Saj nič ne rečem, ampak 2 leti nazaj mi je šef ekipe v faco rekel, naj se grem cepit (*1), ker noče da kašljam v njega. To je izrekel smrtno resno z rahlo grožnjo in kljub temu, da sem mu rekel, da sem zdrav in da ko ne bom, bom ostal doma, je naslednji dan napisal mail, da ga do nadaljnjega ne bo na šiht. In to se je izkazalo, da ga ni bilo 3/4 leta potem...
Sedaj, ko pa na vsake 3 mesece ON kašlja v mene (*2)(dejansko sedima 1 meter narazen) je pa vse ok. Pa ne delam panike, ampak na kurac mi pa gre... kot mi grejo na kurac vsi ljudje, ki so se polivali z razkužilom in si prali ruke po 3 minute (*3). Ampak samo med URADNO korono 2020 - začetek ukrajinske vojne. Sedaj pa tega noben več ne počne... folk je dejansko postal isti PACEK kot je bil pred tem.
(*1) Narobe - šef se v to ne bi smel spuščati ... pod nivojem
(*2) Ni OK, to samo pomeni, da nima osnovnega bontona, nima spoštljivega odnosa do sodelavca, ga ogroža. (zame šef=delavec, razlika je v delovnih nalogah)
(*3) Ni OK, sedaj si pa ti netoleranten do drugih, ki te s tem, če se razkužujejo, celo nič ne ogrožajo.
Ne ovinkari...jaz sem na zvit,zabaven in ne preveč žaljiv način hotel samo izvedeti,če se boš še kdaj cepil proti covidu...in za kaj ne🤔
Zaenkrat ne, bolj NE kot DA. Tudi 1. 2. in 3. nisem šel tja z veseljem. So danes druge okoliščine, kot je bilo že povedano. S Covidom (pre)živimo podobno kot z gripo.
Ajd gremo se cepiti...ti prvi,jaz pa takoj za tabo-zmenjeno...kdaj greva?
Sam sporoči,kje in kdaj...se dobiva in na juriš...ti prvi,pol pa še jaz😉...a si za?
Pa nič bat-bom prinesel vazalin sabo...ne bo tako kot zadnjih 3x ko so kar "na suho"😬
To nima zveze s tem, kar sem hotel povedati. Kavč strokovnjaki (velja tudi zame) smo postali preveč pametni, bolj kot selektor se spoznamo na nogomet, na košarko, .. pred tremi leti smo postali bolj pametni od farmacevtov, zdravnikov,... Samo še čakam, da se najde eden "facebook pametnjakovič", ki bo na letalu začel učiti pilota, kako naj šofira avion. 😃 Tisto s proticepilskega zbora mi ne gre iz glave ... "je tukaj kakšen zdravnik? ... nekdo se je onesvestil" 😃
Ma ne vem več - ta najbolj strastni covid cepilci v naši službi so spet vsi doma zaradi, hmmm, covida. In spet moram delat še za njih. Ma tole je kr neki vse skup in občutek imam, da folk je začel izkoriščat in na vprašanje zakaj je na bolniški z odgovorom "Covid" je "off the hook" in vsi rečejo OK ter se raznežijo, da naj se čimprej pozdravi. Fak res smo oprana družba.
pred 53 minutami je pob napisal:
Men gre pa na kurac, ker ljudje, ki so med korono govorili, da naj se grem cepit, ker ne bom kašljal v pisarni v njih, ko bom mel korono, sedaj v letu 2023 hodijo bolani na šiht in kašljajo v mene. Vsak dan na novo kdo in samo še čakam, kdaj bo mene zvilo...
pred 35 minutami je skritikrt napisal:
Žena k dela na SŽ v "bajti" pravi,da vsi k ve,da so cepljeni...vsi skoz nekaj smrkajo in so čist gnili...bi bilo fajn,če si nataknejo maske...magari "gasmaske"😆...pol pa zaradi mene tud če 🤮
Bo že nekaj na tem🤔🙄
Take izjave so podobne, kot ko se @Slivka-i kvari Ford in so zato vsi Fordi zanič. 🙃
Sem primer, ki se je 3x cepil, pa v tem mesecu popolnoma zdrav preživel v sobivanju z dvema Covid na polno prehlajenima v isti hiši, postelji, ... (ostala sta doma), brez da bi se kaj pazil, nasprotno 😃. Po tem kar pišete, sem edina izjema med cepilci. 🙂
Spremenila se je zdravniška doktrina ... ko se Covid bolnik počuti dobro, mora v službo, saj mu ne pripada več bolniška, čeprav je morda še kužen. Ni več osamitve. Logično, saj virus ni več tako smrtno nevaren, kot je bil 2020.
Become a supporter and get access to exclusive content and the ability to engage with the community ...
"Russell Edward Brand(born 4 June 1975) is an English comedian, actor, presenter, activist, and campaigner." ...
"Brand became a popular British television star by appearing on Big Brother and hosting his own talk show and numerous other series" ...
Mnogo dobrih naravoslovcev (znanstvenikov, inženirjev,..) težko ali nerodno predstavi svoje rezultate, dosežke (jecljajo, se zapletajo, zakomplicirajo, se ne zanjo obleči, ...), skratka so šibki v komunikacijskih veščinah. V tem jih razni profesionalni igralci, odvetniki,... prešišajo na celi črti.
Komu bo nekdo naravoslovno slabše izobražen verjel? Nekomu, ki jeclja, na videz ni suveren, govori, da ga večina ne razume ali samozavestnemu igralcu, ki govori preprosto, všečno, vsakemu povprečnemu razumljivo? Nekoč je bil dober dokumentarec glede zavajanja javnosti o škodljivih učinkih fosilnih goriv. Največja naftna združenja je navzven predstavljal rojen komunikacijski populistični genij, ki je z levo roko pospravil z nerodnimi znanstveniki, neveščimi komuniciranja ...
The novel coronavirus has triggered multiple false and misleading claims about the origins of the disease outbreak across social media. A new claim is that the infection is a “man-made” combination of the...
Počasi in potihom s stisnjenimi zobmi bodo stvari le prikapljale na plano. In končno so dovoljena prava vprašanja, čeprav je pri odgovorih še veliko sprenevedanja, ker nekaj je res - v večini ljudje svoje napake priznamo najtežje.
2 x sem dal kri v vojski, da so me v zameno nekaj dni prej izpustili ven. Potem še 1 x prostovoljno v domačem kraju, pa jim je nagajal računalnik in so izgubili vse podatke in me ne obveščajo ...
Ena lepa zadeva, ki je še ostala od prejšnjega sistema, da nekaj daš zastonj nekomu, ki to potrebuje in dobi zastonj.
In saga se nadaljuje. Čeprav sem rekel, da je nekaj s čeljustjo narobe in da verjetno šteka, so mi na servisu zagotovili, da je z njo vse v najlepšem redu in da so se disk in ploščice pač same od sebe zjebale, ker premal bremzam. No pač ni tako in danes lepo opažam, da se je točno ta čeljust očitno spet zataknila in se disk kar precej segreva.
Sej ne vem kaj bi rekel, ampak ker se v besede stroke ne sme vtikat in sploh pa ne podvomit sem očitno tam kot pred enim tednom. 🤥
Če pogledamo svetlo plat, so to še sladke težave dizelske Mazde ....
Kakorkoli, s temi slovenskimi Mazdinimi servisi je kar križ. Če tega ne znajo diagnosticirati, ko je skoraj vse na očeh, otipljivo in enostavno dostopno, kako bodo šele nekaj v motorju, ali pod njim (lambda sonda)? 🙃
Sam jih že leta in leta na platiščih shranjujem takole, kakšnih težav pa nisem opazil:
Pred shranjevanjem jih edino očistim-operem, posušene pa do naslednje sezone zložim v neogrevano leseno lopo, pokrijem in pustim pri miru. Nobenega prelaganja, spuščanja zraka, ...
