli nočejo. Ali pa, drugače povedano, se združijo v skupine somišljenikov in si "delijo" ponavadi izmišljene izkušnje ( svoje in kao znancev).
Ponavadi jih podkrepijo s trditvijo kakega znanstvenika, ki to da je znanstvenik, niti sam ne ve.
Pa veliko je vključenih stavkov med njimi kot recimo : "sem slišal... baje... pravijo..."
Zatorej pamet v glavo in malo več hodit v naravo in manj filozofirati. 😉
Lani spomladi, ko o cepljenju ni bilo še ne duha ne sluha so teoretiki zarot tudi to, da bo cepljenje posredno obvezno in da ti bo le to omogočalo potovanje v tujino, pisali v svojih nakladanjih. Ja takrat smo se jim smejali, da je to skregano z demokratičnimi standardi in v nedotakljivosti posameznikovega telesa. Kako pa izgleda danes. Hja obvezno sicer ni, ampak če hočeš živeti tako kot pred lansko pomladijo pa je praktično obvezno.
Pa veš kako nastanejo teorije zarote? Nastanejo prvenstveno zato, ker tisti, ki bi morali jasno razložit zadeve se zapletajo v svojih izjavah, so protislovni, danes govorijo eno jutri drugo. Spreminjajo svoje odločitve, krivijo enkrat ene drugič druge in to je poligon, da nastane teorija zarote, saj strokovnjaki in politiki sami ustvarjajo situacijo, da sploh pride do teorij zarote. Z umikanjem drugače mislečih in soočanjem različnih mnenj strokovnjakov istega področja nikakor ne pripomorejo v ustavljanju teorij zarote in jih samo še dodatno razpihujejo.
Apriori zaničevat ljudi z drugačnim mnenjem ter jih osebno diskreditirat oziroma celo napadat in javno sramotit ne pripomore k zmanjšanjiu tega pojava ampak ga samo še krepi in to bo toliko časa, dokler se ne bo proti argumentom nastopalo s protiargumentom in ne z diskreditacijo.
Sicer pa, "bili živi in videli" kaj se bo dogajalo, ampak BAJE bo septembra pestro. Baje sem napisal, ker je za nekatere to tudi ena od teorij zarote - katera? Samo to povem, da nima veze z G5, ravno zemljo, chamtraili, reptili, NWO ipd.
pred 7 minutami je g.Wankel napisal:
Ali vice versa? 🤔
Ok prav... pol je pa mela korono - itak je za vse kriva pa naj bo še za to.
Kako bi bilo, če bi vsak dan, ko umre pri nas 5,6,7, ljudi od kovida na pop tv in levi tv strašili gledalce pol dnevnika?
Izgleda, da je možno, da je krivo pri njej napačno zdravljenje zdravnikov. Nič še ni dokazano in ugotovljeno, pop tv pa že nabija.
Pa iz kere jame si ti zdej priplezal? Kot prvo je novico objavil Siol, ki je veliko bližje desni strani ampak bolj bistveno je, da s kovidom, korono, okuženimi, testiranimi, mrtvimi, cepivi strašijo VSI mediji že zadnjih 14 mesecev in kmalu ne bodo prenehali. Če tega nisi opazil ... hmmm
Veš kje je razlika? Covid lahko dobiš ampak večja verjetnost je, da ga ne boš. In četudi ga dobiš, je velika verjetnost, da bo na nivoju zbolelosti za prehladom. Tudi, če bo težji potek je velika verjetnost, da ne boš končal v bolnišnici in zelo majhna, da greš na aparate ali pa da umreš mlajši v polni zdravstveni kondiciji. Pri cepljenju pa preskočiš tisti prvi korak in se 100% "okužiš" s cepivom, ki ima v nekaterih primerih potek tak kot bi se okužil s kovidom. Zato pa je starost prvi in verjetno edini pogoj, da je cepljenje dejansko priporočljivo in smiselno saj starejši, ko je človek večja verjetnost, da bo kovid zanj usoden.
Če bi recimo to bila španska gripa iz začetka prejšnjega tisočletja bi odgovor bil drugačen, ker so ga najbolj nasrkali zboleli, ki so bili nekje v svojih dvajsetih letih.
Po eni strani kriviš medije, po drugi strani si pa na prvo žogo skočil na ''odmevno'' novico in okrivil ceplenje za smrt žene diplomanta
Nekaj ne razumem, a partnerka tega diplomata torej ni umrla in ni bila mlajša od 40 let in ni bila slaba dva tedna nazaj cepljena z J&J? Seveda je možno ampak skrajno zanemarljivo, da nekdo kar takole umre, ampak se lovit na bilkice in iskat razlage za vsako ceno, da cepivo apriori ni krivo je pač tiščanje glave v pesek in zanikat, da je to najbolj verjetna možnost.
@nejco OK .... to kar si napisu use lepo pra prav .... za propagando k jo gonijo že dobro leto ....
ampak ti men razloži zakaj nobena farmacevtska firma oz. katerakoli državna institucija ne prevzame odgovornosti za stranske učinke po cepljenju .... mislm kokr so mi dostej usi povedali ko so se šli cepit podpišejo papir, da se cepijo na svojo lastno odgovornost ....
mislm če so ta cepiva res tolk varna zakaj res pol nalagajo odgovornost ljudem ki se grejo cepit, še huje je pa to da so ljudem že začeli pogojevat da če bojo hoteli delati v službi da se bodo morali cepit .... če to ni manipulacija in isiljevanje pol nevem kaj je ... to kar se dogaja je hudo kršenje človekovih pravic pa še več nam jih hočejo vzet ...
@Bini če pa ti rečeš da je to zanje pol lahko rečem hvala bogu da sem še devičnik v rit in da znam razmišlat tud z svojo glavo in nisem še ena ovca v čredi, ko slepo sledi propagandi, ki pelje direktno na šišanje pa v klavnico ... 😎👍🥳
pac to je moje mnenje ... bo pa čas pokazu kaj je res 😎👍
Teoretiki zarot so pred dobrim letom govorili, da nas bodo posredno prislilil v obvezno cepljenje. Takrat smo se jim mnogi samo smejali (tudi sam), da kaj takega v moderni družbi pač ni mogoče. Poleg tega so takrat salve smeha poželi tudi cepilni potni listi, ki pa so danes dejstvo. Torej kdo je v tej zgodbi teoretik zarote, tisti ki je to napovedal ali tisti, ki je to vseskozi zanikal, da to sploh ni možno?
Zakaj ne prevzemajo odgovornosti farmacevtska podjetja je v bistvu jasno. Zato, ker gre za cepiva, ki po vseh standardih sploh ne morejo biti registrirana saj ne izpolnjujejo celotnega postopka registracije in odobritve dajanja zdravila/cepiva ne trg. Zakaj je tako je jasno, saj so vzpostavili izredne razmere, kjer so dovoljena izredna dejanja in to je med drugim tudi odobritev cepiv, ki sploh niso prišla v 3. fazo testiranja ampak so to enostavno porinili v trenutno dogajanje in cepljenje splošne populacije. Ta populacija sploh ne ve, da se nahaja v 3. fazi testiranja, kjer bi to moralo potekati na testnih vzorcih ne pa na splošni populaciji.
Če se meni ne verjame lahko vsak sam pogleda datume zaključkov 3. faze testiranja cepiv, ki je recimo pri AZ 14.2.2023, Pfizer 6.4.2023 in Moderna 27.10.2022. Pri tem je potrebno povedati, da testiranja na otrocih zahtevajo posebno raziskavo in trajajo še dlje kot za odrasle ljudi.
