V osnovni šoli na Gorenjskem učiteljica Janezku zastavi naslednjo nalogo:
»Tvoja mama je spekla jabolčni zavitek. Ravno, ko ga hoče razdeliti na enake dele, in sicer zate, za tvojega brata, za očeta in zase, na obisk pride soseda s svojim sinčkom. Na koliko delov bo tvoja mama razrezala zavitek?«
- »Ne bo ga razrezala! Skrila ga bo...«
Voznik je z avtom obtičal na blatni cesti in rešil se je šele s pomočjo kmeta, ki je izvlekel njegov avto s traktorjem. Za plačilo je kmet zahteval dvesto evrov.
- »Kaj? Dvesto evrov? Za to ceno bi na vašem mestu opustil kmetovanje in noč in dan vlekel avtomobile iz blata!«
- »Kmetovanje sem res že opustil, toda ponoči se ne izplača polivati ceste z vodo, ker je premalo prometa...«
Se sodelavec hvali, ker je bil v Firencah, pa pravi:
- »Sem šel mimo hiše Danteja Alighierija in videl spominsko ploščo z napisom: „Tukaj se je rodil veliki pesnik Dante“. Kaj misliš, da bo pisalo na moji rojstni hiši po moji smrti?«
Pa mu odgovorim:
Gredo Janez in njegova dva sina na lov. Pa vidi mlajši sin jastreba, kako kroži, pa reče Janezu:
- "Daj puško, tata, da ga ubijem!"
Mali ustreli in počaka, da se dim od puške razkadi. Vidi, kako jastreb še vedno kroži nad njimi. Pa vzame starejši sin puško pa reče:
- Eee, slab si mi ti, bratec, slab!"
Nameri in ustreli. Počaka, da se razkadi, pogleda začudeno in vidi jastreba, kako še vedno kroži. To Janeza razjezi pa reče:
- "Da vama tata pokaže kako treba!"
Pomeri, ustreli, počaka da se razkadi - jastreb še vedno kroži. Pa reče:
- "Pa saj ne morem verjeti! Trikrat mrtev, pa še vedno leti!"
Sem tuhtal, kam naj napišem, pa sem se odločil, da bo mogoče še najbolj, če kar sem. Ker itak nihče ne bo verjel, da je to res...
Zakaj ljudje verjamejo, če jim rečeš, da z Zemlje lahko s prostim očesom vidiš 6000 zvezd, če pa rečeš, da se barva še ni posušila, gredo pa preverit s prstom?
Mož in žena se vozita v avtu, nakar žena začne:
- "Hočem se ločiti."
Mož je pa kar tiho in vozi tistih 90, kolikor je omejitev.
Žena spet:
- "Vzela bom otroke."
Mož nič ne reče in poveča hitrost na 100 km/h.
- "Vzela bom tudi hišo."
Mož je ponovno tiho in poveča hitrost na 110 km/h.
- "Vzela bom tudi vse prihranke."
Torej, govorila sva tudi o otrocih in če ima otroke, je logično, da je nekje tudi oče teh otrok. In sem jo povprašal po možu. Pa je odgovorila, da je vdova...
Naša nona ima čas sedet v sobi, pa potem toliko hitreje zazna. In na tem kraškem svetu se očitno po teh skalah zvok in vibracije precej bolj prenašajo kot po zemlji. In ona je v stari hiši, kjer vse takoj žvenketa in šklepeta...
Konkretno pri nas je pa potres 3 magnitude ves čas, ko so otroci doma...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
On? On se spozna na vse.
Pravi kandidat za naslednje volitve...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani