No, pa ni samo Gelipter z novim avtom. Tudi na vrh hriba smo pripeljali enega.
Ker pa Mazda, žal, ne dela več uporabnih avtomobilov ampak samo še SUVkič, smo v garažo parkirali nov VW Caddy s sedmimi sedeži in štirikolesnim pogonom.
Popoldne se lotim misije, da bom prenovil igričarski računalnik.
Vse spiham, zašraufam in ko hočem povezati grafično kartico z monitorjem preko kabla DVI preskoči debela iskra in useka.
Tema, dim iz monitorja.
Jupi. Zamenjam varovalke, grem preverjat stvar po stvar. Zaenkrat: monitor mrtev, grafična s klicajem ...
Pa sem si naredil za par sto evrov škode. In najhuje - ne vem, kako je do tega sploh prišlo. Saj nisem naredil nič drugače kot sicer, poleg tega računalnike sam šraufam že 20+ let ...
Če te ne motita velikost in teža, pa počasen Exynos procesor (ja, pri nas niso vgrajeniSnapdragoni) in res slab bralnik prstnega odtisa (še cenejši kitajski modeli imajo včasih boljše) ter odsotnost reže za slušalke, potem kar po njega. Denar je tvoj. 😃
Dejstvo je, da kakovost izdelave, vsaj ce se gleda drazje modele, pri Huawei in Honor nic ne zaostaja za Samsung in Apple, kvecjemu jih presega.
Skok Huaweija ne preseneca - razumejo, kaj rabijo uporabniki - zmogljivo napravo z dobro baterijo in nadpovprecno kamero - posledicno tudi racunajo toliko kot konkurenca. Sploh zato, ker imajo tudi podporo (uradno in s strani skupnosti uporabnikov) na visokem nivoju - to je vcasih se bolj pomembno. Trenutno jih res tepe ameriska blokada in odsotnost Google storitev na najnovejsih modelih - pac z vidika povprecnega uporabnika, ki ni heker.
Kar se tice pametnih telefonov, se velja - v kolikor se isce Androidno napravo - ozreti se k proizvajalcu Xiaomi. Ta je vedno znal narediti vrhunski hardver, sepal je pa softver. No, zdaj je tudi to odpravljeno, skupnost uporabnikov pa je poskrbela, da so neuradni firmware nekaj najboljsega, kar lahko dobis v Androidnem svetu. In tako so Xiaomi telefoni prave rakete v razmerju zmogljivosti/cena.
Kdor bi pa isce telefon za stotaka (ali kaj podobnega), pa veliko dobi tudi pri manj znanih kitajskih proizvajalcih, kot npr. Ulefone, Elephone in podobnih.
Pred par dnevi sem prvič licitiral na ebay in takoj zmagal 2x. Danes tudi. In to tako, da sem dobil stvari nesramno poceni.Samo,da ne bom postal odvisen od tega? 😎
Ja, le previdno. Jaz sem se ze moral odvaditi ... Je vsak teden prisel kak paket pa kaka neumnost ...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Še dobro, da je prvi april. 😃
Povezava za deljenje
Deli na druge strani