Parkiram nekje v bližini in gremo tja, pa mi zaposleni tam razloži, da tam ne smem parkirati.
- "Kje pa lahko?"
- "Kaj pa vem, mogoče pred Mercatorjem, danes je nedelja, gotovo je kaj prostora..."
Super. Kot prvo: nimam pojma, kje je tu Mercator. In kot drugo: narediš zanimivost in vabiš goste, parkirat naj gredo pa k sosedu... Mogoče boljše, če vzamem mobi v roke in gledam Tik-Tok, Facebook in podobno in ne tuhtam kaj dosti o ničemer...
Mislim, čisto zares mislim, da je čas, da nas hudič vzame...
Mislim, če pa ne vidiš, da so stopnice pred teboj ampak te morajo na to opozoriti z nalepko...
Pa da morajo napisat 'ni prehoda'... Mislim, če bi bil toliko butast, da bi se odpravil tu naprej, potem bi bil najbrž preveč butast, ta bi znal prebrat napis...
To, da smo se razvili iz opice, ne moremo razlagati kot neko znanstveno odkritje. To lahko razlagamo kvečjemu kot težavo...
mi smo Fuckswagen kupili v Kopru, točneje, v Šalari. Prvih nekaj kilometrov, tja do avtoceste, je bilo še dodatno travmatičnih... Potem tja čez Črni Kal je nekako šlo, ko sem se pa enkrat dokopal Rebrnic, je bil pa vsaj promet normalen...
Vse je šlo, dokler nisem rekel, da uveljavljam znižano cestno takso zaradi velike družine. Potem se je pa začelo praskanje po glavi, telefoniranje, iskanje zapiskov, pa gledali smo se,... Končalo se je tako, da sem plačal polno ceno in moram iti na Upravno enoto, da vložim zahtevek za vračilo...
Dobro, slišal sem že, da se pri preprodajalcih "stopijo" kilometri. Ampak da se pa "stopijo" cm3 pri delovni prostornini motorja? To pa prvič vidim... Pa očitno je skoraj 30 konjev pokrepalo...
Če jo bo dolgo prodajal se zna zgodit, da jo bom šel jaz kupit...
Dvolitrski turbo dizl s štirikolesnim pogonom in vlečno kljuko, na kateri lahko vleče 1300 kg pa s sedmimi sedeži je bil pa res mini-mini-minimum, kar smo zahtevali in od česar nismo odstopali. In še to smo komaj dobili...
Saj sem že. Poglej prejšnjo stran. Mazdo 5 je zamenjal Fuckswagen...
Me pa čudi, kako pada nivo opreme.
Na Mazdi 5 smo imeli električni pomik drsnih vrat. Fenomenalna zadeva za družine z majhnimi otroci.
Zdaj, ko smo iskali, tega ni nikjer. Nihče nima električnega pomika drsnih vrat. Nihče! Čeprav povsod v reklamah trdijo, da so njihova vozila brezkompromisna, smo morali sprejeti kompromis in smo s seznama črtali električni pomik drsnih vrat. Vsaj drsna vrata imamo... Smo pa rekli, da bi radi električni pomik vseh stekel. Ker otroci včasih radi kaj odpirajo, pa pri električnem pomiku imaš možnost to blokirat. Če pa že odprejo, pa lahko zapreš. Ta avto tega nima. Pri nobeni opremi. Ni! Ne obstaja! Sprednji stekli to imata, zadaj pa ni možnosti električnega pomika stekel. Je ni opreme, da bi to imela. Dobro, pa smo spet sprejeli kompromis. Ampak rezervna guma pa mora biti, ker v hribih so ceste kakršne so in se rezervna guma rabi. So me gledali kot da bi rekel da hočem masažno banjo namesto šoferjevega sedeža...
V glavnem, ljudje, kupujte slaba vozila. Ker potem lahko kupiš naslednjega, ki je malo boljši. Če imaš enkrat tako dober avto, kot je Mazda 5 TX plus z dvolitrskim turbo dizlom, po trinajstih letih "razvoja" avtomobilske industrije ne moreš dobiti niti približek takemu avtu in moraš kriterij prepoloviti, pa še težko dobiš nekaj, kar bi bilo vsaj približno nekje tam...
Bom pa malo spremljal porabo, pa bom videl, če je vsaj z ekološkega vidika kaj napredka pri vsem silnem "razvoju"...
Na Gorenjskem je bila nekoč gostilna, kjer je nad šankom pisalo: "Danes še plačate, jutri pa bo vse zastonj."
Kadarkoli si prišel, je veljalo, da tisti dan še plačaš, naslednji dan bo pa zastonj...
Saj je bila kar dobra fora in smo se kar smejali na ta račun...
Ampak zdaj, ko so vremenarji kopirali to foro, pa ni več smešno. Že skoraj mesec dni je napoved v glavnem: "Danes še oblačno, jutri pa se bo zjasnilo..."
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Klasika velika 14,20€,
0,75 litra vode 6€,
Povezava za deljenje
Deli na druge strani