@Boss podobna zgodba pri meni, ... dobil sem informacijo iz borzne hiše, da je uprava začela prodajat delnice Petrola in sem prodal ter v 3 tednih pridelal nekaj 1000 evrov oportunietnih stroškov ... najbolj žal pa mi je, ker sem želel z informacijo pomagati mami, jo komaj prepričal, da je prodala še sama. Če bi jih prodala 3 tedne kasneje, bi si kupila z razliko pol novega Cliota ... 🤪
Jaz sem tudi vložil certifikate takrat v Petrol in pa nekaj v Luko Koper, drugo v Telekom. Brez notranjih in zunanjih informacij. Bolj po instinktu. Pozneje je bilo dovolj za polog za četrtino stanovanja on najemu kredita.
Kockanje je vsekakor zanimivo, dokler si na plusu in vsega ne zakockaš .. Poznam običajne ljudi, ki so postali odvisniki in zakockali vse in še več, si izposojali, goljufali, da so prišli do dodatnih sredstev za kockanje. Vse zgodbe so se končale žalostno.
Sam sem še tiste podarjene certifikate v 90-tih prodal v zelo neugodnem trenutku. 🤔
Ko gledam za nazaj 20 let, sem zamudil mnogo investicijskih priložnosti. Ko gledam naprej, pa je vse loterija. Spomnim se leta 2008, ko je bilo vse prenapihnjeno in so delince na LJ borzi najprej padle za kakšnih 30%. Ocenil sem, da je to priložnost za večji nakup, ki sem ga želel izvesti na svoji banki takoj, kar pa se na srečo ni dalo. Čez nekaj dni so bili padci nekaterih delnic še enkrat toliko in še več ...
Da skrajšam, za nazaj smo vsi pametni, za neprej, če nimaš notranjih informacije, je po mojem v glavnem loterija.
Spomni se samo euforije pri ljudeh za "investicijo" v catch the cash in podobnih neumnostih. Če nisi hotel sodelovati v tisti traparij so se te prijatelji skoraj odpovedali.
Koliko ljudi je takrat ostalo brez vseh prihrankov.
In ljudi nič ne izuči, vedno znova silijo v nesrečo. 😬
Površina koprske občine se je povečala za dobrih 20 tisoč kvadratnih metrov. Slab kilometer obale med Semedelo in Žusterno tako dobiva povsem novo podobo in več prostora. Kopalci bodo lahko novo...
Bo kar lepo, ko bo zrasla trava. Vsekakor lepa poživitev.
Asics gel-nimbus 23, sm šel samo v hervis in kupil kar mi je dobro pasalo na nogo, prej sm mel lasportiva za gorski tek pa se mi zdi, da se sedaj obujem v vato ker je tolk udobno
Meni so asics preozke.Nikoli nisem našel primernega njihovega čevlja. Imam pa tudi sam lasportiva. Sicer niso toliko za tek kot bolj nekakšni pohodni športni čevlji.
.......hahaha,sedim na promenadi lokala Kapetanija in pripelje rdeč,bolj nov Ferrari KP in pelje 5km,med tem pa turira ,da poka iz rorov kot na dirki v Imoli! V pol ure kofetkanja se je zvrstilo nekaj mrcin kot so Chevy,Mustang in seveda M3 ! ( to je moja Mazda,da nebo pomote )
@Alex-a pa od nikoder s svojo spedenano soul rdečo 6tko.....😊😃😂
Mi je žal, da sem bil zaseden tisti dan. Bi drugače kako rekli in kako🍻spili.
No sem vedel... tipičen BMW driver... Drugač pa ne se sekirat najhujši BMW-jaši so tisti s KP tablicami. Me je včeraj en v Luciji na križišču skoraj naložil na havbo, ker se mu ni dalo počakat. Pol je pa še pizdoliral kaj počnem z biciklom v krožišču in da tam sploh ne smem biti. V glavnem preveč za razlagat - BMW-jaška logika pač.
Zna bit, da je res. Ravno zadnjič grem preverit tlak gum na petrolovo črpalko in za eno mizo sedi pet modelov. In plačajo, vstanejo in vsak se odpravi proti svojemu bmw-ju. Nisi mogel določiti, kateri avto je starejši letnik.in kateri lastnik ima bolj šuškavo adidas trenerko. In gasa, vsi so seveda pustili gume na asfaltu oziroma so naredi po primorsko "žgomade". In so dosegli svoje, da so jim vsi za ostalimi mizami smejali.
Se spomnim par let nazaj, ko smo šli v Brno na moto gp.
Smo zraven hotela po pomoti našli nek pajzl od trgovine, ki do imel ene 30 vrst različnih piv. Sem šel kr po voziček pa še enkrat noter
Tudi jaz enako. Ko vidiš na policah vse neke čudne pive (večina je v steklenica kot včasih pred leti od uniona pri nas) in znamke, za katere nisi še slišal v življenju. Cena pa od 40 centov za pivo navzgor. Mi smo prišli z polnim prtljažnikom čudnih piv domov. Cel mesec smo jih s kolegi pili in ugotavljali, da je eno bojše kot drugo. 🤗
Mam zračnico s sabo in potrebno orodje, ampak, da prešlataš ves plašč, kje je tujek in da ne rečem, da imam kurčevo pumpo (sem včeraj kupil novo) je vse skupaj trajalo dobre pol ure. In to ravno 4km pred ciljem, da ne veš al bi šel peš ob biciklu do avta al si raje vzameš čas in zamenjaš.
Glede na tvoje dogodivščine z kolesom bi bilo po moje najbolje zate, da imaš vedno ob sebi spremljevalno vozilo. (beri -svojo ženo, ki te bo oskrbovala z rezervnimi deli za bicikel) 🤪
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz sem tudi vložil certifikate takrat v Petrol in pa nekaj v Luko Koper, drugo v Telekom. Brez notranjih in zunanjih informacij. Bolj po instinktu. Pozneje je bilo dovolj za polog za četrtino stanovanja on najemu kredita.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani