Torej se imas za vsevednega, ko vedno cutis potrebo, da odgovoris? Sicer si pa ti tudi tak, ki verjame vsakemu skrpucalu, ki ga najdes na netu ... Samo kot kaze si v drugem mehurcku in se ti prikazujejo drugacna skrpucala kot drugim ...
Ne vem... mislim, da se v večinskem mehurčku, ki verjame znanosti in doktorjem ne pa googlu in kavč strokovnjakom.Vem, da imamo prav mi. Ker če bi verjeli vsem smešnicam in razlagam "strokovnjakov" na netu, bi se še vedno bali pluti z ladjami, da na koncu zemlje ne pademo dol. 😉
Tole v odebeljenem tudi sam podpišem in kaže, da situacija za mlade z naše perspektive ni najboljša, korona pa je stanje le poslabšala (verjetno nas je povozil čas, saj naši starši so govorili podobno o nas ...). Mogoče je pa ta čas tudi priložnost, da se končno aktivirajo in začnejo brcati, da si sami v družbi izborijo boljši položaj.
Res je. Jaz norim, ko jih vidim na teh novodobnih "pripomočkih". Mislim, da nas je res malo povozil čas in je to sedaj realnost in bodočnost. In da bo res čez 50, 100 let mladina totalno negibčna, predebela, bolj bolna in z več pridruženi mi boleznimi kot smo jihn imeli mi. Ni čudno, da je toliko psiholoških težav in odvisnosti pri mladini od tega sranja. Pa ni za vse kriva korona ampak to je enostavno nova realnost. 😒
Če mene vprašate je ta generacija najbolj naj..... Spomnite se sebe v teh letih, ko je navezovanje stikov, druženje izrednega pomena.
Poleg tega bo ta generacija še leta odplačevala glavnino dolga, ki smo si ga nakopali v zadnjem letu, denar pa se je vrgel v vse drugo, samo za mlade ne.
Tudi mene čudi njihova pasivnost, očitno imajo tudi predstavnike nesposobne. Če bi imeli študentje nekoga podobnega, kot predstavlja taksiste, bi bilo verjetno zelo drugače.
No, no. Kaj pa naših izgubljenih 15 mesecev služenja v JLA... in to najlepših let? A smo zato kaj bolj bogi ker smo bili v jugoarmiji?Mislim,da ne. Te mlade generacije so pa pomehkužene, razvajene, sami mamini sončki. Jim daš en dober računalnik ali telefon v roke in jih ne briga dosti, kaj se dogaja.Kaki protesti neki. V bistvu se bolj obremenjujejo z njihovim življenjem starši kot oni sami. Tudi, če ne bi bilo korone so jih na žalost že prej ta razna omrežja pa računalniške igrice čisto prevzeli. Takega življenja oziroma mladosti, kot smo jo imeli mi, ne bi imeli oz. jo ne bodo imeli mladi nikoli več.
Ko vidim kake te predstavnike dijakov ali študentov na tv z ženo kar uganjujeva, kaj bo bil kdo oz. ima cilj (v večini primerov so to ali bodoči politiki ali advokati)."Normalni" otroci se niso nikoli izpostavljali in pravzaprav jim ni mar za politiko niti večini ne za ukrepe. Otroci se znajo prilagoditi sproti situaciji za razliko od starejših, ki si ne želijo sprememb in hrepenijo po nekdanjih časih. Ko so bili tudi oni mladi in je bilo vse super. Otroci bodo vračali denar? Mogoče. A ga ne tudi ti in jaz in ga bodo tudi naši otroci za vse zmetane milijarde v banke. In od tega nimava ne jaz ne ti nič. 😉
To da so po ocenah uspešni, sploh če se "znajdejo", je znano. Kaj pa študira?
Me zanima @Alex, kako se boš počutil na operacijski mizi bodočega zdravnika, ki je pol faksa naredil na daljavo ... 🤔 Zadnjič sem govoril z zdravnco in mi je razlagala, kako se trenutno učijo anatomijo, ... sem postal kar zaskrbljen ...
Sin študira informatiko.
Od kolega hči študira medicino in je že ves čas študija zadnje leto nekaj doma nekaj pa v Ljubljani. Prakso imajo veš čas " v živo" na mrtvih. To, da, se učijo vse on - line so bolj pravljice za lukca mesečnika. Ne bo jim hudega. Najhuje je mamicam teh sončkov in hčerkic, saj se sekiraj, kako bodo njihovi sinkoti in hčerkice dobili dobre službe. Pa neko nabijanje o izgubljeni generaciji in podobne floskule. 🤪
Žalostno, žalostno ... študenti pa že celo leto "študirajo" na daljavo. "Severna Koreja" ne rabi izobraženih.
