Na evo še en stranski učinek cepljenja. Pravopis že trpi. 😉
Ampak kako priročno so počakali s spremembo ukrepa PCT tudi na prireditve, proteste, srečanja takoj po zboru SDS. Prefrigani so - prave male barabice. Pa tega sploh ne skrivajo.
Pravopis je namenoma trpel😊 Sem samo hotel preveriti ali ste dovolj pozorni. 😉
Spremembo za pct so uvedli v kar nekaj državah. Recimo tudi v Italiji. Smo poklicali v hotel, kjer bomo nastanjeni in so nam lepo razložili, da morajo preverjati vsakega gosta pri prijavi.
Včeraj je bil v Kopru koncert Giannija muffe(Jana Plestenjaka). Bilo je par tisoč ljudi. Usi brez mask in upoštevanj ukrepov. Zdaj mi tukaj naj nekdo razloži, zakaj smo drugi bolj pametni in se ne gužvamo kot obiskovalci tega koncerta? Ali je on bolj pameten kot mi ostali? 🤔 Ali je on bog?
Ali bojo zopet kolesarji naredili častni krog po Ljubljani, ko bo zopet porast okužb? Gdo bo kriv?
Vse čestitke Pugiju za osvojeno prvo medaljo za Slovenijo v kolesarstvu na olimpijskih igrah in prvo medaljo za Slovenijo na teh. Vrhunska, dirka in borba. ❤️
Jaz pa bolj doživljam kontra "zbodljivke". Sam sem se šel cepit,ker pač verjamem da je več plusov,kot minusov, pa tudi glede na delo,ki ga opravljam,mislim da mi tudi drugače to ne bi ušlo.
Skratka,poslušam pa v naokoli,kako smo tisti,ki smo se cepili ovce,pa poizkusni zajčki itd.
Jaz nobemu ne govorim,kaj naj počne in nikogar ne obsojam,vsak zase ve.
Pred eno uro sem debatiral z zdravnikom ljubljanske infekcijske klinike.
Vprašal sem ga, ali se cepiti ali ne. Rekel je, da ko na tehtnico daš pluse in minuse cepljenja, je odgovor jasen, DA. Sooča se z mnogimi primeri, ko se že tedne po prebolelem Covidu pacienti oglasijo pri njih s hudimi težavami, ki so posledica Covida.
Janez, bogokletno besedo si napisal, ali se cepiti, odgovor je jasen- Da.
A spet? Ravno danes sem prestavil sporocila v ustrezno temo, ker si s tem tvojim odgovorom sprozil debato o cepljenju in Covidu ... 🤪 ... Ni vsak dogodek zaradi epidemije...
Ok, se opravičujem. Sem mislil, da sem kaj zamudil s tem balonom.
pravš zdej ko je JJ&corp na oblasti, kaj pa če nebi biu ?? kaj pa če bi biu recmo še zmer šarc na oblasti in bi se izvajal isti pritisk za cepljenje kokr ga izvaja JJ&corp, a bi še tolk zagreto hiteu po šus in tako vesto zagovarju cepljenje ...
Enako. Zdravje ne pozna levih in desnih. Žena je politično na čisto kontra strani, pa se je cepila. Kdor meša politiko tukaj je žalostno.
No zdaj pa še napiši razlog, da bi bil proti, al sam mal tko, da bi nagajal in da si kontra, ko so drugi za? Ne resno povej kaj te muči, da bi bil kontra. Ampak please daj kak argument, ker o FB strokovnjakih, Potrču, Mesecu, Fajonki se mi ne da debatirat.
Ker sem pač gradnji jedrskih elektrarn. Pa ni važno, kdo da predlog, ali levi ali desni. Vse države v Evropi bodo počasi zapirale jedrske elektrarne, na zgrajeni dve se jih šest zapira, mi jih bomo pa gradili (zgodba z TEŠ je zgolj slučaj😉). Nimamo rešenih odlagališč jedrskih odpadkov niti za obstoječo, razen za nizko radioaktivne in srednje radioaktivne odpadke, postavljena je na visoko rizičnem potresnem območju.
Kdo je sedaj netoleranten do drugih? Edini si to ti tukaj.
Najprej se vprašaj, ali je vredno, da si tak do drugih? A si v prostem času tudi rasist in homofob?
Nisem ne rasist ne homofob.😉 Samo red pa mora bit. In kdor se spoštljivo obnaša, ta je deležen vse moje podpore. V nasprotnem pa ne. Čisto enostavno. V bistvu me prav malo briga, kdo se cepi in kdo ne, samo tam, kjer lahko odločam, pa to tudi storim.
Mister “perfect” … vidim, da si zelo skodozeljen … Saj bi kaj napisal kontra… ampak enostavno nisem tak tip, da bi komurkoli zelel kaj slabega…
Kmalu boste tudi “cepljeni” prisli na vrsto… Angleze ze zajebavajo in se moraj kljub temu, da so ze polno cepljeni, se testirat, ce zelijo recimo cez mejo… Edino ne vem, katere drzave so to ze uvedle… Govori se, da bo Hrvaska to v kratkem uvedla… Potem bodo trenutne promocijske kampanje pri nas zvodenele…
Za Hrvaško me ne briga, kaj so uvedli. Itak nisem bil že trideset let tam. 🤪
pred 2 minutama je Boss napisal:
Nima veze, da se razburjaš, sej al ne bere kar napišemo al pa ne razume oziroma noče razumet. Ne ve niti kaj dejasnko anticepilec sploh pomeni in vse tlači v isto košaro zraven je pa itak prepričan, da ker se je cepil je pač razgledan in izobražen genij.
sam kaj je fora, če ste vsi ostali cepljeni, pa da pride en necepljen na obisk, sej cepivo bi moglo delovat ali? 🙄
Pač ne more na obisk. Saj ima dovolj FB virtualnih prijateljev. Naj njim polne glavo z neumnostmi ne pa mojim staršem. Celo prepovedovala jim je, da bi se cepili. Dokler nisem naredil jaz reda. Jih prijavil in jih odpeljal na celjenje. Seveda je bil takoj dolg nos pri njej. Se da narediti red, če se le hoče. Samo upam, da ne bo sedaj naredila kakega referenduma,
ali, bog ne daj, pisala na ustavno sodišče, ki bi spodbijalo mojo odločbo. 🤔
Ker je post letel name, sem dolžen temu sarkazmu tudi odgovoriti.
Tviti iz 7.7.2021:
Ti je še vedno do smeha, kolega?
Moji otroci so stari 12 in lahko ti samo povem, da bodo cepili samo preko mojega trupla. Žal mi je pa za vse otroke, katerih starši nimajo hrbtenice, da bi se temu uprli.
A veste vi, koliko neodgovornih staršev ni cepilo sploh nikoli svojih otrok proti nobeni nevarni bolezni? Se pravi, da jih podpirate, ker so proti? Ker ne vedo, kaj točno je v cepivih? Ker so apriori kontra? In kaj naj odgovorijo taki pacienti svojemu otroku, če slučajno zboli za katero izmed takih težkih bolezni?
Sem mislil, da je vzrok za to, da se sorodniki skregajo in odtujijo sele zapuscinska razprava, ko nekdo umre… pa vidim, da bo po novem pri nekaterih povod tudi to, ali si cepljen ali ne …
Najprej kolegi, ki ne smejo priti na pivo… sedaj ze sorodniki, ki ne smejo obiskati starsev… kaj bo naslednje… da otroci ne bodo smeli v solo, ker so tam tudi necepljeni otroci…
Ne, samo da bodo nosili vsi otroci v šoli maske in ni problema. Pa da se bodo šli necepljeni učitelji testirati vsak teden. Seveda si bodo testiranje morali plačati sami, se razume. Vse bo funkcioniralo v nulo.
haha fak, pa ti si se skregal s kolegi, zdej s sestro ... haha norišnica. Se prav dejansko ne verjameš, da cepivo deluje in varuje. 🤣
En red mora bit. Nisem se skregal s sestro saj se po telefonu slišimo. Samo k staršem ne sme priti. Nič kaj takega. Tudi tista dva frendaki se nista udeležila piknika nista zamerila. Pač nista prišla na piknik. Drugič bosta lahko organizirala kontra piknik za necepilce. In bosta lahko oba na pikniku. 😉
Pa čedalje več ga bo primanjkovalo saj se promet elektrificira, ogrevanje se seli na toplotne črpalke itd. Se pa vedno nasmejim, ko nelkateri razlagajo o veternih in sončnih elektrarnah zraven pa ne vedo niti približno kolko jih rabiš, da narediš ekvivalent jedrski elektrarni. Cele hribe bi morali pozidat s tem vetrnicami in ogroma polja solarnih celic postavt, da bo zaleglo pa še to le v vetrovnem in sončnem dnevu.
No ja če bodo dali možnost strokovnjakom, da bodo zadeve predstavili in razložili zakaj je taka odločitev najbolj primerna ne bo referendum padel, ker ljudje vseen niso tolk neumni, d ane bi razumeli, da če štroma ni, da jim doma ne bo nič delovalo in da so takoj 150let preseljeni v preteklost. Je pa res, da vedno bodo nekateri, ki tega ne razumejo in se nočejo niti poglobit v problematiko.
Kaj smeha bo, ko bo referendum padel(itak tričetrt folka ponavadi ne ve, za kaj se gre pri referendumih) in bodo v pat poziciji. Ko bo referendum za to, se bom sam angažiral, da bo čim več folka proti. Tudi zastonj popoldan bom aktiven. Takrat bodo naravovarstveniki, ki bodo na naši strani, moji zavezniki. Sedaj itak samo štejejo ribe v ribnikih in ni neke koristi od njih.
A ti sediš na ušesih al kaj... pa sej ti predstavniki stroke ves čas razlagajo, da lahko tudi cepljeni prenašajo naprej. Da cepivo ni zaščita ampak omogoča lažji potek bolezni (verjetno). Kdor misli, da mu bo pomagalo naj se cepi , ampak če je v dvomih, da je zaščiten kako pol pričakuje, da nekdo drug pa je zaščiten, ker se je cepil? Ne vem te logike pač ne štekam. Če je cepivo za kej bo zaščitilo cepljenega in basta. Če cepivo tega ne naredi, kje je pol sploh smisel?
Moji do vsi cepljeni, tudi starši in ženini starši. Edino sestra, zagrizena anticepilka ni. In tako nima dovoljenja za obisk staršev, dokler se ne cepi. Pogovarjajo se le po telefonu.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tudi pri meni kavica in gledanje "čarovnika" Luke. 💪
Povezava za deljenje
Deli na druge strani