Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano

Zdravnik pacientu:

- »Vir vaših bolezni so prebavne motnje. Priporočam vam, da vsako jutro popijete kozarec tople vode.«
- »To delam že veliko let. Moja žena sicer temu pravi kava...«

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

- »Ali ste se ravnali po mojem nasvetu in sta dva tedna spali pri odprtem oknu?«
- »Da, gospod doktor.«
- »In so vaše dihalne težave izginile?«
- »Te pravzaprav ne, pač pa je izginila moja zlata ura in nakit moje žene...«

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Dva moža se izgubita v puščavi. Eden reče drugemu:

- »Imam eno dobro in eno slabo novico. Slaba novica je, da bova danes jedla pesek.«
- »Katera je pa dobra?«
- »Poglej, koliko ga je...«

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Debatiramo tu v službi in ena blonda se naredi prav pametno:

- "Veste, številni veliki skladatelji so pisali tudi cerkveno glasbo. Na primer Johann, pa Sebastian, pa Bach,..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

V turistični agenciji zazvoni telefon.

- "Dober dan, želite?"

- "Dober dan! A imate kakšen izlet v Egipt?"

- "Kateri so najbolj priljubljeni kraji?"

- "Kairo, Šarm el Šejk, Hurgada, ..."

- "E, to zadnje bo! Hvala, to sem potreboval za svojo križanko..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

... ... ... ... ... ... ... ... ... 

To da pa so servisi nesposobni pa tak vemo. Ti si tak dobil kombinirke. ... ... ... ... ... ...

Ah, ne samo kombinirke... 

Sem enkrat vprašal na servisu če so servisi tako dragi, ker pol orodja razdelijo strankam. Me niso preveč lepo gledali...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je g.Wankel napisal:

Bo treba dat v ustavo še pravico do uporabe pisala :D

Dokler ne bo v ustavi zapisana obvezna uporaba lastnih možganov...

Popravljeno od Slivka
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 44 minutami je sportman333 napisal:

Če bo šlo tako naprej, boš šel kmalu nazaj na Mazdo 5......zelo zanimivo bi bilo brati razloge zakaj si se odločil za Ford-a.....(poleg že znanih zahtev, ki si jih napisal in so znane).

Ker je bil to že 22. ali celo 24. salon, ki smo ga obiskali in smo bili že krepko naveličani, ker nikjer nismo dobili nič, smo pa vmes že gledali VolksWagen Caddy Maxi, ki bi nekako za silo bil in ker smo ugotovili, da je to še najmanj slabo in da kaj dosti več salonov že niti ni, smo vplačali avans, prekleli Evropo, kapitalizem, evropejce, Bruselj ter avtomobilski trg in poslali vse skupaj hudiču v rit. Z ženo sva prišla domov ravno, ko nama je zmanjkalo kletvic in sva se malo "spihala". 

pred 19 minutami je Janez007 napisal:

Bo treba kdaj tudi avto oprat, ... posebej tam kjer so kamere, senzorji ... 😁

To se je pojavilo kakšnih 15 kilometrov po točenju goriva in pranju v avtomatski avtopralnici...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Ki pa jst wem, kk se to dela, k sm pa kmet an s hribu doma. Kj se kr postauš nekm pa rečš, de zbiraš podpise al morš prej stojnico zakupt, kt na tržnci?

Ma rajš vidm, če kšn tamestn to začne...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Zakaj bi se moral pa v soline peljati? (dobro preberi svojo objavo, pa ti bo jasno, kaj sprašujem)

Ma, en avto še imamo, Mazdinega 2,5 litrskega turbo dizla. Tako da čisto brez avta ne bomo. 

Manjka pa drugi avto, to je pa res... In, ne boš verjel, sem že iskal po AvtoNet, pa je ne najdem...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kdaj sem se oziroma sem bil nategnjen.
Napisano

Kdaj sem se nategnil? 

Ko sem se pustil prepričati, da prodamo starega Mazdinega dvolitrskega turbo dizla, ki je imel komaj 360.000 pregon... ... ... se pravi, prevoženih kilometrov in ga zamenjamo s popolnoma novim vozilom...

Ta naš FucksWagen ima sedaj skoraj 3600 km, pa bo šel že drugič na servis zaradi napake vozila. Mazdin turbo dizel pa je bil v 360.000 km samo enkrat (izven plana, torej NE zaradi rednega servisa) samo enkrat na servisu - ker so bile smeti in voda v nafti...

Pošteno sem se nategnil...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Sinoči nekaj debate doma in se oglasi sin:

- "Če boste Mariji kupili flavto, morate tudi meni kolo!"

Jaz:

- "A res? Zakaj pa?"

Sine:

- "Da bom imel s čim pobegnit od doma, ko bo vadila..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Zanimivo, kakšna debata o gotovini. In kakšen strah pred nadzorom.

O nadzoru, ki ga izvajajo nad vami preko vozil, pa nihče nima nič za pripomnit...

Ste vedeli, da vsi od 1. januarja 2021 na novo homologirani avtomobili beležijo in shranjujejo podatke o porabljenem gorivu oziroma o resnični porabi goriva? 

Beleženje porabe goriva je zakonska obveza za vse izdelovalce avtomobilov, ki svoje avte prodajajo na trgih EU: uveljavila jo je uredba EU z oznako 2017/11511, ki avtomobilskim izdelovalcem nalaga, da morajo biti avtomobili na trgih EU od začetka leta 2021 opremljeni s posebno napravo OBFCM (On Board Fuel Consumption Monitoring), ki beleži prevožene kilometre in porabljeno gorivo skozi celotno dobo uporabe vozila. Uredba predpisuje tudi standardiziran vmesnik, ki mora omogočiti dostop in analizo podatkov o porabi goriva, številu prevoženih kilometrov in še nekaj drugih parametrov delovanja avtomobila skozi celotno (življenjsko) dobo uporabe avtomobilov. Obveza vgradnje OBFCM naprave velja za vse od 1. januarja 2021 na novo homologirane avtomobile z motorjem na notranje zgorevanje (bencinske, dizelske in hibridne, vključno s priključno-hibridnimi). Električni avti in avti, ki jih poganja utekočinjen naftni (LPG) ali zemeljski (CNG) plin, so izvzeti iz uredbe. Zabeleženi in shranjeni podatki o porabi goriva in drugih parametrih delovanja avtomobila naj bi pomagali tehničnim službam EU, da natančneje spremljajo flotno porabo goriva in natančneje ugotavljajo razliko med laboratorijsko zabeleženo porabo goriva in porabo goriva v realnem času, kar bo v prihodnosti služilo kot osnova za natančnejše določanje flotnih izpustov CO2 za posamezne izdelovalce, pa tudi za določanje novih okoljskih standardov. Podatke o porabi goriva, prevoženih kilometrih in vse ostale podatke avtomobili delijo prek brezžičnih povezav ali pa ob vsakokratnem obisku pooblaščenega serviserja, ki se na avtomobilski računalnik priklopi prek OBD priključka. Strokovne službe EU še vedno niso izdale natančnejših procesnih in varnostnih protokolov tovrstnih prenosov podatkov, tako da je še vedno nejasno, komu in kako naši avtomobili sporočajo te podatke.

Kljub temu, da naj bi bili pridobljeni podatki anonimni, se v tem trenutku z njimi prenese tudi identifikacijska številka vozila, s katero lahko pridobljene podatke povežejo s pravim avtomobilom. Ker je mogoče predvideti, da bodo merilci v prihodnje hkrati merili tudi izpuste nezaželenih plinov in delcev saj iz avtomobila, obstaja tudi možnost davka na okolju neprijazne voznike. S tem bi lahko kaznovali voznike, ki izstopajo iz povprečja in ustvarjajo več umazanih plinov...

So se mogoče kje lotili zbirat podpise? Se iz teh naših hribov pripeljem v dolino samo za en podpis, samo povejte, kje se podpisuje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Glede na to, da je enako vozilo (se pravi enak zračni upor, enaka teža, najverjetneje tudi enak poligon) tista večja moč najbrž ni bila izkoriščena...

Ma, veš kaj, ja imaš prav.

Grem raje pogledat, če je Monika že prišla v službo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 minutami je Mraušk Mčk napisal:

a ti si se to za Škodo zanimal? 

Nekateri kupujemo to, kar potrebujemo in ne to, kar drugi mislijo, da mi potrebujemo. Pa tudi glede estetike se ne obremenjujemo, drugače bi imeli 21 colske gume namesto 16. Veš, z leti pride spoznanje, da se jaz slajše smejim vsem, ki v estetsko dovršenih vozilih nemočno stojijo v snegu ali pa ob cesti s prebito pnevmatiko in podobno kot pa se oni smejijo mojim vozilom, ki "so taka, kot bi jih s sekiro tesal"...

In kar se prebitih pnevmatik tiče: prejšnji vikend smo imeli rejli po naši planoti. In tudi vozniki dirkalnikov so menjali gume... Eden je na enem "brzincu" scepil celo dve - a rezervo je imel pa samo eno... Tako da po teh naših hribovskih cestah ne potrebujem estetsko dovršen in lepotno neoporečen multimedijski zabaviščni center na štirih kolesih ampak potrebujem avtomobil v vsej svoji surovosti in robustnosti. Žal so izumrli in zdaj poskušamo ta jajca, ki so na voljo, poiskat najmanj slaba in opremit, kot so bili nekoč avtomobili. Da so vsaj po videzu podobna, če že po robustnosti niso...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Primerjal sem oba dvolitrska motorja. Tisti hibridni 1,4 za mene sploh ni bil možnost. Ampak več o tem kdaj drugič, čeprav sem o tem že pisal - hribi niso vodoravni poligon...

Na testih merijo porabo pri enakih režimih vožnje, torej moč ne vpliva bistveno na porabo. V obeh primerih bodo vozili "kot po jajcih" in v "DeSUS režimu".

In tu na forumu jih je veliko, ki trdijo, da ima močnejši motor manjšo porabo. Kaj bi ne-dizel šele pil, če bi imel enako moč kot dizel... 

In v vsakem primeru je kombi s primerljivo opremo 2.000€ cenejši. 

In enoprostorec ni športnik, da potrebuje 150kW... 105 kW je za dobro grajenega enoprostorca povsem zadosti. Verjemi, vem, o čem govorim. Sem ga imel (in jaz, kreten, sem ga šel prodat). Sedem oseb in počitniška prikolica s 1.300 kg, pa smo šli v Rebrnice stotko - kar je 20 km/h več, kot je omejitev... Čemu potem 150 kW? Samo za to, da plačuješ dražje zavarovanje? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je godlike napisal:

Ko sem videl, da si pisal, preden sem temo odprl, sem mislil, evo ga se je pohvalil, da je brez tašče. 😉

Če te @mamica sliši...

Čeprav, ne vem, če sploh še obiskuje forum...

Pred eno uro je sportman333 napisal:

Tako hudo pa spet ni v šoku. Vsaj ne več...

Popravljeno od Slivka
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.