To sem razložil zato, ker v primeru pravilnih uradnih testnih postopkov s tako imenovanimi "poskusnimi zajčki" se to imenuja preizkusna faza in v takih primerih odškodninsko odgovornost nosi proizvajalec cepiva in v primeru zapletov so preizkusni subjekti deležni odškodninske obravnave. Ampak kljub temu, da se tretja faza izvaja praktično kar v splošni populaciji pa so zaobšli vse postopke in standarde za tak način uporabe cepiv in so le ta odobrili kot "pogojno dovoljenje" za uporabo in v takem primeru odškodninske odgovornosti NI. Zvito, a ne?
In še nekaj... po pravilnih postopkih so vsi tako imenovani testni zajčki pod stalnim nadzorom in imajo na voljo takojšno oskrbo s strani preizkuševalca, saj mu je v interesu, da ne pride do zapletov in v primeru potrebe po zdravljenju imajo omogočeno vso potrebno zdravstveno oskrbo. Nič od tega pa ni prisotno danes pri temu cepljenju, kjer je edini izgovor "mudi se" in pač več ali manj se gremo igro na srečo. Velika večina jo bo imela, ampak nekateri pa pač ne.
Pa bom še enkrat dal tukaj izjavo lanskega leta za korono, ki se jo enako da uporabiti tudi za Covid cepljenja in je vredna Alana Forda oziroma Grumfa:
- smrtnost je mala, ali za onog ko umre smrtnost je 100 posto
@nejco to kar navajaš so res uradni podatki, ki pa so precej manipulativno naravnani saj se med te ne štejejo zapleti ki nastanejo 10-14 dni ali več po cepljenju, še bolj pa je pomembno to, da pri starosti nad 80 let jih sploh ne beležijo v statistiko, ker taki umrli so tako ali tako presegli povprečno pričakovano starost. Zato pa izgleda vse tako ugodno in lepo. A ko poznaš primere, da umre babica sodelavca dva tedna po cepljenju, kjer so ugotovili, da ima strdtke po celem telesu in so jo samo še dali v komo in počakali da oddide, oziroma tašča od brata, ki je bila 2x cepljena z AZ in obakrat dobili strdke na nogi. Po drugem primeru so ji rekli, da so komaj rešili nogo in da hvala bogu, da ma cepljenje za sabo in v primeru nadaljnih se nikakor ne sme cepiti z AZ in ja še niti ni stara 70 let.
Zame to pač ni hec, ker dve osebi z istimi problemi pač ni 1:250000 pa če se vsi na glavo postavijo in nas prepričujejo kako super varno je vse skupaj. Sploh eksperimentalna cepiva spacana v enem letu, ki vsaj še 4 leta uradno ne morejo dobiti varnostnega certifikata o ustreznosti, mene žal ne morejo prepričat.
@Bossek omenil si cepljenje proti klopnemu meningoencefilitisu. Težko to primerjaš, ker cepivo za to imamo že desetletja in je preizkušeno ter so potrebni boosterji samo vsakih 5 let. Ima tudi vse ustrezne varnostne certifikate in praktično nima težjih stranskih učinkov. Še najslabše jo odnesejo tisti, ki so alergični na kako od sestavin ampak daleč od tega, da bi jih potem pokopavali. In ja proti KME se sam cepim že vsaj 20 let.
Ampak bottomline: meni je še vedno nedojemljivo to, da kljub temu, da je to kao svetovna pandemija, da so marsikje ustavljeno gospodarstvo, hude omejitve človekovih pravic, celo šole, ki nikoli niso bile zaprte so zapirale svoja vrata, pa zadnje dobro leto se praktično ne pogovarjamo skoraj o ničemer drugem kot o koroni in kovidu, pa še vedno tavajo strokovnjaki dostikrat v popolni temi. Še vedno ne vedo koliko je učinkovito cepljenje, koliko časa te dejansko zaščiti, a ti nudi vsaj nekakšno imunost ali pa vsaj to, da nisi več prenašalec. Še to, da predvidevajo, da boš imel milejši potek bolezni je tudi v bistvu bolj po logiki razmišljanja kot po dejanskih podatkih s terena saj je tako primerjavo težko naredit. Vprašanj je enostavno mnogo preveč kot je prepričljivih odgovorov. Zato pa pri marsikomu pač vse skupaj povzroča toliko dvoma.