Če je pravilno montirana prenese več kot katerikoli druga. Po vsej okolici so že pred leti imeli poškodovane strehe po žledu, pa po toči, pa avgusta je celo Šarac prišel gledat odpihnjene strehe, naša pa, čeprav je že pred žledom marsikaj preživela, je ostala vse do zdaj.
So mi gasilci povedali, da so tisto noč v Čepovanu (dolina, kakšnih 350 metrov višinske razlike nižje) namerili sunke do 66 km/h - potem je pa elektrike zmanjkalo... Torej je ta streha načeloma dobra, samo, ko je preveč je pa le preveč. Je pa tako: jaz sem vedno pijan od enega kozarca vina. In to od sedmega... Pri tej strehi je pa enako. Toliko "dogodkov" preživi, po tridesetih letih "dogodkov" jo pa sname... Bo pa zdaj namesto aluminija pa železo.
Inženirji načeloma dimenzionirajo tehnične stvari na najslabše realne pogoje, plus nek faktor. Če je bilo 30 let OK, še ne pomeni, da je bila streha ustrezna. Mogoče je bila samo sreča. Življenjska doba streh je recimo 30-80 let. Če se tak dogodek naredi v povprečju na 50 let, bi ga bilo smiselno upoštevati pri načrtovanju streh, če se zgodi v povprečju na 500 let, pa je že vprašanje.
Zakaj recimo potniška letala za vsakega potnika nimajo pripravljenega padala? Ker so ocenili, da ni ekonomske računice (težje letalo bi pokurilo bistveno več goriva) verjetnost možne potrebe-uporabe pa je skoraj nič.
Včasih so ljudje načeloma dobro izbirali lokacije hiš, glede na lokalne pogoje tudi materiale, obliko in vrsto streh. Ne spomnim se, da bi kot otrok v Vipavski dolini kdaj videl plehnate strehe.
Sem kupoval intle (na svojem PC imam i7-8700), potem pa pred 5-imi leti prvič po naklučju za sinov računalnik AMD 2600 ... in še danes dela s priloženim hladilnikom Wraith Stealth kot urca (hladilnik nameravam ob priliki zamenjati z novim Wraith Prism, ki je bil priložen 7900). Če še tale zamenjani 7900 crkne, kupim i9-13900 in ustrezno ploščo.
Najprej je po dobri uri delovanja (po tem, ko sem naložil windowse in še nekaj drobnarij) računalnik crknil (črn zaslon), ni se več zagnal (lučka za okvaro RAM). Na servisu ugotovijo okvaro procesorja.
New BIOSes will arrive over the next few days to prevent SoC over-voltage damage, so it's worth checking your motherboard's support...
Pri čakanju na nov procesor sem naročil drugo ohišje in močnejši hladilnik (NZXT H5 Flow, Noctua NH-D15), oboje kot v spodnjem videu (razen barve hladilnika).
Danes sem tako najprej, še pred delom v Windowsih, posodobil BIOS, saj je bila plošča narejena preden je AMD ugotovil razlog težav s pregorevanjem (pred aprilom 2023). Zaenkrat dela vse super, tudi temperature komponent so zelo nizke ...na SSD sem nataknil tale JEYI hladilnik in se je temperatura znižala za 20 stopinj ...sedaj je dobrih 30 stopinj, prej dobrih 50 stopinj ... Seveda je tudi ohišje sedaj veliko bolj prezračeno.... spredaj sem dodal 2 14cm BeQuiet! ventilatorja.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tistega Alpskega iz Lidla po 0,99€ smo že zdavnaj popili. Popije se cca 1 šteka/teden.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani