Skoči na vsebino
Korona - Covid-19
Napisano

Mislim, da sem že napisal kle gor - to je sploh prva bolezen, kjer je smrtnost okoli 0,2% pa še to zaradi kombinacije z drugimi pridruženimi boleznimi , za katero so uvedli pandemijo/epidemijo, zapiranje držav, uničevanje ljudi in gospodarstva. Če človek še nekako razume paniko pri črnih kozah kjer je smrtnost pri hujši obliki varioma major celo 35% pa ne glede na starost je tukaj pač očitno čisto nekaj drugega.

Kitajski se pa samo smeji, njihov BDP raste kot zmešan, kovida pa od lanske spomladi skoraj nimajo vsaj uradno ne. Naključje, teorija zarote, navezava Kitajske na WHO, ... tega je še ogromno.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

@SpEkTr Sam sem vedno jemal teorije zarote bolj kot zanimivost in razvedrilno branje. Ampak, ko pa vidiš, kaj so nekateri napovedovali leto dni nazaj in je bilo to takrat teorija zarote, danes pa je dejstvo te pa kr malo stisne.

Je pa prvo vprašanje, ki si ga moramo zastaviti - a si želimo normalne svobodne družbe, kjer je vsak individulno pomemben. Al pa si želimo dirigirane družbe, kolektivne zavesti, ker boš smel početi le tisto kar ti zapovejo in da je tvoj jaz pač v talilnem loncu.

Kdor misli, da bo s to drugo zgodbo dosegel varnost je v zablodi, saj življenje samo po defoltu ni varno in lahko se vsakemu zgodi nesreča, katastrofa, bolezen (bolezni, ki imajo kot posledico lahko tudi smrt je ogromno in kovid je samo ena od njih), itd. Žal življenje ni vedno samo cvetoče polje in slej kot prej vsakega čaka smrt in tega ne moremo spremeniti, na nas pa je a bomo ta čas, ki nam je dan na zemlji preživeli kvalitetno polno, veselo in zadovoljno ali bomo v vsakem tenutku razmišljali, da lahko umremo zaradi kovida ali pa česarkoli, se zapirali v kleti, socialno distancirali od vseh in iz dneva v dan živeli bolj mizerno.

Odločit se bomo morali in ta čas odločitve je tukaj.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Lep primer strašenja, kako je bolj smrtonosen Britanski sev in zarai te panike smo imeli tudi zadnji 11 dnevni delni lockdown. Zdaj je pa mimo pa take ugorovitve, da ni res.

2b5a2e56210e333530b4_62503991.jpg?v=e8fb
WWW.24UR.COM

Britanska študija je pokazala, da britanska različica covida-19 ne povzroča hujše oblike bolezni, temveč se od drugih le hitreje širi. Prav...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 6 urami je Alex napisal:

Lepo, da so končno ugotovili, da ne morejo enačit preboleli z ostalimi oziroma, da imajo enake bonitete kot testirani in cepljeni. Kar se pa tiče samega cepljenja je pa že sedaj jasno, da dokler bodo strašili z AZ ne bo nekega velikega navdušenja in zanimanja  za to. V MB je recimo polovica klicanih zavrnila cepljenje, ko so izvedeli, da jih bodo cepili z AZ. Sedaj, ko jim tega cepiva ostaja na pretek pa pozivajo celo že mlajše od 60 let, da se prijavijo oziroma da pridejo na cepljenje. Mislim, da bo kmalu prišel čas, ko boš lahko izbiral cepivo. Le tako bo dovolj ljudi cepljenih. Pač ljudje enostavno ne zaupajo več AZ. 

Ja če gledaš iz političnega stališča oblasti nagrajevanja pridnih in kaznovanja neodgovornih je to res. Če pa gledaš iz zdravstveno epidemiološkega stališča pa to ni res in je naravna prekuženost ekvivalentna ali celo bolj zanesljiva od cepljenja. Se pravi po tej logiki dejasnko to ni več zdravstveno vprašanje ampak zgolj discipliniranje prebivalstva.

Problem je da vedno izberejo palico in kazni, nikoli pa nagrade in vsaka nadaljna odločitev je spet kaznovati nekoga. Pa sej ljudje ne delajo to, ker so zlobni in samo zato, ker bi radi twitotu nagajali. Predolgo trajajo te omejitve in vsi bi se radi že vrnili, če ne v polno normalnost pa vsaj v delno normalnost. To ni neubogljivost ampak to so izhodi v sili, ker druge rešitve razen splošne revolucije pač nimajo.

pred 13 minutami je FuManchu napisal:

Samo strah moraš nagnati v kosti narodu in jih imaš pod kontrolo.

Pa skregat med sabo - levi/desni, stari/mladi, mestni/vaški, cepljeni/necepljeni, črni/rdeči/oranžni/rumeni, prokoronci/antikoronci itd. Divide at impera.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

A bejš no, a tkole zdejle, ko so ugotovili, da zaradi vladne neumnosti ljudje iščejo "rešitve" čeprav butaste, bodo namesto, da bi umaknili omejevanje na regije/občine, raje prekužene umaknili iz seznama izjem. Torej to zgleda kot, da ne verjamejo, da je prekužen enako zaščiten kot cepljen al je pa čisto navadno jebanje v glavo.

Ukinejo naj omejevanja na regije ali pa naj zagotovijo dovolj cepiva, da se lahko vsak takoj cepi in s tem omogočijo enakopravno obravnavo vseh. Tko pa zdaj lahko rizični starostniki skačejo povsod po državi, mlade pa so zaprti v regije in kot pravijo po novem, da do julija večina (sploh mlajših) ne bodo ne cepljeni ne imeli dostopa do cepiv. Potem pa se začne že drugi krog cepljenja rizičnih skupin, saj cepivo ne drži več kot pol leta. Čisti polom, važno pa da je za ta polom kriva informacijska pooblaščenka. 🤣

b2c0f071b74c4680ad75_62527125.jpg?v=afac
WWW.24UR.COM

"Na žalost smo v praksi opazili precej nevarno obnašanje ljudi, ki se želijo na vsak način okužiti z novim koronavirusom, da bi imeli od tega...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 4 urami je Alex napisal:

Kar se tiče tega virusa bi pa vsaj enkrat bilo fajn, da bi imeli totalitarno oblast kot v Jugi. Ne bi bilo toliko teh neumnosti po omrežjih. In raznih "influencerjev", ki trosijo nebuloze. 🤔

Ampak priznaj, če bi bil kdo drug z drugega brega  trenutno na oblasti, bi marsikateri ukrep(ki bi itak bil enak kot je sedaj ali pa še strožji ) poskušal opravičevati s situacijo. 😉

Mnogo premal me poznaš. 😉

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Poskusi prebrat še kaj drugega kot N24 pa boš razumel, da je v BIH cel halo okoli tega. Na osnovi rumenega tiska bodo veleposlanico vabili na razgovor? A to kar ni uspelo Miloševiču in Tuđmanu bo zdaj wannabe diktator poskušal.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Saj to je bit vsega. Vsi, ki so proti ukrepom, so proti, ker jim to niso zapovedali kao "njihovi". Vedno, ko je kak protest tistih revežev, ki jih kdo uspe prepričati, da se izpostavijo in po možnosti še kazen fašejo (sicer upravičeno) se pojavijo zraven še kake peterokrake na tirovkah. Točno vemo vsi , kdo tu manipira s temi FB verniki. 

Alex, oprosti ampak zdaj se pa že smešiš s to tvojo politiko in nas podcenjuješ. Ti zdajle takoj povem, da neglede kdo bi take idiotske stvari sprejemal bi sam reagiral enako in ga imel za idiota. Tu ni nobene veze ne lev ne desn ampak zgolj al so ukrepi smiselni in potrebni al pa so brezvezni in namenjeni drkanju folka v glavo. In kdor koli me drka v glavo mu pač ne nastavim hrbta, da me pojebe še od zadi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Mi je kar hudo ko berem kako je enim težko v življenju ,ki jih ti ukrepi motijo zaradi enih drugih ljudi ,ki bi radi počeli stvari,ki niso na mestu v času pandemije. Zelo mi je žal,da ne razumem,da sem v arestu zaprt in da ne morem sredi noči šteti luči po Ljubljani,kar bi mi dalo res veliko svobodo in smisel življenja.......:nevem:

Ampak ti pa si egoist in sam nase gledaš. Kje je kaj empatije v tebi, da razumeš tudi druge ljudi in ne samo svojo ozkost. Kaj pa če se bo en odloču pa bo rekel, da ne smeš več na izlete hodit, ker porabljaš nepotrebno energijo in poleg tega se ti lahko kaj hudega zgodi? Me zanima koliko časa boš še držal štango takim? A ne razumeš, da mi nismo kalifat al pa severna Koreja in da pojem svobode, demokracije nekaj pomenijo. Tako kot spoštovanje prava, ustave in predvsem človekovih pravic - Fak, da tega nekateri leta 2021 ne razumete je pa fejst hudo. Zdaj a ste res tolk sprani al je tale lockdown uničil še zadnje trohice zdravega razuma.

Sorry za hude besede, ampak kar je preveč pa je preveč.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ma ta je psihopat, pa kaj butec dreza tja kjer ga ne srbi. Očitno bi rad vojno na balkanu spet zanetil, da bi orožje prodajal za bogate provizije, kot v devedesetih. Če bo še mal Bosance drezal bo moral dodatne varnostnike angažirat.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 4 minutami je Bini napisal:

Po enih izjavah sem dobil občutek, da je tako vseeno če je ali pa ni policijska ura saj jo nihče ne spoštuje, in zakaj vas potem moti? Aja položnice so razlog in če je tako potem pa res ne pomaga tak ukrep proti pandemiji! Zato je pa ni več in sedaj smo rešeni..... 😊@Boss, kaj bi počel ob 1,2,3tji uri zunaj, povej mi prosim? Pa malo na forum poglej, ne hodim z kurami spat.... 👍Očitno eni nimajo kaj druga delat kot ponoči hodit naokoli,, jej, jej, jej. 

Zanimiv bi bil podatek, koliko manj ukradenih avtov in še kaj druga je bilo sedaj ko je bilo omejeno gibanje... :whatever:

Sej sem vedel, da ne boš razumel, ampak nič ne de, mogoče boš nekoč, ko se boš ozrl nazaj. Sicer ne vem a ti hodiš s kurami spat, ampak razlagaš pa kot, da bi vsi drugi morali biti doma kot pridne ovčke zaprte v štali in bohnedaj, da ven pogledajo, kjer jih komaj čakajo tisti, ki bi jih ostrigli z drakonskimi kaznimi, ki jih ne poznajo v takih visokih cifrah nikjer v evropi.

Sploh se ne gre za to, kaj bo kdo počel ponoči in tudi ni naša stvar, da odrejamo kaj kdo sme delati ponoči in kaj ne. Gre za to, da je to ukrep, ki nima podlage (niso naredili niti ene študije in se zanašajo na izkušnje iz Francoske Gvajane) in je namenjen drkanju folke. Zakaj? Zato ker lahko.

Ja res bi bil zanimiv podatek, ker tatu avtomobilov je super, da ni nikjer nikogar in da ga nihče ne bo zmotil ali zalotil, ker so vsi doma. Policije pa itak ob enih, dveh ni bilo nikjer. Bivši sodelavci, ki so hodili v nočno ob 22 uri (še takrat, ko je bila policijska ura od 21. ure) z avtomobili in tudi kolesi, ker javnega prevoza takrat ni, so povedali, da niso niti 1x srečali policijske patrulje. Tudi policija je vedal, da se za tistih par mandeljcev ne splača patruljirat.

So pa čakali na ovaduhe, ki so ovajali sosede, češ, da se družijo  v času, ko se ne bi smeli in bi morali biti doma. Tam so napacali svojo kvoto prekrškov, ko so zalotili nekoga, ki ni bil na svojem naslovu in ga je žingal pri kolegih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 49 minutami je Nejc1986 napisal:

Skratka, zanimivo mi je kako je ta ukrep šel raji v nos. Bi pričakoval da jih bo bolj zmotilo kaj drugega. 

A veš zakaj gre to raji v nos? Zato, ker je to brezvezen in nesmiseln ukrep in sploh ga nikoli niso potrdili s kako statistiko ali sploh kaj pomaga. Ljudje so ga doumeli pač kot fašističen ukrep discipliniranja folka in zato tak revolt, kot tudi pri zapiranju v občine ali regije. To niso zdravstveni ukrepi ampak zgolj politični in to so tudi potrdili akterji trenutne oblasti , NIJZ in druge zdravstvene stroke. Podobno neumen je recimo ukrep nošenje mask zunaj, kjer ni gneče, pa uporaba aplikacije za sledenje okužbam, ki ni nikjer pomagala, ker je enostavno nefunkcionalna in brezvezna.

Ne glede kaj Jelinčič pravi ampak večina folk ni neumna in razume zakaj se maske nosijo v zaprtih javnih prostorih, da je pametneje delati od doma kot v neki skupni pisarni. Da se drži distanca, higijena rok in kašlja. Tudi zapiranje določenih dejavnosti kot turizem, gostinstvo še nekako sprejmejo, ker v vseh teh obstaja oprejemljiva smotrnost ukrepa. Zato za take stvari ni revolta praktično v več kot letu trajajoči epidemiji.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Se strinjam. Sedaj, ko ni več  policijske ure se bo pa mladina zbirala z skuterji zunaj do poznih nočnih ur. 

Pri nas so to večinoma dijaki s tehnične srednje šole, ki jim je vse kaj drugega bolj pomembno kot šola sama. 

Grem stavit, da bodo  skupine mladcev (in deklic), to v celoti izkoriščale.

Ponoči pa strinjam, da nima pošten folk sedaj, ko je vse zaprto, kaj iskati okoli.Odkar je ta policijska ura je če nič drugega manj kriminala ponoči in tatvin. 

Se vidi, da že dolgo nisi več mlad in da tvoja rockersko žurerska leta so verjetno že davno mimo. Ne moreš takole na splošno govorit, da tisti, ki rad ponočuje, žurira in se druži s prijatelji pozno v noč, da je nepošten. :whatever:

Kako si sploh prišel do take ugotovitve? Tudi to, da je zdaj manj kriminala je verjetno iz trte zvito, a ne? A maš kake uradne podatke s strani policije?

Tudi meni včasih ne paše, da se mularija ponoči dere in vpije, ampak ko pomislim, kaj sem sam delal v teh letih pač vzamem za normalno. In ja seveda se bodo zbirali in hvala bogu, da se zbirajo in da imajo pravo in ustrezno socialno interakcijo v živo in ne vsak preko svojega zaslončka, kot da bi bili mal prizadeti. In hvala bogu, da se zbirajo zunaj, kjer je možnost okužbe bistveno bistveno manjša kot v kakem zaprtem prostoru v kleti ali kaki garaži v strahu, da jih policija zasači.

Ko bomo/boste končno dojeli kaj je generator okužb in, da je zapiranje folka v zaprte prostore nekaj najslabšega bomo prej prišli ven iz tega vsiljenega sranja. Se pa seveda ne mudi, ker tisti, ki imajo šlkarje in platno v rokah so bogato, zelo bogato nagrajeni, da počenjajo to kar počenjajo in tudi malo nimajo interesa, izboljšati situacijo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Mi lahko kdo pove kaj bi sredi noči počel zunaj v teh časih, ko je vse zaprto, kaj normalnega seveda? :whatever:

Ko enkrat človek pride v ta leta mu je res brezveze in če hodi s kurami spat mu še celo paše, da se nič ne dogaja. Razne sitne terciarke in zagrenjeni stari dedci v tem uživajo, da drugim ne privoščijo svobodne družbe.

Jaz osebno sicer nisem preveč trpel, ker je bila policijska ura, ampak ko sem pomislil, kaj se nam dogaja in da je ta ukrep vedno postavljen zato, da oblast terorizira folk in mu omejuje svobodno bivanje in svobodno izbiro. Grdo pa je, da ti na koncu rečejo, da je to za naše dobro pri tem pa ene same raziskave niso naredili ali to res pomaga niti niso podali argumentov, da sploh kaj zaleže. Da pa so se za to odločili, ker naj bi imeli baje v Francoski Gvajani nekaj uspeha, je pa abotnost brez primere.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Če se držiš ostalih ukrepov je policijska ura čist brez veze. Tisti, ki pa se ne držijo ukrepov se tud policijske ure ne in je samo še eden v spirali pretiranih ukrepov, ki zbuja odpor v ljudeh in tihi revolt.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Po semaforju ne... ampak so dali ukrepe spet "na zalogo". Mislim, pa kdo tem nakokiranim kurcem sploh še kej verjame? Semafor, pa barve pa psihadelično razlaganje situacije... mislim, to pač kokain dela ,lahko pa da so tud že na heroin prešaltal kake imajo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Aham, torej praviš, da se vam je Twito sam maščeval, ker ste po duši preveč rdeči? Zanimivo ne bi niti pomislil, ampak v trenutno tako zblojeni situaciji nisem presenečen praktično skoraj nikoli. Ampak vseeno iz skoraj črne preko treh barv v rumeno skoraj takoj... to je možno samo ob igri številk kot pravi Beowitch in nikakor ne ob normalnem naravnem razvoju dogodkov.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 10 urami je Alex napisal:

Oho, se je stanje pri nas na obali le popravilo. Ali bomo lahko kmalu pili kapučino na terasah? 🤗

https://www.24ur.com/novice/korona/stevilo-okuzb-skoraj-prepolovljeno-bo-obalno-kraska-regija-kmalu-odpirala-lokale.html

A tole ti ne vzbuja nobenih dvomov? Pa ne za tole situacijo zdaj ampak za tisto prej, ko ste bili skoraj črni? A ni nič hecno, da imaš kak teden 14-16% pozitivnih testov, pol pa kr naenkrat skoči na 25-28% v enem dnevu in nato to traja naslednji teden? Če samo cikličnost PCR testa iz 35 spraviš na 40 ciklov je taka razlika. S temi PCR postopki testiranja je skoraj na osnovi "babe vračarice" saj pride do razlike lahko samo v tem, da dobijo pošiljko PCR testov od drugega proizvajalca in ne spremeniju število ciklov, ki jih predpisuje proizvajalec. Tolk enostavno je to in nikakor tega ne pripisovat manj okuženim, ampak je zgolj v nekonsistenčnosti testiranja in manipuliranju s tem.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 6 urami je Alex napisal:

Ne. Edino kar sem opazil je to, da je kolegica zamenjala na svojem avtu tablice Lj z Kp. Ker sedaj ne hodi več delati v Ljubljano in ji te tablice na obali zadnje čase povzročajo same težave. 🤔

Hja sej, kaj pa si pričakoval, če ste se pa zgražali kolk LJubljančanov je vsak dan na obali pa niste hoteli razumeti, da imajo lokalni prebivalci ogromno registracij drugih krajev.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 3 urami je SpEkTr napisal:

Jaz sem jih spoštoval, konec koncev delam že 1 leto od doma..

Jaz ves čas delam na delovnem mestu, ker pač narava mojega dela to zahteva, ampak kljub temu, da dvomim v kakšne bedaste ukrepe (recimo policijska ura, nošenje mask zunaj na prostem, kjer ni nikogar, bedaste aplikacije itd) se jih držim in kljub ogromno kontaktom v vsem tem času nisem zbolel. Se pravi distanca, maske v zaprtih prostorih, nadpovprečno umivanje rok, omejavanje socialnih stikov itd itd... pa sem kaznovan še z dodatnim zapiranjem, čeprav se vedem odgovorno. Torej v bistvu sem bedak, kot mi želijo sporočiti oblastniki in me dodatno kaznovat z omejitvami, ker nisem pripomogel k naravni prekuženosti. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 2 urama je SpEkTr napisal:

Lahko si ogledate tole, je malo za zamislit..če slučajno še kdo ne ve no 🙂

Poznam podobne izjave drugih strokovnjakov medicinske stroke in tega je ogromno. Fino fajn je ko folk drugim soli pamet in jih nagovarja k cepljenju, ampak, ne če, ko bo šlo pa nekaj narobe pa ljudje sami ostanejo. Odgovoren si popolnoma vsak sam zase in nihče ti ne bo pomagal pri tem, ker so se tako proizvajalci cepiv tako zavarovali in je to unikum v poslovnem svetu.

Prevzeti lastno odgovornost s strani ljudi, kjer 99% ljudi sploh nima ustrezne izobrazbe in vedenj o tem je pa pač možno samo zdaj v tej situaciji. Ne vem po eni strani, dobivamo navodila, ki predpisujejo in opozarjajo na stvari, ki jih vedo otroci v vrtcu, dobesedno take neumnosti kot je kako vtaknit električni kabel v vtičnico. Po drugi strani pa je odgovornost direktnega invazivnega posega v lastno telo prepuščena vsakemu samemu pa čeprav folk nima najmanjšega pojma s čim ima opravke in niti ne ve kakšno odgovornost nosi.

Zakaj je tako ve samo farmacija in fino fajn, da lahko dobesedno narediš brozgo in nisi odgovoren, medtem ko po drugi strani proizvajalci hrane pa morajo nosit popolno odgovornost za izdelavo varnih in neškodljivih proizvodov, ker če ne, je minimalno kar lahko narediš, da jih iztožiš za povzročeno škodo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 35 minutami je Nejc1986 napisal:

Že nekaj  časa je tako. Mislim da od zadnjih dni marca... Prebolevniki, negativen pcr ali potrdilo o cepljenju je dovolj za odhod na hr in povratek v slo in seveda za prehod med regijami... 

Ja sej tisti, ki se niso držal ukrepov in so zboleli majo zdaj privilegije - nič novega če pa kriminalci na oblasti kreirajo neodgovornežem prijazne odloke. Tisti, ki upoštevamo omejitve pa čeprav se z njimi ne strinjamo, ne zbolimo, nismo v skupini, da bi sploh v kratkem lahko prišli na vrsto za cepljenje (tudi če bi si to strašno želeli), nimamo denarja da bi vsak teden dajali 100 EUR za PCR test, smo pa pač diskrimnirani - zdaj razumem, kaj to pomeni drugorazredni državljan. To je torej to - odlično res :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.