Moj sin študira "na daljavo" in to zelo uspešno. Pravi, da mu manjka edino kak pir s kolegi na terasi. Od ponedeljka bo lahko tudi to izkusil. Popolno. 😉
Lepo, da so končno ugotovili, da ne morejo enačit preboleli z ostalimi oziroma, da imajo enake bonitete kot testirani in cepljeni. Kar se pa tiče samega cepljenja je pa že sedaj jasno, da dokler bodo strašili z AZ ne bo nekega velikega navdušenja in zanimanja za to. V MB je recimo polovica klicanih zavrnila cepljenje, ko so izvedeli, da jih bodo cepili z AZ. Sedaj, ko jim tega cepiva ostaja na pretek pa pozivajo celo že mlajše od 60 let, da se prijavijo oziroma da pridejo na cepljenje. Mislim, da bo kmalu prišel čas, ko boš lahko izbiral cepivo. Le tako bo dovolj ljudi cepljenih. Pač ljudje enostavno ne zaupajo več AZ.
Poskusi prebrat še kaj drugega kot N24 pa boš razumel, da je v BIH cel halo okoli tega. Na osnovi rumenega tiska bodo veleposlanico vabili na razgovor? A to kar ni uspelo Miloševiču in Tuđmanu bo zdaj wannabe diktator poskušal.
Tudi Severina in še dva druga so nekaj palamudili okrog tega.
Kar se tiče tega virusa bi pa vsaj enkrat bilo fajn, da bi imeli totalitarno oblast kot v Jugi. Ne bi bilo toliko teh neumnosti po omrežjih. In raznih "influencerjev", ki trosijo nebuloze. 🤔
pred 1 minuto je Boss napisal:
Alex, oprosti ampak zdaj se pa že smešiš s to tvojo politiko in nas podcenjuješ. Ti zdajle takoj povem, da neglede kdo bi take idiotske stvari sprejemal bi sam reagiral enako in ga imel za idiota. Tu ni nobene veze ne lev ne desn ampak zgolj al so ukrepi smiselni in potrebni al pa so brezvezni in namenjeni drkanju folka v glavo. In kdor koli me drka v glavo mu pač ne nastavim hrbta, da me pojebe še od zadi.
Ampak priznaj, če bi bil kdo drug z drugega brega trenutno na oblasti, bi marsikateri ukrep(ki bi itak bil enak kot je sedaj ali pa še strožji ) poskušal opravičevati s situacijo. 😉
Ma ta je psihopat, pa kaj butec dreza tja kjer ga ne srbi. Očitno bi rad vojno na balkanu spet zanetil, da bi orožje prodajal za bogate provizije, kot v devedesetih. Če bo še mal Bosance drezal bo moral dodatne varnostnike angažirat.
He, He. A vsakemu pisunčku že verjamete in rumenem tisku. 🤣
Me nič ne moti,me pa čudi,da nekaterim ene brezvezne stvari toliko pomenijo. Kaj bi počeli ponoči mi je pa vseeno,samo kaj pametnega sigurno ne.
Ne vem pa od kdaj je sramotno delat po zakonih in biti vzoren državljan. Očitno je zdaj moderno,da klubuješ in nagajaš v tako težkih časih in se ne zavedaš ,da s tem med drugim podaljšuješ pandemijo. Poglejte malo po Evropi in na Balkan in boste videli,da imamo najbolj varno in svobodno državo v povprečju med vsemi. Malo bolj realni moramo biti in iti na volitve pa bo mogoče kaj drugače ne pa jamrat iz dneva v dan in dajat potuho vsem mladim,ki jamrajo in ne grejo volit,ker jim je kao brezveze.🙃
Saj to je bit vsega. Vsi, ki so proti ukrepom, so proti, ker jim to niso zapovedali kao "njihovi". Vedno, ko je kak protest tistih revežev, ki jih kdo uspe prepričati, da se izpostavijo in po možnosti še kazen fašejo (sicer upravičeno) se pojavijo zraven še kake peterokrake na tirovkah. Točno vemo vsi , kdo tu manipira s temi FB verniki.
In kaj bo novega na tehničnem področju,pri Mazdi?🤔
Lahko smo zadovoljni, da vozimo mazde.😊 Jih ni mogel prehvaliti.Je pa skritiziral hdi 1,6 (Peugeot) motorje. Enostavno ne gredo skozi na tehničnem zaradi plinov. Ravno je imel enega na mizi z 100Kkm, ki ni naredil tehničnega.
Jaz mislim, da več kot je ukrepov boljše je. Raje preveč kot premalo. Dobro, sedaj ko bi rabil iti v drugo regijo je ta ukrep brez veze.
Načeloma so pa vsi ostali kar na mestu. Pošteni ljudje, kar jih poznam sam, se ne pritožujejo nad ti policijsko uro. Večina celo pravi. da bi moralo biti tako vedno (recimo od 22-05 zjutraj).
Bi bilo takoj več reda in discpline, ki jo sedaj manjka. Narod kar nekaj nabija. In to taki, ki jim nič ne manjka in niso nič oškodovani pri tej pandemijo. Kdo ugane, kaj jih muči? 🤗
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ne vem... mislim, da se v večinskem mehurčku, ki verjame znanosti in doktorjem ne pa googlu in kavč strokovnjakom.Vem, da imamo prav mi. Ker če bi verjeli vsem smešnicam in razlagam "strokovnjakov" na netu, bi se še vedno bali pluti z ladjami, da na koncu zemlje ne pademo dol. 😉
Povezava za deljenje
Deli na druge strani