Sem se vrgu v stroške, prvo nabavil kolesa sedaj pa še Thule 598 nosilce. V navodilih piše da lahko šibam 130 km/h. Kako pa to izgleda v praksi, kolk hitr se vozite a kolesi na strehi?
Gor lahko namontiram 2 x kolo in 1 x kovcek. Nosilnost strehe pise da je 100kg, thule nosilcev pa 75 kg. Torej ce natrpam 75 kg bo ok, al lahk kej streho začne kriviti, aje kdo to sprobal?
Prav hitr si ne boš želel, ker bo šum koles in kovčka bil z višjo hitrostjo bolj zoprn. Poraba pa se ti s hitrostjo in kramo na strehi drastično povečuje. Recimo pri hitrosti 150km/h lahko računaš na +2 litra/100km
Je pa omejitev obteževanja postavljena bolj zaradi varnosti, ker, če nalagaš težke stvari na streho se težišče avta dvigne in s tem se poveča verjetnost, da v primeru nesreće avto konča na strehi. Ravno tako je najvećji problem nesreča in pri trku imaš lahko večkratnik težnostnega pospeška (g-force) kar pomeni, da 100kg stvari pri trku, kjer imaš negativni pojemek cca 10G to pomeni, da tistih 100kg na strehi naenkrat "tehta" tono.
Gretka je nekam sumljivo tiho... sem pa že slišal nebuloze, da imamo zaradi Korone manj porabe goriv sploh pri avionih in križarkah ter da je to pozitivna posledica. Hmmm, torej vemo kaj je treba naredit - omejit zračni in ladijski promet, nas z Mazdami pa takoj nehat drkat z nekimi CO2 taksami.
Jzt sm se konec aprila prijavil na Varuh zdravja oz. to kar ima ZDL, ter e-uprava in sem dobil datum za včeraj. Popoldan pa zvečer sm bil kar kul, ob treh ponoči pa tresenje potem pa 39°C vročine. Lekadol pa obkladki so malo zbili, tako, da me več boli od ležanja kot od česa drugega
Pa ful mi je zapasal sladoled, pa sm googlal, da se ga ne sme med vročino? 😅
Ne googlaj pa raje vzem sladoled. 😜
Pred eno uro je Bossek napisal:
Mene so danes klicali in imam jutri ob 11h z astro
Ampak tistemu z Audijem še danes ego zdravijo. Ko te prehiti 9 Mazd in za povrh še Citroenova kapelca greš lahko samo še v kot jokat al pa v Idrijo, Vojnik, Begunje, Ormož oziroma Lj Polje.
A si tekel ven pa mu nago rit pokazal.... baje to po svetu ful pali. 🤣
Drugač pa tud Google od aprila do oktobra dela ponovno street view snemanje pri nas saj je že 8 let minilo od prejšnjih posnetkov in res je vse skupi zastarelo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
@AlexAh, dej no dej, ti nimaš pojma kaj je to rasizem. Govorim o tem, da tip glasbe pač ni evrovizijski, tako kot ni country, pa gospel od une naše. Niti ne reggae pa čeprav sem ga pred leti oboževal, al pa k-pop in podobno.
Se je pa letos to lepo videlo in edina od teh netipičnih izvajalcev je bila ta iz Malte na 7. mestu, čeprav so ji napovedovali vsaj prva tri mesta, če ne celo zmago, ki jo je sicer odnesla v prvem polfinalu.
Vsi ostali, ki so poskušali podobno pa so obstali v zadnji tretjini finalistov.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani