Skoči na vsebino
Korona - Covid-19
Napisano
pred 18 minutami je Bini napisal:

Mi lahko kdo pove kaj bi sredi noči počel zunaj v teh časih, ko je vse zaprto, kaj normalnega seveda? :whatever:

Se strinjam. Sedaj, ko ni več  policijske ure se bo pa mladina zbirala z skuterji zunaj do poznih nočnih ur. 

Pri nas so to večinoma dijaki s tehnične srednje šole, ki jim je vse kaj drugega bolj pomembno kot šola sama. 

Grem stavit, da bodo  skupine mladcev (in deklic), to v celoti izkoriščale.

Ponoči pa strinjam, da nima pošten folk sedaj, ko je vse zaprto, kaj iskati okoli.Odkar je ta policijska ura je če nič drugega manj kriminala ponoči in tatvin. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 21 minutami je Boss napisal:

A tole ti ne vzbuja nobenih dvomov? Pa ne za tole situacijo zdaj ampak za tisto prej, ko ste bili skoraj črni? A ni nič hecno, da imaš kak teden 14-16% pozitivnih testov, pol pa kr naenkrat skoči na 25-28% v enem dnevu in nato to traja naslednji teden? Če samo cikličnost PCR testa iz 35 spraviš na 40 ciklov je taka razlika. S temi PCR postopki testiranja je skoraj na osnovi "babe vračarice" saj pride do razlike lahko samo v tem, da dobijo pošiljko PCR testov od drugega proizvajalca in ne spremeniju število ciklov, ki jih predpisuje proizvajalec. Tolk enostavno je to in nikakor tega ne pripisovat manj okuženim, ampak je zgolj v nekonsistenčnosti testiranja in manipuliranju s tem.

Se pravi, da smo mi bili vedno korona-rumeni,a je zaradi večinskega rdečega volilnega telesa bilo vse-rdeče, za kazen? 🤔Hm, dobro da vem. Hja nič, upajmo da bodo res odprli na obali vse  terase. Čeprav ponavadi ne hodim veliko po oštarijah, bom prvi dan zanalašč presedel cel dan na terasi. In žulil en sok cel dan. Zanalašč... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 41 minutami je FuManchu napisal:

V petek zvedel, da bomo delali neke nove prototipe za Rimaca:bravo:

Rimac=električni hrvaški superauto? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Da ne bi pomote in bo kdo mislil, da, sem zamenjal ploščo. Še vedno verjamem, da korona je, je lahko zelo nevarna in tudi  ne verjamem v nobeno teorijo zarot in v ulično folkloro antikoronistov. V Kp se jih je včeraj zbralo deset revežev, ki so nasedli provokatorjem o kovid  mitingu  in od tega so jih policaji popisali 8. Položnice seveda sledijo. In prav e tako. 

pred 4 minutami je Bossek napisal:

Tole dovoljenje za prebolele je res precej strel mimo .... vem za nekaj ljudi, ki so okrog klicali ce je kdo bolan, da pridejo na obisk in se okuzijo. Tako bodo sedaj za pol leta imeli mir.

Trenutno najvecji minus je tole s cepivi. Take komedije kot so tu nekaj gredo je kar obup. Mislim, da cepljenje moralo biti prioriteta. Ne semavor, ne groznje, ne obracunavanje z mediji, ne twittanje .... 100% focus na dobavi cepiv da se lahko cepi kdor se zeli in hoce.

Mi pa pac ne narocimo cepiva, se skregamo z EU zaradi solidarnosti, se kregamo nad kraji kjer so se znali organizirat, ...

Za primer kaj se naredi je recimo Izrael: 

WWW.WORLDOMETERS.INFO

Israel Coronavirus update with statistics and graphs: total and new cases, deaths per day, mortality and recovery rates, current active cases, recoveries, trends and timeline.

Izrael ni glih nek svetel primer. Fajzer  jim je ustavil komplet  dobavo, ker jim niso Izraelci plačali precejšnje količine cepiva. Ko so šle njihove volitve mimo je bilo veselja z cepljenjem konec. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 36 minutami je Bini napisal:

Ja žal je spet tako,da eni gledate bolj egoistično od drugih! Je pa veliko resnice v tem kar pravite. Jaz sem verjetno eden izmed redkih budal,ki kolikor todliko spoštujem ukrepe.:wacko:

Saj jaz jih tudi večinoma spoštujem. Moram pa priznati, da imam počasi tudi sam poln kufer nekih teh razlik(moja regija bo kao  zaprta, druge, ki imajo malo manj okuženih pa ne). Živi nesmisel tega je to, da so našo regijo pred dvema tednoma "tlačili" že v črno, sedaj pa smo kar naenkrat skoraj v rumeni. Pa nisem opazil kaj drugačnega obnašanja večine ljudi. Prej si šel lahko kot izjema vsaj z hitrim testom v drugo regijo sedaj pa niti to ni možno več. Res imam občutek prvo in drugorazrednih. 😒

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

S tem se dela pritisk na tiste,ki se ne bi cepili....:nevem:

Prav je, da cepljeni dobijo kako nagradico za to, ker so se odločili za cepljenje. Bodo mogoče povlekli še anticepilce v to. 

Ni mi pa prav to, da v isto kategorijo tlačijo tudi tiste, ki so kovid preboleli in jih enačijo z cepljenimi. A so oni kaj boljši kot mi, ki smo se držali omejitev in nam je uspelo ostati zdravi? Potem ni čudno, če najdeš ljudi ki pravijo, da bodo našli kakega, ki ima trenutno korono, da se okužijo tudi oni. Propustnica za cro. morje bo tako poleti  zagotovljena. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano

Kako ste, nedeljski zaspanci? Jaz sem do sedaj opravil že en kup opravil. Pol dneva je že mimo. Ura izgubljena ne vrne se nobena. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 49 minutami je DonFelipe napisal:

Vprašanje kaj se bodo še spomnili. 

Moderno postaja izposojanje in kopiranje tablic za regije. Ste to opazili?

Ne. Edino kar sem opazil je to, da je kolegica zamenjala na svojem avtu tablice Lj z Kp. Ker sedaj ne hodi več delati v Ljubljano in ji te tablice na obali zadnje čase povzročajo same težave. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano
dne 9. 4. 2021 ob 18:07 je Z M A J napisal:
65877947_fp-fb.jpg
WWW.RTVSLO.SI

"Preveč običajen fant sem in to se ne prodaja dobro," je v pogovoru za francoski časnik La Figaro dejal legendarni štirikratni svetovni prvak Alain Prost, ko je tema nanesla na pogovor o najboljšem dirkaču...

Se strinjam z napisanim. V bistvu takrat,v tistem obdobju, ko sta on, Senna in kompanija dirkala, se nismo  niti  zavedali, da je to višek F1. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
pred 19 minutami je TiEn napisal:

Še enkrat ga usuje adijo karijera,.. moral bo dirkati ne toliko zaletavo

Itak, da bo padel še velikokrat. Tak stil pač ima. Mora pa pazit na to poškodovano roko. S tem zna bit pa počasnejši. 

pred 1 minuto je Husky1290 napisal:

Se strinjam, tip nima občutka. Sej gre vedno do roba in na nož, nič ne rečem, ampak ni vse v tem, treba je vedet kje je meja, oz. meje varne tekmovalnosti. Jaz osebno ga nisem prav nič pogrešal, je MGP prav zanimivo bilo za gledat 🙂

In naredi motogp totalno nezanimiv. Spet...

Mislim, da so to leto vseeno ekipe bolj izenačene in ni več lahkega zmagovanja. Ali pa, da bi se kdo odpeljal naprej in bi se potem ostali borili samo od 2. mesta naprej. Še vedno bo zanimivo. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
pred 26 minutami je Z M A J napisal:

Novica in pow, kralj se vraca, juhuhu

33a7d034df8ee2cd01e6_62531013.jpg?v=d655
WWW.24UR.COM

Zvezdnik elitnega motociklističnega razreda Marc Marquez je naznanil, da se po devetih mesecih odsotnosti zaradi poškodbe vrača na naslednji dirki, ki bo prihodnji konec tedna na Portugalskem. Španski dirkač je...

Končno... da malo spravi v red to mularijo. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 58 minutami je Nejc1986 napisal:

Amm... A si prebral tekst preden si ga objavil? "še par mesecev je avto dišal po njem.... Na otip bolj grob... Sex nikoli drsel..." 😂😂

To je izgovor da se vozis v citeonenu :)

Ha, ha, kaj dela urejevalnik besedila. Včasih zna kako dobro spohati. 🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 3 minutami je sportman333 napisal:

piše že, kot tudi made in china :), pravo usnje, da res rečeš usnje ga moraš pri kakem "stricu" iskati ki dela še na jugo način....ravno zadnjič sem preobračil kuhinjske stole, kjer sem imel kao usnje, mi je tapetnik rekel, da je to umetno usnje in da tudi on, pa dela v fohu 40let dandanes težko dobi res pravo usnje kakršno je bilo 20-30let nazaj....ga dobi, ampak bi potem za 6 stolov plačal več kot da bi nove kupil....sem se nato odločil za alcantaro oz. nek podoben material....

Res je, kar praviš. Moraš it h kakemu tapetniku ali pa k staremu čevljarju in ni vrag, da nima kje kak star kos pravega usnja+perforiranega za del, kjer držiš roke. Na mojem pežoju gti mi ga je preoblekel en model za 70€.Tisto je bilo res pravo usnje z značilnim vonjem. Še par mesecev je avto dišal po Njem. Je pa zdržal vrsto let in vedno je izgledal kot nov. Na otip je bil nekako bolj grob, nikoli sex ni drsel. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 2 urama je Deeyan napisal:

sej maš u bistvu vse pripravljeno, šivi so že na prevleki gor, ti sam šive povezuješ iz ene na drugo stran, nimaš kej zajebat :)

received_312350943589009.thumb.jpeg.0bc2535252be4ef46d749276f3caa544.jpeg

Pa, a je to pravo usnje ali "EKO" umetno usnje? Jaz bi dal gor samo še pravo usnje, ki zdrži veliko let. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 13 minutami je Deeyan napisal:

Narocis na aliju 12€,se mal pospilas s sivanko in cvernom pa vojla 🙂

IMG_20210330_193655.thumb.jpg.e605efbb3226f567178fe951206bc11a.jpg

Če imaš rokco za šivanje, ja. Drugače pa daš raje  kakemu profiju naredit. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 2 urama je Husky1290 napisal:

Da se še jaz pohvalim :) danes mi na Mazdi zmontirajo nov volan :P luščenje in garancija pa take fore :D 

Kaj ne bi bilo boljše to rešit pri kakem tapetniku  privatniku? Daš gor pravo usnje s  šivi druge barve. To mene še  čaka. 🤗

pred 36 minutami je Boss napisal:

... izgovoriš se na mamo in da moraš plačat račune pa je...

Ne, da se izgovoriš, res vzameš s seboj mamo. V bistvu jo lahko vedno voziš v avtu in po potrebi uveljaviš. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vrtičkarji
Napisano

Matr, sem se kar nasmehnil, ko ste predstavili te svoje kosilnice. Mi je zvenelo kot na terapiji za anonimne alkoholike. 🤗

"Pozdravljeni. Imam kosilnico.... Z njo kosim uspešno že od lanskega leta. Napram sosedovi, popije kak liter manj. Na to sem zelo ponosen. Razmišljam, da bi lahko prej nehal kositi, če bi imel močnejšo. Z njo imam približno 30€" stroškov na mesec. To mi povzroča glavobole...😅

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Jest napisal:

A CD s posnetimi MP3ji? 🤪 ... CDji so socer fajn... samo na glasbenem CDju je posnetih par komadov, potem je pa konec ... in moras stalno menjat... ali pa posulsat stalno eno in isto :D ... Pri posulsanju v avtu tako ali tezko slisis razloki, ko je toliko drugih virov zvoka, ki moti poslusanje ... tako da ce gledamo iz parkticnega stalisca je streamanje bolj prakticno... ze predvajanje MP3 (iz CDja, USB kljucka, pomnilniske kartice ali direktno s telefona) je bolj prakticno kot menjavanje CDjev ... 

Apple Music recimo streama z bitratom 256 kbps... Spotify Premium, Deezer Premium, Google Play Music,...  nudijo sicer tudi 320kbps, nekateri tudi vec (Deezer HiFi, Tidal HiFi, Amazon Music HD,...)... ampak za v avtu to res skoraj vseeno ... Za volanom se moras koncetrirati bolj na cesto in ne na kakovost glasbe ... 

Govorim o kvaliteti posnetka vsaj FLAC ali pa original CD. Res je, da so se ljudje že navadi na poslušanje slabše kvalitete zapisa(slušalke + telefon) in Mp3. Dan danes skoraj nihče več ne posluša doma vinilk,( kjer je zvok, mimogrede najbližji približek originalu) še manj pa hi-fi z CD-ji.Zanimivo bi bilo, če bi bili zraven, ko se snema v studiu, pa ko se masterizira, to pretvori v digitalen zapis (CD) in na koncu da se to zapeče še na CD kot mp3. 

Kaj ostane od originala. 🤪

Tudi je res, da je v avtu en kup morilcev, ki vplivajo na zvok. Ampak še vedno se sliši razlika na dobrem avto ozvočenju(ali pa tudi povprečnem). Najbolj me moti skompresiranost zvoka in poudarjanje napihnjeni basov in manjko visokih, ki jih po režejo, da dobijo manjši zapis. Nekje se mora to poznati. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 12 minutami je TiEn napisal:

Sam res kdo še predvaja na CDje,.. tehnologija je šla naprej

Ja... kakovost glasbe pa nazaj. 😬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.