@sportman333, profesionalcev za volanom ni več oz. so "sorta v izumiranju".
Profesionalec ni tisti, ki ima vse kategorije od A1 do H. Profesionalec je tisti, ki ve, kdaj, kam in koliko obrnit tisti obroč, ki ga ima pred seboj in kdaj in koliko pritisnit katero od pedal... Zdaj pa povsod iščejo voznike, ki bodo vozili za čim manjšo plačo. Tak pa (ponavadi) samo ve, da ima pred seboj en obroč in da ima spodaj pedala. Po avtocesti še gre, ko je pa konec avtoceste (dovolj je že gradbišče na avtocesti), pa že nima pojma, kam in kako. Zadnjič sem opazoval eno zmedo, ko voznik (na srečo osebnega vozila) ni vedel, kaj naj stori s tistimi rumenimi črtami, ki so ga usmerile na odstavni pas, ker je bil prehitevalni zaprt in je promet potekal po dveh zožanih pasovih...
Pa ne misli, da samo "višjekategorniki" gledajo v ekrane med vožnjo. Kaj vse ti počnejo ostali... Včasih se za koga vprašam, če je mogoče kaj močnega skadil... Včeraj, recimo, me je na območju umirjenega prometa (cona 30) in ob polni črti prehiteval kombi od cestnega podjetja...
- »Strašno sem nesrečen! Pomisli, moja žena je izginila brez sledu.«
- »Od kdaj pa jo pogrešaš?«
- »Odkar v omari ne najdem več nobene čiste srajce...«
- »Moja žena je šla v mesto, zdaj pa se je začel tako močan naliv.«
- »Zaradi tega si pa res ni treba delati skrbi. Se bo že zatekla v kakšno trgovino.«
- »No, prav tega se bojim...«
- »Ali veš, da je nekdo moji ženi prejšnji teden ukradel bančno kartico?«
- »Si šel na banko preklicat kartico?«
- »Ne, tat zapravi precej manj kot moja žena...«
- »Poveste lahko samo tisto, kar ste res videli, in ne tistega, kar ste slišali od drugih. Torej, kdaj ste rojeni?«
- »To vem samo po pripovedovanju drugih...«
Pusti pred sabo še toliko prostora, da lahko še pobegneš naprej ali v stran, če je mogoče.... 👍😉
Aha, ja, seveda...
Če pustiš en meter več prostora, se ti bodo vsaj trije vrinili noter...
Vem iz lastnih izkušenj. Na BTjki ena tona, zadaj pripeta prikolica s 600 kg lastne teže in 2400 kg tovora. In vse skupaj pride blizu 6 ton skupne teže. Normalno, da se s tako težo vozi malo bolj previdno in z malo večjo varnostno razdaljo. In največkrat ravno zaradi tega nastanejo še nevarnejše situacije. Ker, če ne voziš tistemu spredaj dlako od odbijača, vsi to razumejo kot povabilo za izsiljevanje prednosti, vrivanje, ... ... ...
Veš, nismo Slovenci tako zgledni vozniki, kot si misliš...
Sodnik:
- »Gospod, ali je res, da ste povzročitelju prometne nesreče rekli, da sploh niste poškodovani?«
»Seveda je res, toda to kar se je zgodilo vam moram podrobno razložiti. Jahal sem na konju vzdolž ceste, in sicer po bankini, tako da sploh nisem oviral prometa. Naenkrat je za menoj pripeljal obtoženec in se zaletel v naju, da sva obležala v jarku. Voznik je stopil iz avta, prišel k nama in najprej pogledal konja. Ko je videl, da je poškodovan, je vzel v roke pištolo in ga ustrelil. Nato se je obrnil k meni in me vprašal, če sem jaz tudi poškodovan. Me prav zanima, gospod sodnik, kaj bi vi odgovorili, če bi bili na mojem mestu...«
V časopisnem članku, sem končno našel svoj notranji mir.
Nasvet pravi takole:
»Končati moraš vse stvari, ki si jih začel.«
Zato sem pogledal okoli po hiši, da bi videl vse stvari, ki sem jih začel in pustil nedokončane...
In preden sem danes zjutraj zapustil hišo, sem do konca spraznil odprto buteljko rdečega vina, spil še nekaj belega vina, prav tako tudi whisky, vodko, Jagermaister in Viljamovko, pojedel Aspirin in preostanek skutne torte ter vrečko rumovih kroglic...
- »Natakar, ali vaš ansambel zaigra tudi kaj po želji gostov?«
- »Seveda, kar povejte!«
- »Potem pa članom ansambla povejte, naj zaigrajo biljard, da bom lahko v miru pojedel večerjo...«
- »Če ne verjameš v Božička in Dedka Mraza ti ne bosta prinesla daril.«
- »Gotovo bosta, saj v štorkljo tudi ne verjamem, pa mi je vseeno prinesla sestrico...«
- »Niko, zdaj pa morava hitro domov. Ura je že sedem!«
- »Ne, ne bova šla. Če greva zdaj, bova okregana, ker nisva točna. Če pa prideva domov ob desetih, bova dobila čokolado, ker se nama ni nič zgodilo...«
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
A se to pri nas nekaj kuha?
Danes sem dobil uradne zapise seizmologov. Zame so bili zanimivi zapisi z 11.9.:
11. 9. 2023 ob 18.14 - magnituda 0,5 - 6 km SV od Anhovega
11. 9. 2023 ob 17.24 - magnituda 0,9 - 6 km SV od Anhovega
11. 9. 2023 ob 17.22 - magnituda 1,9 - 6 km SV od Anhovega
11. 9. 2023 ob 17.20 - magnituda 1,5 - 6 km SV od Anhovega
11. 9. 2023 ob 16.52 - magnituda 1,1 - 6 km SV od Anhovega
11. 9. 2023 ob 16.32 - magnituda 1,4 - 6 km SV od Anhovega
11. 9. 2023 ob 16.24 - magnituda 0,7 - 7 km SV od Anhovega
11. 9. 2023 ob 16.14 - magnituda 1,8 - 6 km SV od Anhovega
11. 9. 2023 ob 16.01 - magnituda 0,5 - 6 km SV od Anhovega
11. 9. 2023 ob 15.59 - magnituda 1,7 - 6 km SV od Anhovega
11. 9. 2023 ob 15.57 - magnituda 2,0 - 6 km SV od Anhovega
11. 9. 2023 ob 15.39 - magnituda 0,9 - 6 km SV od Anhovega
11. 9. 2023 ob 15.38 - magnituda 1,9 - 6 km SV od Anhovega
11. 9. 2023 ob 15.32 - magnituda 1,3 - 6 km SV od Anhovega
11. 9. 2023 ob 15.31 - magnituda 0,8 - 6 km SV od Anhovega
11. 9. 2023 ob 15.28 - magnituda 0,7 - 6 km SV od Anhovega
11. 9. 2023 ob 15.24 - magnituda 2,2 - 6 km SV od Anhovega
11. 9. 2023 ob 15.23 - magnituda 0,9 - 6 km SV od Anhovega
11. 9. 2023 ob 15.22 - magnituda 1,1 - 7 km SV od Anhovega
11. 9. 2023 ob 15.22 - magnituda 2,1 - 6 km SV od Anhovega
11. 9. 2023 ob 15.21 - magnituda 3,3 - 7 km SV od Anhovega
Čeprav smo okoli 11 km (zračne linije) V od Anhovega, se je vseeno čutilo, kot da se trese prav pod nami...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani